To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Z Południa na Północ
Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.

Ogłoszenia drobne - Nowości DVD

Gosia - Pią 07 Lis, 2008 15:46

Bo to było bez sensu, że one takie drogie były...
"Lalkę"sobie zamówiłam :D

Alicja - Pią 07 Lis, 2008 19:58

a w listopadzie mój idol na dvd - HOUSE sezon 1 :banan:
achata - Nie 09 Lis, 2008 21:07

Wczoraj w Katowickim Media Marku przeżyłam szok: Zakochana Jane za 19,99 a nowe wydania Władcy (wersja kinowa i rozszerzona razem), za około 50 zł jedna część. Pomyśleć, że ja za każdą jeszcze rok temu zapłaciłam ze 90 zeta :mysle:
Ale jak sobie pomyślę, że swego czasu za wersję rozszerzoną jednej części ludzie bez żalu dawali po 200 zł, to mi trochę lżej ;)

Harry_the_Cat - Nie 09 Lis, 2008 21:10

Ja nigdy nie myślę w ten sposób - nic dobrego z tego nie wychodzi. Oglądałaś przez ten rok? Cieszyłaś się tymi zakupami? No to za to zapłaciłaś. I luzik :mrgreen:
Anonymous - Nie 09 Lis, 2008 21:20

mam tak jak Harry jak coś kupię potem nie patrze jakie są ceny. bo nic dobrego by z tego nie wyszło...
Gunia - Nie 09 Lis, 2008 23:13

Najważniejsze, że kiedy to kupowałaś, byłaś przekonana, że jest warte każdej złotówki. ;)
achata - Pon 10 Lis, 2008 15:25

Oj, byłam :) Obejrzałam co prawda całość raz, ale za to sam widok tych ślicznych pudełeczek mnie na duchu odnosił. Dzięki za mądre słowo
Gosia - Pią 14 Lis, 2008 23:55

a ja jutro odbieram "Lalkę" Z Empiku, dostalam zawiadomienie, że juz jest i czeka :banan_Bablu:
Aragonte - Sob 15 Lis, 2008 00:34

Harry_the_Cat napisał/a:
A ja nabyłam sezon 1i2 Przystanku Alaska :mrgreen:

Hmmm, widziałam to i nawet się zastanawiałam, czy nie wrzucić do koszyka :wink:
Cena wcale przystępna.

Gosia - Nie 15 Lut, 2009 13:19

"Moja dziewczyna wychodzi za mąż" już na DVD.

Alicja - Pon 16 Lut, 2009 07:01

już na nią ostrzyłam zęby, ale cena mnie trochę denerwuje :?

wczoraj w empiku widziałam na dvd "Lost in Austen" , nawet nie wiedziałam że już jest

Fibula - Wto 17 Lut, 2009 00:07

Od 18 marca na dvd Dziewczyny z St. Trinian. :cheerleader2: Grali to u nas w ogóle?
Caitriona - Wto 17 Lut, 2009 13:00

Chyba tak, grali.
damamama - Wto 17 Lut, 2009 14:15

Alicja napisał/a:
wczoraj w empiku widziałam na dvd "Lost in Austen"

A jak wygląda cena? Ładnie czy brzydko? :mrgreen:

Alicja - Wto 17 Lut, 2009 15:22

u nas ok 39 zł
teraz ja zapytam :mrgreen: warto wydawac pieniądze na lost czy nie warto? :mysle:

damamama - Wto 17 Lut, 2009 16:27

Chyba to sobie najpierw wypożyczę.
Alicja - Śro 18 Lut, 2009 07:08

Mag13 napisał/a:
bo to jednorazówka do obejrzenia

:mysle: to do mnie przemówiło

trifle - Śro 18 Lut, 2009 12:39

Też myślę, że nie warto kupować. Już lepiej DiU po raz setny obejrzeć niż to po raz drugi, trzeci... ;)
Alicja - Śro 18 Lut, 2009 14:52

nasze wypożyczalnie :roll:
trifle napisał/a:
Już lepiej DiU po raz setny obejrzeć

a to prawda :mrgreen:

damamama - Czw 19 Lut, 2009 16:16

Alicja napisał/a:
u nas ok 39 zł
teraz ja zapytam :mrgreen: warto wydawac pieniądze na lost czy nie warto? :mysle:

Byłam dzisiaj w empiku. Cena 49,- oszaleli! :zalamka:

Fibula - Nie 29 Mar, 2009 22:21

Od 16 kwietnia wszystkie (trzy) serie Cadfaela na dvd. Szkoda, że bez angielskich napisów, ale dobrze, że w ogóle będą. :excited:
Gosia - Wto 07 Kwi, 2009 18:03

Empik:

2009-04-07, 12:02
Cały świat na płytach - najlepsze produkcje BBC w
empiku

Wspólna akcja empiku i Best Filmu promująca najlepsze produkcje BBC wystartuje pod hasłem "Spośród dobrych rzeczy wybieramy najlepsze".
[..]
Słynne opowieści i kultowe komedie

BBC to także filmy fabularne i tych również nie zabraknie w salonach Empiku. Celem akcji "Spośród dobrych rzeczy wybieramy najlepsze" jest zaprezentowanie miłośnikom wiedzy i sztuki także perfekcyjnie zrealizowanych opowieści. Będą to zarówno ekranizacje światowej klasyki, jak i kultowe brytyjskie komedie.

Na maj zapowiadana jest polska premiera DVD zrealizowanego w 2006 roku "Robin Hooda" - najnowszego serialu telewizyjnego o banicie żyjącym w lasach Sherwood. W tytułowej roli - Jonas Armstrong. :banan_Bablu:

W pakiety zostaną zebrane bawiące widzów od lat komedie prezentujące kwintesencję brytyjskiego poczucia humoru: "Hotel Zacisze", "Allo, allo", "Pan wzywał milordzie", "Absolutnie fantastyczne", "Office", "Czerwony karzeł", "Co ludzie powiedzą" i "Mała Brytania".

Nie zabraknie angielskich specjałów także dla najmłodszych widzów - produkcji z telewizyjnego programu Cbeebies. Na płytach DVD obecne będą w empikach serie "Teletubisie", "Dobranocny ogród", "Charlie i Lola", "Fimbusie" i "Tańce połamańce", czyli programy edukacyjne dla najmłodszych.

http://www.empik.com/empi...w-empiku,436169

Caitriona - Wto 07 Kwi, 2009 18:15

Gosia napisał/a:
Będą to zarówno ekranizacje światowej klasyki

Ciekawe co dokładnie :mysle:

Gosia - Wto 07 Kwi, 2009 18:26

No właśnie nie wiem, bo nic więcej nie podano. :mysle:
Caitriona - Wto 07 Kwi, 2009 18:35

Może chodzi im o to co już wydali? Np Samotnia itd. Oby było też coś nowego.

Dodam też że Best Film wydaje (16 kwietnia) Miss Pettigrew Lives for a Day: świetny film z Frances McDormand, Amy Adams, Ciaranem Hindsem, Lee Peace, Markiem Strongiem. http://dvd.bestfilm.pl/ru...id=830&rental=0