Seriale - Hell on Wheels
Admete - Nie 25 Gru, 2011 23:17
Myślę, że po wydarzeniach 7 odcinka będą się rozumieć trochę lepiej.
Zwiastun odcinka 8:
http://www.spoilertv.com/...erailed_25.html
Agn - Nie 25 Gru, 2011 23:38
Na razie zwiastuna nie oglądam, bo przede mną odcinek numer sześć. Ale to już chyba jutro obejrzę...
Albo może dzisiaj...?
Admete - Pon 26 Gru, 2011 12:24
Obejrzałam sneak peek odcinka 8 Hell - ciekawie sie zapowiada.
http://www.spoilertv.com/...erailed_26.html
Agn - Pon 26 Gru, 2011 18:07
No iiiii... skończyłam wszystko HOW. Łącznie z zapowiedzią - oj, cholewa z ostrogą, ale się będzie działo.
Miałaś rację, siódmy odcinek jest świetny. I też mi się zdaje, że jak dotąd najlepszy. A relacja obu panów - miodzio. Swoją szosą z Bolanem też była niezła, choć trochę innego kalibru. Najpierw Bohannon odstrzelił mu ucho, potem uratował mu życie, wreszcie zastrzelił. Jakby się ciut zdecydować nie mógł.
I kurde cieszę się, że podżegacz nie żyje. Rany, jak mnie ten facet wkurzał. Wytrzaskałabym go po pysku, może nie z takim wdziękiem, z jakim Lily przyłożyła Charlotte (brawo dla niej!), ale za to tak, że by się nie pozbierał. Grrr... No ale Elam zrobił z nim porządek.
Erm... moja moralność przestaje istnieć.
Admete - Pon 26 Gru, 2011 19:29
Przechodzisz na moralność rewolwerowca z Dzikiego Zachodu, ot co Zapowiedź 8 odcinka intrygująca. Ciekawa jestem, czy Cullen wytrzyma i nie zastrzeli przy najbliższej okazji tego Jankesa.
Agn - Pon 26 Gru, 2011 19:31
No właśnie też się już zastanawiam, czy jakaś zbłąkana kulka go nie trafi.
Admete - Pon 26 Gru, 2011 19:34
Mnie jeszcze interesuje, co Lily będzie robić w tym miasteczku robotników, prostytutek i róznych mętów. Nie bardzo tam pasuje, co zawsze wytyka jej Cullen. Lubię intro serialu:
http://www.youtube.com/wa...feature=related
Agn - Pon 26 Gru, 2011 19:48
Na dobrą sprawę pierwszą rzeczą, jaką od niego usłyszała było: "Nie jesteś ani dz**ką, ani squaw. Nie powinno cię tutaj być."
Też się zastanawiam, co ona tam będzie robić. Mam nadzieję, że nie siedzieć i pić herbatę, szkoda by było takiej postaci. Krzewić oświaty nie ma u kogo, mam nadzieję, że do kościoła się nie przypnie (tam już jedna kobitka jest). Może stołówka? Ciekawe, czy umie gotować, choć coś mi mówi, że nie.
Admete - Pon 26 Gru, 2011 19:49
Wiesz, mam wrażenie, że ona by chciała rządzić Tylko to raczej niemożliwe. W zwiastunie 8 odcinka Durant krzyczy na nią, że nim manipulowała - coś o graniu na nim, jak na skrzypcach
Już mam - Lily otworzy pralnię W końcu zapotrzebowanie jest, oni tam wszyscy tacy brudni
A Bohannon znów będzie odwalał najgorsza robotę.
Caitriona - Pon 26 Gru, 2011 20:14
| Admete napisał/a: | | Już mam - Lily otworzy pralnię W końcu zapotrzebowanie jest, oni tam wszyscy tacy brudni |
Widzę, że zastanawiacie się nad tym samym co ja Lily pomagała mężowi w pomiarach, ale chyba nie ma aż takich zdolności i wykształcenia żeby robić to na własną rękę, Durant jej wiecznie utrzymywac za friko nie będzie, więc jeśli nie chce zostać jego żoną, a chyba raczej nie chce, musi coś robić: uczyć?? tam są jakieś dzieci? Ciekawa jestem co wymyślą.
Agn - Pon 26 Gru, 2011 20:19
| Admete napisał/a: | W zwiastunie 8 odcinka Durant krzyczy na nią, że nim manipulowała - coś o graniu na nim, jak na skrzypcach |
Ja myślę, że Durant uwierzył w to, co nagadał mu Szwed. Że niby Lily na niego PATRZY. No na końcu 1x07 to jej się niemal oświadczał. Podejrzewam, że chodzi tu o urażoną męską dumę.
Nie przepadam za Durantem, choć jak ma za przeciwnika ludzi pokroju senatora, to trzymam kciuki, żeby to jemu się udało.
| Caitriona napisał/a: | | Durant jej wiecznie utrzymywac za friko nie będzie, więc jeśli nie chce zostać jego żoną, a chyba raczej nie chce, musi coś robić |
Wręcz chyba nie może? Zdaje się, że Durant jest już żonaty? Albo mogłam coś źle zrozumieć, bo ostatni odcinek był bez sosu, a oni tam często i gęsto ciężko gadają.
| Admete napisał/a: | Już mam - Lily otworzy pralnię W końcu zapotrzebowanie jest, oni tam wszyscy tacy brudni |
KWIK!!!
PS Foty z walki: http://blogs.amctv.com/ph...cullen-elam.php
Pewnie znacie, ale co tam, zawsze miło popatrzeć, choć to nie to samo co scena. Ruch, kamera... mhrrr...
Admete - Pon 26 Gru, 2011 20:31
Durant jest żonaty, więc raczej proponował Lily bycie luksusową utrzymanką i inspiracją dla prawdziwego mężczyzny Lily na pewno biedna nie ejst. Pochodzi z dobrej rodziny, musiała mieć jakiś posag. Po śmierci męża na pewno ma jakąś gotówkę, może dom na Połnocy? Ogólnie jednak nie bardzo sobie wyobrażam ja w tym wszystkim. Cullen też nie zawsze będzie w pobliżu, żeby jej prostować ścieżki.
Thin a ty tu gołe klaty podsuwasz i znów będzie, że niski poziom na Forum jest
Agn - Pon 26 Gru, 2011 20:43
| Admete napisał/a: | Durant jest żonaty, więc raczej proponował Lily bycie luksusową utrzymanką i inspiracją dla prawdziwego mężczyzny |
Otóż i ja tak jego przemowę zrozumiałam. Choć gdyby nie małżeństwo to kto wie, może by się i chętnie z Lily chajtnął.
Cullena nie będzie zawsze w pobliżu, choć jak dotąd znajdował się w co ważniejszych momentach. Acz miło pewnie popatrzeć, jak sobie Lily radzi bez wspomożenia męskiego ramienia w ostatniej chwili.
| Cytat: | Thin a ty tu gołe klaty podsuwasz i znów będzie, że niski poziom na Forum jest |
Uważam, że poziom tych klat jest bardzo wysoki. A jak leciała scena to nawet na nie nie zwracałam tak uwagi jak na to, który którego znokautuje.
Admete - Pon 26 Gru, 2011 20:46
Masz rację, zawsze się znajdzie wytłumaczenie W sprawie klat Mam nadzieję, że Lily sobie radę da i scenarzyści coś dla niej szykują ciekawego.
Agn - Pon 26 Gru, 2011 20:50
Może w którymś momencie zwędzi Bohannonowi apteczkę i otworzy szpital. Tam się cały czas ktoś z kimś tłucze, miałaby co robić...
| Admete napisał/a: | Masz rację, zawsze się znajdzie wytłumaczenie W sprawie klat |
Cieszę się, że masz podobny pogląd na tę sprawę.
Caitriona - Pon 26 Gru, 2011 21:01
| Agn napisał/a: | | Wręcz chyba nie może? Zdaje się, że Durant jest już żonaty? |
Aaaa, faktycznie - zapomniałam o żonie.
Agn - Pon 26 Gru, 2011 22:37
No nigdy jej nie ma w pobliżu, więc w sumie zrozumiałe.
Dobra, idę spać.
Kiedy ma być ósmy odcinek? 1-ego? Czyli pewnie my będziemy go mieli 2-ego... Już zacieram rąsie.
Admete - Wto 27 Gru, 2011 08:01
Dopiero za tydzień. Ciekawa jestem, ile sobie zaśpiewają za dvd z 1 sezonem i czy mnie będzie stać. Gdyby mozna kupować na Amazonie amerykańskim, to by było taniej. Niestety na brytyjskim z powodu funta wszystko jest drogie.
Piosenka z serialu - i fragmenty róznych odcinków. Dobry montaż.
http://www.youtube.com/watch?v=i0IzG9zGO_g
Francuska piosenka z 4 odcinka:
Agn - Wto 27 Gru, 2011 21:38
Świetny utwór. A i video dobre.
Francuska piosenka jest śliczna. Mnie się jeszcze podobała piosenka, która leciała w tle, kiedy Bohannon wysiadał w Hell on wheels.
Admete - Wto 27 Gru, 2011 21:42
Ten utwór też jest dobry. Ogólnie spokojnie mogliby wydać soundtrack. Lubię, gdy dobra muzyka współtworzy klimat serialu/filmu.
Agn - Wto 27 Gru, 2011 21:45
Jestem jak najbardziej za! Zwłaszcza że komponowana muzyka też jest naprawdę dobra. Ach, to intro...
Admete - Wto 27 Gru, 2011 21:55
Też mi się podoba Ogólnie to jeszcze tydzień czekania. A odcinków w serii mało...Na szczęście Justified wraca. Czy ty juz znasz Justufied? Bo jeśli nie, to myslę, że powinnaś się zapoznać
Ostatni, 10 odcinek tej serii, ma tytuł God of Chaos.
Agn - Wto 27 Gru, 2011 21:59
Oczywiście, że znam Justified! Ba! Nawet zdążyłam nim zrobić krzywdę kumpeli (ja jej regularnie robię krzywdę różnymi serialami, buahahaha!). I już się cieszę na trzeci sezon. Stęskniłam się za Raylanem i Boydem.
Odcinków w serii mało, ale ponieważ serial jest dobry, to można liczyć, że będzie drugi równie dobry sezon. A potem trzeci... Bo coś mi się widzi, że to będzie długa historia.
Admete - Wto 27 Gru, 2011 22:03
Czytałam opinię, że może byc nawet 6 serii, bo budowa tej linii kolejowej trwała 6 lat. Druga będzie na 100% - producenci juz potwierdzili.
Agn - Wto 27 Gru, 2011 22:14
Hura! Hura! Hura!
6 sezonów - niech będzie. Tylko niech psychodramy z tego nie zrobią. Jak dotąd każdy odcinek potwierdza klasę tego serialu, proszęproszęproszę, nie spieprzcie tego...
|
|
|