Seriale - Moje serce ma gęsią skórkę, czyli randka numer 14
Aragonte - Pon 04 Cze, 2018 21:36
| Trzykrotka napisał/a: | | Aragonte napisał/a: | | włączyłam kolejny raz Chefa Kima, zobaczymy, czy mnie wciągnie. |
Uwaga, w Kimie trzeba przetrwać początek, z lekka nie teges. I Namgoonga w okropnej stylizacji. Ale warto doczekać, aż będzie nosił garniaki, naprawdę warto |
Wiem, jaką ma stylówę, robiłam już kiedyś podejście do tego i wtedy odpadłam
Nie mamy do tego polskiego sosu?
Trzykrotka - Wto 05 Cze, 2018 01:49
Nie mamy. Po drodze jest sporo biurowo - biznesowego nazewnictwa i chyba nikt się nie porwał na tlumaczenie.
Przestraszyłam się jednak tej końcówki LL. Nie mam dziś siły na dramaty. Chyba tez poczekam z oglądaniem aż się więcej nazbiera. Choc nie wiem, czy strzymam - jednak to Jun Ki.
No, ekipa Mastera już wspięła się do świątyni na szczycie góry na spotkanie z Mistrzem nr 2. Oczywiscie LSG biegiem, bo jakże by inaczej Ale wygrać zjazdu już mu się nie udalo. Mlodziak sie zalapal. Rozumiem, że teraz bedzie siłownia i dzieciak?
Admete - Wto 05 Cze, 2018 03:36
Czekam z 8 odcinkiem LL do następnego tygodnia, ale słodkie sceny widziałam.
Agn - Wto 05 Cze, 2018 06:38
Strachajły!!! Sama mam cierpieć???
Ta scena jest w pewnym sensie zaskakująca, bo nie do końca jest o tym, co sugerowała zapowiedź. Znaczy się o tym, ale z ważną modyfikacją.
Ja się nie mogę doczekać 9tki. Sang Pil znów w więziennym odzieniu, a jego dziewczyna będzie chyba jego adwokatem. W zapowiedzi tak go ładnie "łaje", że się aż uśmiechnął.
(Setka!)
Trzykrotka - Wto 05 Cze, 2018 07:13
Setka!
No to chyba prawniczy nowy wątek zakładamy Albo letni....
Kto tym razem się podejmuje
Aragonte - Wto 05 Cze, 2018 09:49
| Trzykrotka napisał/a: | | Oczywiscie LSG biegiem, bo jakże by inaczej Ale wygrać zjazdu już mu się nie udalo. Mlodziak sie zalapal. Rozumiem, że teraz bedzie siłownia i dzieciak? |
Będzie siłownia, dzieciak i LSG bez koszulki Tzn. Dołeczek też, ale LSG zrobił dużo więcej szumu przy tej okazji
BeeMeR - Wto 05 Cze, 2018 10:46
Ja dopiero skończyłam 6 odc. LL (coś mi wolno idzie, to nie kwestia dramy tylko ogólnie), będę sobie kontynuować powoli Póki co dopiero przedstawiono Wielką Siódemkę Złych
Siostra pomagiera miała fajny wstęp - podoba mi się
Aragonte za to ma szalone tempo
Aragonte - Wto 05 Cze, 2018 11:33
| BeeMeR napisał/a: | Aragonte za to ma szalone tempo |
Bez przesady, Reply 1994 nie skończyłam jeszcze, przerwałam na 13. odcinku (ale znam już różne spoilery ), a w Chefie Kimie jestem w trzecim odcinku. Trochę ten początek jest nierówny, nie do końca wiadomo, czy traktować to serio, czy jako komedię. Ale dla Namgoonga chyba warto, bardzo dobry jest w tej roli.
Trzykrotka - Wto 05 Cze, 2018 12:16
Sama sprawa, która jest trzonem akcji, jest bardzo poważna. Rozwiązana jest natomiast w sposób komediowy. Ja się raczej bawiłam wiedząc, że nikomu (raczej) krzywda się nie stanie. Początkowy Namgoong tylko mnie odrzucił. Ale Admete oglądała, więc się zaciekawiłam, wróciłam i zachwyciłam. Te postaci! Te role! Ten księgowy zmieniony w kierownika działu, który niczym się nie przejmuje, niczego nie boi, nikomu nie kłania, bo i tak jedyne, czego pragnie, to żeby go stamtąd wywalili. Ten prokurator zamieniony w członka zarządu, ten czebolowicz klejący kwitki na większych papierkach
Aragonte - Wto 05 Cze, 2018 12:53
| Trzykrotka napisał/a: | Te postaci! Te role! Ten księgowy zmieniony w kierownika działu, który niczym się nie przejmuje, niczego nie boi, nikomu nie kłania, bo i tak jedyne, czego pragnie, to żeby go stamtąd wywalili. Ten prokurator zamieniony w członka zarządu, ten czebolowicz klejący kwitki na większych papierkach |
Czebolowicz to który? Bo ex-prokurator to znany mi z JBL Jun Ho Bo kierownik działu to tytułowy chief Kim, tak?
Zwróciłam uwagę na sprzątaczkę, którą skądś znam Ogółem jest sporo znajomych twarzy, jedną z ról gra np. mamusia panny z wszystkich Reply. Pierwsza to oczywiście pani z Joseońskiego Strzelca.
Trzykrotka - Wto 05 Cze, 2018 13:35
| Aragonte napisał/a: | Zwróciłam uwagę na sprzątaczkę, którą skądś znam |
Ta pani grała w setkach dram, bardzo znana twarz.
| Aragonte napisał/a: | | Ogółem jest sporo znajomych twarzy, jedną z ról gra np. mamusia panny z wszystkich Reply. Pierwsza to oczywiście pani z Joseońskiego Strzelca. |
Mama z Replay mogła wreszcie wyglądać jak milion dolarów
Ten pan to morderca z CM
http://asianwiki.com/Kim_Won-Hae
Ten to nasz Dołeczek nr 1 z Delivery Man i Two Cops
http://asianwiki.com/Kim_Sun-Ho_(1986)
Ta to księżniczka z Moonlight, siostra Bogusia
http://asianwiki.com/Jung_Hye-Sung
Czebolowicz to ten w barokowych garniturach
http://asianwiki.com/Dong_Ha
Aragonte - Wto 05 Cze, 2018 14:11
| Trzykrotka napisał/a: | Aragonte napisał/a:
Zwróciłam uwagę na sprzątaczkę, którą skądś znam
Ta pani grała w setkach dram, bardzo znana twarz. |
Ja ją znam z Beethoven Virus i Shopping King Louis.
Jun Ho widziałam na razie tylko w Just Between Lovers, dlatego o tym pisałam
Kto zakłada nowy wątek? Macie jakieś pomysły?
Admete - Wto 05 Cze, 2018 15:05
Mnie jest za gorąco, żebym mogła myśleć. W pracy mam 26 u siebie w pomieszczeniu, w pozostałych ( one są bardziej nasłonecznione ) jest po 30.
Aragonte - Wto 05 Cze, 2018 15:13
No to ja błogosławię swoją piwnicę zaopatrzoną w klimatyzację...
Dziś wieczorem pewnie pociągnę dalej Chiefa Kima. Na razie bardziej mnie on bawi niż AM94 Mam nadzieję na interakcje Namgoonga z Jun Ho zwłaszcza że widziałam już trochę obrazków i gifów na Tumblrze A poza tym wiem, że ci dwaj panowie zdobyli Best Couple Award
http://asianfireflies.tum...4/best-bromance
Chief Kim na razie został bohaterem z przypadku
Edit: z wywiadu z Jun Ho wynika, że ten całus sprzedany przez chiefa Kima był improwizowany
| Cytat: | Q: You had kiss(peck, rather) scene with NamGooing Min.
JH:I think it was the best skinship. It is honor being able to do the skipship which I expected male and female lead would do. It was 100% ad-lib. As we play jokes, Min-yi hyung said “Should we kiss?” and director-nim said ok. I had doubts but it turned out fine. In the broadcast, NamGoong Min [after kiss scene] left with shocked expression, but actually he tried sticking out his tongue and throwing wink. I thought it was fun “Our drama can do this!”. In a way CK had different tone from other dramas. I tried to do different things, like as I say lines I turned to the camera.” |
Stąd:
https://forums.soompi.com/en/topic/394064-drama-2017-chief-kim-%EA%B9%80%EA%B3%BC%EC%9E%A5/?do=findComment&comment=20473684
A tutaj zmieszany nieco Jun Ho pocałował w policzek Namgoong Mina podczas wręczania im nagrody
https://www.youtube.com/watch?v=9n82w3gvLIs
Rozumiem, że chodziło o tę scenę
https://www.youtube.com/watch?v=YKlOYh-UJjk
Wiem, że jest jeszcze daleko przede mną, bo w 15. odcinku, ale podejrzałam sobie
Widziałam też Jun Ho jedzącego ramyun w biurze, w śliniaczku z gazety
Admete - Wto 05 Cze, 2018 20:53
Ciekawostka - Japończycy zrobili wariację na temat Sherlocka - Miss Sherlock - doktor Watson to też kobieta w tej wersji. Chyba sprawdzę z ciekawości. About time porzucę. Nie żeby coś tam było nie tak, ale już mi się znudziło. Pasowałoby jeszcze ze dwa odcinki i koniec. A tu chyba z 10 jeszcze...Nie ma o czym
Aragonte - Wto 05 Cze, 2018 21:09
Tego japońskiego Sherlocka to może też bym sprawdziła. Napisz, jak to wypada.
Na razie czytam sobie, ale pewnie pociągnę dziś jeszcze kawałek Chiefa Kima.
Agn - Wto 05 Cze, 2018 22:16
| Trzykrotka napisał/a: | Setka!
No to chyba prawniczy nowy wątek zakładamy Albo letni....
Kto tym razem się podejmuje |
Lepiej zebym nie ja, bo wtedy beda Piekne Oczy, garnitury, Piekne Oczy itp.itd. czyli tak tendencyjnie, ze nie bedziecie chcialy tam wchodzic.
Aragonte - Wto 05 Cze, 2018 22:23
| Agn napisał/a: | | Lepiej zebym nie ja, bo wtedy beda Piekne Oczy, garnitury, Piekne Oczy itp.itd. czyli tak tendencyjnie, ze nie bedziecie chcialy tam wchodzic. |
Ba, pewnie nawet wrzucimy wątek do ignorowanych
Oglądam czwarty odcinek Chiefa Kima. Nasz kreatywny księgowy ma znowu problemy Czekam na rozwój jego relacji z ex-prokuratorem tj. na chwilę, kiedy zagra tamtemu na nosie
Hahaha! Trzykrotko, jest tam aluzja do Wędrówki na zachód i Małpiego Króla! Mowa o obręczy Sun Wukunga jako słabości Jak to miło, kiedy się wie, do czego się dany element kultury odnosi
Edit: padłam i tak leżę - jest druga aluzja do Wędrówki na zachód w tym odcinku
Wcześniej była taka kwestia:
From now on, this is Sun Wukong's headband. (AKA <i>(the Monkey King, meaning:
I've got your weakness)</i>
A teraz coś takiego:
We're not talking just 100 or 200 pages... This is, you know... You know this is like creating the Tripitaka Koreana. (700 year-old <i>(set of over 82,000 perfect wooden
Buddhist scripture blocks)</i>
Przypominam, że mnich Tripitaka razem z Małpim Królem wędrował właśnie po święte buddyjskie księgi
Trzykrotka - Wto 05 Cze, 2018 23:58
Wątek bez Pięknych Oczu na pierwszej stronie to w ogóle nie jest watek, więc na pewno wszystkie się ciężko poobrażamy W ubiegłym roku brakowało mi tego zachwycania się urodą Jun Ki, robienia avków i w ogóle.
Proszę, kompletnie nie wyłapałam żadnych aluzji w Chefie Kimie, no ale jakże bym mogła? Zanim poznałam Małpę, świat inaczej wyglądał - że tak powiem. Właśnie obśmiałam się z 4 odcinka Mastera, w którym to mistrz bejsbola, ale taki naprawdę mistrz pełną gębą, zagania całe towarzystwo najpierw na szczyt góry (stromo było, ćinća) do świątyni, żeby niedługo potem pogonić ich z powrotem na doł, a potem cała piątka ćwiczy na siłowni. Ja już wiem, czemu oni tak lubią te reality shows - pięciu panów męczy sie na przyrządach, a człowiek pęka ze śmiechu z ich wyczynów. Ale żeby tak było, w grupie musi być jeden urodzony komik i co najmniej dwóch, którzy będą się śmiać tak, że łzy im będą ciekły po twarzy - a widz razem z nimi
BTW - jak tak miałam z Chefem Kimem. Początkowo było spokojnie, ale jak Namgoong się rozkręcił, jak inni się dostroili - ludzie! Pamiętam, że śmiech po prostu eksplodował ze mnie w sposób niekontrolowany, czysta głupawka to była Takich scenek z Jun Ho będzie więcej, tym komiczniejszych, że o ile chef Kim był kompletnym świrem, to eks prokurator był chodzącą powagą z domieszką grozy. I czebolowicz - sama zobaczysz, co będzie, jak ojciec skaże go na zsyłkę do działu finansowego
Tripitaka Koreana
Aragonte - Śro 06 Cze, 2018 00:10
| Trzykrotka napisał/a: | | I czebolowicz - sama zobaczysz, co będzie, jak ojciec skaże go na zsyłkę do działu finansowego |
Czekam na to Na razie chief Kim pogonił czebolowicza w nadziei, że jego samego pogonią z firmy, ale chyba się przeliczy
Rozkręca się już pięknie, czekam na ciąg dalszy
| Trzykrotka napisał/a: | | Proszę, kompletnie nie wyłapałam żadnych aluzji w Chefie Kimie, no ale jakże bym mogła? Zanim poznałam Małpę, świat inaczej wyglądał - że tak powiem. Właśnie |
No ba! Co to był za świat bez pewnej Małpy
A Master jest fajny jako rozrywka, jeśli lubi się uczestników - ja lubiłam jednego, czyli LSG, ale szybko polubiłam też pozostałych - uzupełniają się i nakręcają
Edit: jakie ten Namgoong strzela miny Po trzy razy sobie to oglądam
Jakby ktoś chciał sprawdzic - piąty odcinek, 13. minuta z haczykiem, podczas rozmowy z Jun Ho
Edit: a teraz była aluzja do Sherlocka Benedictowego, na moje oko I stawianie niewidzialnego kołnierza - ale nie w wykonaniu managera Kima, tylko z jednego z członków zespołu.
Trzykrotka - Śro 06 Cze, 2018 07:18
Czyli piąty odcinek do powtórki w pierwszej kolejnosci
A co do Małp, to Vagabond stała się potwierdzonym faktem Kręcą i LSG znów spotka się na planie z Suzy, co mnie akurat mało zachwyca.
Aragonte - Śro 06 Cze, 2018 12:27
Włącz sobie ten fragment, który wskazałam, pośmiejesz się z mimiki Namgoonga na pewno On ma spory talent komiczny.
Do Mastera go posłać, o!
A tak w ogóle to Chief Kim nie jest łatwy do tłumaczenia na moje oko - i nawet nie chodzi mi tylko o specjalistyczne słownictwo z dziedziny księgowości i finansów, tylko o częste żarty językowe i gry słów. Dzięki oglądaniu Reply 1994 przynajmniej kojarzyłam ciąg nazw prowincji i dialektów, chociaż bardzo mgliście, a na tym był oparty jeden z dialogów. To jest nieprzetłumaczalne - w angielskim dialogu jest przypis na przypisie.
Dojechałam do siódmego odcinka. Nasz prokurator-kombinator znowu próbował swoich sztuczek i prawie wsadził szefa Kima za kratki. Czekam na odwrócenie ról, które, jak wiem, nastąpi
A z Vagabond z LSG się cieszę O Suzy zmilczę
Agn - Śro 06 Cze, 2018 15:24
Ok, to ja dzis zorganizuje jakis nowy watek, skoro nie psioczycie na Piekne Oczy...
Agn - Śro 06 Cze, 2018 17:13
Zapraaaaszam!
http://forum.northandsouth.info/2424.htm
|
|
|