Richard Armitage - Strike Back
Admete - Śro 03 Lis, 2010 15:20
No nie wiem - mnie sutanna odrzuca jednak
Anonymous - Sob 06 Lis, 2010 20:03
:p Ale mundur pociąga.
Skończyłam oglądać Strike Back. I powiem Wam, że o ile przed finałem byłam sceptyczna co do kolejnego sezonu, tak teraz wyczekuję, oj doczekać się nie mogę.
I Ryś jest soł, soł sexi
primavera - Sob 06 Lis, 2010 22:38
wiedziałam że na jednym sezonie się nie skończy
Anonymous - Sob 06 Lis, 2010 22:58
A to już pewne?
Darcy - Pon 15 Lis, 2010 13:38
Wpadłam po ponad roku na forum, bo w weekend jednym tchem obejrzałam wszystkie odcinki Strike Back. Rewelacja!
Świetnie zrobiony brytyjski serial sensacyjny, widać ogromne pieniądze włożone w realizację produkcji. Fantastyczne plenery, doskonałe zdjęcie, rewelacyjna obsada. No i oczywiście RA w wydaniu macho, lekko opalony i oprószony piaskami pustyni, z kałaszem w ręku.
Akcja trzyma w napięciu od pierwszej do ostatniej minuty, dlatego naprawdę warto to zobaczyć, nie tylko dla gołej klaty Ryśka w każdym odcinku.
Zakończenia jest otwarte, dlatego bez problemu można nakręcić drugą serię. Niestety wujek Google na razie milczy o dalszych planach Sky1...
PS. Pewnie mało kogo to interesuje, ale w polskich napisach do 4. odcinka jest błąd dotyczący nazwy broni. Chłopaki mają do dyspozycji karabin FN, a nie FM. Strzelałam z karabinu FN FAL i potwierdzam - kawał dobrej broni.
Darcy - Pon 15 Lis, 2010 15:25
Edit: a jednak będzie druga seria! I to aż 10 odcinków!
Potwierdza to ekipa Sky1 na guardian.co.uk
primavera - Pon 15 Lis, 2010 20:30
yahooooooooo
Katrin - Wto 16 Lis, 2010 21:07
Hurra! (tak na marginesie: ten "banan" jest świetny)
Cieszę się też, że w końcu będę mogła zobaczyć RA w kinie (w Captain America i Hobbicie)
Yvain - Czw 18 Lis, 2010 21:01
Zaczęłam oglądać i wpadłam jak śliwka w kompot Rysio jest WSPANIAŁY, już w drugim odcinku odpadłam przy scenach z jaką czułością i delikatnością dbał o Katie. Serial jest super, nie mogę doczekać się kolejnych odcinków na razie jestem po 4, ale już mi mało
Admete - Czw 18 Lis, 2010 21:04
To jak widzę tylko do mnie nie przemówił
Alicja - Pią 19 Lis, 2010 10:45
przmówić to on do mnie też nie przemówił jest ok, ale nie żebym dostawała palpitacji i padała na na twarz jednakże jestem usprawiedliwiona - trzeba być stałym w uczuciach
2 serię chętnie obejrzę jakby nie było - mundur....itd.
Katrin - Pią 19 Lis, 2010 16:53
| Alicja napisał/a: | przmówić to on do mnie też nie przemówił jest ok, ale nie żebym dostawała palpitacji i pada na na twarz jednakże jestem usprawiedliwona - trzeba być stałym w uczuciach |
Właściwie nie jestem zdania, że ten serial jakoś szczególnie mnie zachwycił, ale i tak miło popatrzeć na Richarda.
Hiacynta76 - Sob 11 Gru, 2010 21:24
Serial jest świetny. Dobra gra aktorska. Świetnie jak zwykle wyglada i gra Richard:), ale podoba mi sie tam rola także Jodhi Pod koniec roku ma być druga seria. Jednakże mnie to nie ucieszyło. Jak wyczytałam z artykułu, Richard w pierwszej serii był główną postacią, to w drugiej serii nie zagra we wszystkich odcinkach tylko w niektórych Ma to zapewne zwiazek z kręceniem Hobbita
stawrogi - Sob 11 Gru, 2010 23:44
Zachęcona tym wątkiem obejrzałam właśnie 2 odcinki Strike Back i jak dla mnie to John jest tam mixem Rambo i McGywera
Ale wątek z podesłaniem mu seksownej pielęgniarki by odzyskał poczucie własnej wartości mnie ubawił:) No i jednak co John to John....Chociaż w chuście wyglądał nieco egzotycznie....
stawrogi - Nie 12 Gru, 2010 12:52
| Mara napisał/a: | | Również obejrzałam 6 odcinków ciurkiem. Serial niezły jak na swój gatunek, miło zobaczyć Richarda, ale zdecydowanie wolałabym go w czymś bardziej stylowym. Nie dano nawet jakiegoś wątku romantycznego na osłodę, ale z drugiej strony nie jest też tak, że całkiem brakuje kobiet wokół Johna Portera (czyli RA). Są i nawet pozostają do pewnego stopnia pod jego urokiem, ale on nie ma skłonności Bonda, Jamesa Bonda.. W sumie to są 3 osobne historie po dwa odcinki każda – Irak, Zimbabwe i Afganistan, przez które przewija się jeden wątek – odkupienia win i oczyszczenia honoru przez głównego bohatera. Zadanie nieco w stylu współczesnego hrabiego Monte Christo. A zakończono wszystko tak, że jest szansa na ciąg dalszy. Mąż, który ze mną oglądał się śmiał, że chyba zapłacił scenarzystom, aby w każdym odcinku mógł pokazać się z odsłoniętą klatką piersiową. Uważam, że to naciągana teoria. Jak kraje, do których go wysyłają takie gorące, to trudno się dziwić. |
Pozdrowienia dla męża:) Miałam dokladnie takie same odczucia jak on- tylko ja osobiście nie miałam nic przeciwko temu, że aktor często prezentował obnażony tors:)
stawrogi - Nie 12 Gru, 2010 18:03
Obejrzałam całość. Refleksja końcowa: chyba nigdy nie skończą się filmy oparte na bohaterstwie jednej osoby (chociaż do tej pory w tej kategorii królował Bruce Willis i Nicolas Cage). Czy tylko mnie zdziwiło, że brytyjski wywiad wysyła na najważniejsze akcje jednego agenta/żołnierza, w dodatku z dość podejrzaną kartoteką i urazem ręki- o braku znajomości lokalnych języków nawet nie wspominam....
przecinek - Sob 19 Lut, 2011 20:16
Serial ten będzie można zobaczyć w TVP1 od 14 marca, o normalnej porze 20.20, w cyku filmowym "Kino dla zuchwałych"
Alicja - Nie 20 Lut, 2011 10:42
proszę, proszę, kto by się spodziewał tego po tvp
Hanula - Nie 20 Lut, 2011 15:03
| przecinek napisał/a: | | Serial ten będzie można zobaczyć w TVP1 od 14 marca |
Katrin - Sob 12 Mar, 2011 22:58
Gdyby nie Filmweb i forum to bym przegapiła... Polski tytuł to "Kontra"
Alicja - Pon 14 Mar, 2011 18:24
tytuł dali wyjątkowy
Katrin - Wto 15 Mar, 2011 16:45
No nie? Bo w końcu ja nie wiem, kto tu jest przeciw czemu: John Porter kontra cały świat!?
Ale w ostatnich dniach Richard tyle razy przewinął się w przerwie na reklamy jak nigdy
Sofijufka - Wto 15 Mar, 2011 16:55
ja myslę, że "kontra w znaczeniu:
2. «w boksie: błyskawiczny cios odparowujący lub blokujący atak przeciwnika»
3. zob. kontratak w zn. 2.
Anonymous - Wto 15 Mar, 2011 17:23
nagra ktos?
Admete - Wto 15 Mar, 2011 18:31
Aine trzeba było mówić, że chcesz. Serial jest słaby, ale jak ktoś ma ochotę, to proszę bardzo
|
|
|