To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Z Południa na Północ
Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.

Ekranizacje - Your perfect match

Alison - Wto 29 Maj, 2007 11:34

No dobra. Zrobione uczciwie, i po głębokich przemyśleniach, i co? Henry Crawford!
Ja sie tak nie bawię... :sad:

Maryann - Wto 29 Maj, 2007 11:35

Alison napisał/a:
Balbina napisał/a:
Tfu na psa urok Eliot :cry2:

Balbinka, bierz go sobie. Ja go nie chcę!!!! :twisted:

Nie chcesz ? Inteligentny, bogaty i utytułowany... :wink:

Alison - Wto 29 Maj, 2007 11:36

Maryann napisał/a:
Alison napisał/a:
Balbina napisał/a:
Tfu na psa urok Eliot :cry2:

Balbinka, bierz go sobie. Ja go nie chcę!!!! :twisted:

Nie chcesz ? Inteligentny, bogaty i utytułowany... :wink:

Zrujnowałby mnie chodząc do ortodonty, bo te jego zdenerwowane, miotające się po szczękach zęby... Nie zniosłabym tego nawet przez 2 minuty, gdyby ze mna konwersował przy obiedzie!

Balbina - Wto 29 Maj, 2007 11:43

Ja też go nie chce :bejsbol: ha ha wyszedł mi Wentworth :banan:
Admete - Wto 29 Maj, 2007 11:51

A ja mam kapitana :-) Ciesze się bardzo ;-)
Ulka - Wto 29 Maj, 2007 12:11

he, Elliota bym jeszcze przeżyła, ale Thorpe? :cry2: :cry2: :cry2:
Anonymous - Wto 29 Maj, 2007 13:37

No nie mów, nie chciałabyś mężczyzny, który na widok ładnych dam zapewniałby Cię: "Damn fine looking woman, but she is nothing to you, you know" :twisted:
Gunia - Wto 29 Maj, 2007 17:24

A ja zobaczyłam, że nawet jak się nie zmienia suwaków i kilka kilka razy "Sprawdź" to prawie za każdym razem wychodzi kto inny. Albo kapitan, albo Edmund, albo Henry. Powtarzając jedno ustawienie kilka razy możesz również otrzymać różne wyniki. Ty tyle. :D
W ten sposób podniosłam się na duchu, bo co mi tam Thorpe w tej sytuacji. ;)
A tak na poważnie, to to jest świetna zabawa!

Ulka - Wto 29 Maj, 2007 23:32

Ha! faktycznie! nic nie ruszyłam i za pierwszym razem-Edmund, za drugim-Fryderyk:) dalej nie ruszam... <zaraz mnie wyrzucą z wątku...>
Balbina - Śro 30 Maj, 2007 07:36

A mnie z pracy za takie zabawy :mrgreen:
izek - Śro 30 Maj, 2007 11:11

Ulka napisał/a:
nic nie ruszyłam i za pierwszym razem-Edmund, za drugim-Fryderyk:)

a ja za każdym razem inaczej ułożyłam i za każdym razem Henry Tilney... ale że na ten wątek weszłam przez przypadek (i celowałam w Wenwortha :wink: ) to nawet nie wiem kto zacz. Ale wygląd ma miły :mrgreen:

Alison - Śro 30 Maj, 2007 11:25

izek napisał/a:
Ulka napisał/a:
nic nie ruszyłam i za pierwszym razem-Edmund, za drugim-Fryderyk:)

a ja za każdym razem inaczej ułożyłam i za każdym razem Henry Tilney... ale że na ten wątek weszłam przez przypadek (i celowałam w Wenwortha :wink: ) to nawet nie wiem kto zacz. Ale wygląd ma miły :mrgreen:

O Jezusie! Jak można nie wiedzieć kto to Wentworth?! Izek Ty szybko doczytuj i doogląduj, boś na jakiś margines zepchnięta, tą swoją niewiedzą :wink:

izek - Śro 30 Maj, 2007 12:33

Alison napisał/a:
O Jezusie! Jak można nie wiedzieć kto to Wentworth?! Izek Ty szybko doczytuj i doogląduj, boś na jakiś margines zepchnięta, tą swoją niewiedzą :wink:

No właśnie jestem :wink: Ale wydawało mi się że wystarczy do zachwytów Darcy i Wenworth.. no i Thorton. A tu jeszcze się okazuje całe mrowie dżentelmenów :roll: Jak tu nadążyć, ja się pytam :roll:

Anonymous - Śro 30 Maj, 2007 14:34

izek napisał/a:
Alison napisał/a:

No właśnie jestem :wink: Ale wydawało mi się że wystarczy do zachwytów Darcy i Wenworth.. no i Thorton. A tu jeszcze się okazuje całe mrowie dżentelmenów :roll: Jak tu nadążyć, ja się pytam :roll:

Pogubiłam się - to Izek zna Wentwortha czy nie zna? Bo ja zrozumiałam, że nie zna Tilney'a... :roll: , co jest oczywiście bardzo do nadrobienia :D .

izek - Śro 30 Maj, 2007 15:33

Masz oczywiście racje Nimloth, wiem kto zacz kapitan Wenworth bo przecież w niego celowałam... :wink:

A Tilney'a poznam jak sobie poczytam to i owo :mrgreen: albo oglądnę :mrgreen:

ps
zrobilam sobie jeszcze raz match, znowu to samo wyszło, więc koniecznie muszę zobaczyć kogo mi los (=twórca portalu o JA) przeznacza :grin:

Anonymous - Śro 30 Maj, 2007 15:55

Bardzo sympatycznego i inteligentnego młodzieńca o dobrych manierach i zabójczym uśmiechu :D .
izek - Śro 30 Maj, 2007 19:11

Nimloth napisał/a:
Bardzo sympatycznego i inteligentnego młodzieńca o dobrych manierach i zabójczym uśmiechu :D .

wow, któż by takiego nie chciał :serce:

asiek - Śro 30 Maj, 2007 20:05

Weszłam... z marszu suwnęłam i Henry przed mną w całej okazałości. :mrgreen:
Ale, Rupercika ani widu, ani słychu... :cry2:

praedzio - Śro 30 Maj, 2007 20:09

Mogę ci oddać. U mnie non stop on wyskakuje. Ot, źle nie być "fiery"!
Zaraz mnie zlinczują...

Narya - Śro 30 Maj, 2007 23:34

Po głębokich przemyśleniach i bez czytania "przepisów" :wink: mi, że przeznaczony mi jest Wenworth. Nie będę się skarżyć :mrgreen: Jestem usatysfakcjonowana :cool:
Annette - Czw 31 Maj, 2007 15:57

Ha! za pierwszym razem wyszedł mi Henryś :banan:
MiMi - Czw 31 Maj, 2007 16:56

Ja też na Henry'ego trafiłam. Jeszcze nie przeczytałam Perswazji, więc nie wiem, czy mam się cieszyć, czy nie. Książka zakupiona leży na półce i czeka razem ze mną na trochę wolnego czasu...
migotka - Czw 31 Maj, 2007 18:56

HENRY TILNEY - ZA PIERWSZYM RAZEM;)

muszę się dłużej zastanowić nad cechami;)

achata - Czw 31 Maj, 2007 19:40

Edmund. Taki nijaki spokojny człowieczek, ale to było do przewidzenia, że tacy jak Henryś nie dla mnie :(
BeeMeR - Czw 31 Maj, 2007 19:47

Mnie też wyszedł Henry :banan: :banan: :banan:
Cieszę się, bo to dla mnie najciekawszy bohater nowych ekranizacji :mrgreen: