Fantastyka - Gra o tron (TV)
Aragonte - Śro 20 Kwi, 2011 22:14
| Admete napisał/a: | Chyba Caitrii je posiada, a na pewno Aragonte...Tak mi sie wydaje |
Aragonte ma wszystko, co wyszło po polsku aczkolwiek sama jest na początku sagi - tak jakoś wyszło Co prawda Praedzio ustawiała się też w kolejce do "Fionavarskiego gobelinu" Kaya, więc nie wiem, co ostatecznie zdecydowałaby się pożyczyć
MojaMonia - Śro 20 Kwi, 2011 22:59
Serial rewelacja - montaż, muzyka, sceneria... Z niecierpliwością będę czekać na kolejne odcinki!
praedzio - Pon 25 Kwi, 2011 12:13
Jestem po drugim odcinku. Biedny wilkor...
Agn - Pon 25 Kwi, 2011 12:17
A już jest?! Myślałam, że dopiero w poniedz... a, no tak - DZISIAJ jest poniedziałek!
Admete - Pon 25 Kwi, 2011 12:26
Może się człowiek pomylić w czasie świąt każdy dzień jest jak niedziela
corrado - Pon 25 Kwi, 2011 12:29
U nas jeszcze pierwszy nie obejrzany.
Admete - Pon 25 Kwi, 2011 12:31
Ja tez jeszcze nie widziałm. Podchodzę jakoś tak ostrożnie. Mam wrażenie, że lepiej by mi się oglądało ekranizacje późniejszych tomów. Czasem przeczytanie wcześniej ksiązek szkodzi Ciekawe, co mój brat powie na książkę. Pierwszy odcinek serialu mu się spodobał.
Caitriona - Pon 25 Kwi, 2011 13:19
Świetnie się ogląda ten serial.
Cała ta blondwłosa królewska rodzinka jest do odstrzału. A już na pewno ten chłopaczek Biedny wilk... Rudowłosa sama jest sobie winna, mogła powiedzieć prawdę.
Admete - Pon 25 Kwi, 2011 13:21
Chłopaczek z tego co zobaczyłam jst odpowiednio wredny Jaime potem się zmienia...Caitrii kogo polubiłaś do tej pory?
praedzio - Pon 25 Kwi, 2011 13:21
Uuh, Cersei faktycznie podnosi ciśnienie...
Pytanie do tych, co czytali książkę - jak układały się stosunki Jona z Cat? Tak samo kiepsko, jak w serialu? Czy jest szansa na porozumienie?
Agn - Pon 25 Kwi, 2011 13:25
Cat go nie tolerowała, jako bękarta swojego męża. Jego obecność przypominała jej, że mąż dość szybko po ślubie ją zdradził. No, że w ogóle ją zdradził gdzieś na wojnie z jakąś bezimienną kobietą i do tego przyjął bękarta pod swój dach.
Admete - Pon 25 Kwi, 2011 13:27
W ksiązkach było tak, jak napisała Thin. Dla Catelyn Stark obecnośc Jona była czyms okropnym, przypomnieniem o hańbie.
praedzio - Pon 25 Kwi, 2011 13:33
W serialu widać, że przybrane rodzeństwo go pokochało - tym bardziej uderza zimna nienawiść, z jaką traktuje go Catelyn.
Admete - Pon 25 Kwi, 2011 13:36
Z rodzeństwem nie było problemów. Co do poprawienia kontaktów między lady Stark a Jonem - raczej nie będzie na to szansy. Nie cchę spoilerować - czy Jon już wyruszył ku swojemu przeznaczeniu?
Agn - Pon 25 Kwi, 2011 13:37
Bo serialowe rodzeństwo odnosiło się do Jona w sumie normalnie. Szczególnie Arya kochała Jona. Cat była dorosła, dla niej to była hańba. Choć mogłaby się tak z tym nie obnosić - Jon sobie rodziców nie wybierał. Choć imponowała mi siła tej bohaterki, tak w tej jednej sprawie miałam ochotę jej natrzeć uszu.
praedzio - Pon 25 Kwi, 2011 13:39
Najbardziej rozbawił mnie Tyrion, który koniecznie chciał zobaczyć Mur.
I just want to stand on top of the wall and piss off the edge of the world.
Agn - Pon 25 Kwi, 2011 13:43
To jest właśnie cały Tyrion. Między innymi dlatego jest moim ulubionym bohaterem.
Admete - Pon 25 Kwi, 2011 13:43
Tyrion jest zdecydowanie jedną z najciekawszych postaci w całej serii.
Agn - Pon 25 Kwi, 2011 13:43
Admete, piąteczka!
praedzio - Pon 25 Kwi, 2011 13:46
Moją chyba też. Przynajmniej na razie. Bardzo lubię jego rozmowy z Jonem. Są takie... ekhem... terapeutyczne.
Admete - Pon 25 Kwi, 2011 13:49
No piąteczka Aryę tez lubię, jeśli chodzi o te młodsze wiekiem postacie. Do Jona mam słabość, ale do niego łatwo mieć słabość, bo to taki bohater romantyczny
Caitriona - Pon 25 Kwi, 2011 13:57
| Admete napisał/a: | | Caitrii kogo polubiłaś do tej pory? |
Na pewno Tyrona, Arya, Brana i Jona. I wilki
Admete - Pon 25 Kwi, 2011 13:59
Wilki No tak Mogłam się tego spodziewać. Co do watku Brana to mam watpliwości wynikające z faktu przeczytania dalszych części. Powiem tylko tyle, że czekam, az Martin zacznie coś wyjaśniać.
Caitriona - Pon 25 Kwi, 2011 14:00
Muszę zacząć czytać książki....
Agn - Pon 25 Kwi, 2011 14:11
Też jeśli chodzi o młodsze postacie, to Arya. No i do Jona też mam słabość. Ale Tyrion jest numerem jeden.
|
|
|