To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Z Południa na Północ
Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.

Fantastyka - Hobbit

Admete - Pią 24 Cze, 2011 12:44

Cudne!!!
Aragonte - Pią 24 Cze, 2011 14:03

I znowu się będziemy nakręcać :mrgreen:
Ciekawe, w którym miejscu podzielą książkę :mysle:

praedzio - Pią 24 Cze, 2011 14:08

Ale właściwie czemu dzielą? :shock:
Aragonte - Pią 24 Cze, 2011 14:23

praedzio napisał/a:
Ale właściwie czemu dzielą? :shock:

A czemu podzielili ostatniego Pottera? :roll:

Anonymous - Pią 24 Cze, 2011 14:25

kasa, kasa, kasa...
Anonymous - Pią 24 Cze, 2011 14:26

Zapytajmy Pani z wątku o powieści N&S po polsku może sprzeda nam sekret :P
praedzio - Pią 24 Cze, 2011 14:27

No, dobra - jak dla mnie mogą zrobić i serial, co im będę żałować... Ale pytanie - czy w książce starczy fabuły na dwie części? Czy polecą w efekty? A może będą interludia typu Thorin-Rysiek brzdąkający na lutni?
Aragonte - Pią 24 Cze, 2011 14:37

Prędzej na harfie, jeśli dobrze pamiętam książkę :wink:
I raczej stawiam na to, że każą mu umierać w końcówce przez bity kwadrans :roll:

Inna sprawa, że finałowa bitwa u Tolkiena jest opisana dość skrótowo, podejrzewam, że tutaj mocno to rozwiną i nagle będzie to trwało, powiedzmy, 45 minut.

Anonymous - Pią 24 Cze, 2011 14:38

Dawno nie czytałam Hobbita, wydaje mi się że fabuły może starczyć na styk, jeśli nie braknie... Jak teraz będą filmy na milion części rozbijać to ja nie wiem :roll:
Aragonte - Pią 24 Cze, 2011 14:40

Zwróćcie uwagę, że wprowadzają nowe postacie (jakaś elfka, będzie Legolas, będzie Galadriela), które coś tam muszą mieć do zagrania, więc już to wpłynie na wydłużenie akcji.
Anonymous - Pią 24 Cze, 2011 14:45

Bez Aragorna będzie smutno :(
Anonymous - Pią 24 Cze, 2011 14:50

ja nigdy nie rozumialam pewnych zagrac w LOTRze - skrocenia i splycenia dosc waznych, moim zdaniem, motywow (lub umieszczenia ich w wersjach rozszerzonych), a wprowadzenia nowych (jak juz ten rozszerzony i ckliwy watek z Arwen jesze ostatecznie, tak bitwa z Waregami jest wprowadzona sztucznie.
Aragonte - Pią 24 Cze, 2011 15:11

Aine, ja tego nie nie uważam za sensowne (np. umieszczenia tylko w wersji rozszerzonej domknięcia wątku Sarumana albo sceny w Domach Uzdrowień), po prostu dywaguję sobie na temat tego, co mogą rozwinąć, żeby wyprodukować dwa pełnometrażowe filmy.
praedzio - Pią 24 Cze, 2011 16:30

Im dalej w las, tym więcej drzew. :lol:
Evangeline Lilly zagra elfkę o imieniu Tauriel. Przypomnijmy, że elfka została wymyślona specjalnie na potrzeby filmu. Barry Humphries zagra króla Goblinów (znaczy się, jak Andy'ego Serkisa przerobią go komputerowo). Luke Evans zagra Barda Łucznika (Kaśku, masz swego Aragorna :lol: ), a Benedict Cumberbatch zagra.... eeee... Smauga. ;)

Znamy też tytuły obu części Hobbita. Pierwsza pod tytułem The Hobbit: An Unexpected Journey trafi do kin 14 grudnia przyszłego roku, natomiast druga The Hobbit: There and Back Again - 13 grudnia 2013.

Wszystkie te niusy pozbierałam ze stron Filmwebu.

Admete - Pią 24 Cze, 2011 18:25

Jak dożyję, to zobaczę ;) Która to ta Lily? Luke Evans? Nie znam, trza sprawdzić.
Anonymous - Pią 24 Cze, 2011 18:37

Tu guglowe fotki Elfki
http://www.google.pl/sear...DA&ved=0CCIQsAQ

Elfią ma urodę, ale za to ten niby Aragorn, wcale nie Aragornowaty
http://www.google.pl/sear...DA&ved=0CCYQsAQ

praedzio - Pią 24 Cze, 2011 18:38

Lilly grała w Lostach Kate. Luke Evans zagrał w obśmianych przez Was Muszkieterach 3D. ;)
Anonymous - Sob 25 Cze, 2011 00:47

Jesli chodzi o obsade, to nie miaukne nawet odrobinke. Mam duze zaufanie do Jacksonowego nosa do obsady. Dla mnie LOTR aktorsko byl obsadzony rewelacyjnie. A ile przy tym bylo krzykow, ze wybral Iana zamiast Seana, ze zaminil Stuarta na vigga. I co? Zatkało kakało?
Nie wypowiem sie nawet sloweczka przed premiera :)

Deanariell - Sob 25 Cze, 2011 11:37

A niech sobie robią dwie części - będzie więcej do oglądania. :P :cheerleader2: Potterowi podzielenie na dwa filmy moim zdaniem nie zaszkodziło - pierwsza była całkiem fajna, a druga, to już w ogóle powinna być świetna (finał w końcu ;) ). W Hobbicie podobnie - może jak raz wykorzystają w scenariuszu fabułę książki do maksimum plus dołożą jakieś dodatkowe wątki. :mysle: Wierzę w reżysera, że zachowa umiar. Po Władcy już wie, co mu grozi :lol: - a jak go fani nie zadziobali mimo licznych zastrzeżeń (powiedzmy sobie szczerze - lepszej adaptacji Tolkiena i tak nie ma :roll: :-P ) po LOTR-ze, to i po Hobbicie powinien przeżyć. :wink:

Nie mogę się doczekać... :slina: :excited: A to dopiero za rok... :cry2:

Admete - Sob 25 Cze, 2011 13:21

A potem jeszcze kolejny rok. Panna Lily jest trochę w typie Liv Tayler, pewnie dlatego ją Jackson wybrał.
Anonymous - Sob 25 Cze, 2011 14:30

Kiedy ona naprawde ma taka elfia urode i taki czar, ze ja sie nie dziwie. Moze do tego rownie ciekawa osobowosc jako aktorka?
Ja tam nie narzekam na jej obecnosc. Jak dowiedzialam sie, ze Freeman ma grac Bilbo, to mialam ochote przymic Jacksonowi piateczke :banan:

RaczejRozwazna - Czw 30 Cze, 2011 22:48

Zaraz -jak to jest: bedzie wprowadzona postać Aragorna? To dlaczego nie gra go Viggo?
i dlaczego bedzie Galadriela, a nie Arwena - przecież akcja częściowo toczy się w Rivendell?

Jeeeeny, byle nie było jakiegoś romansu - ta elfka mi sie nie podoba (w sensie wprowadzenie tej postaci)... :roll:

Aragonte - Czw 30 Cze, 2011 22:51

RaczejRozwazna napisał/a:
Zaraz -jak to jest: bedzie wprowadzona postać Aragorna? To dlaczego nie gra go Viggo?

Bo musiałby grać siebie młodszego o sześćdziesiąt (bodajże) lat? :wink:
Nawet jak na Dunedaina to chyba jednak coś :-P

Arwena to chyba w tym czasie siedziała w Lothlorien, o ile kojarzę.

praedzio - Pią 01 Lip, 2011 08:15

Nie będzie Aragorna. Według twórców rolę podobną do roli Aragorna ma odgrywać Bard Łucznik.
Anonymous - Pią 01 Lip, 2011 12:51

I dobrze - pomimo wszystko :)