Fantastyka - Earth 2
Admete - Nie 26 Wrz, 2010 12:08
Nie pamiętam już, ale chyba coś było na rzeczy z tymi relacjami. Danziger to nasz Przystojny Brzydal Może kiedyś wrócą do tego serialu i zrobią remake z dalszym ciągiem?
Własciwie mogliby też zaprosic starych aktorów i osadzić akcję po wielu latach. Jest tam taki odcinek.
Tutaj ciekawy post jakiegoś fana serialu:
http://www.imdb.com/title...hread/157962474
Aragonte - Nie 26 Wrz, 2010 12:09
On jest brzydalem? Ej no, czego od niego chcecie? Facet jest OK
I baaardzo mi się podobają jego relacje z dziećmi Ideał ojca
Admete - Nie 26 Wrz, 2010 12:13
To takie żartobliwe określenie Z dawnych czasów Bardzo sekowny jest pan Danziger. Wiesz, że Clancy Brown grał Kurgana w Nieśmiertelnym?
Grał też w Carnivale - bardzo dobra rola.
Aragonte - Nie 26 Wrz, 2010 12:17
Spróbuję zwrócić na niego uwagę w Nieśmiertelnym
A tych postów w linku jest sporo, więc przejrzę je uważniej trochę później, na razie wrócę do odcinka
Edit: denerwuje mnie Gaal
praedzio - Nie 26 Wrz, 2010 20:42
Bo on ma denerwować.
Aragonte - Pon 27 Wrz, 2010 09:03
No, ale krótko mnie miał okazję denerwować
Dojechałam do siódmego odcinka - tzn. włącznie Przypomniało mi się, co kiedyś pisałaś o scence z pnączami, Praedzio
Czy z Terranami nie można się komunikować inaczej niż we śnie?
Aragonte - Sob 02 Paź, 2010 01:33
Podczas moderowania doczytałam się, że odcinki w Earth 2 są jakoś poprzestawiane No trudno się mówi, najwyżej ten 21. obejrzę z opóźnieniem, czyli po tym, który zaczęłam wczoraj oglądać, ale padłam na nas w trakcie i nie skończyłam (11, czyli Moon Cross).
Edit: Wrrrrrrrrr, strasznie wkurza mnie Morgan Żałosny jest.
Czy ktoś ma jakiś ładny avek z Danzigerem?
Edit: Jestem po odcinku 13, tym drugim o morganicie; 21 też już nadrobiłam. Cieszę się, że Yale został zrehabilitowany
Edit: Na wszelki wypadek wklejam tytuły odcinków we właściwej kolejności, a nuż komuś to się przyda
Pilot (First Contact)
The Man Who Fell To Earth (Two)
Life Lessons
Promises, Promises
Natural Born Grendlers
A Memory Play
Water
The Church of Morgan (38)
The Enemy Within (49)
Redemption (51)
Moon Cross (61)
Better Living Through Morganite Part 1 (66)
Better Living Through Morganite Part 2 (68)
Grendlers In the Myst (72)
The Greatest Love Story Never Told
Brave New Pacifica
The Boy Who Would be Terrian King (104)
After the Thaw (109)
Survival of the Fittest (116)
Flower Child (130)
All About EVE
praedzio - Sob 02 Paź, 2010 06:43
Ja kiedyś używałam tego:
Porozglądaj się tutaj: http://community.livejour...dvance/?skip=10
Admete - Sob 02 Paź, 2010 08:47
Danziger jest rewelacyjna postacią.Kiedyś na FF.net był dobry ciąg dalszy serialu, ale potem zniknął.
Aragonte - Sob 02 Paź, 2010 11:26
Zgadzam się, to świetna postać.
A ponieważ podejrzałam sobie jeden z nastepnych odcinków, to zdążyłam się zirytować na Devon - co są warte jakieś tam sny, kiedy ma się obok takiego faceta?
Fanfiki, które mnie zainteresują, przezornie sobie kopiuję, a część nawet drukuję, żeby wygodniej czytać
Admete - Sob 02 Paź, 2010 13:26
Nie jestem tak zapobiegliwa, jesli chodzi o ff-y
Aragonte - Sob 02 Paź, 2010 16:06
Ja tak, mimo że to tylko ff-y
Dojechałam do 18. odcinka. W 17., tym z pająkami, była śliczna scena z Danzigerem i Alonzem ukąszonym przez pewnego pajączka, zakończona ciosem w szczękę, który skutecznie otrzeźwił Alonza Szkoda, że nie umiem wycinać scenek, to bym wrzuciła ją gdzieś.
No i był już Danziger opętany przez żółtookiego terrańskiego demona
Admete - Sob 02 Paź, 2010 16:13
Mówiłam, że w Ziemi 2 jest wiele pięknych motywów. A ile niewykorzystanych mozliwości... szkoda...
Aragonte - Sob 02 Paź, 2010 16:18
No, sporo fajnych motywów i ciekawych postaci, no i ciągle aktualne przesłanie ekologiczne
Obawiam się też, że przez zakończenie serialu przed czasem mogę liczyć tylko na ff-y, jeśli chodzi o relacje między Danzigerem i Devon
Admete - Sob 02 Paź, 2010 16:33
Tylko ff-y, bo niestety zakończenie jest otwarte i dośc smutne.
Aragonte - Sob 02 Paź, 2010 16:47
Spodziewam się No trudno się mówi... Emocji, jakie miałam po obejrzeniu IV sezonu B5, to pewnie i tak nie przebije
Jestem przy odcinku ze wstawkami z przeszłości.
Znalazłam na youtubkach scenkę po ukąszeniu Alonza przez pajączka
No to linczek:
http://www.youtube.com/wa...feature=related
Nie dziwię się, że ten filmik nosi tytuł "Jealous Danziger"
A tu "John & True Tribute", składanka zdjęć powstała pewnie w związku z tym, że aktorka grająca True zmarła w 2006 roku
Piękną muzykę tutaj ktoś dobrał, no i filmik całkiem ładny:
milenaj - Sob 02 Paź, 2010 18:44
Jak tak was czytam, to zebrało się mi się na odświeżenie serialu. Oglądałam tylko raz w telewizji. Podobał mi się bardzo. Nie powtarzam, bo obawiam się, że stracił po latach ale czytając was...
Aragonte - Sob 02 Paź, 2010 18:55
Ja to oglądam po raz pierwszy i szczerze żałuję, że przerwali realizację po pierwszej serii. I chociaż Lost ledwie liznęłam, to mam mocne wrażenie, że ich twórcy sporo ściągnęli właśnie z Earth 2.
Jasne, że efekty w s-f się starzeją bardzo szybko, ale raczej nie oglądam niczego dla efektów specjalnych
Admete - Sob 02 Paź, 2010 19:16
Jak tylko Lost sie pojawiło, to wiele osób stwierdziło, że mnóstwo rzeczy jest "pożyczonych" z Earth 2. Przy czym Earth jest o niebo lepsze. Idę obejrzeć filmiki
milenaj - Sob 02 Paź, 2010 19:36
| Aragonte napisał/a: | | Jasne, że efekty w s-f się starzeją bardzo szybko, ale raczej nie oglądam niczego dla efektów specjalnych |
nie miałam na myśli efektów. Czasem mam tak, że pamiętam, że serial był świetny. Po latach oglądam i myślę sobie, co ja takiego widziałam. Za czym tak przepadałam. I dlatego nieraz nie wracam do różnych produkcji.
Mam wrażenie, że do Earth wrócę. Ale za jakieś dwa miesiące. Wtedy nastanie dla mnie czas urlopu, nowego laptopa.
Aragonte - Sob 02 Paź, 2010 20:06
Admete, mam nadzieję, że filmiki Ci się spodobają. I scena z pajączkiem
Milenaj, ja potrafię w wielu przypadkach włączyć dziecięco-naiwny tryb oglądania i zawieszenie niewiary, jeśli tylko na poziomie emocji produkcja jest OK A ta sfera w Earth 2 się nie zestarzała, moim zdaniem. Jest tu dobry pomysł na serię, ciekawie nakreślone i skontrastowane postacie, które (z bohaterów głównych) nie są do końca dobre ani złe, każda ma jakąś przeszłość, jakąś historię. Pewnie, że to już wiele razy było, ale pamiętam cały czas, że to produkcja z roku 1994 Szkoda, że wtedy tego nie oglądałam.
Swoją drogą szkoda, że w brytyjskim Amazonie tego nie ma - tzn. musiałabym to kupować od pojedynczych sprzedawców, a tego nie zaryzykuję, bo się mogę nie dogadać
Admete - Sob 02 Paź, 2010 20:34
Jeśli warstwa emocjonalna jest dobra, to wizualnie film, serial może się zastarzeć i a i tak nadal będzie ciekawy.
Aragonte - Sob 02 Paź, 2010 20:36
Admete, obejrzałaś filmiki?
Admete - Sob 02 Paź, 2010 20:40
Tak, obejrzałam i się wzruszyłam - zwłaszcza przy tym z True i Danzigerem...
Muszę ci się przyznać, że się w Johnie Danzigerze kochałam w czasach emisji czyli w liceum i na studiach Dwa razy u nas puszczali. Za każdym razem na Polsacie, druga emisja była w czasie wakacji w godzinach przedpołudniowych.
Aragonte - Sob 02 Paź, 2010 20:48
Ja się w nim teraz kocham, bo dopiero teraz dorwałam Earth 2. Co tam, serce mam pojemne, zmieści się i Marcus, i Danziger
Ech, dobrze mieć obok siebie kogoś takiego jak John D. - konkretny, opiekuńczy, godny zaufania, no i myślę, że chyba większość dziewczynek chciałaby mieć takiego ojca jakiego ma True.
Właśnie skończyłam 19. odcinek. Ponieważ wcześniej nadrobiłam ten o złej numeracji, to zostały mi już tylko dwa ostatnie. Buuuuuuuuuuuuuuuuuu...
|
|
|