Fantastyka - Opowieści z Narnii - książki, ekranizacje
fanturia - Śro 05 Gru, 2007 21:00
To ja wole brak ekraizacji niż taką bylejakość. Rozumiem, że może brakować na technikę czy efekty specjalne. ale pozbawianie filmu fantasy baśniowej atmosfery... to jak randka koło supermarketowej toalety
Gunia - Śro 05 Gru, 2007 21:02
Nie mówię o "złej" ekranizacji, tylko "średniej", a ta mi się dość podoba.
fanturia - Śro 05 Gru, 2007 21:51
To ja bardziej wymagająca chyba jestem Film fantasy ma być baśniowy.
nicol81 - Śro 05 Gru, 2007 22:02
Ale Łusia pięknie wyrosła Czy mają zamiar robić wszystkie siedem?
Admete - Śro 05 Gru, 2007 22:05
To samo miałam powiedzieć - aktorka grająca Łucję zrobiła się całkiem ładna
Gunia - Śro 05 Gru, 2007 22:05
Zmierzają zrobić trzy.
Nellie - Śro 05 Gru, 2007 22:07
Ja tam pójdę choćby z tego względu, że część kręcona była w Polsce, w Górach Stołowych...
nicol81 - Śro 05 Gru, 2007 22:08
Trochę szkoda...Chociaż rzeczywiście, grając w "Ostatniej bitwie" by mieli ponad trzydziechę...
achata - Śro 05 Gru, 2007 22:14
W "Księciu..." to akurat pamiętam, że się tłukli i przesadzacie z tą utratą magii. Ta plaża i ruiny Keru to dla mnie ucieleśnienie książkowej wizji. Dalej pewnie (niestety) trochę podkolorowali, ale we mnie tam serce gra jak oglądam bitwę we "Lwie..." i jeśli strona batalistyczna ma wyglądać podobnie, to ja to kupuję.
Gunia - Śro 05 Gru, 2007 22:17
| nicol81 napisał/a: | | Chociaż rzeczywiście, grając w "Ostatniej bitwie" by mieli ponad trzydziechę... |
Zależy kto. Bo jeśli Piotr i Zuza, to nie byłoby to raczej przeszkodą. Oni tam są niewiele młodsi, a mały make up czyni cuda. Chciałabym zobaczyć wszystkie części z ich udziałem.
Aragonte - Śro 05 Gru, 2007 23:54
| Gunia napisał/a: | Eee... Chyba za bardzo czuć LOTRem, a za mało Narnią. Ale i tak pójdę! |
Wiesz co... ja też Wcale nie czuję się zniechęcona trailerem, raczej wręcz przeciwnie, może dlatego, że nie jestem aż taką wielbicielką Narnii i nie mam zamiaru się czepiać odstępstw.
A Kaspian całkiem, całkiem
nicol81 - Czw 06 Gru, 2007 11:07
Moim zdaniem, jedną z mocnych stron nowej ekranizacji i przewagą nad serialem, a także ekranizacją animowaną, jest to, że między rodzeństwem widać różnice wiekowe. Zazwyczaj wyglądali na dzieci w zbliżonym wieku (podobnie jest z ekranizacjami "Pięciorga dzieci i czegoś" i części następnych- biedne te ich matki...)
Gunia - Czw 06 Gru, 2007 14:46
| Cytat: | A Kaspian całkiem, całkiem |
No nie? A ja myślałam, że to będzie mały chłopczyk...
nicol81 - Czw 06 Gru, 2007 16:42
Specjalnie zrobili Kaspiana starszym, by było widać, że on tu rządzi, a nie Pevensiowie.
RaczejRozwazna - Czw 06 Gru, 2007 17:49
| nicol81 napisał/a: | | Specjalnie zrobili Kaspiana starszym, by było widać, że on tu rządzi, a nie Pevensiowie. |
W związku z wiekiem bohaterów to jestem ciekawa czy nie będą sugerować "iskrzenia" na linii Kaspian - Zuzanna. No, w stosunku do książki byłoby to nie teges, ale w tej ekranizacji to nie wiem... Ciekawa też jestem jak pokażą relację Piotr - Kaspian. No bo jednak w książce to Piotr był nadal Wielkim Królem, a Kaspian się - można by rzec - "przyuczał do zawodu". A tu ten ostatni jest zdziebko starszy i do przyuczania się jakoś nie pasujący...
Poniżej kilka ujęć filmu. kaspian jest całkiem całkiem, ale cóż, dla mnie i tak za młody...
http://pl.youtube.com/wat...feature=related
achata - Czw 06 Gru, 2007 23:13
| RaczejRozwazna napisał/a: | | nicol81 napisał/a: | | Specjalnie zrobili Kaspiana starszym, by było widać, że on tu rządzi, a nie Pevensiowie. |
W związku z wiekiem bohaterów to jestem ciekawa czy nie będą sugerować "iskrzenia" na linii Kaspian - Zuzanna. No, w stosunku do książki byłoby to nie teges, ale w tej ekranizacji to nie wiem... Ciekawa też jestem jak pokażą relację Piotr - Kaspian. No bo jednak w książce to Piotr był nadal Wielkim Królem, a Kaspian się - można by rzec - "przyuczał do zawodu". A tu ten ostatni jest zdziebko starszy i do przyuczania się jakoś nie pasujący...
Poniżej kilka ujęć filmu. kaspian jest całkiem całkiem, ale cóż, dla mnie i tak za młody...
http://pl.youtube.com/wat...feature=related |
Na tych ujęciach raczej się Kaspian przyucza, zwłaszcza u Zuzanny...
RaczejRozwazna - Sob 08 Gru, 2007 11:28
"Na tych ujęciach raczej się Kaspian przyucza, zwłaszcza u Zuzanny...[/quote]"
no właśnie ...
Anonymous - Sob 08 Gru, 2007 18:30
I nie bedzie pana tumnusa ... ?
RaczejRozwazna - Sob 08 Gru, 2007 19:19
| AineNiRigani napisał/a: | I nie bedzie pana tumnusa ... ? |
No tak, to trudno przeboleć...
Anonymous - Sob 08 Gru, 2007 19:22
eee, to nie ma po co ogladac
achata - Sob 08 Gru, 2007 22:11
| AineNiRigani napisał/a: | eee, to nie ma po co ogladac |
Pan Tumnus 1300 lat później.... Nie jestem pewna czy chciałabyś to oglądać
Sofijufka - Sob 08 Gru, 2007 22:15
| achata napisał/a: | | AineNiRigani napisał/a: | eee, to nie ma po co ogladac |
Pan Tumnus 1300 lat później.... Nie jestem pewna czy chciałabyś to oglądać |
A jakby go zahibernowało?
Gunia - Sob 08 Gru, 2007 22:16
| achata napisał/a: | Pan Tumnus 1300 lat później.... Nie jestem pewna czy chciałabyś to oglądać |
Jestem umarta ze śmiechu...
Anonymous - Sob 08 Gru, 2007 22:50
| achata napisał/a: | Pan Tumnus 1300 lat później.... Nie jestem pewna czy chciałabyś to oglądać |
Aslan moze, to i Pan Tumnus też.
I Lisa nie bedzie...
RaczejRozwazna - Sob 08 Gru, 2007 23:17
| AineNiRigani napisał/a: | | achata napisał/a: | Pan Tumnus 1300 lat później.... Nie jestem pewna czy chciałabyś to oglądać |
Aslan moze, to i Pan Tumnus też.
I Lisa nie bedzie... |
Ależ nie martw się tak strasznie bo mi serce pęknie... pan Tumnus może się pojawi, np. we wspomnieniu Łucji... A zamiast lisa (którego - o ile pamiętam - w książce nie było) pojawi się na pewno ktoś w zamian... no i będzie karzeł Zuchon, który jest dość osobką
może nie będzie tak źle
|
|
|