To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Z Południa na Północ
Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.

Aktorzy austenowscy - Dan Stevens vel Edward Ferrars 2008

praedzio - Sob 25 Mar, 2017 12:29
Temat postu: Dan Stevens
Mój nowy crush. ;)

Powinnam go pamiętać z ekranizacji Rozważnej i romantycznej z 2008 roku, a tymczasem dajcie mi w łeb, ale go stamtąd nie kojarzę. :ops1: Zawsze to kolejny powód, żeby seans powtórzyć. :P Bardziej zwróciłam na niego uwagę w Summer in February, który któraś z Was (BeeMer?) tu zrecenzowała :kwiatek: Później jeszcze był The Guest, teraz Legion... Przede mną jeszcze Downtown Abbey, ale z tym to poczekam do jakiegoś urlopu, bo to dłuższą chwilę zajmie. ;)

Tymczasem parę zdjątek ku uciesze oczom. ;)

Caitriona - Sob 25 Mar, 2017 12:34

Ja go polubiłam w "Rozważnej i romantycznej" właśnie. Jest niezłym aktorem i lubię jego głos.
praedzio - Sob 25 Mar, 2017 12:37

Caitriona napisał/a:
Jest niezłym aktorem i lubię jego głos.

O, taaaak. :serce: Głos ma piękny. :serduszkate:

praedzio - Sob 25 Mar, 2017 12:43

A tak w ogóle to wątek założyłam, bo wpadł mi w oko taki artykuł: http://ew.com/movies/2017...nted-christmas/

Dan jako Charles Dickens. :mrgreen:

Admete - Sob 25 Mar, 2017 13:09

Też znam go głównie z Rozważnej i z Downton Abbey ( troszkę wtedy przytył ;) ).
RaczejRozwazna - Sob 25 Mar, 2017 13:34

W Rozważnej gra Edwarda. Miód na moje oczy (i uszy - głos cudny) po wyjątkowo pokracznym Hugh Grancie z wcześniejszej wersji...

Ale najbardziej lubiłam go w DA.

milenaj - Sob 25 Mar, 2017 15:33

praedzio, mój gust. ;)
praedzio - Sob 25 Mar, 2017 15:58

Cieszę się. :mrgreen: :banan:
BeeMeR - Nie 26 Mar, 2017 08:42

praedzio napisał/a:
Summer in February, który któraś z Was (BeeMer?) tu zrecenzowała :kwiatek:
Nie jestem pewna, czy oglądałam :mysle: Raczej nie.
Zainteresuję się :kwiatek:

Też lubię jego głos :serce:

Ania oglądała:
http://forum.northandsout...tart=500#433122

praedzio - Nie 26 Mar, 2017 09:18

O, dzięki za sprostowanie. :kwiatek: Nie chciało mi się sprawdzać dokładnie przekopując wątek. :ops1: :mrgreen:
BeeMeR - Nie 26 Mar, 2017 20:10

Przekopywać też by mi się nie chciało, wyszukiwarka jest szybsza :cool:
Anaru - Nie 02 Kwi, 2017 00:59

Pięknie nakręcony film, polecam jak ktoś nie oglądał (siostra, dostałaś o ile pamiętam ;) )
milenaj - Nie 02 Kwi, 2017 10:37

Też widziałam, jakoś nie skojarzyłam po tytule. Ale google pomógł:)

Też mi się podobał .:)

praedzio - Nie 02 Kwi, 2017 12:51

Wczoraj obejrzałam w kinie Piękną i Bestię, któren to film na własny użytek przechrzciłam na Piękną Bestyję. ;) Mając na świeżo w pamięci Legion, którego chwilę wcześniej obejrzałam ósmy - ostatni w tej serii odcinek (buuuu!! :cry2: ), z zachwytem wyłapywałam mimikę Danową w ucharakteryzowanej i przetworzonej komputerowo twarzy Bestii. :serce: Podobnie było we wsłuchiwaniu się w głos Bestii, gdzie pod filtrem "Bestiowym"wyszukiwałam intonację i charakterystyczne brzmienie głosu aktora. ;)

Sam film nawet mi się podobał, ale jak to bywa z produkcjami Disneyowskimi - dla mnie do jednorazowego obejrzenia. Trochę się krzywiłam z początku na wstawki śpiewane (mentalnie próbowałam je przewinąć), bo jak wiecie, nie lubimy się z musicalami, ale później jakoś poszło. Zwłaszcza, że LeFou ratował honor piosenkowy (miał świetne teksty i świetnie je wykonywał :oklaski: ). Zaskoczeniem były dla mnie napisy końcowe, gdzie dopiero tam poznałam niektórych aktorów drugoplanowych. :o

Film pięknie zrealizowany, mnóstwo ślicznych detali (sprzęty, tapety, rzeźbienia w drewnianych ścianach - scena w Paryżu)... :oklaski: Wizualnie jest naprawdę na czym zawiesić oko. :serce:

Admete - Nie 02 Kwi, 2017 15:24

Najlepsza zdecydowanie była para - napuszony głupek i jego sługa ;)
milenaj - Nie 02 Kwi, 2017 16:57

praedzio napisał/a:
Zaskoczeniem były dla mnie napisy końcowe, gdzie dopiero tam poznałam niektórych aktorów drugoplanowych.

Np. serialowa Eleonora z "Rozważnej i romantycznej". :)

Dla mnie też jednorazowe obejrzenie. W kinie bawiłam się świetnie. Ale tak jak "Kopciuszek", nie powtórzę raczej.

Dla mnie gwiazdą filmu był jednak Luke Evans. :mrgreen:

praedzio - Nie 02 Kwi, 2017 16:59

milenaj napisał/a:
Np. serialowa Eleonora z "Rozważnej i romantycznej".

Ano - i to podwójnie, bo i jako Emma Thompson i jako Hattie Morahan. :mrgreen:

I Ian McKellen, i Evan MacGregor... Kevina Kline'a też nie od razu rozpoznałam, tzn. zastanawiałam się, skąd znam tę gębę :mysle: :lol: ale dopiero podczas napisów mi się rozjaśniło. ;)

praedzio - Śro 19 Kwi, 2017 11:31

Słoooońcaaaa... Cieeeepłaaaa.... Dana Steveeeensaaaaa. ;)

Anaru - Śro 19 Kwi, 2017 12:55

Fajnie mu z takim zarostem :-D
praedzio - Śro 19 Kwi, 2017 13:08

Lubię tę fotkę, bo mi się od razu cieplej robi, jak na nią patrzę. ;) Sama tak często wystawiam pyszczydło do słońca. :serce:

P.S. Dziś, jak mi nic nie stanie na przeszkodzie, to sobie obejrzę Piątą władzę z Danem. :-D

milenaj - Śro 19 Kwi, 2017 14:19

praedzio napisał/a:

Słoooońcaaaa... Cieeeepłaaaa.... Dana Steveeeensaaaaa.

Oj praedzio, ależ rozpieszczasz fotkami. ;)

praedzio - Śro 19 Kwi, 2017 14:24

Mnie nikt nie rozpieszcza, to się muszę sama rozpieścić. :lol: Jak masz ochotę dodać tu jakąś zacną foteczkę, to nie krępuj się, Albercik. ;)
praedzio - Czw 20 Kwi, 2017 13:24

Dzisiejszy nastrój sponsoruje...

Deanariell - Pią 21 Kwi, 2017 14:35

praedzio napisał/a:
Dzisiejszy nastrój sponsoruje...

Bardzo przyjemna taka depresja... :mysle: :-P :rotfl:

milenaj - Pon 24 Kwi, 2017 09:45

Nie owijając w bawełnę z plotkarskiej strony, ale zdjęcia zacne:

http://www.pudelek.pl/art...ia_s/foto_2#s26