Muzyka - Kolędy, christmas songs...
Yvain - Pon 14 Lis, 2011 11:11
Super
Hanula - Pon 14 Lis, 2011 20:33
| Caitriona napisał/a: | | Mój ulubieniec, Michael Buble |
Dzięki za Michael’a Buble, uwielbiam jego głos.
Przyznam, ze ja też nie czuję świąt, ale w zeszłym roku o tej porze w komercyjnym radiu, które słuchamy w pracy już od dłuższego czasu było słychać George’a Michael’a- co skłoniło nas do dyskusji na temat piosenek świątecznych. I mój młodszy kolega, przyznał, że swego czasu bardzo lubił słuchać kolęd w wykonaniu Para Wino, przyznam, ze nie mogłam dobrnąć do końca.
http://www.youtube.com/watch?v=rGmGNtJv4oA
Ania Aga - Śro 16 Lis, 2011 21:42
http://www.youtube.com/watch?v=Cxsr0V8O8tM
"Biały boston" sł. Andrzej Włast, muz. Zygmunt Wiehler, 1927r.
Piosenka w klimacie świątecznym, szczególnie melodia. Pamiętam wersję śpiewaną przez inną piosenkarkę, ale nie znam jej nazwiska.
Anonymous - Czw 17 Lis, 2011 06:15
The power of love z nieco innym wykonaniu:
http://www.youtube.com/wa...ated&playnext=0
Przyznaje, ze jak Carlos pod koniec wlacza sie ze swoim barytonem dostaje dreszczy i lzy mi lecia ciurkiem.
Szkoda, ze plyty tychze panow sa tak drogie ...
Dodam, ze od kilku dni nakrecam sie swiatecznie - chociaz nie tylko piosenkami stricte swiatecznymi, ale i klasyka i neoklasyka. Il Divo zawsze sprowadza mnie na wlasciwe tory...
Yvain - Czw 17 Lis, 2011 10:40
Fakt wspaniale się ich słucha i ogląda
Ania Aga - Czw 17 Lis, 2011 20:46
| AineNiRigani napisał/a: | | Szkoda, ze plyty tychze panow sa tak drogie ... |
Piosenka znana, ale ci panowie to kto?
Anonymous - Czw 17 Lis, 2011 20:55
| AineNiRigani napisał/a: | | Szkoda, ze plyty tychze panow sa tak drogie ... |
Św. Mikolaj przyniesie Ci na gwiazdkę jak przyjedziesz do Polski.
Ja kocham Il Divo i conajmniej raz w miesiącu musze posłuchać w ich wykonaniu Holy Night. A ostatnio slucham i oglądam ich więcej, bo wieś nimi infekuję
Anonymous - Pią 18 Lis, 2011 02:17
A w sensie, ze to warunek, czy obietnica?
Aragonte - Pią 18 Lis, 2011 03:02
A ja po namyśle stwierdzam, że kompletnie nie czuję tych świąt. Pojawiają się już dekoracje, światełka, normalnie to uwielbiam, a tymczasem jakoś mało to mnie wzrusza W sumie to szkoda.
Ania Aga - Pią 18 Lis, 2011 09:10
Aragonte, jeszcze za wcześnie na "czucie świąt"!
Eeva - Pią 18 Lis, 2011 09:11
Chyba za wczesnie zdecydowanie... chociaż na Ujazdowskich latarnie juz przyozdobione..
Anonymous - Pią 18 Lis, 2011 09:27
Ja świą t nie czuję, ale jeszcze mam czas, Adwent się jeszcze nie zaczął.
Aine to onbietnica od mikołajowiego elfa.
Aragonte - Pią 18 Lis, 2011 11:01
| Ania Aga napisał/a: | | Aragonte, jeszcze za wcześnie na "czucie świąt"! |
Obiektywnie tak, ale w ostatnich latach już o tej porze jakoś nakręcałam się świątecznie, a tym razem nic, ani trochę
Yvain - Pią 18 Lis, 2011 14:32
Może dlatego, że tak długo było ciepło. Nasz zegar termiczny nie widzi zimy to i Świąt nie czujemy.
praedzio - Pią 18 Lis, 2011 14:42
Moje oczy dziś około 14.00 zobaczyły za oknem padający śnieg.
Anaru - Pią 18 Lis, 2011 20:27
| praedzio napisał/a: | | Moje oczy dziś około 14.00 zobaczyły za oknem padający śnieg. |
Nie strasz.
Tez nie czuję świąt, kompletnie. Ale w zeszłym roku też nie czułam, ani poprzednio. Właściwie zazwyczaj czuje dopiero u rodziców, kiedy pod choinką leży corocznie wielki stos prezentów i atmosfera jest taka fajnie rodzinna. Ale poza tym żadnego fajnego świątecznego uczucia, kompletnie pusto...
Admete - Pią 18 Lis, 2011 21:43
A ja ich nie czuję nigdy, nie lubię świąt Bożego Narodzenia. Cieszy mnie tylko kilka dni wolnego,a nie same święta. Jest ciemno, depresyjnie, smutno...Zdecydowanie chyba najgorszy czas w roku.
Aragonte - Pią 18 Lis, 2011 22:40
Ja uwielbiałam je od dziecka. To, że teraz mi zasadniczo są obojętne, świadczy o solidnym dole
Anonymous - Sob 19 Lis, 2011 01:31
A ja dzis na basenie wycinalam elementy scrapbookingowe do kartek z Holly Night na ustach.
praedzio - Sob 19 Lis, 2011 08:38
... bo od kilku lat B. Narodzenie jest bez śniegu. :-/ Tymczasem ja też nie lubię świąt (jakichkolwiek). Tzn. samo oczekiwanie jest fajne, ale same święta mnie nie cieszą. Już nie.
Admete - Sob 19 Lis, 2011 09:54
Śnieg czy nie śnieg, kto wymyslił święta o tej porze roku? Ale inni niech sie cieszą, to dobrze, że ktos czuje święta. Może gdybym miała inna sytuacje zyciową to też bym się cieszyła. Tymczasem jednak nie ma z czego czerpać świątecznej radości. Z pustego i Salomon nie naleje...
praedzio - Sob 19 Lis, 2011 09:56
Mam podobnie, Admete. A święta o tej porze to właśnie dlatego, żeby rozjaśnić ponurą aurę za oknem.
Aragonte - Sob 19 Lis, 2011 11:15
| Admete napisał/a: | | Śnieg czy nie śnieg, kto wymyslił święta o tej porze roku? |
Ci, którzy zauważyli, że dnia zaczyna wtedy przybywać?
A jeśli chodzi o brak radości, to świetnie Was rozumiem.
Ania Aga - Sob 19 Lis, 2011 19:08
Kupiłam film "Białe Boże Narodzenie", najbardziej podobało mi się to wykonanie "White Christmas". Zaczyna film, akcja dzieje się na froncie, żołnierze organizują w wigilię przedstawienie, Crosby przy huku wystrzałów śpiewa
http://www.youtube.com/watch?v=tRYPWlyU_Zk
Anonymous - Sob 19 Lis, 2011 20:31
a ja juz wiem, ze recepta na wspaniale swieta jest rozstanie z rodzina. Juz ktorys rok z kolei wracam niemal na same swieta - i za kazdym razem smakowalam kazdy dzien (i nie o zarcie chodzi, a o cala reszte )
Poki co od 3 tygodni pakuje prezenty. I dzis znowu kupilam - oczywiscie dla dzieciakow, w tym szczegolnie dla Miraszka. Niby niedrogo, niby nic wielkiego, ale ile radosci mialam
Tylko pudlo musze wieksze skombinowac, bo w starym juz sie nie miesci...
|
|
|