Malarstwo i Teatr - Upiór w Operze/ Teatr ROMA
Aragonte - Śro 26 Mar, 2008 18:11
| Caitriona napisał/a: | | Szkoda, ze nie mozna kupić płyty z piosenkami z musicalu... |
Kwestia czasu Skoro z polskich "Kotów", o ile wiem, można, to czemu nie mieliby wydać "Upiora"? Za dobrze mogą na tym zarobić.
malmik - Śro 26 Mar, 2008 18:47
Uprzejmie donoszę, że:
- mój kubek też działa - opiłam się dzisiaj tyle herbat, że mi bokami wychodziło, ale co opróżniłam kubeczek musiałam zaraz napełnić,
- nie wzdychałam i nie jęczałam - tylko czasami się śmiałam i wykrzywiałam ale żadnych poważniejszych odgłosów paszczowych nie wydawałam,
- podobało mi się strasznie - mimo, że bez Gerrego - bo towarzystwo śpiewało całkiem nieźle,
- zniosłam nawet dzielnie "Musik of the night" - choć tego się obawiałam najbardziej - ale facet ma dobry głos i podobało mi się,
- jedynym problemem było to że Upiór miał krótkie nóżki i to mnie strasznie denerwowało (ale to był tylko jedyny problem)
- scenografia i efekty specjalne niezwykłe - rewelacja
-nie będę się wypowiadać na temat różnic w upiorach bo ......................
Gosia - Śro 26 Mar, 2008 19:03
Zastanawiam się nad kubkiem, może Caitriona by mi jutro go nabyła? O ile oczywiscie bylaby taka miła
Co do obsady, okazuje się, że nawet inne postaci mają swoich dublerów.
UPIÓR W OPERZE - OBSADA
UPIÓR – Damian Aleksander
Łukasz Zagrobelny
CHRISTINE – Paulina Janczak
Kaja Mianowana
Edyta Krzemień
RAOUL – Marcin Mroziński
Łukasz Talik
MADAME GIRI – Anna Sztejner
Katarzyna Walczak
FIRMIN – Jakub Szydłowski
Grzegorz Pierczyński
ANDRE – Wojciech Dmochowski
Wojciech Socha
CARLOTTA – Barbara Melzer
Izabela Bujniewicz
Anna Gigiel
PIANGI – Tomasz Jedz
Tomasz Madej (?)
Zbigniew ¦larzyński
BUQUET/LICYTATOR – Wojciech Paszkowski
Jan Bzdawka
MEG GIRI – Ida Nowakowska
Katarzyna Wach
My trafiliśmy na pierwszy garnitur
Harry_the_Cat - Śro 26 Mar, 2008 19:03
| Gosia napisał/a: | Marcin Mroziński jako Raoul - jest świetny! No i, jak stwierdzilysmy, on wyglada mesko - krotkie wlosy, a nie jak filmowy Raoul-Adonis...
|
O przepraszam, fizycznie to on mi się nie podobał i się pod tym stwierdzeniem nie podpisuje.
malmik - Śro 26 Mar, 2008 19:06
może nie ideał no ale na pewno był lepszy pod każdym względem od filmowego
Gosia - Śro 26 Mar, 2008 19:10
Nie napisałam, ze nam sie podobal, ale ze wygladal bardziej mesko niz blond dlugowlosy Adonis z filmu
Harry_the_Cat - Śro 26 Mar, 2008 19:13
| Gosia napisał/a: | | wygladal bardziej mesko |
Mi się nie podobał, więc nie moge w ogóle powiedzieć, że wygląda męsko, bo mi na to sumienie nei pozwala.
Aragonte - Śro 26 Mar, 2008 19:16
| malmik napisał/a: | | może nie ideał no ale na pewno był lepszy pod każdym względem od filmowego |
A ja sie wyglądu filmowego nie czepiam, a wyglądu tego nie będę oceniać, bo jednak za daleko siedziałam, żeby to w pełni stwierdzić. Ale głos Mroziński ma dobry i głównie to doceniam, jak Harry
Tak mi się teraz parę żarcików z "Upiora" przypomniało i zastanawiam się, czy to tylko kwestia zabawy w przekładzie z tym "rzimski-romski", czy ma to coś wspólnego z oryginalnym librettem. Aluzja do "Romy" ładnie im wyszła
Aragonte - Śro 26 Mar, 2008 19:17
| Gosia napisał/a: | | Nie napisałam, ze nam sie podobal, ale ze wygladal bardziej mesko niz blond dlugowlosy Adonis z filmu |
A ja lubię długie włosy Ten z filmu to krótkie miał jak dla mnie
Gosia - Śro 26 Mar, 2008 19:25
Ja tez nie mam nic do dlugich wlosow, ale nie takich blond jak filmowy Raoul...
Harry_the_Cat - Śro 26 Mar, 2008 19:28
Przepraszam bardzo, a jakie miał? Przecież blond właśnie....
| Aragonte napisał/a: | | "rzimski-romski", czy ma to coś wspólnego z oryginalnym librettem. Aluzja do "Romy" ładnie im wyszła |
Faktycznie!
Aragonte - Śro 26 Mar, 2008 19:33
| Harry_the_Cat napisał/a: | | Aragonte napisał/a: | | "rzimski-romski", czy ma to coś wspólnego z oryginalnym librettem. Aluzja do "Romy" ładnie im wyszła |
Faktycznie! |
W teatrze skupiłam się na innym sensie, dopiero teraz to do mnie dotarło
Naprawdę niezłe jest to tłumaczenie, IMHO.
Gosia - Śro 26 Mar, 2008 20:45
Słucham sobie piosenek ze spektaklu, a tymczasem sfotografowane strony z programu:
Caitriona - Śro 26 Mar, 2008 23:27
| Gosia napisał/a: | | Zastanawiam się nad kubkiem, może Caitriona by mi jutro go nabyła? O ile oczywiscie bylaby taka miła |
Nie ma sprawy Gosiu! Sobie też kupię taki kubeczek
Gosia - Czw 27 Mar, 2008 11:35
To nie jest błaha sprawa Ja tam chetnie bym jeszcze raz to zobaczyła
Caitrionko, dziekuje
Caitriona - Czw 27 Mar, 2008 12:19
| Gosia napisał/a: | | Caitrionko, dziekuje |
Nie ma sprawy!
Trzykrotka - Czw 27 Mar, 2008 13:38
Pamiętam, że na słynne Koty organizowano wycieczki na zasadzie: płacisz i masz bilet do teatru, przejazd i nocleg. Cena pakietu co prawda stawiała oczu w słup, ale cóż - wygoda kosztuje.
Dziekuję Wam za wrażenia. Bardzo się cieszę z tak dobrej oceny Damiana Aleksandra, bo mam do niego dużo sympatii (do Idola ani on ani Zabrobelny po prostu nie pasowali).
Trzeba bedzie pomyśleć o wycieczce
Gosia - Czw 27 Mar, 2008 18:35
Ciekawa jestem wrazen Caitrie po spektaklu I jaka bedzie obsada.
Sluchalam zamieszczonych na stronie dyrygenta fragmentow, i doszlam do wniosku, ze z dwoch pan spiewajacych utwor: "O tyle proszę Cię" wolę Edytę Krzemień. Kaja Mianowana ma jakąś dziwna barwe glosu, ktora mi nie odpowiada.
Natomiast ciekawa jestem jak ten sam utwor wykonuje trzecia pani, a wlasciwie pierwsza - Paulina Janczak.
malmik - Czw 27 Mar, 2008 18:41
Choroba Kasia może weźmiesz mnie do torebki????
Gosia - Czw 27 Mar, 2008 18:43
Wiecie, ze okropnie chetnie bym poszla jeszcze raz
Harry_the_Cat - Czw 27 Mar, 2008 19:04
To chyba możemy juz kupować bilety - na wrzesien....
malmik - Czw 27 Mar, 2008 19:14
A Kasia właśnie zaczyna oglądać.....
Harry_the_Cat - Czw 27 Mar, 2008 19:17
Też o tym myślę....
malmik - Czw 27 Mar, 2008 19:19
....a ja jaszcze o tym myślę przy dźwiękach "Music of the night"......
Harry_the_Cat - Czw 27 Mar, 2008 19:26
Wygrałaś
|
|
|