To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Z Południa na Północ
Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.

Seriale - Serialowe meme

Caitriona - Pon 23 Lut, 2009 21:50

Ja oglądam Cold Case, tzn oglądałam jak leciało w naszej tv; ciekawy i bardzo fajnie zrealizowany serial.
Aragonte - Pon 23 Lut, 2009 21:51

Agn napisał/a:
Err... Aragonte, Admete... ale wiecie, że to tylko zabawa? Nic na poważnie, spokojnie. Nawet jeśli odpowiedzią miałby być tylko jeden serial, to będzie fajnie wiedzieć, jaki. :mrgreen:

I tak - Mitch trzyma kroplówkę z krwią. W końcu wampir. I razem z Georgem pracują w szpitalu (jako salowi... czy tam pielęgniarze).

Wiem, Agn, że to zabawa, zrobię test serialowy, jak będę w lepszym humorku.

*ucieka ostatecznie*

Admete - Pon 23 Lut, 2009 22:26

Ja wiem, że to zabawa :-) Tylko ja oglądałam/oglądam takie ilości seriali, że się nie przyznam do tego ;-)
Ostatnio najbardziej bawi mnie NCIS :D Dollhause będzie z tych, co się rozkręcaja stopniowo. Harry sama sprawdzisz ;-) Nie powinni byli zawieszać Firefly. Serial dzieciństwa Robin z Sherwood, kamienie milowe - Babylon 5, Archiwum X, Przystanek Alaska, Supernatural :-)

BeeMeR - Pon 23 Lut, 2009 22:30

A co to NCIS? *pyta znów nieśmiało*

A w ogóle to dzięki Admete za zarażenie nas serialami :przytul: :kwiatki_wyciaga:
bo prawda jest taka, że zaczęłam od tych od Ciebie :banan: - i Ania też :)

Caitriona - Pon 23 Lut, 2009 22:35

Admete napisał/a:
Nie powinni byli zawieszać Firefly.

Zgadzam się! Idę wyedytowac swojego posta...

Marija - Pon 23 Lut, 2009 22:38

Ja mam jedno pytanie ankietowe: KIEDY Wy to wszystko oglądacie? :paddotylu:
Admete - Pon 23 Lut, 2009 22:44

Cytat:
A co to NCIS? *pyta znów nieśmiało*

Co ja moge oglądać? Do wyboru mam:
a. seriale medyczne
b.fantastykę
c.sensację
d. Bollywood ;-)

NCIS to serial o agentach zajmujących się sprawami związanymi z przestępstwami marynarki USA. Cudne psotacie i mnóstwo humoru. Gibbs i jego zasady, DiNozzo i kąśliwe uwagi oraz dogłębna znajomość kina, szurnięta Abby w stroju gothic, McGee czyli McGeek, Mr Palmer i szkocki patolog ;-)

http://www.youtube.com/watch?v=ahRYisck5SY

Basiu - nie ma za co, naprawdę - trzeba dzielić uzależnienia ;-) :-P

Harry_the_Cat - Pon 23 Lut, 2009 22:46

Marija napisał/a:

No ja przeważnie w tym samym czasie, co przeglądam forum :mrgreen:
Teraz na przykład oglądam Bones ;)

Anonymous - Pon 23 Lut, 2009 23:05

Harry_the_Cat napisał/a:
No ja przeważnie w tym samym czasie, co przeglądam forum
Teraz na przykład oglądam Bones

też mam taką technikę, wprawdzie wydajność czytelnicza się obniżyła a czas mojej nauki jest już chyba na minusie, ale jak walczyć z uzależnieniem. ANkietkę powinnam zrobić jutro.
Ale nie ma tego za dużo.... :-| jestem chyba najmniej uzależniona

trifle - Pon 23 Lut, 2009 23:16

He he ;) a ja niedawno się przeraziłam jak zrobiłam sobie podsumowanie tego wszystkiego, co oglądam aktualnie ;)
Ja nadal mam ferie - ostatnie dwa dni - i się serialuję generalnie głównie :roll:

Admete - Pon 23 Lut, 2009 23:25

Zapomniałam napisać, że Cold Case to serial o zagadkach kryminalnych sprzed lat - zespół rozwiązuje zapomniane sprawy. Chwilami jest naprawdę smutny. Mają genialnie dobraną muzykę - zależy od czasu, w którym rozgrywa się dana sprawa - zawsze są przebitki z przeszłości.
Harry_the_Cat - Pon 23 Lut, 2009 23:26

Czy to z taką blondynką?
Admete - Pon 23 Lut, 2009 23:29

Tak, z blondynką - Lily Rush :-) W czołówce został wykorzystany ten utwór:

http://www.youtube.com/watch?v=Nr82vxVr4lY

Harry_the_Cat - Pon 23 Lut, 2009 23:31

to chyba widziałam kiedyś na TVN.
Admete - Pon 23 Lut, 2009 23:32

Ja to dawniej oglądałam własnie na TVN :-)
BeeMeR - Wto 24 Lut, 2009 08:59

Harry_the_Cat napisał/a:
Marija napisał/a:

No ja przeważnie w tym samym czasie, co przeglądam forum :mrgreen:
To tak jak ja :mrgreen:
No i jeszcze oglądam jak obrabiam zdjęcia, cośtam piszę, czasem gdy sprzątam... :-P
Hm... chyba jestem bardziej uzależniona niz mi się wydaje :mysle:

Admete - Wto 24 Lut, 2009 09:07

Zapomniałam napisać, że nie powinni byli likwidować serialu z lat 90 Earth 2. Był lepszy od Lost. Miał ogromny potencjał.

http://www.filmweb.pl/f97314/Ziemia+2,1994

Chętnie kupiłabym sobie ten serial na dvd.
Ja oglądam w nocy, mało sypiam :-)

praedzio - Wto 24 Lut, 2009 09:13

Ja też oglądam raczej w nocy, ku utrapieniu mojej współlokatorki. ;) Albo w weekendy, zwłaszcza jak jestem w domu i nie mam internetu. :) A tu Life najnowsze jeszcze nieobejrzane.... :excited: Wiem, co będę dzisiaj robić wieczorem. :mrgreen:
Calipso - Wto 24 Lut, 2009 09:15

lady_kasiek napisał/a:
Ale nie ma tego za dużo.... jestem chyba najmniej uzależniona

Spójrz na moje zestawienie,wtedy podyskutujemy :wink:

praedzio - Wto 24 Lut, 2009 09:17

Ech, Admete - my to kiedyś musimy sobie zrobić wieczór/noc/weekend fantastyczny...
BeeMeR - Wto 24 Lut, 2009 09:23

praedzio napisał/a:
wieczór/noc/weekend fantastyczny...
brzmi interesująco :mrgreen:
Znaczy: fantastycznie ;)

Admete - Wto 24 Lut, 2009 09:33

Mam nadzieję, że sie kiedyś spotkamy w Krakowie albo u nas - jak Riella skończy remont mieszkania :-)
Harry_the_Cat - Wto 24 Lut, 2009 10:42

jestem za ;)
Caitriona - Wto 24 Lut, 2009 11:50

Ja także ;)

I też oglądam po nocy. Potem chodzę niewyspana i nieprzytomna, ale co tam. Dla nowego odcinka Life czy Spn warto ;)

trifle - Wto 24 Lut, 2009 15:47
Temat postu: Re: Serialowe meme
Wszystkie seriale, które teraz oglądasz: Private Practice, Grey's Anatomy, Fringe, Spn, Life, House

Seriale, które oglądasz na bieżąco: a co to właściwie znaczy? :mysle: Znaczy po odcinku tygodniowo, bo nie mam żadnego zapasu? No to będzie Grey's Anatomy, Fringe, Spn, Life

Serial, który zmienił twoje życie: eee, nie ma takiego

Serial, który zabrałbyś na bezludną wyspę: hmmm... Gilmore Girls ;) bo tego jest dużo, bo tak poza tym to zwariowałabym od oglądania np ciągle Spn - chodziłabym z jakąś obsesją, przy Housie - rozwinęłaby mi się hipochondria, Fringe - matko jedyna, to już w ogóle... nie chcę na żadną wyspę! :P

Seriale, które (w całości) obejrzałeś więcej, niż raz: Gilmore Girls

Seriale, których nie byłeś w stanie skończyć: kiedyś tam oglądało mi się jakiś Klan, M jak M, Na dobre i na złe... ale od klasy maturalnej do teraz nie oglądam tv, bardzo rzadko, więc i seriale poszły się bujać...

Seriale, które znasz tylko po jednym odcinku: Prison Break, różniaste polskie albo amerykańskie, które z nudów mi się oglądnęło kiedyś

Serial, który najbardziej cię śmieszy: House

Serial, na którym płaczesz: Grey's Anatomy - zdarza mi się

Serial, na którym się boisz: hmm, czasem Spn

Serial, na którego nowe odcinki najbardziej niecierpliwie czekasz: jestem tak zaserialowana, że nie czekam już na żaden konkretny - po prostu na nowy odcinek któregoś z oglądanych aktualnie w zależności od tego jak się zakończył poprzedni odcinek

Serial, który ciągle oglądasz (niekoniecznie w całości): a to co znaczy? że sobie powtarzam odcinki? nie ma takiego chyba...

Twoja pierwsza i największa miłość serialowa: o jaaa... a czy telenowele się liczą? :rotfl: Miłości chyba nie mam. Pierwszy serial taki z sezonami, który obejrzałam caluteńki to Gilmore Girls.

Seriale, które masz zamiar zacząć oglądać: hmmm, Kompania Braci jeśli to serial i Robin of Sheerwood, poza tym chcę się uwolnić od seriali, bo trochę już tego za dużo :paddotylu:

Serial, który masz, ale od dawna nie możesz się za niego zabrać: nie ma takiego

Serial, który każdy powinien obejrzeć: hmmm... nie ma serialu dla każdego... może House

Serial, który oglądasz tylko ty (a przynajmniej nie znasz nikogo, kto by go oglądał): też takiego nie ma :D to raczej ja przechwytuję coś od innych niż inni ode mnie ;)

Serial, który ma najfajniejszych bohaterów: hyhy, Spn, House, GG

Serial, który ma najfajniejsze dialogi: Spn, House

Serial, który uważasz za najlepszy (niekoniecznie "twój ulubiony"): hmm... chyba znowu House - postać główna jest po prostu genialnie wymyślona i zagrana...

Serial, który uważasz za najgorszy: polskie - im dalsze odcinki tym gorzej - MjakM, Klan, Na dobre i na złe itp

Serial, który najbardziej cię męczył, a mimo to obejrzałeś w całości: nie jestem masochistką jednak ;)

Serial, który był świetny, ale się popsuł: Greys Anatomy, choć ostatnio troszkę się poprawiło

Serial, który poprawia się w miarę trwania: Private Practice

Serial, który wycofano z produkcji, i uważasz, że to był błąd: nie mam pojęcia

Seriale, które lubiłeś w dzieciństwie: Bill Cosby Show, Pełna chata, moja mama oglądała też coś na statku - Savannah bodajże, też mi się zdarzało - taki "dorosły" serial oglądać :D Dynastię też podglądywałam z mamą - ale NIC z tego nie pamiętam :D Tylko, że była tam Alexis :D