Fantastyka - Farscape (Ucieczka w Kosmos)
praedzio - Czw 04 Lis, 2010 07:11
A ja wczoraj z rozsądku wyłączyłam kompa, choć najchętniej oglądałabym do północy. :-]
Admete - Czw 04 Lis, 2010 07:20
Ja cały wiezór czytałam Focus Historię Nawet SGU nie włączyłam. Musiałam sie wyciszyć.
praedzio - Czw 04 Lis, 2010 07:23
No, ja przez chwilę walczyłam z chęcią sięgnięcia do "Przekraczając granice" Pankiejewy ( http://katedra.nast.pl/ar...ajac-granice-1/ ). Daaawno już się tak nie śmiałam podczas lektury. Ale o tym może w innym wątku.
praedzio - Czw 04 Lis, 2010 14:33
W pracy cieszy moje oko taka tapetka:
Ktoś ładną pracę popełnił.
praedzio - Czw 04 Lis, 2010 19:16
Dialog międzyplanetarny:
Aeryn: Dlaczego chcesz wrócić na planetę, na której szerzą się choroby i jest tyle nieszczęść?
John: Wy nie macie czekolady.
Aragonte - Czw 04 Lis, 2010 20:41
Aeryn to kto? Ta niebieskoskóra kapłanka?
Co prawda kawałek odcinka obejrzałam, ale imiona mi nie utkwiły w głowie
A tekst dobry
praedzio - Czw 04 Lis, 2010 21:04
Niebieskoskóra kapłanka to Zhaan. Aeryn to ta ciemnowłosa Sebaceanka (czy jak to się tam pisze).
Od lewej: Bialar Crais, Rygel (z przodu), Chiana (ona chyba się pojawi dopiero w drugim sezonie), Zhaan, Aeryn Sun, John Crichton, Ka D'Argo.
Aragonte - Czw 04 Lis, 2010 21:27
No to Aeryn chyba jeszcze nie widziałam.
praedzio - Czw 04 Lis, 2010 21:31
Ale ona pojawia się w pierwszym odcinku. Ona jest tą Rozjemczynią, która zostaje pojmana przez załogę Moi, a później jest wyklęta przez Craisa.
Anaru - Czw 04 Lis, 2010 21:57
| aneby napisał/a: | Że żył to pikuś, ale
|
Chyba się zainteresuję
aneby - Czw 04 Lis, 2010 22:01
Anaru, właśnie taka była moja pierwsza reakcja
Aragonte - Czw 04 Lis, 2010 22:01
| praedzio napisał/a: | | :shock: Ale ona pojawia się w pierwszym odcinku. Ona jest tą Rozjemczynią, która zostaje pojmana przez załogę Moi, a później jest wyklęta przez Craisa. |
Nie oglądałam całego odcinka, toż już pisałam
praedzio - Czw 04 Lis, 2010 22:09
No, to dooglądaj choć jeden. Przynajmniej będziesz wiedziała, o kim mówię - jeśli nie o czym.
praedzio - Pią 05 Lis, 2010 05:16
| Anaru napisał/a: | | aneby napisał/a: | Że żył to pikuś, ale
|
Chyba się zainteresuję |
Właśnie doszłam do tego momentu.
Admete - Pią 05 Lis, 2010 05:30
Spróbowałam i raczej nie moje klimaty. Czy to jest taka przygodówka? Niestety mają fatalna muzykę.
praedzio - Pią 05 Lis, 2010 08:22
Przygodówka, owszem - ale bardzo mi się te przygody podobają. Bo za każdym razem dowiaduję się czegoś nowego o bohaterach poprzez ich zachowania w konkretnych sytuacjach. Rygel na przykład oprócz tego, że jest próżny i zachłanny - jest też szalenie inteligentny. A Aeryn, mimo że zgrywa twardzielkę, ma w gruncie rzeczy dobre serce - i trochę jest sumieniem Johna.
praedzio - Pią 05 Lis, 2010 12:45
Mały test - pomaga określić ( ), do jakiej postaci z serialu nam najbliżej.
http://www.okcupid.com/te...312965064276492
Admete - Pią 05 Lis, 2010 14:43
Może gdybym obejrzałą z 10 odcinków. Na razie odrzuca mnie muzyka i taki zabawkowy styl.
praedzio - Pią 05 Lis, 2010 15:16
Tak sobie podczytuję w wolnej chwili pewne forum dot. Farscape i zaśmiewam się czytając, w jaki sposób ludziska punktują zalety i wady serialu. Bywa, że te punkty się ze sobą pokrywają.
Nikogo nie namawiam do oglądania. Mnie wzięło - i to poważnie.
praedzio - Pią 05 Lis, 2010 21:51
Kolejny dialog międzyplanetarny:
Zhaan (podczas próby medytacji): Tak się zastanawiałam, co się dzieje w twojej głowie.
John: Niewiele. Jestem facetem.
Aragonte - Pią 05 Lis, 2010 23:41
| praedzio napisał/a: | Tak sobie podczytuję w wolnej chwili pewne forum dot. Farscape i zaśmiewam się czytając, w jaki sposób ludziska punktują zalety i wady serialu. Bywa, że te punkty się ze sobą pokrywają.
Nikogo nie namawiam do oglądania. Mnie wzięło - i to poważnie. |
A jakie forum? Ja wczoraj zerknęłam, co też piszą o Farku na OT Forum, czyli tutaj:
http://forum.gwrota.com/i...a&showforum=256
praedzio - Pią 05 Lis, 2010 23:45
O tym samym forum mówimy. Śmieszy mnie zdrobnienie nazwy serialu: Farek.
Aragonte - Sob 06 Lis, 2010 00:04
Jakoś tak mi się wydawało, że o tym piszesz
Zarejestrowałam się tam ponad rok temu, ale czasem tylko podczytuję wątki Babylonowe, a ostatnio Farscapowe
praedzio - Sob 06 Lis, 2010 00:13
Staram się czytać wybiórczo, żeby się niepotrzebnie nie zaspoilerować.
Aragonte - Nie 07 Lis, 2010 17:41
No dobra, obejrzałam dwa pierwsze odcinki. Nie czuję się wessana, ale już przyzwyczaiłam się do animowanych postaci, a chyba z tym miałam największy kłopot podczas pierwszego podejścia do serialu. I jakoś łatwiej mi się to ogląda, odkąd zakwalifikowałam Farscape'a do kategorii "bajka kosmiczna"
Nie wykluczam, że będę dalej oglądać. Na razie mam pierwsze trzy odcinki, więc za daleko nie polecę w ten kosmos
|
|
|