To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Z Południa na Północ
Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.

Seriale - Księgarnia pod dwunastką

Trzykrotka - Czw 12 Paź, 2017 20:24

To Kingdom to było coś jak ciąg dalszy Jumonga? :mysle:
Zanim przejdę do oglądania WYWS, słówko do Agn :kwiatek: Czy ty też przeżyłaś jeden z najbardziej satysfakcjonujących momentów ostatnich czasów, kiedy Lu Li Cheng skopał Alexowi tyłek przed budynkiem firmy? :bejsbol: O-ja-pierdziu po prostu :bejsbol: Ja rozumiem, że Chińczycy mają obyczaje inne niż my i że wobec kobiet zachowują się szorstko i władczo, jeszcze bardziej niż Koreańczycym których może powstrzymuje szacunek wobec mamy i nauk Konfucjusza. Ale żeby z takiej parodii mężczyzny jak Alex robić bohatera romantycznego, to przekacza zakres mojej tolerancji. O dramie Best Time była to uwaga.

While You Were Sleeping odcinek 3
... i od razu miły autocytat. Pianistka nasuwa myśl o Page Turner tej samej scenarzystki. Pan z kwiatami to jej muzyczny rywal z tamtej dramy. Aktorzy ci sami :oklaski: A gdzie Ji Soo?

BeeMeR - Czw 12 Paź, 2017 20:50

Trzykrotka napisał/a:
To Kingdom to było coś jak ciąg dalszy Jumonga?
Owszem, "Jumong" gra własnego wnuczka ;) ciągle jeszcze ma się urodzić ;)
Aragonte - Czw 12 Paź, 2017 23:38

Obejrzałam sobie przed chwilą cameo Seo In Guka w Oh My Ghost. Dużo zabawniejsze jest, kiedy już się zna i dobrze kojarzy aktora :lol:
Przy okazji jeszcze raz brawo dla Trzykrotki - świetne zrobiłaś napisy :oklaski:

Coś jednak nie mogę się skupic dzisiaj wieczorem na rzetelnym oglądaniu czegokolwiek, będę chyba tylko sobie przypominac fragmenty tego, co już znam.

Edit: chyba mam pomysł na tytuł nowej edycji wątku :wink: Mogę założyc? Tylko jeszcze nie mam zgromadzonych fotek :wink:

Trzykrotka - Pią 13 Paź, 2017 06:40

Załóż, załóż :kwiatek: Każdy pomysł na wagę złota.
Cameo w Duszce było piękne; na dodatek chefa na tym etapie grał kolega In Guka z KoHS.
A właśnie, napisy (dziękuję :przytul: ). Napisów do Duszki też chyba nie mam. czy ktoś byłby tak dobry, żeby je posłać gdzie trzeba? I Healera. Nabyłam też King of Dramas, ale golutkiego - :kwiatek:

BeeMeR - Pią 13 Paź, 2017 06:59

Trzykrotka napisał/a:
Napisów do Duszki też chyba nie mam
Dawno są gdzie trzeba :kwiatek:
KOD też wrzuciłam.

Agn - Pią 13 Paź, 2017 07:12

Trzykrotka napisał/a:
Czy ty też przeżyłaś jeden z najbardziej satysfakcjonujących momentów ostatnich czasów, kiedy Lu Li Cheng skopał Alexowi tyłek przed budynkiem firmy?

Ba! Nawet wam zdawałam z tego momentu relacje, nawet z obrazkami. Rany, że też nie rozsmarował tego całego Alexa na jezdni. :bejsbol:
Aragonte napisał/a:
Edit: chyba mam pomysł na tytuł nowej edycji wątku Mogę założyc?

Załóż! :excited: Już czekam niecierpliwie na nową odsłonę. :)

Wczoraj chciałam dokończyć oglądanie KoHS nr 15, ale oczy mi się same zamykały. Mam wrażenie, że zasnęłam zanim dotknęłam poduszki głową.
Tym bardziej się nie wzięłam, że tam napisy się w którymś momencie rozjechały i trzeba by je naprawiać albo znaleźć nowe (angielskie). Zostawiłam to na kiedy indziej. ;)

BeeMeR - Pią 13 Paź, 2017 07:38

Ja zaś nadmienię, że wampir wygląda w garniturach bardzo zacnie :serduszkate:
a jego relacja z ojcem jest wredna, aż mi go żal :serce:

A panna tak mnie irytuje, że aż sprawdziłam scenę krawatową z Unkind ladies (jedyną jaką pamiętam) ;)
https://www.youtube.com/watch?v=u_W4T4astJs

no i niestety dalej mnie irytuje - co najmniej mimiką :roll: Pewnie gdybym oglądała w innej konfiguracji to bym ją inaczej odebrała.
Song Jae Rima jednakowoż lubię :serce:

Aragonte - Pią 13 Paź, 2017 09:18

BeeMeR napisał/a:
Trzykrotka napisał/a:
Napisów do Duszki też chyba nie mam
Dawno są gdzie trzeba :kwiatek:
KOD też wrzuciłam.

Ja zaś sprawdziłam, co z Healerem i chyba nie mam wszystkich napisów Trzykrotki, niestety :-|

Czekam teraz na ludzi od remontu, jak będę miała ciut wolniejszą głowę, to założę nowy wątek, a na razie możemy jeszcze wykorzystywac obecny.

BeeMeR - wampir ogółem wyglądał bardzo zacnie w KoHS :serce: I cudnie byli panowie skontrastowani. Strasznie mnie to bawiło.
A ja dzisiaj do porannej kawy przypomniałam sobie scenę z Min Seokiem odliczającym do dziesięciu, żeby uzyskac pewną odpowiedź - nie powiem, seksowne to było i scena mi się bardzo podobała :mrgreen:

Trzykrotka - Pią 13 Paź, 2017 10:48

Dziękuję bardzo za napisy :kwiatek:

Aragonte napisał/a:
BeeMeR - wampir ogółem wyglądał bardzo zacnie w KoHS :serce:

Och, jak on tam wyglądał :pinkheart_thud: To nie tylko to, że ubrany był jak z żurnala, ale też jak chodził, jak się nosil. Idealnie proste plecy, kołyszący krok przy ramionach utrzymywanych w jednej linii - coś pięknego. W tym FV jest takie ujęcie, kiedy LSH jest w białym swetrze.
https://www.youtube.com/watch?v=7i0Mcj7TdoI
I biurowa fryzura zawsze nienaganna i bardzo ładna.

Edit: ta Popcorn Unni nie była taka zła, BeeMer. Owszem, jej powierzchowność i sposób zachowania budziły irytację. Ale to była pozytywna osoba, w dobry sposób. Nie to, że miała dobre serduszko i każdego potrafiła przytulić do chudej piersi. Mnie ujęło w niej to, że kiedy trzeba było, to umiała wygarnąć, że coś jest złe, że czegoś nie zrobi, bo tego nie pochwala. Spodobała mi się bardzo, kiedy wywaliła prosto w oczy dyrektorowi Yoo, gdzie może sobie schować swoje szantaże. Zapłaciła za to i to słono - ale miała tak mocny kręgosłup moralny, że nawet zakochanie jej nie powstrzymało.

BeeMeR - Pią 13 Paź, 2017 10:58

Trzykrotka napisał/a:
jak on tam wyglądał To nie tylko to, że ubrany był jak z żurnala, ale też jak chodził, jak się nosil. Idealnie proste plecy, kołyszący krok przy ramionach utrzymywanych w jednej linii - coś pięknego. (...)
I biurowa fryzura zawsze nienaganna i bardzo ładna
Pod tym wszystkim mogę się podpisać :mrgreen:

Healera też mam niecałego, 1-3 z jaszczurek i 12-16 Trzykrotki :mysle:
chętnie uzupełnię :kwiatek:

Agn napisał/a:
tam napisy się w którymś momencie rozjechały i trzeba by je naprawiać albo znaleźć nowe (angielskie)
Jak mi napiszesz w której minucie, żebym nie musiała szukać po całym odcinku to mogę przestawić :kwiatek:
BeeMeR - Pią 13 Paź, 2017 11:01

Trzykrotka napisał/a:
miała tak mocny kręgosłup moralny, że nawet zakochanie jej nie powstrzymało.
Ok, to faktycznie "plus pozytywny" ;) , ale styl ubioru a'la nowicjuszka w zakonie (btw. wiele z nich ubiera się lepiej, skromnie, ale bez aury zaniedbania i nieuczesania) i przede wszystkim głupkowate miny i zachowanie mnie irytuje maksymalnie. Nie poradzę.
Trzykrotka - Pią 13 Paź, 2017 11:49

Ubrana była przeokropnie :confused3: Tego wybronić się nie da. Na szczęście potem nie robiła az takich okropnych min, z chowaniem głowy w ramiona. Podejrzewam, że tak sobie tę postać wymyślili twórcy, choć po co - nie rozumiem.
Admete :kwiatek: Ona grała w Voice? Nie wiem, czy sobie kiedyś tej dramy nie obejrzę online ze względu na rolę pana Sexy kości policzkowe. Bardzo podoba mi się w Temperature od Love. Widać, że po latach w końcu nauczył się grać.

Admete - Pią 13 Paź, 2017 13:28

Tak grała i bardzo mi się podobała. Nie wiem, czy dasz radę obejrzeć. To jednak OCN. Oni kręcą jak HBO :wink: Mogę dać na Wschód.
Trzykrotka - Pią 13 Paź, 2017 15:31

Daj, jeśli tylko masz, to bardzo cię proszę. Trochę się boję, ale może czekając na Agn :kwiatek: i CM obejrzałabym coś pomiędzy obecnym zalewem obyczajowych i romantycznych dram.
Będziesz próbowała Witch's Court ze Szpinakiem? :kwiatek:

Edit: sprawdziłam, kiedy zaczyna się drama z Siwonem - jutro :banan:

Agn - Pią 13 Paź, 2017 16:23

Drama z Siwonem juz jutro?!!!! Aaaaaaa!!! :excited:
Admete - Pią 13 Paź, 2017 19:26

Trzykrotka napisał/a:
Będziesz próbowała Witch's Court ze Szpinakiem? :kwiatek:

Juz mam przygotowane. Jutro spróbuję. Wrzucę niedługo Voice.

BeeMeR - Pią 13 Paź, 2017 19:48

Trzykrotka napisał/a:
ze względu na rolę pana Sexy kości policzkowe
Ja go chyba widziałam na liście płac mojego Królestwa :mysle:
Aragonte - Pią 13 Paź, 2017 20:01

Zapraszam do nowego wątku - 13. edycja :mrgreen:
http://forum.northandsouth.info/2417.htm#506389