Z Południa na Północ Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.
Aktorzy - Kto jest naj, naj
Eeva - Śro 15 Wrz, 2010 21:29 To jak wszystkie dajecie cała listę to i ja:-)
1. Joshua Jackson
2. Ian Somerhalder
3. Młody Clark Gable
4. Heath Ledger
5. Jason Dohring
Poza podium:
6. Simon Baker
7. Matthew Bomer
8. Jensen Ackles
9. Johnny Depp
10. Hugh Laurie
Poza tym przewiduję specjalne podium dla muzyka (Chris Cornell) i sportowca (Ronnie O'Sullivan)
Deanariell - Śro 15 Wrz, 2010 22:30 1.Jensen Ackles (nic na to nie poradzę )
2.Młody Mel Gibson z czasów "Mad Maxa" (szkoda, że jako człowiek ma paskudny charakter i tak brzydko się postarzał/bo wg mnie można się również starzeć ładnie, ale to nie ten przypadek )
3.Michael Praed (nie da się ukryć, że miałam "hopla" na punkcie Robin Hooda )
4.Harrison Ford (on dla porównania bardzo ładnie się postarzał, nadal ma ten "szelmowski" błysk w oku )
5.Sean Bean (Boromir wiecznie żywy! )
6.Viggo Mortensen (wyłącznie jako Aragorn)
8.Brad Pitt
9.Michał Żebrowski (a co! urzekł mnie swoją recytacją Wielkiej Improwizacji z "Dziadów" w Teatrze TV - tych w reż. Jana Englerta )
10.David Duchovny (niezapomniany agent Mulder)...
...poza dziesiątką wymieniłabym jeszcze odtwórcę roli Castiel'a w SPN - Mishę Collins'a i chyba Johnny'ego Depp'a Eeva - Śro 15 Wrz, 2010 22:37 Zupełnie zapomniałam o Mishy! ale już nie ma miejsca. Możemy mu dac nagrode specjalną Admete - Czw 16 Wrz, 2010 07:21 To dajemy Mishy nagrodę specjalna praedzio - Czw 16 Wrz, 2010 10:52 Ba! Ja zapomniałam o Michasiu Fassbenderze i Maxie Beesleyu... Harry_the_Cat - Czw 16 Wrz, 2010 11:02 Tego sie nigdy nie da uniknac!Diana - Czw 16 Wrz, 2010 19:41 Dumając nad tą listą, doszłam do wniosku, że dużo szybciej i pewniej mogłabym wymienić panie- aktorki, które cenię i lubię oglądać na ekranie. A co do panów:
1. Maciuś Stuhr
2. Antonio Banderas (dwa pierwsze miejsca przyznałam raczej za osobowość, poczucie humoru i dystans do siebie niż za dokonania aktorskie)
3. Alan Rickman
4. Johnny Depp- patrz avatar
5. Viggo Mortensen (jako przedstawiciel Drużyny Pierścienia, gdzie tych facetów "naj" jest całe mnóstwo)
Nagroda scecjalna- Colin F. Anonymous - Sob 30 Paź, 2010 11:06 Mam zaszczyt ogłosić, że przeliczyłam głosy. Dopiero teraz bo długo na maruderów czekałam.
Frekwencja był bardzo słaba drogie panie
To ja przedstawię podium.
Miejsce trzecie
Spoiler:
Johnny Depp
Miejsce drugie
Spoiler:
ex aequo
Boski Shah Rukh Khan
oraz Jensen Ackles
Miejsce pierwsze
Spoiler:
Najwspanialszy Alan
* kliknięcie na zdjecie spowoduje powiększenie się Admete - Sob 30 Paź, 2010 11:09 Na miejscu drugim moi ulubieńcy Choć ja nie głosowałam Anonymous - Sob 30 Paź, 2010 14:31 U mnie cale podium ulubiencow - chociaz Jensen, jak sadze, bardziej za wyglad niz umiejetnosci.Anonymous - Sob 30 Paź, 2010 14:43 Aine nie wszyscy jak Alan łączą talent z wyglądem Admete - Sob 30 Paź, 2010 18:12
Cytat:
Jensen, jak sadze, bardziej za wyglad niz umiejetnosci.
Sorry Aine, ale on potrafi grać. Ja nie oglądam aktorów tylko dla wyglądu, choć możliwe, że się nie znam i mnie zakrzyczysz Anonymous - Sob 30 Paź, 2010 19:00 Admete, ja bylam pewna, ze kto jak kto, ale Ty bedziesz doskonale wiedziec o co mi chodzi.
Toz ja wiem, ze Jensen ma umiejetnosci i talent - nie tylko aktorski (a jego odcinek jest jak dla mnie jednym z najlepszych - o ile nie najlepszym - odcinkow SPN).
Nie sadze, aby kobielki forumowe daly mu wysoka note li i jedynie za piekne oczy - ale uwazam, ze te oczy byly jednak decydujace.Anonymous - Sob 30 Paź, 2010 19:20 Piegi Deanariell - Sob 30 Paź, 2010 19:28 Piegi zwłaszcza. Cieszę się, że Jensen "wylądował" w tak doborowym towarzystwie.
AineNiRigani napisał/a:
Nie sadze, aby kobielki forumowe daly mu wysoka note li i jedynie za piekne oczy - ale uwazam, ze te oczy byly jednak decydujace.
Ba. Mimo wszystko to miłe, że przy okazji jest całkiem dobrym aktorem. Czasami tym ładnym o wiele trudniej jest udowodnić, że oprócz wyglądu mają również spory talent.BeeMeR - Sob 30 Paź, 2010 19:31 Ramiona praedzio - Sob 30 Paź, 2010 19:42 Ech, zaczyna się. Anaru - Sob 30 Paź, 2010 21:41
BeeMeR napisał/a:
Ramiona
I plecy
Lubie to forum praedzio - Sob 30 Paź, 2010 21:50 Poczekam, aż dojdziecie do włochatych krzywych łydek. Anonymous - Sob 30 Paź, 2010 21:55 niniejszym dochodze do wlochatych krzywych lydek Anonymous - Sob 30 Paź, 2010 21:56
Deanariell napisał/a:
Czasami tym ładnym o wiele trudniej jest udowodnić, że oprócz wyglądu mają również spory talent.
Dla mnie zawsze typowym przykladem w tym gatunku bedzie Brad Pitt, ktory poza naprawde przystojna postura, pieknym cialem i twarza, ma napra\wde spory kawal talentu Caitriona - Sob 30 Paź, 2010 22:27 No prosże jakie ładne podium Numer 1 nie "mój", choć bardzo go sobie cenię i lubię, więc nie mam nic przeciw Yvain - Sob 30 Paź, 2010 23:08
AineNiRigani napisał/a:
Brad Pitt, ktory poza naprawde przystojna postura, pieknym cialem i twarza, ma napra\wde spory kawal talentu
na przykład postać cygana Mickeya i sena walki na pięści w Przekręcie wspaniała http://www.youtube.com/wa...feature=related i nie przypomina tu pięknego lalusia Anonymous - Sob 30 Paź, 2010 23:17 on ma na swoim koncie wiele takich perelek. Dla mnie on byl mniej wiecej w podobnej klasie jak Johnny Depp - ich kariere obserwuje w zasadzie od poczatku i widze zmiany, jakie w nich zachodza - oboje piekni, oboje zaczeli kariere bazujac na fizycznosci pieknego lalusia, ale rownoczesnie oboje sie oderwali od wizerunku pustego ciacha.
Jak dla mnie w obu przypadkach nazwisko jest obecnie gwarancja naprawde dobrego kina - a przed nimi jeszcze kilkanascie wspanialych rol BeeMeR - Nie 31 Paź, 2010 11:28 A ja tylko chciałam nadmienić, że u mnie nigdy jeszcze nie przeszło i raczej nie przejdzie zachwycanie się facetem li i jedynie na piękne oczy czy inne walory - musi mieć jeszcze cosik, choćby masę wdzięku, jeśli już nie zdolności aktorskie - ale to jest subiektywne, wiem
jJa długi czas Brada Pitta nie lubiłam, bo symbolizował mi jedynie gładką buzię, potem dopiero odkryłam, że potrafi też grać