Ekranizacje - Jane Eyre (2006) - oczekiwanie
Alison - Śro 31 Maj, 2006 13:31
Mnie to same ładne aktorki przychodzą do głowy, a Jane taka nie była. Ale tak bym chciała żeby Ryś spędzał same miłe popołudnia, wiecie, rozumiecie
Trzykrotka - Śro 31 Maj, 2006 13:38
To musi być aktorka, którą lubimy, żeby i ona miała miłe popoludnie.
A propos: czy Danieli również TAMTO popoludnie wydało się takie miłe? To chyba retoryczne pytanie...
Trzykrotka - Śro 31 Maj, 2006 13:55
W dodatku powiedział: ona jest taka piękna . Słowa potrafią góry przenosić. Jeżeli jeszcze gapiacej się ekipy nie było za dużo, to to naprawdę było piękne popoludnie :oops: .
Gosia - Śro 31 Maj, 2006 14:15
Wiecie, czytalam kiedys, ze zawsze jak jakies sceny goretsze w filmach sie kreci, to nagle pol ekipy ma akurat cos do zalatwienia w tym miejscu i o tej porze. ...
Kazdy chce sobie popatrzec, jak im tam idzie
Ja tez dla Rysia bym wybrala jakas calusna babeczke, a niech ma przyjemnosc, co mu bede zalowac
Agn - Śro 31 Maj, 2006 19:00
| Gosia napisał/a: | Kiedy ja za Daltonem nie przepadam
I kazdy film z jego udzialem to dla mnie porazka ... |
*b.b.b. cichutko* Mogę się tylko pod tym podpisać...
| Gosia napisał/a: | Naprawde, co paradoksalne, chyba najbardziej lubilam Rochestera z tej starej czeskiej czarnobialej ekranizacji |
Dzisiaj mi o tym moja Pat opowiadała i też b. chwaliła. Hmm... coś w tym musi być. Ma ktoś do tej wersji dostęp?
Caroline - Pią 02 Cze, 2006 19:36
A widziałyście tę parodię i kto w niej gra Rochestera
http://youtube.com/watch?...rch=jane%20eyre
Agn - Pią 02 Cze, 2006 20:05
JUDE LAW!!!
Ale się uśmiałam! Dzięki za sznura!
Caitriona - Pią 02 Cze, 2006 20:27
Caroline, świetne I jeszcze Jude, zaczynam go lubić
Agn - Pią 02 Cze, 2006 20:31
Ja go b. lubię. Ale że zagrał Rochestera w parodii to nie wiedziałam. Super
Gosia - Pią 02 Cze, 2006 20:37
Caroline, to byl moj pierwszy raz z Jane Eyre, potem postanowilam przeczytac ksiazke.
Ten film mial w sobie jakis urok, albo tak mi sie teraz po latach wydaje
achata - Pon 05 Cze, 2006 17:43
| Agn napisał/a: | O, BBC robi Jane Eyre? Będzie polowanie na ten serial, już to czuję!
Ja wczoraj oglądałam wersję z W. Hurtem, a dzisiaj brnę przez wersję, którą Gala jakiś czas temu dodała. Mam ochotę zamordować tfu!rców. W obu filmach niespecjalnie podchodzi mi Rochester. :neutral: |
Jeśli Hurt grał w tej wersji z Ch. Gainsborough to jak dla mnie była najlepsza ekranizacja. Ta wersja z Gali z Samanthą Morton była straszna. Widziałam kiedys w TV. Pan Rochester jest tam zwykłym wypasionym angielskim właścicielem ziemskim. Słaby
achata - Pon 05 Cze, 2006 17:52 Temat postu: Re: Jane Eyre
| Monika napisał/a: | BBC ONE przygotowuje nową wersję "Jane Eyre". Będzie to 4-odcinkowy serial.
W rolach głównych: Ruth Wilson i Toby Stephens. Zdjęcia kręcone są w Derbyshire. Scenarzystką jest Sandy Welch (którą oczywiście dobrze znamy ). Reżyserem natomiast Susanna White (Bleak House). |
Fajnie się zapowiada i jeszcze Georgie Henley. Wow!
Agn - Pon 05 Cze, 2006 18:27
| achata napisał/a: | | Agn napisał/a: | O, BBC robi Jane Eyre? Będzie polowanie na ten serial, już to czuję!
Ja wczoraj oglądałam wersję z W. Hurtem, a dzisiaj brnę przez wersję, którą Gala jakiś czas temu dodała. Mam ochotę zamordować tfu!rców. W obu filmach niespecjalnie podchodzi mi Rochester. :neutral: |
Jeśli Hurt grał w tej wersji z Ch. Gainsborough to jak dla mnie była najlepsza ekranizacja. Ta wersja z Gali z Samanthą Morton była straszna. Widziałam kiedys w TV. Pan Rochester jest tam zwykłym wypasionym angielskim właścicielem ziemskim. Słaby |
Tak, to te wersja z Ch. Gainsborough. Muszę przyznać, że i ona nie była aż taka świetna. Teraz chętnie bym obejrzała tę z Daltonem, tak z ciekawości.
PS Achata, ten twój avatar jakoś mi znajomo wygląda, już go ktoś, kogo znam używał. Hmm...
achata - Wto 06 Cze, 2006 21:52
| Agn napisał/a: | | achata napisał/a: | | Agn napisał/a: | O, BBC robi Jane Eyre? Będzie polowanie na ten serial, już to czuję!
Jeśli Hurt grał w tej wersji z Ch. Gainsborough to jak dla mnie była najlepsza ekranizacja. Ta wersja z Gali z Samanthą Morton była straszna. Widziałam kiedys w TV. Pan Rochester jest tam zwykłym wypasionym angielskim właścicielem ziemskim. Słaby |
Tak, to te wersja z Ch. Gainsborough. Muszę przyznać, że i ona nie była aż taka świetna. Teraz chętnie bym obejrzała tę z Daltonem, tak z ciekawości.
PS Achata, ten twój avatar jakoś mi znajomo wygląda, już go ktoś, kogo znam używał. Hmm... |
A to ja nie wiedziałam Sama sobie skroiłam i zeskalowałam obrazeczek, ale jak trzeba mogę zmienić.
A co do Jane w sumie tylko te dwie widziałam, ale Dalton jakiś mi się za łobuzerski wydaje na Rochestera. Tą wersję o której pisałam i tak dobrze wspominam, ale chętnie się dowiem co tobie się w niej nie podobało, bo już dawno oglądałam i możliwe, ze mi coś umknęło
Anonymous - Nie 11 Cze, 2006 17:52
| Gosia napisał/a: | Wiem natomiast KTO by mi lezal |
Jednak po zastanowieniu się chyba zgodzę się z Gosią.
P.S.Spóźniona, dopiero przecieram szlaki
Anonymous - Nie 16 Lip, 2006 20:31
| Jeannette napisał/a: | Oglądałam tak urywkami i jakoś ta Jane mi nie pasowała. Nie wiem dlaczego, jakaś taka bezbarwna....chyba, że już książki nie pamiętam. Ale niezbyt mi się podobał. |
Zgadzam się. Dla mnie on był taki wołkowaty. No nie do życia. Jane nawet zniosę, bo chociaż dla mnie niesympatyczna, przekonuje mnie fizycznie - niby nie ładna, ale też nie brzydka
Gosia - Wto 18 Lip, 2006 20:04
Znalazlam reklamowke prasowa BBC One, zawierajaca informacje na temat jesiennej ramowki tej stacji, zwlaszcza filmow, ktore sie tam pojawia.
Sa informacje i zdjecia o filmie Robin Hood, ale i o nowej wersji Jane Eyre :
http://www.bbc.co.uk/pres...one_drama.shtml
Warto sciagnac rozszerzona wersje zawierajaca wiecej zdjec:
Po prawej stronie jest link: BBC ONE Autumn 2006 - Full pack (1.74 MB)
Trzeba to sciagnac i obejrzec w Acrobacie. (dokument pdf)
Harry_the_Cat - Wto 18 Lip, 2006 20:37
Widziałyscie, kto sie zajał scenariuszem Jane Eyre? Sandy Welch (North And South)!
kikita - Czw 27 Lip, 2006 02:45
Już zasypiam.Nastepna stronka o Jane Eyre
http://com5.runboard.com/...brosa.fjaneeyre
Anonymous - Czw 27 Lip, 2006 17:20
| Gunia napisał/a: | | Harry_the_Cat napisał/a: | | Gunia napisał/a: | | i nasza Amanda - ona zawsze chyba gra ostoję dobroci w parszywym świecie |
Tak, ale, moim zdaniem, pasuje do takich ról. :smile: |
Mam takie samo zdanie na ten temat. |
Kochane nie widziałyście w takim razie AmaNDY W KODZIE 46. Rewelacyjny film. No i Tim Robbins - bomba.
Dla mnie ta ekranizacja Jane jest najbardziej udaną. Ile tam emocji, ile pasji. Ciaran troche za bardzo krzyczy, ale za to jak patrzy !!!
Bardzo lubię ten film oglądać i dość często sobie go powtarzam (ta druga ekranizacja wybitnie mi nie leży). Zawsze bardzo realnie odczuwam to napiecie ktore jest miedzy nimi.
Monika - Czw 27 Lip, 2006 19:05
| AineNiRigani napisał/a: | | Ciaran troche za bardzo krzyczy, ale za to jak patrzy !!! |
Święta racja Aine :grin:
Ten wzrok wynagradza całą gwałtowność z jaką traktuje biedną Jane.
Anonymous - Czw 27 Lip, 2006 19:14
| Monika napisał/a: | | Ten wzrok wynagradza całą gwałtowność z jaką traktuje biedną Jane. |
Bo w zasadzie on jest nieatrakcyjny, ale te jego oczy (swoją droga nie tyle ładne - chociaż to też, ale takie jakby z noktowizorem. Wystarczy że się będzie patrzył. Wiecej nie trzeba )
Gosia - Pią 28 Lip, 2006 08:49
Na forum angielskim jest ankieta, kto jaka wersje "Dziwnych losow Jane Eyre" woli.
I okazuje sie, co zadziwiajace, ze wiekszosc wybrala wersje z Timothym Daltonem
Gosia - Pią 28 Lip, 2006 08:57
Ja bede ogladala.
Widzialam na razie tylko krotki klip video.
I mi Timothy zupelnie nie lezy, ale zdaje sie ze ma w Anglii wielu fanow.
Anonymous - Pią 28 Lip, 2006 12:27
W zasadzie też nie przepadam za Daltonem, a tej wersji jane nie widziałam. I bardzo chętnie bym oglądneła. Dalton ma taką mroczną urodę. Pasuje mi na Rochestera
|
|
|