To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Z Południa na Północ
Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.

Fantastyka - Gra o tron (TV)

Aragonte - Śro 20 Kwi, 2011 22:14

Admete napisał/a:
Chyba Caitrii je posiada, a na pewno Aragonte...Tak mi sie wydaje :)

Aragonte ma wszystko, co wyszło po polsku :wink: aczkolwiek sama jest na początku sagi - tak jakoś wyszło :-| Co prawda Praedzio ustawiała się też w kolejce do "Fionavarskiego gobelinu" Kaya, więc nie wiem, co ostatecznie zdecydowałaby się pożyczyć :wink:

MojaMonia - Śro 20 Kwi, 2011 22:59

Serial rewelacja - montaż, muzyka, sceneria... Z niecierpliwością będę czekać na kolejne odcinki!
praedzio - Pon 25 Kwi, 2011 12:13

Jestem po drugim odcinku. Biedny wilkor... :cry2:
Agn - Pon 25 Kwi, 2011 12:17

A już jest?! :excited: Myślałam, że dopiero w poniedz... a, no tak - DZISIAJ jest poniedziałek! :zalamka:
Admete - Pon 25 Kwi, 2011 12:26

Może się człowiek pomylić w czasie świąt ;) każdy dzień jest jak niedziela ;)
corrado - Pon 25 Kwi, 2011 12:29

U nas jeszcze pierwszy nie obejrzany.
Admete - Pon 25 Kwi, 2011 12:31

Ja tez jeszcze nie widziałm. Podchodzę jakoś tak ostrożnie. Mam wrażenie, że lepiej by mi się oglądało ekranizacje późniejszych tomów. Czasem przeczytanie wcześniej ksiązek szkodzi ;) Ciekawe, co mój brat powie na książkę. Pierwszy odcinek serialu mu się spodobał.
Caitriona - Pon 25 Kwi, 2011 13:19

Świetnie się ogląda ten serial.

Cała ta blondwłosa królewska rodzinka jest do odstrzału. A już na pewno ten chłopaczek :uzi: Biedny wilk... Rudowłosa sama jest sobie winna, mogła powiedzieć prawdę.

Admete - Pon 25 Kwi, 2011 13:21

Chłopaczek z tego co zobaczyłam jst odpowiednio wredny ;) Jaime potem się zmienia...Caitrii kogo polubiłaś do tej pory?
praedzio - Pon 25 Kwi, 2011 13:21

Uuh, Cersei faktycznie podnosi ciśnienie... :uzi:
Pytanie do tych, co czytali książkę - jak układały się stosunki Jona z Cat? Tak samo kiepsko, jak w serialu? Czy jest szansa na porozumienie?

Agn - Pon 25 Kwi, 2011 13:25

Cat go nie tolerowała, jako bękarta swojego męża. Jego obecność przypominała jej, że mąż dość szybko po ślubie ją zdradził. No, że w ogóle ją zdradził gdzieś na wojnie z jakąś bezimienną kobietą i do tego przyjął bękarta pod swój dach.
Admete - Pon 25 Kwi, 2011 13:27

W ksiązkach było tak, jak napisała Thin. Dla Catelyn Stark obecnośc Jona była czyms okropnym, przypomnieniem o hańbie.
praedzio - Pon 25 Kwi, 2011 13:33

W serialu widać, że przybrane rodzeństwo go pokochało - tym bardziej uderza zimna nienawiść, z jaką traktuje go Catelyn.
Admete - Pon 25 Kwi, 2011 13:36

Z rodzeństwem nie było problemów. Co do poprawienia kontaktów między lady Stark a Jonem - raczej nie będzie na to szansy. Nie cchę spoilerować - czy Jon już wyruszył ku swojemu przeznaczeniu?
Agn - Pon 25 Kwi, 2011 13:37

Bo serialowe rodzeństwo odnosiło się do Jona w sumie normalnie. Szczególnie Arya kochała Jona. :) Cat była dorosła, dla niej to była hańba. Choć mogłaby się tak z tym nie obnosić - Jon sobie rodziców nie wybierał. Choć imponowała mi siła tej bohaterki, tak w tej jednej sprawie miałam ochotę jej natrzeć uszu.
praedzio - Pon 25 Kwi, 2011 13:39

Najbardziej rozbawił mnie Tyrion, który koniecznie chciał zobaczyć Mur.
I just want to stand on top of the wall and piss off the edge of the world.

:rotfl:

Agn - Pon 25 Kwi, 2011 13:43

To jest właśnie cały Tyrion. :mrgreen: Między innymi dlatego jest moim ulubionym bohaterem. :D
Admete - Pon 25 Kwi, 2011 13:43

Tyrion jest zdecydowanie jedną z najciekawszych postaci w całej serii.
Agn - Pon 25 Kwi, 2011 13:43

Admete, piąteczka!
praedzio - Pon 25 Kwi, 2011 13:46

Moją chyba też. ;) Przynajmniej na razie. Bardzo lubię jego rozmowy z Jonem. Są takie... ekhem... terapeutyczne. :mrgreen:
Admete - Pon 25 Kwi, 2011 13:49

No piąteczka :) Aryę tez lubię, jeśli chodzi o te młodsze wiekiem postacie. Do Jona mam słabość, ale do niego łatwo mieć słabość, bo to taki bohater romantyczny ;)
Caitriona - Pon 25 Kwi, 2011 13:57

Admete napisał/a:
Caitrii kogo polubiłaś do tej pory?

Na pewno Tyrona, Arya, Brana i Jona. I wilki ;)

Admete - Pon 25 Kwi, 2011 13:59

Wilki :lol: No tak :) Mogłam się tego spodziewać. Co do watku Brana to mam watpliwości wynikające z faktu przeczytania dalszych części. Powiem tylko tyle, że czekam, az Martin zacznie coś wyjaśniać.
Caitriona - Pon 25 Kwi, 2011 14:00

Muszę zacząć czytać książki....
Agn - Pon 25 Kwi, 2011 14:11

Też jeśli chodzi o młodsze postacie, to Arya. No i do Jona też mam słabość. Ale Tyrion jest numerem jeden. :D