Seriale - Fringe
Harry_the_Cat - Sob 13 Gru, 2008 00:08
Zapomniałam napisać, że załapałam się na jeden odcinek Fringe w Szwecji (załapałam się też na Bones, SPN i parę innych rzeczy.... porządna telewizja) - nawet ok, ale po jednym odcinku to się jeszcze nie wciągnęłam . Fajny Peter, Olivia nie do końca na razie (no i nie wiem o co chodzi z tymi przebłyskami ze wspomnień tego kolesia). Ojciec zabawny. Jak będzie okazja...
To było o włamywaczach, co to się przez ściany włamywali.
aneby - Sob 13 Gru, 2008 00:27
To był ostatni odcinek jak na razie. O tym kolesiu było na samym poczatku i skąd u niej w głowie jego wspomnienia.
Harry_the_Cat - Sob 13 Gru, 2008 00:34
Czyli, że to szwedzka telewizja nadaje na bieżąco?
A ile na razie było odcinków?
aneby - Sob 13 Gru, 2008 10:00
Było 10 odcinków. Chyba mają takie tempo jak SPN.
Admete - Czw 22 Sty, 2009 19:05
Jaki dobry jest ostatni odcinek Fringe! Warto było czekać
aneby - Czw 22 Sty, 2009 22:10
| Admete napisał/a: | | Jaki dobry jest ostatni odcinek Fringe! Warto było czekać |
To się zaraz zabieram za oglądanie
Admete - Czw 22 Sty, 2009 22:15
Rozgniewana Olivia to prawdziwa bogini zemsty Walter jak zwykle uroczy
aneby - Czw 22 Sty, 2009 23:51
Robi się coraz ciekawiej. Ale niektóre sceny , nie dało się patrzeć . Walter jest super z tym koszem na śmieci (czy wiaderko to było )
Admete - Nie 01 Lut, 2009 20:41
Teraz tez nie było lepiej - ten płynny mózg Brrrr...ale scena na końcu ładna. Tylko coś mi się wydaje, że ta siostrzyczka to jeszcze coś nabroi. Ogólnie podobał mi się odcinek.
Harry_the_Cat - Nie 01 Lut, 2009 20:47
Chciałabym to obejrzeć chyba...
Admete - Nie 01 Lut, 2009 20:55
Zdecydowanie chcesz to obejrzeć Do Caitri masz blisko, ale ja i tak na pocztę chodzę, więc nie ma sprawy
aneby - Nie 01 Lut, 2009 20:57
| Admete napisał/a: | | siostrzyczka to jeszcze coś nabroi |
Siostrzyczka chyba słodkie oczy robi
Caitriona - Nie 01 Lut, 2009 22:33
| Harry_the_Cat napisał/a: | | Chciałabym to obejrzeć chyba... | Własnie miałam proponować ale widzę że już wszystko uzgodnione
Obejrzałam z dużą przyjemnością ostatni odcinek, Bound - serial sam w sobie jest niezły, ale dzięki głównej bohaterce jest jeszcze lepszy. Bardzo polubiłam Olivię. Jest taka zdeterminowana i waleczna. Fajna kobieta.
aneby - Śro 04 Lut, 2009 21:10
Już za chwileczkę, już za momencik odc. 13 zacznie się kręcić
Admete - Czw 05 Lut, 2009 14:12
Ja już po seansie. Nie wytrzymałam i od razu obejrzałam Tym razem odcinek silnie związany z ogólną mitologią serialu. Olivia po raz kolejny ( i chyba ostatni ) odbyła wędrówkę do swojej podświadomości, żeby spotkać Johna i ostatecznie zdecydować czy ją zdradził...I czy zdradził też FBI. Podoba mi się takie zamknięcie tej sprawy. Mam wrażenie, że Peterowi zaczyna zależeć na Olivii. Na horyzoncie znów pojawiło się Massive Dynamics i miss Sharp.
Harry_the_Cat - Czw 05 Lut, 2009 20:21
Obejrzałam wczoraj pierwszy odcinek - podobał mi się. Bardzo podoba mi się Peter. Olivia na razie trochę mniej. Myślę, że dobrym pomysłem było wyjaśnienie takie nieco łopatologiczne terminu "Fringe" bo to od razu nastawia odpowiednio do serialu. Jak dam radę, to będę dziś oglądać dalej.
Admete - Czw 05 Lut, 2009 20:25
Cieszę się, że Ci sie spodobało. Początkowe odcinki po pilocie są właśnie trochę łopatologiczne, ale jak każdy serial Fringe też musi się rozkręcić. W ostatnim odcinku Peter był świetny. A tak ogólnie to gość ma świetna figurę ( wysoki i szczupły ) i miły dla ucha głos Ciekawy jest tez szef Olivii. No i o Charliem nie powinnam zapomnieć.
aneby - Czw 05 Lut, 2009 21:56
| Admete napisał/a: | | Peterowi zaczyna zależeć na Olivii |
No mam nadzieję, że to się będzie rozwijać. W końcu wątek damsko-męski jest siłą napędową wielu seriali.
Mnie również podobał się ten odcinek. Zauważyłam jedną prawidłowość, nie da się tego oglądać przy jedzeniu
Wątek Johna jest skończony (nie sądzę, zeby go ożywili), ciekawe co wymyślą dalej. Nie chciałabym tylko, żeby każdy odcinek był o czym innym, a bohaterowie byli jedynym łącznikiem.
Caitriona - Czw 05 Lut, 2009 22:03
Fajnie ze Ci się Harry spodobał Ja tez lubię Petera, ale Olivię inaczej niż Ty polubiłam od razu, fajna z niej kobitka Szef Olivii mnie trochę na początku denerwował, szczególnie jego głos, ale teraz już się do niego przyzwyczaiłam.
Admete - Śro 11 Lut, 2009 21:31
Fringe zaczyna się naprawdę ciekawie rozwijać. Okazuje się, że Olivia mogła być w dzieciństwie poddawana pewnym testom. Z drugiej strony to, co dzis zrobiła mogło być też sprytnie ukartowane. Powrócił Mr Jones, który jakis czas temu uciekł z niemieckiego więzienia. Podoba mi się też wątek z manifestem na temat niszczącej siły nauki -Destruction by advancement of technology. Muszę namówić Riellę, żeby zaczęła oglądać.
Caitriona - Śro 11 Lut, 2009 23:37
| Admete napisał/a: | | Olivia po raz kolejny ( i chyba ostatni ) odbyła wędrówkę do swojej podświadomości, żeby spotkać Johna i ostatecznie zdecydować czy ją zdradził...I czy zdradził też FBI. Podoba mi się takie zamknięcie tej sprawy. |
Mnie rowniez spodobało się w jaki sposób zamknięto ten wątek.
Niesamowite jest jakim zaufaniem cieszy się Olivia w FBI, szczególnie jesli chodzi o jej bezpośredniego przełożonego, Charliego Francisa (lubię tego aktora za Kompanię braci), ciekawe czy kiedyś jej odmówi.
aneby - Czw 12 Lut, 2009 10:13
Jaki morał z 14 odc ? Lepiej nie brać do ręki studolarówki
trifle - Czw 12 Lut, 2009 22:18
Obejrzałam dzisiaj pierwszy odcinek i po prostu Fascynuje mnie takie laboratorium, eksperymenty, chemia, wykresy, ta proteza ręki itp itd. Świetny Walter Bishop i młody Peter! Olivia - tak jeszcze nie wiem do końca... Chyba sobie obejrzę jeszcze kilka kolejnych odcinków, ale z tego, co tu czytam, to chyba te kilka kolejnych nie są zbyt dobre?
Admete - Czw 12 Lut, 2009 22:37
Nie są takie złe - serial musiał nabrać rozpędu.
aneby - Czw 12 Lut, 2009 22:49
| Admete napisał/a: | | Nie są takie złe |
Nie są. A tak koło 10 odc z niecierpliwością czeka się na nastepny
|
|
|