To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Z Południa na Północ
Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.

Seriale - SUPERNATURAL - the Road So Far: ankieta

Admete - Nie 23 Lis, 2008 16:25

Bracia razem - niezwykła para, chemia ekranowa duża. W przypadku Bones też aktorzy niosą w dużej mierze ciężar serialu.
Uprzedzałam co do 1 serii ;-) Musi być jednak w tych pierwszych odcinkach choć odrobina późniejszego czaru, bo mimo wpadek typu Bugs ( :zalamka: ) ogląda się dalej ;-)
No tak w głównym wątku teraz dyskusja angelologiczna i porównywanie - ekhem ;-) scen... :lol:

Trzykrotka - Nie 23 Lis, 2008 17:07

Admete napisał/a:
mimo wpadek typu Bugs ( :zalamka: )

A właśnie, Bugs! Okropny odcinek! Jedyny, który miałam ochotę "przeskoczyć". I wcale nie byłam uprzedzona, nie wiedziałam, że ten odcinek powszechnie się nie podoba :mrgreen:

Anonymous - Nie 23 Lis, 2008 17:16

ledwo pamiętam ten o robakach, oglądałam go wieczorem i tylko raz i jeszcze z półprzymkniętymi oczami. nienawidzę robali... :obrzydzenie:
Deanariell - Nie 23 Lis, 2008 17:18

Trzykrotka napisał/a:
właśnie, Bugs! Okropny odcinek! Jedyny, który miałam ochotę "przeskoczyć". I wcale nie byłam uprzedzona, nie wiedziałam, że ten odcinek powszechnie się nie podoba

No cóż... :roll: Scenarzysta miał gorszy dzień :-P Dla mnie i tak jest to najlepszy serial w tym klimacie, jaki nakręcono do tej pory na świecie ;) Witam w fanklubie Jensen'a/Dean'a :kwiatki_wyciaga: Mnie tam nawet psychologizowanie nie przeszkadza - najwyżej wyłączam fonię i skupiam się na doznaniach wzrokowych... :rotfl:
Poza tym muszę powiedzieć, że ja lubię wszystkie serie i nie wiem czy chciałabym wybierać, gdybym np. nie mogła zabrać wszystkich na bezludną wyspę (pamiętacie? była taka zabawa :) ) - ta ankieta łamie mi serce :serce2: Prędzej dokonałabym wyboru pomiędzy Winchesterami... Zagłosowałam, ale zaznaczyłam dwa sezony na raz i chyba mój głos nie jest ważny :( Może to i lepiej? Przy moich dylematach z wyborem...

Gunia - Nie 23 Lis, 2008 17:28

Ja tam lubię odcinek z robakami za ten motyw z tolerancją. :lol: Płakałam nad nim ze śmiechu i dzięki temu strawiłam nawet tę szmirę, która była dalej oraz naruszenie czasoprzestrzeni.
Anonymous - Nie 23 Lis, 2008 17:30

jha byłam wdzięczna za szmirę z naruszeniem czasoprzestrzeni bo dzięki temu ten robaczywy koszmar się szybko skończył
Gunia - Nie 23 Lis, 2008 17:36

To też jest jakaś myśl. :lol: :lol: :lol:
Agn - Nie 23 Lis, 2008 17:38

Mówicie o 01x08? Jedyny odcinek, na którym się na serio bałam. Brrr!!!

PS Riella, czy na twoim avku można podziwiać realia czy fotomontaż?

Harry_the_Cat - Nie 23 Lis, 2008 17:41

Fotomontaż. Jensen nas jakoś specjalnie nie rozpieszcza... :(
Agn - Nie 23 Lis, 2008 17:48

A już myślałam, że potrenował trochę, bo mi się rzeźba nie zgadzała. ;)
Aragonte - Nie 23 Lis, 2008 19:03

Deanariell napisał/a:
Poza tym muszę powiedzieć, że ja lubię wszystkie serie i nie wiem czy chciałabym wybierać, gdybym np. nie mogła zabrać wszystkich na bezludną wyspę (pamiętacie? była taka zabawa :) ) - ta ankieta łamie mi serce :serce2: Prędzej dokonałabym wyboru pomiędzy Winchesterami... Zagłosowałam, ale zaznaczyłam dwa sezony na raz i chyba mój głos nie jest ważny :( Może to i lepiej? Przy moich dylematach z wyborem...

Heh, ja też nie umiem - póki co - wybrać jednej serii :roll:
Może po jakiejś powtórce mi się uda :wink:

Trzykrotko, jak miło, że się odezwałaś :-D

Harry_the_Cat - Pon 24 Lis, 2008 00:54

Napiszę tu, bo i tak sporo postów już ma charakter ogólny, a nie ankietowy...

W związku z quizem grudniowym, skończyłam właśnie oglądać pierwszy sezon. Przyznaję, że z ostatnich dwóch odcinków to za dużo pytań nie wycisnęłam, bo mnie zbyt wciągnęły :lol: I tak mam 78 pytań do wyboru, także spoksik ;)
W każdym razie - kurcze te dwa ostatnie odcinki to naprawdę są emocjonujące! Począwszy od recapu w Salvation ("Carry on" po raz pierwszy) aż do ostatniego ujęcia - po którym o zgrozo napisy końcowe! :shock:
Klika naprawdę fajnych scen. Dla mnie oczywiście perełkami jest Dean mówiący "I hope we never find the damn thing!" i potem Sam dokonujący wyboru - komu wierzyć i kogo posłuchać - ojca czy Deana... :serce2: :serce2: :serce2: Miło było powspominać....

Caroline - Pon 24 Lis, 2008 21:35

Ja nie zagłosuję, bo właśnie zaczęłam drugi sezon i musiałabym powiedzieć, że ten jest moim ulubionym :D Zgadzam się, że psychologizowania momentami jest za dużo, ale poza tym jest akcja! I scenarzysta ewidentnie doznał przypływu inwencji, bo jest znacznie lepiej. Zdecydowanie wyszliśmy z klimatu słabych horrorów dla nastolatków (nie żeby od razu jakiś Antonioni, ale jest lepiej).

W odcinku z clownem bardzo podobała mi się dyskusja braci, która fobia jest gorsza (samoloty się rozbijają a clowny mordują :D ) plus scenka u dyrektora wesołego miasteczka z krzesełkiem w kształcie clowna :rotfl: . Podoba mi się, że temat odcinka jakoś tam, ale nienatrętnie wiąże się z głównym wątkiem (Dean który mówi, że nie powinien był wracać z zaświatów) w odcinku z zombie, pewnie ten pogromca wampirów, który zabił własną siostrę też jakoś wiąże się z Samem i Deanem.
Poza tym Impala już na chodzie, więc jest nieźle. Impala to moja druga ulubiona postać w tym serialu :D Jak można było rozwalić taki samochodzik! Ten demon to jakiś gupi jest. :obrzydzenie:

Harry_the_Cat - Pon 24 Lis, 2008 21:38

Podoba mi się to zdanie:

Caroline napisał/a:
Impala to moja druga ulubiona postać w tym serialu :D

Daje do myślenia :mrgreen:

Admete - Pon 24 Lis, 2008 22:01

Caroline Impala jest przecudna :-D
Caitriona - Pon 24 Lis, 2008 23:28

Caroline napisał/a:
Impala to moja druga ulubiona postać w tym serialu

Zupełnie jakbym samą siebie słyszała :mrgreen:

Deanariell - Wto 25 Lis, 2008 17:13

Agn napisał/a:
Riella, czy na twoim avku można podziwiać realia czy fotomontaż

Zastanawiam się dlaczego wszyscy od razu zakładają, że to fotomontaż? ;) A tak poważnie, to nie wiem - znalazłam taką fotkę gdzieś w necie i przycięłam na avek - jak dla mnie wygląda prawdopodobnie, tyle że Jensen jakby młodszy, może to jakieś dawne zdjęcie? W końcu pracował przez chwilę jako model kiedyś tam... Nie znamy przecież wszystkich jego zdjęć - a jeśli pozował do jakiegoś kalendarza dla pań? :P Pragnę wierzyć, że to nie jest montaż - figura się niby zgadza, a w czasach, kiedy grał np. w "Dark Angel" był bardziej "wyżyłowany" niż obecnie, więc... proszę mnie tu złudzeń nie pozbawiać! :roll: :lol:

Harry - nie chce mi się teraz sprawdzać, w którym wątku pisałaś o zniknięciu tatuażu Dean'a, więc napiszę tutaj - to, że Dean go nie ma, to nawet logiczne - w końcu sam mówił w tym czarno-białym odcinku, że ma "nowe" ciało - bez starych blizn i w ogóle "dziewicze" :P W takim razie tatuażu też nie powinien mieć. Bardziej bym się zastanawiała, gdzie się podział tatuaż u Sam'a, bo chyba nie było go widać w tej scenie z Ruby? :mysle: A może to były takie zmywalne po pewnym czasie? :mysle: :rotfl:

Harry_the_Cat - Wto 25 Lis, 2008 20:00

Ale w 4.01 tatuaż jest.

A co do kwestii fotomontażu... nie chce być bezlitosna, ale chyba nawet potrafiłabym zlokalizować stronkę źródłową...

Deanariell - Wto 25 Lis, 2008 20:36

Harry_the_Cat napisał/a:
Ale w 4.01 tatuaż jest.

Tak? Hmmmm... :mysle: No to nie wiem... Buchnęli się :-P A Sam też nadal go ma? ;)

Harry_the_Cat napisał/a:
co do kwestii fotomontażu... nie chce być bezlitosna, ale chyba nawet potrafiłabym zlokalizować stronkę źródłową...

:cry2:

Harry_the_Cat - Wto 25 Lis, 2008 21:04

Samowi się tak nie przyglądam :-P
praedzio - Wto 25 Lis, 2008 21:43

*włącza po raz setny wiadomą scenę, żeby się przyjrzeć*
Yhm, tym razem twórcy się postarali, gdyż Ruby zasłania swoim ciałem tatuaż Sama.

Harry_the_Cat - Wto 25 Lis, 2008 21:47

No właśnie na tym się przejechali - liczyli, że nie będzie widać... Nie doceniają fanów...
praedzio - Wto 25 Lis, 2008 21:52

... ani inwencji aktorów. :P Ale u Sama naprawdę nie można nic zobaczyć.
praedzio - Śro 26 Lis, 2008 20:12

A propos ankiety... Don Williams już się wypowiedział. ;)

http://www.buddytv.com/ar...irst-24823.aspx

BeeMeR - Śro 25 Lut, 2009 10:54

Cytat:
Kocham serię drugą za cierpienie Deana, za zapowiedź przeznaczenia, jakie czeka Sama, za rozmowy braci w Playthings, za agenta Hebdricksona w odcinku Nightshifter, za zapowiedź 4 serii w odcinku Houses of the holy, za numery trickstera w Tall Tales, za pojedynczą łzę Deana w Heart...Za wzruszenia w What Is and What Should Never Be

Mogłabym się pod tym podpisać :serce:

Cytat:
Obsada jest świetna. Główni bohaterowie dobrani bez pudla, obaj niezwykli - zwyczajni, każdy inny, a jednak do siebie podobni i bardzo razem "chemiczni", obaj obdarzeni mocną charyzmą. Do tego postaci poboczne też świetnie sa dobrane. Kobiety zwłaszcza dobierają piękne i seksowne. Panowie dwaj wystarczą za całą rzeszę.
Pod tym też :mrgreen:

Potem pomyśle nad swoimi ulubionymi odcinkami :mrgreen:
A sezon... nie wiem - też pomyślę ;)