To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Z Południa na Północ
Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.

Seriale - Daebak! Szczęśliwa trzynastka...

Admete - Wto 09 Sty, 2018 20:25

Ma ktoś nazwę dla następnego wątku? Strona 99.
Aragonte - Wto 09 Sty, 2018 20:32

Nawet już setna :wink:
Trzykrotka miała chyba jakąś propozycję dotyczącą przekrętek tłumaczy :mrgreen:

Trzykrotka - Wto 09 Sty, 2018 20:37

Mogę załozyć wątek, jesli nikt nie ma pomysłu :kwiatek:

Aragonte - Remember widziałam 1 odcinek i poczułam się autentycznie chora po nim. Serce mi ciążyło. Ale nie wykluczam, że wrócę kiedyś.

BeeMeR - Wto 09 Sty, 2018 20:39

Trzykrotka napisał/a:
Mogę załozyć wątek, jesli nikt nie ma pomysłu
śmiało, dobry pomysł :kwiatek:
BeeMeR - Wto 09 Sty, 2018 21:09

Przeleciałam dzisiejsze Gliny - znów nie widzę nic ciekawego prócz może jednej sceny ;)

Na Ducha niestety pomysł się chyba wyczerpał

Poznaliśmy jednak prawdziwego zamachowca -motocyklistę z tatuażem
Spoiler:

Agn - Wto 09 Sty, 2018 21:35

Anaru napisał/a:
Jeszcze nie, ale własnie siadłam do oglądania

Oooo Anaru ogląda R88! Raduję się, że ci się podoba. :)
Anaru napisał/a:
Agn - mała niedramowa prywata :kwiatek: - jeżeli masz Dark, które ode mnie dostałaś to nie kasuj bo mi z tego zepsutego dysku zeżarło i chętnie zgarnę z powrotem :kwiatek:

Mam, bo jeszcze nie obejrzałam. :)
Trzykrotka napisał/a:
Moje marzenie to taki wytworny kielonek na nóżkach, jaki nam tu koleżanka BeeMeR zapodała. W Generale i Mnie z takich na dworach popijano. Cudo.

Nie przeczę, ładne cacka, ale za choinkę bym z tego nie chciała pić - oczyma duszy swojej widziałam, jak te wszystkie zdobienia wydłubują mi oczy. :?
Trzykrotka napisał/a:
Umierająca królowa matka pokazała się w takiej szacie, że ja na jej miejscu jeszcze nie wybieralabym się na tamten świat, tylko paradowała w tej fioletowej szacie z pawim trenem po całym Handan. Ależ tam mają budżet na stroje!

Prawda? Przepiękna ta szata. I w ogóle stroje były tam obłędne.
Trzykrotka napisał/a:
Pierwszy i Drugi byli równie okropni, ale Drugi wykazywał większą tendencję do uczłowieczenia się.

W dalszym ciągu będę obstawiała, że pierwszy po prostu był już dawno uczłowieczony, tylko drugiego dorastanie oglądaliśmy, a w chwili rozpoczęcia dramy dorastanie pierwszego już było dawno zakończone.
BeeMeR napisał/a:
z pamiętnika tłumacza:
Cytat:
Zapomnij o majestatycznych ścięgnach,|pochowanych w środku twego niespokojnego serca.
że co? :co_stracilam:

Te majestatyczne pochowane ścięgna to pewnie przy rżnięciu dzikich koni. :P
Aragonte napisał/a:
A w innym jeszcze dubeltową literówkę, która sprawiła, że Sweet Potato kazał przyszłemu debiutantowi śpiewającemu jego utwór "naprawdę się posrac".

O nie, ja nie mogę się śmiać... :rotfl:
No ale wiesz, biorąc pod uwagę koreański szołbiznes, to tam się naprawdę trzeba posrać, żeby coś osiągnąć. :lol:
Trzykrotka napisał/a:
Powiem najciszej jak mogę, że właśnie tłumaczę 3 odcinek :zawstydzona2:

Słyszałam! :excited:
BeeMeR napisał/a:
Trzykrotka, zapomniałam podziękować ci za wywiercenie Agn dziury w brzuchu odnośnie Osek :kwiatek: , bo zacne, (no i inaczej bym nigdy Oski nie dostała ;) )

*spieka raczka* No co? Należy ci się za te sumienne opisy wraz z obrazkami.
BeeMeR napisał/a:
Z Królestwa:
Cytat:
Twoje oczy|są pokryte chmurami lodowatego gniewu,
&
Cytat:
Moje karzące strzały|dosięgną twego ciała, i wymażą żal Jego Wysokości!

Zachwyconam górnolotnością dialogów :dramasmiley:

Widzę, że teraz pracujesz nad Oską na najlepszego poławiacza kwiatków. ;)
Trzykrotka napisał/a:
Gdyby ktoś byl kiedyś zainteresowany oglądaniem Hwayugi, to informuję, że tłumaczę, robiąc konkurencję bace. Tak mnie tak robota cieszy, że nie mogę przestać, mimo tych długich odcinków i gęstego dialogu, jak to u sióstr Hong. Mam z 1/3 odcinka 3 i jakieś 10 minut 4.

Konkurencję? Błagam, powinny ci buty lizać.
BeeMeR napisał/a:
Ja to powinnam była przyznać Agn Oskę za relacje z YAAs, bo mnie o wiele bardziej cieszyły niż drama sama w sobie :szacuneczek:

Aż się zaczęłam nastanawiać, co ja wam tam nawypisywałam. ;)
Trzykrotka napisał/a:
Mogę załozyć wątek, jesli nikt nie ma pomysłu

Zakładaj. :mrgreen:

Admete - Wto 09 Sty, 2018 21:36

Widziałam więcej niż jeden odcinek Remember i niestety znudziłam się. PMY nie pasowała do Nefryta, a Nefryt do niej. Namgoong w roli kolejnego złego też mnie nie pociągał. Nie czułam się zainteresowana.
Aragonte - Wto 09 Sty, 2018 21:53

Obadam, jeśli mnie znudzi albo przerazi tak, że będzie mi się śnił Namgoong w roli mordercy, to odstawię :-P ale wyrobię sobie własny pogląd. Na I Need Romance 2 też :wink: Zachciało mi się zobaczyc w czymś rom-comowym naszego księcia z Muszkieterów.
Trzykrotka - Wto 09 Sty, 2018 21:58

Popłakałam się przy majestatycznych ścięgnach :rotfl: :rotfl: :rotfl: Niestety, nie zapisywałam sumiennie tych pereł translatorstwa, więc wątek założę niejako pośredni - jutro, nie gniewajcie się, ale dziś wyjałowioman z inwencji.

Two Cops nawet już nie kupuję, bo mi się nie chce oglądać i zagadka już mnie nie ciekawi. Na JJS się napatrzyłam, wystarczy mi.

Wrzucę jeszcze plataky postaci z Hwayugi; kazdy z boahterów pokazuje w ramce kim jest, albo co go określa - jak lotosowa krew Sun Mi.

Aragonte - Wto 09 Sty, 2018 22:15

Trzykrotka napisał/a:
Niestety, nie zapisywałam sumiennie tych pereł translatorstwa, więc wątek założę niejako pośredni - jutro, nie gniewajcie się, ale dziś wyjałowioman z inwencji.

Pamiętam, że przy okazji cytatu o "sercu dostającym gęsiej skórki" doszłaś do wniosku, że nadawałoby się to na tytuł wątku :lol: ale pewnie masz w zanadrzu ciekawsze kwiatki.

Edit: no proszę, jakie ładne "oglądanie deszczu meteorytów" w 12. odcinku INR 3 - z zamkniętymi oczami :wink: Nie sądzę, żeby w Robociku poszli w tym kierunku :lol:

Edit: aaaa! To scena podobnej kategorii jak w na początku INR 2 :lol: czyli fantazja pana :wink:

BeeMeR - Śro 10 Sty, 2018 07:16

Kilka obrazków z Królestwa (bo do opowiadania to się kiepsko nadaje, za dużo tłumaczenia zawiłości, a jednocześnie nie dzieje się tak ciekawie jak w Jumongu, ale jest barwne i ładne wizualnie)

galeria postaci:

I obrazków:

Agn - Śro 10 Sty, 2018 09:08

Ach jakie zacne ujęcie na zamaskowanego młodziana! Aż mi się przypomniał Iljimae... :)
Trzykrotka - Śro 10 Sty, 2018 09:11

A te roznegliżowane panny na początku to kto?
Aragonte - Śro 10 Sty, 2018 09:21

Ładne fotki. Nawet nie próbuję zapamiętywac, kto jest kto :wink:

Parę ujęc z nowych Robocików:
https://www.instagram.com...yooseungho_seja
Na pierwszym zdjęciu Jia ma ciuchy dokładnie takie, jak w scenie w pociągu.

Agn - Śro 10 Sty, 2018 10:26

Trzykrotka, do roboty. Czekamy na nowy wątek. :mrgreen:
Trzykrotka - Śro 10 Sty, 2018 10:34

Dziś wieczorem :kwiatek: Przypomnijcie mi inne takie ścięgna serca w duszy czy gęsie skórki na sercu - BeeMer, w czym tego było najwięcej? W Pascie chyba, ale potem coś jeszcze ty nam relacjonowałaś :mysle:
Edit: muszę się wykazać silną wolą, bo dziś Robocik - najpierw zakładać wątek, czy oglądać - ot i dylemat :cry2:

Agn - Śro 10 Sty, 2018 10:46

Trzykrotka napisał/a:
dziś Robocik - najpierw zakładać wątek, czy oglądać - ot i dylemat

Obyś tylko takie miała w życiu. :przytul:

Trzykrotka - Śro 10 Sty, 2018 12:44

Oj tak :trzyma_kciuki:
Na soompi znalazłam komplet pacynek z bohaterami z Hwayugi.

Byczek - Ma Wang

Mnich - San Jang

Małpi król Son Oh Song

Małpka rządzi! Tutaj bohater ze "swoją" laleczką, którą daje w darze heroinie, żeby dotrzymywała jej towarzystwa pod jego nieobecność

BeeMeR - Śro 10 Sty, 2018 16:25

Trzykrotka napisał/a:
te roznegliżowane panny na początku to kto?
Zacznijmy od tego, że obok zamaskowanego pana jest młodziutkie chłopię - książę, młodszy brat głównego, omc następca tronu (bo dawny następca tronu - hyung już nie żyje :cry2: dramatycznie odebrał sobie życie sam po nieudanym zamachu na ościennego władcę (tu w czerwonej szacie, w Jumongu był Niebieskim księciem i ostro rywalizował z Jumongiem) :cry2: Wyboru nie miał, bo inaczej nastałaby rzeź ze strony tegoż króla w odwecie.
No i to chłopię chciałoby mieszkać sobie spokojnie na prowincji wraz z miłą służącą, sadzić pietruszkę i zajmować się kowalstwem artystycznym (to on wykonał osobiście m.in. trójnogie kielichy, które się Trzykrotce podobały) - a że nie może, to postanowiło zwiedzić incognito przynajmniej stolicę, wymyka się z Pięknymi Kośćmi Policzkowymi, na pierwszym obrazku widnieją jego pierwsze odwiedziny w wiadomym przybytku, panie stamtąd ;)
Młody aktor jest całkiem fajny, grał niedawno w Mad Dog, może skojarzycie.

Aragonte napisał/a:
Nawet nie próbuję zapamiętywac, kto jest kto
Nawet nie tłumacze zbytnio ;)

Trzykrotka napisał/a:
muszę się wykazać silną wolą, bo dziś Robocik - najpierw zakładać wątek, czy oglądać - ot i dylemat
Ja bym najpierw obejrzała - wątek nie ucieknie, nic się nie stanie jak będzie miał 101 czy 102 strony ;)

Trzykrotka napisał/a:
Przypomnijcie mi inne takie ścięgna serca w duszy czy gęsie skórki na sercu - BeeMer, w czym tego było najwięcej?
W Paście były, w BuBu na pewno Agn cytowała cuda z rżnięciem koni na czele -

Ja tu mam wciąż górnolotne odezwy, np: :mrgreen:
Cytat:
Wycelowałem moje ostrze w człowieka i kraj, który tak żarliwie chciałeś chronić.

Cytat:
kiedy pewnego dnia wyłonisz się z ciemności mojej urazy, pokażesz światu swoje prawdziwe barwy.
To będzie dzień początku twojego dążenia do zemsty.

Oczywiście są też takie zdania ;)
Cytat:
Tymi, których szukają Hye Ap i Gweyu, muszą być ci dwaj.

Agn - Śro 10 Sty, 2018 17:08

BeeMeR napisał/a:
w BuBu na pewno Agn cytowała cuda z rżnięciem koni na czele -

Och, tam też było "kłócili się całymi daniami" - nie było tam aż tak wielu kwiatków, ale jak już się pojawiały, to spektakularne. ;)
BeeMeR napisał/a:
Oczywiście są też takie zdania

Tiaaaa... standardowa konstrukcja "on jest tą osobą, która zrobiła siku".

Trzykrotka - Śro 10 Sty, 2018 19:02

BeeMeR napisał/a:

Młody aktor jest całkiem fajny, grał niedawno w Mad Dog, może skojarzycie.

Pamiętam, grał hakera.

Admete - Śro 10 Sty, 2018 19:30

Obejrzałam dziś Just between... - w 9 odcinku obowiązkowe odrzucenie ze strony Kang Doo, ale zrobione sensownie i tylko jeden odcinek. Podoba mi się, że dziewczyna po chwilowym załamaniu walczy i zdaje sobie sprawę, że nie powinna dać się odepchnąć. I w 10 odcinku mamy powolne powracanie do siebie bohaterów. Halmoni pewnie umrze, to nieuniknione, bardzo piękna jest ta postać. I zagrana bez jednej fałszywej nuty. Aktorka kojarzy mi się z Judy Dench. Ten sam typ :)
Trzykrotka - Śro 10 Sty, 2018 19:32

Ja te babacię już gdzieś oglądałam, tylko nie pamiętam gdzie. Mam już nowe odcinki i bardzo się cieszę na oglądanie.

Zapraszam, wątek założony :kwiatek:
http://forum.northandsouth.info/2420.htm#514685