To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Z Południa na Północ
Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.

Aktorzy - Benedict Cumberbatch

Anonymous - Nie 29 Sty, 2012 17:40

Agn napisał/a:

Ale jego głos sam w sobie jest równie fantastyczny.

Ociec, to wez Ty sie za "Na koniec swiata" - w sumie to pierwszy film z Benkiem, ktory widzialam (jakby co, moge pozyczyc). On tam duzo gada - bo oprocz normalnej roli glownego pohatera, pelni funkcje narratora. Ja wieki temu ten film opisywalam, bo mi sie podobal (chociaz chyba skrytykowalam Benka :twisted: )

Agn - Nie 29 Sty, 2012 17:57

Aragonte napisał/a:
A Benedict musiał sobie chyba wyrobić w szkole niezłą autoironię, jego szkolny nick był... ekhm :lol: :ops1:

No? Jaki? Zaspokój moją ciekawość...

Aine, obiecuję, że jak się da, to obejrzę...

BeeMeR - Nie 29 Sty, 2012 18:26

Agn napisał/a:
Aragonte napisał/a:
A Benedict musiał sobie chyba wyrobić w szkole niezłą autoironię, jego szkolny nick był... ekhm :lol: :ops1:

No? Jaki? Zaspokój moją ciekawość...
i moją i moją :kwiatki_wyciaga:
Agn - Nie 29 Sty, 2012 19:13

Znaczy się ja słyszałam, że ktoś go kiedyś nazywał "Bendi" czy jakoś tak. Ale może Aragonte dogrzebała się do bardziej soczystych kawałków... :mysle:
Aragonte - Nie 29 Sty, 2012 19:17

O szkolnej ksywce Benedicta jest w tym filmiku :wink:
Benedict Cumberbatch's Nickname at School

Agn - Nie 29 Sty, 2012 19:40

"Bendi did cum on my baps?!" A co to jest to "baps"? Bo nie czaję całego dowcipu (resztę rozumiem). EDYCJA: Ok, sprawdziłam w słowniku. *blat* Oh dear...
I Cucumberbatch - wiedziałam, że ktoś tak kiedyś powiedział. Samo się pcha na usta. :D

Aragonte - Nie 29 Sty, 2012 20:11

Agn, ten nick, jeśli wierzyć komentarzom pod filmikiem, brzmi: "Bendy-dick Cum-on-my-Baps"... :ops1: :ops1:
Agn - Nie 29 Sty, 2012 20:26

Jeszcze lepiej... :thud:
BeeMeR - Nie 29 Sty, 2012 20:30

kreatywne przezwisko :lol:
Aragonte - Nie 29 Sty, 2012 20:39

Pierwszą część rozpoznałam ze słuchu, z końcówką miałam problem, ale komentarze na YT mnie uświadomiły.

Przyjmijcie, tak w ogóle, że ten małe literki to sposób ocenzurowania treści :wink:

Agn - Nie 29 Sty, 2012 20:43

Aragonte napisał/a:
Przyjmijcie, tak w ogóle, że ten małe literki to sposób ocenzurowania treści :wink:

Ależ oczywiście, że przyjmujemy. :lol:

BeeMeR - Nie 29 Sty, 2012 20:45

przyjmujemy :)
Ja pierwszą część, tą dwuczłonową, też tak zrozumiałam :wink:

Agn - Nie 29 Sty, 2012 20:49

A ja jakoś drugiego członu nie dosłyszałam... Cosik z mym słuchem nie tak. Starość nie radość...
Gdyby ktoś chciał zobaczyć fanfikowe wyjaśnienie
Spoiler:
JAK Sherlock przeżył
to zapraszam - Post mortem (crossover z Nigdziebądź Neila Gaimana).

milenaj - Nie 29 Sty, 2012 23:27

A zerknijcie na to:

http://www.huffingtonpost..._b_1231634.html

Bo mam wrażenie, że ta pani mi czyta w myślach. :mrgreen:

Te kości policzkowe... :rumieniec:

Aragonte - Nie 29 Sty, 2012 23:46

milenaj napisał/a:
Bo mam wrażenie, że ta pani mi czyta w myślach. :mrgreen:

Te kości policzkowe... :rumieniec:

I - cytuję za panią z linka - slanted moonstone eyes :rumieniec:

Edit: widziałam to już wcześniej na FB, ale tutaj chyba nikt nie wklejał tego linka? :lol:
http://onestrangekitten.t...ost/15020612863

Lepiej niczego nie pić :wink:

Agn - Nie 29 Sty, 2012 23:58

Cytat:
For example, I know that James Franco went to film school and that Kellan Lutz once read a book in a tree, but I've never seen a film that Franco made or heard Lutz speak an intelligible sentence while standing on the ground.

:rotfl: Ale pojechała!!! :rotfl:

Agn - Pon 30 Sty, 2012 00:03

Aragonte napisał/a:
Edit: widziałam to już wcześniej na FB, ale tutaj chyba nikt nie wklejał tego linka? :lol:
http://onestrangekitten.t...ost/15020612863

Widziałam to już. Jakoś mnie nie ruszyło... Może dlatego, że wkurza mnie idea Johnlocka, a tu jeszcze obrazek małżeński. Ech...

Anonymous - Pon 30 Sty, 2012 00:07

Z dedykacja :)
http://30.media.tumblr.co...zxhjjo1_500.gif

Agn - Pon 30 Sty, 2012 00:09

Nie pamiętam tej sceny z Sherlocka. Może to wersja reżyserska? :lol:
Aragonte - Pon 30 Sty, 2012 00:13

Aine, ja wiem, że już po 22.00, ale może zaznacz, co siedzi w linku, żeby nie zaskakiwać nikogo widokiem czyjegoś tyłka, co? :wink:
Widziałam to już (chyba na Whomanistyce), ale średnio mnie ruszają tego rodzaju gify.

Agn, idea Johnlocka w ogóle do mnie nie przemawia, a tamten obrazek jest dla mnie po prostu żartem - li i jedynie :)

Anonymous - Pon 30 Sty, 2012 00:15

Baaardzo rezyserska I odcinka II serii :twisted:

A mnie tym filmikiem pojawil sie ten sam problem, co trifle z muzyka - nie wszystko jest dostepne we wszszystkjich panstwach...

Caitriona - Śro 01 Lut, 2012 20:58

Taki mały offtop - Obejrzałabym sobie ten film, Starter for 10 : http://www.youtube.com/watch?v=UEm_pxkOZtk dla Benedicta, Anglii, muzyki, Gatissa i humoru ;)
milenaj - Śro 01 Lut, 2012 21:18

Sympatyczny jest. :mrgreen:
milenaj - Pią 03 Lut, 2012 23:00

Agn napisał/a:
to ta ostatnia to nawet bardziej.
Aragonte napisał/a:
Brzydal może być Elitarna uroda, o!

KWIK!!! Ładne określenie!

Jeżli chodzi o aktora, to u mnie określenie jego powierzchowności zmieniało się z czasem...
Wcześniej był brzydalem, teraz jest stanowczo interesujący. :wink:

Agn napisał/a:
Aragonte napisał/a:
W żadne teorie (bo i takie się pojawiają), że niby roztajał i coś się kroi między nim a Molly, w ogóle nie wierzę.

What the...?!

Zgadzam się w całej rozciągłości.

Yvain - Pią 03 Lut, 2012 23:21

Agn napisał/a:
Aragonte napisał/a:
Brzydal może być :mrgreen: Elitarna uroda, o! :mrgreen:

Cóż to zjawisko pięknego brzydala, zdarza się jak kometa, raz na jakiś czas :mrgreen:
Kiedyś taką elitarną urodę miał dla wielu pań Belmondo, dla mnie osobiście ma ją oprócz SH także Willem Dafoe :serce: