Seriale - Tasiemce, telenowele
praedzio - Pon 12 Sty, 2009 10:55
Ekhm, między Bogiem a prawdą, to tylko RoS się nadaje do oglądania z filmografii Praeda. Oglądałam - a jakże! - Julesa Verne'a, Jeźdźców (mam gdzieś kupione DVD), Nightflyers ( )... i to chyba wszystko, co mi się udało obejrzeć. Chciałabym dla odmiany pooglądać go w teatrze. Podejrzewam, że TAM byłoby co pooglądać.
Anonymous - Pon 12 Sty, 2009 10:58
| praedzio napisał/a: | Ech, Aine - wiesz, że jesteś moim odniesieniem, jeśli chodzi o facetów, którymi mam się NIE zachwycać? Czuję się zagubiona i zaniepokojona, kiedy trafi się facet, który nam obu się podoba. |
Ja to zawsze powtarzałam, ze brak zachwytu Gosi i Praedzia nad moimi ciachami zawsze wprowadza w moje zycie poczucie ladu i porzadku na swiecie
Ale dzieki za Jasona. Sliczny byl - bo tez mu sie zestarzalo. Nadal ladnie, ale to juz nie ta epoka
miłosz - Pon 12 Sty, 2009 11:03
Jason ładniuni n- ale straszliwie drewniany, że tez mu Bóg talentu po tatusiu poskąpił
a może tak?
Anonymous - Pon 12 Sty, 2009 11:06
totez ja nie rozpatruje go w kategoriach aktorskich - tylko ciachowych. A ciachem niewatpliwie byl
Aragonte - Pon 12 Sty, 2009 11:16
| Trzykrotka napisał/a: | Ach, Miłosz, chyba tylko W Francisie Husterze bardziej .... Do dziś pamiętam jak spuchłam z płaczu kiedy Praeda zabili, żeby mógł grać w Dynastii. |
Nie w Dynastii, tylko w scenicznej wersji Trzech Muszkieterów - wiem z dodatków do RoS Dynastia to chyba później była.
Calipso - Pon 12 Sty, 2009 13:53
| praedzio napisał/a: | | . Calipso - nie znasz się. |
Napewno?
Ale tak patrząc na zdjęcie Miłosza,stwierdzam że grzywka Michaela jest ładniejsza od grzywki Jasona
Admete - Pon 12 Sty, 2009 14:01
Też się kochałam i też płakałam jak Robina Czarnego zabili w serialu. Jasnego też lubiłam.
praedzio - Pon 12 Sty, 2009 14:55
Pytanie - kto nie płakał na końcówce The Greatest Enemy? (poza Aine, jak przypuszczam). Płakałam, będąc dziecięciem, i płakałam w 2001 roku, kiedy serial powtarzano na TVP Regionalnej. Płaczę, ilekroć oglądam ten odcinek na DVD.
Admete - Pon 12 Sty, 2009 15:17
To Michael był od niej starszy czy młodszy?
praedzio - Pon 12 Sty, 2009 15:28
Judi Trott rocznik: 1962
Jason Connery: 1963 (wczoraj miał urodziny, jakby kto pytał )
Michael z nich wszystkich był najstarszy. Ale pamiętajmy, że serial zaczęto kręcić w 1983, przynajmniej tak się datuje Robin Hood and Sorcerer. To ile wtedy Judi mogła mieć lat? 21?
Trzykrotka - Pon 12 Sty, 2009 15:39
W obsłudze, Marija . Mówiła, że Jason był doświadczonym aktorem, bardzo pewnym tego jak gra i co robi. Chyba miała w stosunku do niego respekt i trochę dystansu. Jason był debiutantem, równolatkiem, łatwiej było po prostu.
Niedawno dopiero- a propos serialu, a nie dzisiejszego ciacha - dowiedziałam się, że jasnowłosy odtwórca roli Guya z Gisbourne nie żyje [*]
Anaru - Pon 12 Sty, 2009 15:42
| Trzykrotka napisał/a: | | jasnowłosy odtwórca roli Guya z Gisbourne nie żyje [*] |
A kto nim był? Bo ja tylko Robina pamiętam i to tego czarnego. jasnowłosy go podmienił czy jak?
Anonymous - Pon 12 Sty, 2009 16:20
| praedzio napisał/a: | | Pytanie - kto nie płakał na końcówce The Greatest Enemy? (poza Aine, jak przypuszczam). |
A skad to oszczercze przypuszczenie, hę??
aneby - Pon 12 Sty, 2009 17:37
| Anaru napisał/a: | | Trzykrotka napisał/a: | | jasnowłosy odtwórca roli Guya z Gisbourne nie żyje [*] |
A kto nim był? |
Nazwiska nie pamiętam, oto Guy z lat osiemdziesiątych
Anonymous - Pon 12 Sty, 2009 18:00
ale on od dawna nie zyje...
aneby - Pon 12 Sty, 2009 18:23
| Cytat: | | Jak przyszedł blondynek to przestałam w ramach protestu oglądać |
Przyznaję, też wolałam Michaela, ale przede wszystkim byłam happy, że dalej było co oglądać
I było o czym gadać w szkole
praedzio - Pon 12 Sty, 2009 18:51
Odtwórcą roli Guya był blondwłosy Robert Addie. Zmarł na nowotwór w 2003 bodajże.
Trifle, zawsze coś można na to poradzić.
Niemożliwe, żeby dzisiejsza młodzież nie znała TAKICH tekstów kultury.
trifle - Pon 12 Sty, 2009 19:12
| praedzio napisał/a: | Trifle, zawsze coś można na to poradzić.
Niemożliwe, żeby dzisiejsza młodzież nie znała TAKICH tekstów kultury. |
Uśmiechnę się odpowiednio szeroko, jeśli pozaliczam u siebie wszystko. Super super
I już ja się wtedy postaram, żeby wyżej przyznająca się do nieznajomości młodzież również ten tekst kultury poznała
Harry_the_Cat - Pon 12 Sty, 2009 22:31
To kultowy serial był... Biegłam do domu ze szkoły, żeby oglądać kolejny odcinek... Piękne czasy.
W Dynastii, z krótkimi włosami, Michael nie miał już takiego uroku...
Calipso - Pon 12 Sty, 2009 22:40
Tak właściwie to kogo on grał w "Dynastii" ?
Harry_the_Cat - Pon 12 Sty, 2009 22:42
Księcia Mołdawii....
http://pl.youtube.com/watch?v=_e3-KmxkaMc
Calipso - Pon 12 Sty, 2009 22:48
| Harry_the_Cat napisał/a: | | Księcia Mołdawii.... |
Nie pamiętam
a tubiś sie zaciął i nie chce ruszyć
praedzio - Pon 12 Sty, 2009 22:55
Poza-Robinowe role: http://pl.youtube.com/wat...feature=related
trifle - Pon 12 Sty, 2009 23:07
| praedzio napisał/a: | Co to jest kulruta? |
Czepiasz się! Poprawiłam
Na zdjęciach on mnie nie zachwyca, ale w takim jednym króciutkim filmiku z Robina - znaczy w ruchu - zupełnie inne wrażenie sprawia.
Deanariell - Pon 12 Sty, 2009 23:32
Praedzia napisała:
| Cytat: | | J.C. był sympatyczny jako Robin, ale to M.P. powodował drżenie moich nóg. |
Święte słowa M.P. był the best! Na punkcie Robin Hooda miałam wtedy obsesję równą obecnie tej Supernaturalnej "Czarny" był niesamowity jak grał i jak się poruszał, taki tajemniczy i mrrrrroczny Jason'a najpierw szczerze nienawidziłam , tak, jakby to była jego wina, że ubili "Czarnego" Później jednak jakoś go polubiłam i nawet poczułam coś w rodzaju sympatii, ale zawsze tęskniłam za Pierwszym... Ech... szaleństwa młodości Cuda robiłam, żeby to mieć na kasetach video, a teraz proszę - DVD można sobie sprawić... Ot, postęp
| trifle napisał/a: | | Na zdjęciach on mnie nie zachwyca, ale w takim jednym króciutkim filmiku z Robina - znaczy w ruchu - zupełnie inne wrażenie sprawia. |
Warto obejrzeć serial - dodatkowo ta wprowadzająca w nastrój muzyka Clannadu Miodzio Jak pojawiał się Hern the Hunter (taki mitologiczny celtycki duch lasu), to miałam ciary na plecach
| Harry_the_Cat napisał/a: | Księcia Mołdawii.... |
I tak oglądałam, póki tam grał
| praedzio napisał/a: | | Niemożliwe, żeby dzisiejsza młodzież nie znała TAKICH tekstów kultury. |
Popieram! Powinni to w programie umieścić w kontekstach!
Dodam jedynie, że moim zdaniem M.P. całkiem ładnie "czerstwieje"
|
|
|