To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Z Południa na Północ
Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.

Aktorzy z filmów dickensowskich - Paul McGann czyli Eugene Wrayburn

Anonymous - Pon 21 Lip, 2008 21:50

Zrobię co w swojej mocy. Paul jest tego wart chyba :D
Alicja - Czw 28 Sie, 2008 20:11

Lady_kasiek masz okazję zaszaleć :mrgreen: Best co wydaje film po polsku - Our Mutal Friend i jeszcze kilka Dickensowskich, a Merlin sprzedaje od września
Anonymous - Czw 28 Sie, 2008 21:07

zaszaleć jest dobrym określeniem. jednak kluczowym w calej sprawie jest ekwiwalent pieniężny.
Za to będę "kosztownie" obchodzić swoje urodziny.
Bo orginalny Eugene jest wart każdej ceny

Gosia - Czw 28 Sie, 2008 21:18

Tu się zgodzę, choć wiem, że na każdy na tym forum tak uważa ;)
Np. są wielbiciele Johna Harmona ...
Ostatnio Paula nieco zaniedbalam, ale powroci, bo juz zamowilam sobie "Naszego wspolnego przyjaciela" by Best Film.
Mam nadzieje, ze kiedys też zdobędę film "The Hanging Gale", z jego udzialem, ktorego jeszcze nie widzialam.

Gitka - Czw 28 Sie, 2008 23:52

Gosia napisał/a:

Np. są wielbiciele Johna Harmona ...

Oooo, to na pewno ja :serce2:

Alicja - Pią 29 Sie, 2008 08:39

matko, ja dzięki wam to muszę się tak starać, żeby szukać po necie tych aktorów, ja :roll: :roll: :roll: zadeklarowana przeciwniczka telewizji wierząca, że tylko książki przetrwają wieki
wyjątkiem jest tylko House oczywiście :-D

Anonymous - Pią 29 Sie, 2008 11:27

Bo Harmon uroczy jest w tych zalotach. I taki biedny tylko weź i przytul
Alicja - Nie 10 Sty, 2010 19:39

oglądałam wczoraj Hornblowera i z ogromnym zdziwieniem zauważyłam tam naszego aktora :-D zatrzymałam film i dla pewnosci przyjrzałam się uważnie i z bliska :-P grał w części 5 oficera marynarki, bodajże Bush. Całkiem przystojnego oficera :wink: Dobrze mu w mundurze :-D
Caitriona - Pon 11 Sty, 2010 12:54

Paul McGann gra w Hornblowerze w czterch odcinkach, a jego postać to William Bush ;)
Alicja - Pon 11 Sty, 2010 13:56

jakich czterech? gdzie go przegapiłam ? :mysle:
nazwisko poprawiłam, dzięki :-)

Caitriona - Pon 11 Sty, 2010 15:40

Nie przegapiłaś. W piątym odcinku pojawia się po raz pierwszy. I będzie juz do końca ;)