To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Z Południa na Północ
Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.

Aktorzy - Brad Pitt

Caitriona - Pią 09 Cze, 2006 00:06

monika29.09 - Pią 09 Cze, 2006 17:19

parę dni temu napisałam:

Zdjęcie (dziecka BP i Angeliny Jolie) kosztlowało podobno 4 mln dolarów, dla mnie cena obłędna i nie do uwierzenia.

m.

-------
właśnie słyszałam w Teleexpresie, że zdjęcie ostatecznie kosztowało 8 mln usd.

m.

migotka - Pią 09 Cze, 2006 17:53

w teleekspresie podali dzis , ze 8 mln
Anonymous - Sob 10 Cze, 2006 00:24

monika29.09 napisał/a:
Zdjęcie (dziecka BP i Angeliny Jolie) kosztlowało podobno 4 mln dolarów, dla mnie cena obłędna i nie do uwierzenia.

Ale przynajmniej na szczytny cel...

Anonymous - Nie 18 Cze, 2006 23:52

Ja tam nie lubię Wywiadu... Ani Toma ani Brada w nim - również. Oboje stworzyli tam świetne kreacje i tak jak u Caitri - jest to chyba jedna z bardzo nielicznych ról, w ktorym Tom cruise wyszedł w miar ę po luckowemu.
Caitriona - Pon 19 Cze, 2006 10:02

AineNiRigani napisał/a:
(...) jest to chyba jedna z bardzo nielicznych ról, w ktorym Tom cruise wyszed? w miar ? po luckowemu.

Moze dlatego, ze nie gral czlowieka ;) :grin:

Anonymous - Pon 19 Cze, 2006 19:06

Tiaaaa, to pewnie dlatego. :twisted:
Gitka - Pią 23 Cze, 2006 09:01

Sławni ojcowie
Brad Pitt w roli taty
http://zyciegwiazd.onet.p...ie,galerie.html

Trzykrotka - Pią 23 Cze, 2006 10:12

Śliczne! Brad Pitt wygląda anielsko z taką twarzą pełną zachwytu i miłości. Chyba rzeczywiście bardzo tęsknił za własnym dzieckiem. A mała ma już usta mamusi....
Anonymous - Pią 23 Cze, 2006 17:20

... układ oczu chyba też :D
Ale tutaj akurat chyba za wcześnie mówić :D

GosiaJ - Pon 26 Cze, 2006 10:52

Brad nie jest moim jakimś tam najulubieńszym aktorem (chociaż kochałam go zabójczo jako smarkata ;-) ), ale podobała mi się jego gra i on sam w wielu filmach: "Wywiad z wampirem", "Wichry namiętności", "12 małp". "Fightclub", "Siedem", "Uśpieni", "Zdrada". Ciągle musi udowadniać, że nie jest tylko pięknisiem, ale też dobrym aktorem - moim zdaniem mu się to udaje. Chociaż z drugiej strony mógłby ostatnio wybierać coś ciekawszego niż role w "Troi" czy "The Mexican". W tylu filmach będzie go można zobaczyć w 2006, 2007 roku, że może będzie wśród nich jakaś godna uwagi rola.
Anonymous - Pon 26 Cze, 2006 10:58

Kiedyś napisali o nim, że cały problem polega na tym, że będąc ulubieńcem kobiet, przyjmuje role w filmach dla mężczyzn. Uważam, że to potencjalnie dobry aktor, którego nieszczęściem jest zbytnia przystojność. Mnie się strasznie podobała jego rola w Dwunastu małpach, ale wolałabym go juz nigdy nie oglądać w żadnych Wichrach namiętności - bue.
Trzykrotka - Pon 26 Cze, 2006 10:59

To byłam ja, niezalogowana Trzykrotka, a nie gość :grin:
GosiaJ - Pon 26 Cze, 2006 11:30

Trzykrotka napisał/a:
To byłam ja, niezalogowana Trzykrotka, a nie gość :grin:

To mówiłem ja, Jarząbek... :wink:
A co masz do "Wichrów namiętności", takie... namiętne były :smile: Ja mam do nich sentyment, może dlatego, że to jeden z pierwszych filmów z Bradem, który widziałam, lata temu, kiedy mi się bardzo podobał jako facet. A poza tym zawsze lubiłam ten film za specyficzny klimat, wspaniałe otwarte przestrzenie i obsadę - Anthony Hopkins, Aidan Quinn, prześliczna Julia Ormond.

Anonymous - Pon 26 Cze, 2006 12:07

Dla mnie ten film wymuszał emocje, jak AI, choć w innej kategorii. Jeżeli na niego zerkam przy okazji powtórek, to tylko dla Julii, od której się oczu nie dało oderwać - i dla Hopkinsa oraz Quina, którego uwielbiam.
Alison - Pon 26 Cze, 2006 12:13

Oj tak "Wichry namiętności" to absolutnie niesamowity film. Aktorsko DOSKONAŁY, Scena kiedy Julia z Aidanem spotykają Brada z jego rodziną, i kiedy Julia wita się z tym bratankiem męża jest taka szarpiąca serducho, ja w każdym razie wtedy kończę trzecią paczkę chusteczek. Te wojenne sceny są straszne, ale całość jest tak pełna emocji wszelakich, że na mnie ten film zrobił niesamowite wrażenie. Nie powiem, że oglądam go z rozkoszą, bo ma wiele trudnych i smutnych scen, ale dla mnie jest absolutnie piekny i wspaniały.
Anonymous - Pon 26 Cze, 2006 12:27

Wichrowe namiętności mimo tandetnego tytułu są filmem, który bardzo lubię. W zasadzie takie sagi rodzinne, historia jakiejś rodziny na przestrzeni lat - zawsze bardzo mi odpowiadały. Nie kończą się na "żyli długo i szczęśliwie", ale idą dalej.
A Bratt Pitt tam był przeuroczy z tymi włosami. Oj to przez ten film mam do niego sentyment (bardzo przypomina tam moja pierwsza milosc :D )

Jeannette - Pon 26 Cze, 2006 12:46

Moja mama jest zakochana w tym filmie. Ja jakoś nie bardzo.....Brada lubię w 2, 3 rolach. Bardzo podobał mi się w Joe Blacku.
Anonymous - Czw 29 Cze, 2006 11:12

GosiaJ napisał/a:
Chociaż nie powiem, wizja śmierci obleczonej w takie ciało jest całkiem przyjemna :mrgreen:

Aż się chce być bliżej niej/niego :D

Caitriona - Czw 29 Cze, 2006 12:05

To jest fajne:

miłosz - Czw 27 Lip, 2006 12:39

Voila - nowy nabytek muzum figur woskowych

Trzykrotka - Pią 28 Lip, 2006 08:57

Co za okropieństwo! Wyglądają - z całym szacunkeim - jak w plastikowej szopce na Boże Narodzenie.
Gitka - Czw 10 Sie, 2006 18:38

więcej świetnych zdjęć Brada na swojej maszynie tutaj:

http://www.pudelek.pl/artykul/1124

Gitka - Śro 13 Wrz, 2006 09:43

Brad Pitt nie będzie kręcił rozbieranych scen
Brad Pitt ogłosił, że nie będzie kręcił scen erotycznych, bo nie chce, żeby jego dzieci zobaczyły go nago.

Aktor twierdzi, że będzie brał role tylko w takich filmach, które może obejrzeć cała rodzina.

- Zastanawiam się nad tym, co zobaczą dzieci w moim filmowym dorobku kiedy dorosną - mówi Amerykanin dla gazety "Sun". - To zmienia podejście do następnych produkcji. Będę się starał, żeby moje decyzje były w przyszłości dojrzalsze.

10 października będzie miał premierę ostatni film Brada Pitta, "Babel".
http://film.wp.pl/p/id,70976,m,pl,wiadomosc.html
Jest czego żałować? :wink:

Harry_the_Cat - Śro 13 Wrz, 2006 11:22

Ja go nie lubię. Dla mnie taki zbyt lalusiowaty.