Fantastyka - Fantastyka na małym i dużym ekranie II
praedzio - Sob 21 Maj, 2011 22:04
Ja tymczasem sobie dryfuję na Destiny. Przyznam, że pobudki Rusha są dla mnie kompletną niewiadomą.
Caitriona - Sob 21 Maj, 2011 22:07
| Aragonte napisał/a: | Obejrzałam siódmy odcinek "Camelot" - dobry był! |
Ja jestem po ósmym - nieżle, nieźle. Podoba mi się coraz bardziej ten serial. Muzyka jest rewelacyjna.
Admete - Sob 21 Maj, 2011 22:15
| praedzio napisał/a: | Ja tymczasem sobie dryfuję na Destiny. Przyznam, że pobudki Rusha są dla mnie kompletną niewiadomą. |
W 1 sezonie Rush był dziwny. Potem scenarzyści chyba znależli do tej postaci klucz. Stał się bardziej ludzki i choć nadal egocentryczny, to dał sie lubić. Ja go w końcu polubiłam
praedzio - Sob 21 Maj, 2011 22:18
| Admete napisał/a: | | W 1 sezonie Rush był dziwny. Potem scenarzyści chyba znależli do tej postaci klucz. Stał się bardziej ludzki i choć nadal egocentryczny, to dał sie lubić. Ja go w końcu polubiłam | Od lubienia go jestem daleko. Poza tym kompletnie go nie rozumiem.
Admete - Sob 21 Maj, 2011 22:20
On wierzy, że ma do spełnienia misję. Jest przekonany, że spotkanie z Destiny było własnie przeznaczeniem dla nich wszystkich, a zwłaszcza dla niego. Jest arogancki, bo wierzy, że jest lepszy od innych i ma cel, którego inni nie dostrzegają. Myslę, że ta postać miałaby ciekawy wątek, gdyby serial był nadal realizowany...
praedzio - Sob 21 Maj, 2011 22:29
| Admete napisał/a: | | On wierzy, że ma do spełnienia misję. Jest przekonany, że spotkanie z Destiny było własnie przeznaczeniem dla nich wszystkich, a zwłaszcza dla niego. Jest arogancki, bo wierzy, że jest lepszy od innych i ma cel, którego inni nie dostrzegają. Myslę, że ta postać miałaby ciekawy wątek, gdyby serial był nadal realizowany... |
Na tym poziomie jeszcze byłam w stanie go rozumieć. Ale później, kiedy zaczął startować z pozycji istoty wyższej od innych załogantów (nie powiedział innym, że złamał kod do Destiny), to już delikatnie mówiąc się wkurzyłam. Younga miał powody nie lubić, żeby sobie z nim pogrywać - ale z całą resztą?
Admete - Sob 21 Maj, 2011 22:35
On zawsze wierzył, ze jest lepszy od innych. Na pokładzie Destiny jeszcze mu się pogorszyło Który odcinek oglądasz?
praedzio - Sob 21 Maj, 2011 22:42
W tej chwili 2x07.
Admete - Sob 21 Maj, 2011 22:58
A to juz jesteś w 2 serii, która moim zdaniem jest lepsza od pierwszej.
praedzio - Nie 22 Maj, 2011 08:01
Odkąd na pokład dołączyli ludzie z Przymierza Lucjan, faktycznie zrobiło się ciekawiej. Mam nadzieję, że niejaki Varro będzie miał więcej do powiedzenia w dalszych odcinkach, a nie poprzestanie tylko na wymianie spojrzeń z TJ. Choć jeśli wierzyć bliżej niezidentyfikowanym spoilerom - z tej mąki chleba nie będzie.
Admete - Nie 22 Maj, 2011 08:29
Nie będzie...Ma kilka ważnych momentów, ale ogólnie niestety musieli poskracać wątki, żeby upchnąc choć minimum informacji w tych dwóch sezonach. Bardzo lubiłam postać Elie'go.
praedzio - Nie 22 Maj, 2011 10:14
No, dokończyłam wczoraj odcinek siódmy. I w końcu Rush przyznał się do złamania kodu statku. Oczywiście, nie obyło się bez mordobicia. Ale tu akurat wcale nie dziwię się Youngowi. Nawet Eli się wkurzył. I dobrze tak Rushowi. Choć muszę przyznać, że pod koniec odcinka się zachował i nie pozwolił odfrunąć Youngowi w kosmos. Wątpię jednakowoż, że z powodu dobrego serca. Raczej z wyrachowania - ale dobre i to.
Admete - Nie 22 Maj, 2011 10:50
A po tym mordobiciu stopniowo panowie zaczną dochodzić do porozumienia. Serio. I to mi się podobało Wyjaśnili sobie pewne kwestie A Eli zacznie wyrastać na prawdziwego przywódcę - przywódcę przyszłości. Tylko to zarysowali na koniec, ale bardzo mi się to podobało.
asiek - Nie 22 Maj, 2011 13:45
| Aragonte napisał/a: | Obejrzałam siódmy odcinek "Camelot" - dobry był! |
A mnie w ogóle się nie podobał... Straaasznie naciągana ta historia, zero dramatyzmu.
| praedzio napisał/a: | | Odkąd na pokład dołączyli ludzie z Przymierza Lucjan, faktycznie zrobiło się ciekawiej. Mam nadzieję, że niejaki Varro będzie miał więcej do powiedzenia w dalszych odcinkach, |
Też na to liczyłam, ale niestety skrócili niektóre wątki.
Fibula - Nie 22 Maj, 2011 14:49
| asiek napisał/a: | | praedzio napisał/a: | | Odkąd na pokład dołączyli ludzie z Przymierza Lucjan, faktycznie zrobiło się ciekawiej. Mam nadzieję, że niejaki Varro będzie miał więcej do powiedzenia w dalszych odcinkach, |
Też na to liczyłam, ale niestety skrócili niektóre wątki. |
Gdzieś czytałam, że scenariusz był rozpisany na 5 sezonów, więc może ich rozwinięcie mieliśmy zobaczyć w kolejnych. Szkoda, że przerwali, ten sezon był lepszy od pierwszego. Event też po przerwie nabrał tempa, a też go zdjęli.
Aragonte - Nie 22 Maj, 2011 15:04
Aśku, myślałam, że przestałaś oglądać?
Nie mam pojęcia, o co chodziło z tymi babkami To pewnie jedna z wielu scen pod publiczkę, pod męską publiczkę
Mnie się ten odcinek podobał. Nie jestem zauroczona tym serialem, ale ogląda mi się go całkiem przyjemnie - i dla paru postaci, które mnie interesują, będę oglądać do końca
asiek - Nie 22 Maj, 2011 15:10
| Aragonte napisał/a: | | Aśku, myślałam, że przestałaś oglądać? |
Oglądam ze wzgędu na Merlina i pejzaże.
Aragonte - Nie 22 Maj, 2011 17:02
Ja ze względu na pejzaże, Merlina, Morgan i Gawaina
Caitriona - Nie 22 Maj, 2011 19:27
To ja dodam do tego co napisała Aragonte jeszcze muzykę
Aragonte - Nie 22 Maj, 2011 20:07
| Caitriona napisał/a: | To ja dodam do tego co napisała Aragonte jeszcze muzykę |
No, muzykę mam już na CD, więc teoretycznie mogłabym jej sobie słuchać, nie oglądając serialu
Mam nadzieję, że nie zepsują postaci Gawaina
Caitriona - Nie 22 Maj, 2011 21:29
Zdaje się, że nie ma jeszcze całej muzyki, jak na moje ucho, tylko do początkowych odcinków
BeeMeR - Śro 25 Maj, 2011 19:09
zaczelam Camelot - plenery cudne, Merlin interesujacy acz lysy, Morgana ciekawa, ale Artur to jedna wielka porazka
Yvain - Śro 25 Maj, 2011 19:58
Merlin nie jest łysy, tylko się krótko tnie
BeeMeR - Śro 25 Maj, 2011 20:28
tja, bardzo krotko
Caitriona - Śro 25 Maj, 2011 20:40
I dobrze mu z tym Mnie się chyba po raz pierwszy młodszy Fiennes podoba, własnie chyba dlatego że króciutko się strzyże
|
|
|