To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Z Południa na Północ
Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.

Seriale - Pretty Little Liars

Anaru - Wto 05 Lis, 2013 23:18

Nie mam pojęcia co to za cudo, ale cudownie sie to czyta. :rotfl:
Akaterine - Czw 09 Sty, 2014 17:32

Eeva, oglądałaś, czy dałaś sobie spokój? ;)
Eeva - Pią 10 Sty, 2014 08:44

Zapomniałam!
Oczywiście, ze nie dałam sobie spokoju:-) Jutro nadrobię :-)

Eeva - Pią 10 Sty, 2014 23:46

Nie mogłam wytrzymać, obejrzałam już dziś!
Hmmmm, mieszane uczucia. Zaintrygowała mnie nagła chęć kontaktu Arii z Ezrą. No i ta klapa w podłodze, no serio co (albo kogo) on tam trzyma? Małe tajskie dziewczynki? Chłopców?;-)
Cała opcja z wielkim "zamykaniem" Radley trochę dziwaczna.
No i Caleb, chłopaku ogarnij się!

Akaterine - Sob 11 Sty, 2014 20:03

Mnie jakoś szczególnie ten odcinek nie wciągnął, ale parę rzeczy mi się podobało. Przede wszystkim "Dr Jekyll and Mr Hyde" omawiane przez Ezrę na lekcji - ciekawa aluzja, bo Ezra rzeczywiście zachowuje się, jakby miał dwie osobowości (tak na marginesie - zauważyłaś, że tam ledwo nauczyciel zacznie coś omawiać, powie parę słów i już dzwonek? Tam lekcje trwają 5 minut, czy co? ;) ). Później - rozmowa Mony z Ezrą (i też ciekawa rzecz - gdy spotkała go przy stojaku z książkami bardzo na widoku było "Evil under the sun" Agathy Christie, na pewno twórcy nie położyli tam tego przypadkowo), ona rzucała aluzje, że coś wie, a on ją ostrzegał, żeby nie drążyła tematu - nieźle napisane i nieźle zagrane. Choć Ezra czasami wydawał mi się zbyt demoniczny, szczególnie, jak gapił się na tą klapę w podłodze ;) .
W sumie reszta przeciętna, zgadzam się, że sprawa z Radley dziwna, rozmowy Caleba z Hannah przewijałam, bo nie chciało mi się tego słuchać ;) . Caleb pewnie jest dziwny w związku z tym, co się dzieje w Ravenswood - oglądałaś, wiesz, o co chodzi?
Rozbawiło mnie trochę spotkanie z tymi dziewczynami, które też straciły przyjaciółkę, bo wyglądały trochę jak wersje Hanny i Emily ;) .

Eeva - Pon 13 Sty, 2014 08:29

Akaterine napisał/a:
przy stojaku z książkami bardzo na widoku było "Evil under the sun" Agathy Christie, na pewno twórcy nie położyli tam tego przypadkowo)

w ogóle nie zwróciłam uwagi, ale nie ukrywam, że skoro tam było to nie było przypadkowe. W ogóle, tak jak mowisz, cała rozmowa Ezry z Moną była ciekawa i zastanawiająca. Przed czym Ezra ją ostrzega? Przed sobą czy kimś innym?
Akaterine napisał/a:
Caleb pewnie jest dziwny w związku z tym, co się dzieje w Ravenswood - oglądałaś, wiesz, o co chodzi?

Taaaaak. No wiec Miranda, ta taka ciemna, co Caleb miał jej "pomóc";-) umarła no i jest duchem. Razem wraz z trójką innych dzieciaków próbują rozwikłać zagadkę tajemniczych zgonów - przy okazji kazdej wojny ginie piątka ludzi z miasteczka aby żołnierze Ravenswood wrócilui bezpiecznie do domu. Czy jakoś tak. Tak czy inaczej Miranda chyba trochę kocha Caleba, a on chyba trochę ja (tak tak, przypominam że ona jest duchem). No i chyba tyle.

Eeva - Śro 15 Sty, 2014 19:10

No więęęęęęc obejrzałam nowy odcinek. Widziałaś już? Co myślisz?
Jestem na 100%, a nawet na 200, przekonana że to Ezra zabrał notes. To jest oczywiste.
Poza tym mało akcji jakoś w tym odcinku, tylko tłukły te historie, coś tam o podejrzanej relacji Pani DiLaurentis-ojciec Spencer. Generalnie nuda, niech się coś zadzieje w końcu!

Akaterine - Śro 15 Sty, 2014 20:01

No, nuda. I czy one nigdy się nie nauczą, żeby robić kopie? ;) Powinny obfotografować całość, zrobić kopie na 10 nośnikach, zrobić co najmniej 4 kserokopie, z czego trzy zakopać w ogródku ;) .
Jako że wszystko wskazuje, że Ezra jest A, więc nie jest A, i mam dwie teorie: 1. on pomógł Alison się ukryć, teraz kontroluje całą sytuację i śledzi, czy prawdziwy A nie robi postępów, ale sam nie wie, kim jest A; 2. (teoria z tych głupich) pisze powieść o zaginięciu Alison, a kryjówka, gdzie Hanna znalazła notes to był jego research ;) .

Eeva - Śro 15 Sty, 2014 20:06

Uuuuuuu... zgadnij, która teoria bardziej mi sie podoba:-)
Akaterine napisał/a:
I czy one nigdy się nie nauczą, żeby robić kopie? ;) Powinny obfotografować całość, zrobić kopie na 10 nośnikach, zrobić co najmniej 4 kserokopie, z czego trzy zakopać w ogródku

Prawda? To samo pomyślałam.
I w ogóle dobrze, że Hannah rozstała sie z Calebem, bo już mnie wkurzał niemiłosiernie. Trochę też nie obczajam nagłego wybuchu uczuć miedzy Arią a Ezrą? Kiedy to się stało? No i to jego śledzenie dziewczyn i wpatrywanie się głodnym wzrokiem w notes było nad wyraz oczywiste...

Akaterine - Śro 15 Sty, 2014 20:11

Eeva napisał/a:
wpatrywanie się głodnym wzrokiem w notes było nad wyraz oczywiste...

"Zabrały mi notes, potrzebuję go, żeby skończyć rozdział!" ;)
Oczywiście możliwe jest, że A go szantażuje, albo że zbliżył się do A, zeby chronić Arię, ale to już było i liczę, że tfurcy są bardziej kreatywni ;) .

Eeva - Śro 15 Sty, 2014 20:22

No nie wiem, że też ta/ten A nie pogubi sie w tych swoich szantażach....
Akaterine napisał/a:
albo że zbliżył się do A, zeby chronić Arię, ale to już było

Taaaaa, no właśnie, myśle że to coś innego.
W ogóle troche zastanawia mnie ten Travis. Nie ufam mu. Ale ja to nie ufam nikomu;-)
Dobry teks a propos Travisa - ktoś na forum na dzieję, ze on będzie porządny. Odpowiedź:
Cytat:
You wait. We're going to find out in two episodes that he's boardshorts and he's allied with Jenna and he's actually Shana's fifth cousin twice removed and he was having an affair with Toby's mother. And then he's going to disappear until 5B.

Na imdb jak zwykle ciekawe pomysły:
-inicjały na pniaczku (EF+AD) mogły być Emily i Alison, ale i Ezry i Alison
-Ezra ma wspólnika który zadzwonił do mamy Hanny

Eeva - Śro 15 Sty, 2014 20:38

Jeszcze jeden dobry komentarz, z którym się zgadzam:-)

Cytat:
I personally, hope he is really evil and seduced her for the LOLZ. That would break so many twitter shippers hearts.. I would be so happy.

They have an opporunity to totally save this show, have Ezra be jacked out crazy - no twin, no alt motive.. just dark and evil. Have him be the original A, who followed Ali and sent her those messages. He screwed Aria to mess with her. THAT would make me forever shut up about the flaws in the show.

Akaterine - Śro 15 Sty, 2014 21:34

Eeva napisał/a:
You wait. We're going to find out in two episodes that he's boardshorts and he's allied with Jenna and he's actually Shana's fifth cousin twice removed and he was having an affair with Toby's mother. And then he's going to disappear until 5B.

:rotfl:

Z tym szalonym Ezrą to dobry pomysł, ale niestety jest to tylko serial dla nastolatek, więc obawiam się, że takie coś byłoby za ciężkie ;) .

Eeva - Czw 23 Sty, 2014 09:29

Oglądałaś, oglądałaś?
Zaczynam bać się Ezry i coraz bardziej rozważać, że nie ma złego brata bliźniaka tylko rozszczepioną osobowość. Mam ochotę tez uderzyć arię w twarz, żeby się ogarnęła. Miłość, miłością, no ale litosci, Ezra ma crazy eyes!
Zastanawia mnie tez spotkanie Emily z Alison/ Myślisz, ze Spencer ma rację, że ona tylko stara się znów namieszać i chce je od siebie oddzielić? Jestem bardziej niż skłonna się do tego przychylić.
Nie ufam Shanie, jak zawsze jest dla mnie podejrzana. I właśnie, kto przeprowadza się przez całe Stany tylko po to żeby pomóc koleżance rozwiązać zagadkę kto próbuje ją zabić?
Nie ufam tez Travisowi, ale jak mowiłam ostatnio ten serial sprawia, ze nie ufam nikomu;-)
Akaterine napisał/a:
No, nuda. I czy one nigdy się nie nauczą, żeby robić kopie? Powinny obfotografować całość, zrobić kopie na 10 nośnikach, zrobić co najmniej 4 kserokopie, z czego trzy zakopać w ogródku

Ha! no alleluja! Spencer zrobiła kopie notesu. Szkoda, ze tylko kilku historiom, no ale zawsze coś, widać, ze się uczą;-)

Poza tym w pracy mam zablokowany imdb i nie moge sprawdzić teorii :(

Akaterine - Czw 23 Sty, 2014 18:20

Z Ezrą sama jeszcze nie wiem, on jest tak zmieniony, że trudno uwierzyć, że nikt tego nie zauważył. Jeżeli ma rozszczepienie osobowości to ciekawe, co je wywołało, może przebieranie się za klauna-magika? ;) Bo od tamtego momentu stał się taki creepy.

Eeva napisał/a:
Zastanawia mnie tez spotkanie Emily z Alison/ Myślisz, ze Spencer ma rację, że ona tylko stara się znów namieszać i chce je od siebie oddzielić? Jestem bardziej niż skłonna się do tego przychylić.

Też mi się tak wydaje. Wierzę, że Alison naprawdę się kogoś boi, ale jednocześnie prowadzi swoją grę. Przecież gdyby nie ufała reszcie dziewczyn, to w ogóle nie musiała się im pokazywać w odcinku specjalnym.

Eeva napisał/a:
Nie ufam Shanie, jak zawsze jest dla mnie podejrzana. I właśnie, kto przeprowadza się przez całe Stany tylko po to żeby pomóc koleżance rozwiązać zagadkę kto próbuje ją zabić?
Nie ufam tez Travisowi, ale jak mowiłam ostatnio ten serial sprawia, ze nie ufam nikomu;-)

No to wiadomo, każdy w końcu musi okazać się w jakiś sposób związany z A, albo z osobą, która jest związana z A ;) .

A jak myślisz, kim była kobieta, na którą darł się Ezra? Ja imdb twierdzą, że pani DiLaurentis, Cece, Melissa w blond peruce lub mama Toby'ego (Alison żyje, więc ona też może ;) ).

Znalazłam też coś, co ma ponoć być scenariuszem do 20 odcinka :shock:
http://pl.scribd.com/doc/...ree-Fall-Script
Nie chce mi się na razie czytać całości, poczytałam tylko komentarze, z których wynika, że Ezra przyzna się do romansu z Ali, i - jeej, jestem genialna (o ile oczywiście to prawdziwy scenariusz ;) ) - do pisania książki o jej zaginięciu, a kryjówka, którą znalazły dziewczyny, służyła tylko do zbierania materiału, i że zbliżył się do Arii tylko po to, żeby wyciągnąć informacje, ale się zakochał, bla bla bla.

Jeszcze jedna ciekawa teoria z imdb - Ezra (i/lub A) potrafi czytać z ruchu warg, dlatego wie, co planują dziewczyny, nie musi ich słyszeć, wystarczy, że je widzi.

I jeszcze jeden spoiler, ponoć ostatnia scena ostatniego odcinka, która też wyciekła do sieci:
http://i.imgur.com/XearPVr.png
Ale ludzie twierdzą, że brzmi to zbyt nieprofesjonalnie, żeby było prawdziwe ;) .

Eeva - Pią 24 Sty, 2014 08:18

Akaterine napisał/a:
A jak myślisz, kim była kobieta, na którą darł się Ezra? Ja imdb twierdzą, że pani DiLaurentis, Cece, Melissa w blond peruce lub mama Toby'ego (Alison żyje, więc ona też może ).

Obstawiam matke Toby'ego. Brzmi tak absurdalnie, ze moze być prawdziwe. Albo moze wprowadzą kogoś zupełnie nowego.
A jak myślisz, kto jest tym pacjentem, który widział matkę T. spadająca z dachu?
Akaterine napisał/a:
jeej, jestem genialna (o ile oczywiście to prawdziwy scenariusz ) - do pisania książki o jej zaginięciu

O jaaa, no gratuluję przenikliwości umysłu :D
Akaterine napisał/a:
I jeszcze jeden spoiler, ponoć ostatnia scena ostatniego odcinka, która też wyciekła do sieci:

postanowilam nie oglądąć i nie spoilerować sobie :-)

Akaterine - Sob 25 Sty, 2014 21:32

Eeva napisał/a:
A jak myślisz, kto jest tym pacjentem, który widział matkę T. spadająca z dachu?

Zła siostra bliźniaczka Alison ;) .

Nie wiem, czy poznanie zakończenia wcześniej w tym przypadku jest spoilerem ;) . Z resztą może nie jest prawdziwe, przekonamy się.

Akaterine - Śro 05 Lut, 2014 19:38

Oglądałaś ostatnie dwa odcinki? Mnie raczej znudziły, chyba nic już nie może mnie zaskoczyć :mysle: . Trzy myśli po ostatnim odcinku: 1) Ezra ma niezłe centrum dowodzenia ;) ; 2) zastanawia mnie, czemu koniecznie musiał ubrać się na czarno tylko po to, żeby w samochodzie obserwować obraz z ukrytych kamer; 3) kto dla niego robi zdjęcia?
Eeva - Czw 06 Lut, 2014 08:30

Akaterine napisał/a:
1) Ezra ma niezłe centrum dowodzenia

Moja pierwsza myśl jak Ezra wchodził do piwnicy to "Ciekawe kogo tam trzyma, ze niesie mu/jej jedzenie?" :D A potem to już tylko "Ezra, you for real!?!?".
Akaterine napisał/a:
2) zastanawia mnie, czemu koniecznie musiał ubrać się na czarno tylko po to, żeby w samochodzie obserwować obraz z ukrytych kamer

Dla dramatyzmu. On jest taki melodramatyczny:D
Akaterine napisał/a:
3) kto dla niego robi zdjęcia?

Tez mnie to zaciekawiło, bo niemożliwe, że wszędzie ma poustawiane ukryte kamery. a może.... ?

Poza tym to co sądzisz o Jessie, nowym guidance counselor? chciałabym mu zaufać, ale jakoś nie mogę. Bosh, co ten serial ze mną zrobił? Jestem strasznie podejrzliwa.
Poza tym związek Mike/Mona? no bez kitu.

Eeva - Czw 20 Lut, 2014 08:47

Akaterine, oficjalnie stwierdzam, ze jesteś geniuszem. Twoja meganieprawdopodobna teoria o pisaniu książki sie sprawdziła :D
Akaterine - Czw 20 Lut, 2014 18:07

Dzięki, dzięki ;) . Ale ogólnie uznałam, że one wszystkie są tak durne, że się w głowie nie mieści ;) . Arya wpada do Hanny i Emily machając aktami Spencer, a te nawet nie zapytały, skąd je ma, i nie wpadły, że to typowa zagrywka -A- (wprawdzie wyszła od Ezry, ale mimo wszystko), a Spencer zamiast zachować się w miarę przytomnie, zaczęła histeryzować (ok, była na lekach, ale mimo wszystko).
Jestem ciekawa, jak teraz zacznie zachowywać się Ezra, czy nadal będzie creepy, czy może wróci do normalności i będzie chodził i rzucał smętne spojrzenia ;) .

Eeva - Pią 21 Lut, 2014 08:33

Akaterine napisał/a:
czy nadal będzie creepy, czy może wróci do normalności i będzie chodził i rzucał smętne spojrzenia

już nie wiem którego Ezrę wolę;-)
Akaterine napisał/a:
Ale ogólnie uznałam, że one wszystkie są tak durne, że się w głowie nie mieści

Durna to jest Aria, która siedząc Z Ezra na wyciągu wyjmuje z torby kartki i zaczyna nimi machać krzycząc, że wszystko przeczyta! No bez kitu, ukryłaby je, bo inaczej wiadomo, ze on będzie chciał je jej zabrać... daaaaa...

Eeva - Sob 22 Lut, 2014 22:22

Fajny tekst na tv.com:
It took Aria nearly four seasons, but she finally learned at least half of the truth we all suspected, that Ezra is the creepiest creep who ever creeped.

Akaterine - Czw 27 Lut, 2014 17:22

Chyba zaczyna mnie nudzić ten serial, wczoraj chyba nic znaczącego się nie wydarzyło, a jeżeli zakończenie będzie takie, jak pokazują przecieki scenariuszy, to w ogóle będzie beznadziejnie.
Eeva - Pią 28 Lut, 2014 08:19

Masz rację, nic ciekawego, tylko Aria obijająca się o ściany i płacząca przez 90% swoich scen.
A co pokazują przecieki?