Seriale - Kropki, paski i uczuciowe trójkąty - dramaland po raz 9
Aragonte - Pon 08 Sie, 2016 22:05
| Trzykrotka napisał/a: | Dla skrócenia oczekiwania kolejne ruchome obrazki z sesji do Cosmo. Bohaterką jest IU (Lee Ji Eun, jak się dowiadujemy, mamy w Moon Lovers Lee couple ) ale Piękne Oczy i tak powalają
http://mowilka.tumblr.com/ |
Mhrrrrrrrrrrrrrrrr Jaki piękny profil...
BeeMeR - Pon 08 Sie, 2016 23:20
Oglądam Signal 2 - dobrze, że sobie zostawiłam końcówkę 1 na dziś i obejrzałam na świeżo a nie zasypiająco, bo to był piękny angst - gonitwa za sprawczynią
Muzyka byłą ładna na koniec odcinka.
A teraz coponiekórzy dostali przeniesienia do "zimnych spraw" -
Aragonte - Pon 08 Sie, 2016 23:48
Prawda, że piękny angst? Morderczyni nieźle ich wodziła za nos. MNie się szalenie podobały te sceny z przeszłości - z dziecięcym bohaterem i dziewczynką. Wystarczyłoby, żeby zaoferował jej swój parasol, ech
Muzyka w Signal ogółem mi się bardzo podobała.
Aż mam ochotę sobie kawałek obejrzeć
BeeMeR - Pon 08 Sie, 2016 23:59
| Aragonte napisał/a: | Wystarczyłoby, żeby zaoferował jej swój parasol, ech | No tak, ale młody i nieśmiały był - będzie żałować do końca życia, jak każdego dnia w ciągu ostatnich 15 lat. Skończyłam odcinek 2
Aragonte - Wto 09 Sie, 2016 00:00
Co to za mina?
A Młody był nie tylko nieśmiały, ale też po przejściach - będzie o tym wątek.
Aż się przebrałam, a co Shin wybaczy
Agn - Wto 09 Sie, 2016 06:02
Wtryniam się. Przykro mi, musicie to znieść...
(To z maską to pewnie będzie prześliczna scena... )
BeeMeR - Wto 09 Sie, 2016 07:49
| Agn napisał/a: | | Wtryniam się. Przykro mi, musicie to znieść... | Och, jak mi przykro
OML
Producent - matko kochana co za nudziarz bezjajeczny
Odwołuję wszystko, co napisałam o nim, tj. że to mniej charakterna wersja Anthony'ego Kima - ani trochę nie przypomina Kima - jest nudny, nudny, i nudny. *ziew*
Ta żona to chyba specjalnie sprawiła sobie "przyjaciela", żeby wydusić jakąś reakcję od męża - no cóż, ni udało się. Poślubiła widać cyborga, bez duszy i serca. Niby żonę kocha, ale nawet nie chce tego okazać - bo to nie jest to, że nie umie. On nie chce i na złość jej nawet nie odpowie na jej pytania - jasne, lepiej się użalać nad sobą.
Lisiczka zaś zarzuca sieci na Siwona - zafundowała mu poprzednio najnudniejszą randkę świata - przyszła, odsunęła się jak się przysiadł bliżej na kanapie, ledwie coś powiedziała i już sobie poszła - ja wiem, że chciała podkręcić jego zainteresowanie i żeby zechciał bardziej gonić króliczka, ale wyszło jak wyszło. Tym razem zwabia go do salonu sukien/garniturów ślubnych, że niby zaprojektowała jakiemuś swojemu sunbae garnitur i chciałaby żeby Siwon przymierzył - a sama wskoczyła w suknię dla wyimaginowanej panny młodej - sesja ładna, nie powiem:
Zaś omc rodzinka wybrała się do zoo, Aktor nawet dostał od córki lizaka:
Tak się ogląda tv z tatą i z zastępczą mamą:
A nad dzieckiem gromadzą się czarne chmury: menedżer namówił Aktora, by oddał małą do sierocińca, na zasadzie "potem ją adoptujesz, kiedyś, jak już osiągniesz większy sukces, ożenisz się itp"
Admete - Wto 09 Sie, 2016 07:50
Świetnie, że oglądasz Signal. Z powtórkami jestem w piątym odcinku.
Trzykrotka - Wto 09 Sie, 2016 08:57
Skończyłam wczoraj Squad 38 z nutą niedosytu.
Dwa pierwsze skoki pokazane były w tempie i atrakcyjnie, choć nigdy ta drama nie była przygodówką, ani serialem akcji. Ale przygotowania do ostatniego skoku tak rozwlekli w czasie, tak zaciemnili kolejnymi zawirowaniami, kombinacjami, zmianami stron i kto wie, czym jeszcze, ze straciłam zainteresowanie. Końcowy suspens w ogóle do mnie nie dotarł...
Po plakacie z Jun Ki - plakat IU
http://www.dramabeans.com...-on-lee-jun-ki/
Nie mogę się teraz rozgadywać - praca wzywa, ale jak wam powiem, że obudziłam się o 4,20, wyjęłam smartfon, żeby sparwdzic godzinę, weszłam próbnie na tumblra, a Jun Ki wypłynął do mnie z ekranu, patrząc tym chmurnym, uważnym wzrokiem. To ci było przebudzenie, bo o śnie już nie było mowy
Na db piękny komentarz do hasła z plakatu
http://www.dramabeans.com...n-ki-is-smokin/
BeeMeR - Wto 09 Sie, 2016 10:23
| Trzykrotka napisał/a: | To ci było przebudzenie, bo o śnie już nie było mowy | Piękne przebudzenie - i piękny Junki
Trzykrotka - Wto 09 Sie, 2016 10:32
| BeeMeR napisał/a: |
Zaś omc rodzinka wybrała się do zoo, Aktor nawet dostał od córki lizaka:
|
Lizak był oblizany, o ile pamiętam
Jak mnie się podobają wszystkie zdjęcia Siwona z dziewczynką! On absolutnie nie wygląda ojcowsko. Ale razem są nie do opisania ładni, nawet kiedy mała się na niego krzywi.
A Siwon z króliczymi uszkami jest?
BeeMeR - Wto 09 Sie, 2016 10:38
| Trzykrotka napisał/a: | | Jak mnie się podobają wszystkie zdjęcia Siwona z dziewczynką! On absolutnie nie wygląda ojcowsko. Ale razem są nie do opisania ładni, nawet kiedy mała się na niego krzywi. |
Siwon z króliczymi uszkami był (a wcześniej z pryszczami ) - aż się krzywiłam na kamerzystę że sfilmował zbliżenie zamiast całości uszek
BeeMeR - Wto 09 Sie, 2016 16:31
OML 10
Aktor prawie pocałował lalunię, ale mu się zwidziała ajumma i poprzedni pocałunek i w ostatniej chwili się wycofał. Ciekawe czemu
A niunia tak czekała
Teraz też czeka biedactwo na lotnisku na wyjazd do Japonii który się nie odbędzie
Już nawet dziennikarzyna odkrył, że to panna lata za Aktorem, a nie on odwrót
No prawie mi jej żal, bo sympatie dla Siwona rozumiem
Agn - Wto 09 Sie, 2016 22:32
| BeeMeR napisał/a: | | Och, jak mi przykro |
Wiedziałam
Teasera nie ma, pojawiły się za to dwa filmiki postaci - Haesu i Wang So (nawet nic nie mówią). Mam nadzieję, że nie to mieli na myśli pisząc "teasery"!
A w ogóle to zobaczyłam, jak Junkiego charakteryzują na łysego i... ech... będę beczała na NSG jak bóbr...
Ale za to! RE6 już ma trailer!!! Skupcie się na 1:34!
https://www.youtube.com/watch?v=r9wVtY10j4g
Nawet ciut widać jak kopie - och, będzie się tłukł z Millą, wiedziałam. A to oznacza, że go zastrzeli. Co oznacza:
a) długo sobie Junkiego nie pooglądam
b) ale za to będę mogła szybko wyjść z kina i nie męczyć się więcej...
| BeeMeR napisał/a: | | A nad dzieckiem gromadzą się czarne chmury: menedżer namówił Aktora, by oddał małą do sierocińca, na zasadzie "potem ją adoptujesz, kiedyś, jak już osiągniesz większy sukces, ożenisz się itp" |
Widzę, że ten menedżer to jest równo do odstrzału...
| Trzykrotka napisał/a: | | Nie mogę się teraz rozgadywać - praca wzywa, ale jak wam powiem, że obudziłam się o 4,20, wyjęłam smartfon, żeby sparwdzic godzinę, weszłam próbnie na tumblra, a Jun Ki wypłynął do mnie z ekranu, patrząc tym chmurnym, uważnym wzrokiem. To ci było przebudzenie, bo o śnie już nie było mowy |
Takie pobudki to ja mogę bez końca... nawet o tak nieludzkich godzinach jak 4:20...
BeeMeR - Wto 09 Sie, 2016 23:09
| Agn napisał/a: | RE6 już ma trailer!!! Skupcie się na 1:34! | Najpierw myślałam, że w mojej wersji nie ma Junkiego tylko sama Mila, ale jednakowoż się pokazał pod koniec
Oj, jaki to będzie psychologiczny dramat obyczajowy z romansem w tle
| Agn napisał/a: | Widzę, że ten menedżer to jest równo do odstrzału...
Trzykrotka napisał/a: | Owszem - nawet ajummę porwał, by zastraszyć i wymusić na niej taki jeden podpis.
odc 11 aktor podejmuje pierwsze osobiste interakcje z córką - nazywa ją po imieniu acz o sobie mówi oppa - dojdziemy i do taty, jak mniemam. Spędza też pierwszy dzień z dzieckiem - próbuje zrobić papierowe zwierzątka, sprząta rozlane mleko itp. dziecko jest tak statycznie i nieruchawe, że trudno mi uwierzyć w rozkładanie chrupek wszędzie - gdyby nie to, że mała stoi tam, gdzie ją postawią i się nie rusza to nie byłoby w tym nic dziwnego
No i na koniec słodko zasnęli razem
No i mamy też popijawę u Aktora i sprawa się rypła kto z nim mieszka (bo dziennikarz odkrył i producent), ale jeszcze nie dlaczego
A jak ładnie Siwon tańczy wygina śmiało ciało, gnie się elastycznie jak z gumy cofałam ze trzy razy
Agn - Śro 10 Sie, 2016 05:56
| BeeMeR napisał/a: | | Oj, jaki to będzie psychologiczny dramat obyczajowy z romansem w tle |
Złe rozumowanie. To będzie zaangażowane kino moralnego niepokoju, powiadam ci.
| BeeMeR napisał/a: | | Owszem - nawet ajummę porwał, by zastraszyć i wymusić na niej taki jeden podpis. |
Skądś znam te metody. Matka Gu Jun Pyo to jakaś rodzina?
| BeeMeR napisał/a: | | A jak ładnie Siwon tańczy wygina śmiało ciało, gnie się elastycznie jak z gumy cofałam ze trzy razy |
No zupełnie nie rozumiem, dlaczego 3 razy. Ja bym przewinęła pewnie więcej, bo Siwon tańcujący (tudzież IDĄCY) to widok z pewnością godny zapamiętania.
Admete - Śro 10 Sie, 2016 08:10
Na temat nowej dramy scenarzystki Koszmita - Legend of blue sea:
http://www.dramabeans.com...f-the-blue-sea/
BeeMeR - Śro 10 Sie, 2016 08:15
| Agn napisał/a: | No zupełnie nie rozumiem, dlaczego 3 razy. Ja bym przewinęła pewnie więcej, bo Siwon tańcujący (tudzież IDĄCY) to widok z pewnością godny zapamiętania. | Oj tak, pamiętam Siwona, który IDZIE
W OML Siwon sporo tańczy, bo jako aktor przygotowuje się do musicalu - nawet oglądał West Side Story
W OML 12
Siwon poszedł do sauny, incognito
Była piękna scena, gdy usłyszeli plotkujące złośliwie o ajummie - więc aktor zasłonił jej uszy - ładne ma ręce - ramiona - i oczy
Ładnie mu też w skórze - ale najpiękniej wyglądał na konferencji prasowej
edit:
Siwon zły, "jaskiniowiec" co to daje w ryj natrętnemu reporterowi (zakradającemu się w przebraniu sprzątacza i wyrywającemu ajummie telefon) i pierwszy raz ratuje ajummę publicznie spod fleszy (a nie producent, jak ostatnio) też mi się podoba
Zresztą kiedy on mi się nie podoba
BeeMeR - Śro 10 Sie, 2016 10:03
OLM 13
I z filmową córeczką mu ładnie
Albo może dziewczynce z tatusiem
Skazane jesteście na moje zachwyty póki nie skończę - w tym tempie to już niedługo
Acz kto wie, czy nie zrobię sobie jeszcze festiwalu niewidzianych dram Siwona
Och, jakże mi przykro że będziecie to czytać (albo omijać wzrokiem )
Aragonte - Śro 10 Sie, 2016 12:00
A Signal na razie odłożyłaś? Do czasu dokończenia OML?
Admete - Śro 10 Sie, 2016 12:04
Nic na razie nie oglądam. Nie mam nastroju jakoś...Zacznę może dziś popołudniem Mr Back. Podobno W ma być jeden odcinek. szkoda, ze Wanted dopiero za tydzień. Nuda...BM się skończyło, Good Wife obejrzane - nie ma nic ciekawego. Chyba obejrzę coś brytyjskiego.
Aragonte - Śro 10 Sie, 2016 12:12
Pierwszy odcinek Mr Back pewnie obejrzysz w 5 minut przewiniesz - i słusznie Daruj sobie rodzinne przepychanki, rodzina jest okropna (poza synem), mnie to strasznie odstraszało, zapoznaj się po prostu trochę z charakterem głownego bohatera - bo nawet kiedy odmłodnieje, w duzym stopniu go zachowa i będzie sukinsynem
Ja sobie obejrzałam dzisiaj na rozbudzenie pewne fragmenty typu Shin po odmłodnieniu czy jego próby nauczenia się obslugi smartfona
Admete - Śro 10 Sie, 2016 12:50
Taki mam plan - przewijać wszytko, co mi nie spasuje.
BeeMeR - Śro 10 Sie, 2016 12:54
Na Signal po prostu wczoraj nie miałam ochoty - jeszcze nie jestem widać aż tak wkręcona - ja nieraz potrzebuje czasu, dobrych kilku odcinków, żeby się zżyć z postaciami. Poza tym nie mogę oglądać kryminałów jak jestem podminowana czymś, bo mnie wtedy wszystko irytuje - że nie mogą znaleźć mordercy, że znów zamordował, że dialog za długi, szklanka w połowie pusta itd. W sumie nie tylko z kryminałami tak mam wolę oglądać na spokojniej.
W każdym razie wczoraj potrzebowałam czegoś do bananienia się - a OML jest dla mnie doskonałe
To już drugi niby rom-kom w tym roku który właściwie nie ma romansu lub jest w wersji znikomej a mi się świetnie ogląda - no ale mi niewiele trzeba do szczęścia, sfochany na cały świat Siwon wystarczy
(bo ajumma postanowiła się wyprowadzić i nawet wynajęła pokój bez konsultacji z nim albo bo Producent jej pomógł w przeprowadzce albo córka ajummy powiedziała że na żywo nie jest tak przystojny jak na fotosach itp )
| Aragonte napisał/a: | Ja sobie obejrzałam dzisiaj na rozbudzenie pewne fragmenty typu Shin po odmłodnieniu czy jego próby nauczenia się obslugi smartfona | Bardzo dobrze - miałam pytać wcześniej, ale mi umknęło: na czym polega nawiązanie do Dziadka do orzechów? bo pozostałe jakoś prędzej mogę sobie domniemać
Aragonte - Śro 10 Sie, 2016 13:46
| BeeMeR napisał/a: | | Aragonte napisał/a: | Ja sobie obejrzałam dzisiaj na rozbudzenie pewne fragmenty typu Shin po odmłodnieniu czy jego próby nauczenia się obslugi smartfona | Bardzo dobrze - miałam pytać wcześniej, ale mi umknęło: na czym polega nawiązanie do Dziadka do orzechów? bo pozostałe jakoś prędzej mogę sobie domniemać |
Przede wszystkim skojarzenie bożonarodzeniowe - spora część Mr Back toczy się wyraźnie przed świętami i wśród świątecznych dekoracji. Skojarzyła mi się też przemiana bohatera i bal w jednym z ostatnich odcinków Ale to luźne skojarzenie, wcale nie uważam, że każdy musi je mieć
|
|
|