Literatura - Proza i poezja - Ostatnio przeczytane II
Deanariell - Pią 03 Mar, 2017 23:37
| lady_kasiek napisał/a: | | Kwiatku, wiem o starości . więcej niż bym chciała. |
Ok. Wiesz więcej, niż byś chciała, ale nie wszystko jeszcze. Za młoda jesteś, pogadamy o tym za jakieś dziesięć lat.
Agn - Pią 03 Mar, 2017 23:39
| Deanariell napisał/a: | | Za młoda jesteś, pogadamy o tym za jakieś dziesięć lat. |
Co tak pochopnie? Enty i elfy umawiają się na herbatkę, ciasteczka i filozoficzne pogaduchy z 900-letnim wyprzedzeniem.
Deanariell - Sob 04 Mar, 2017 00:09
| Agn napisał/a: | | Co tak pochopnie? Enty i elfy umawiają się na herbatkę, ciasteczka i filozoficzne pogaduchy z 900-letnim wyprzedzeniem. |
Racja.
Aragonte - Sob 04 Mar, 2017 11:58
Skończyłam wreszcie "Shirley" Charlotty Bronte.
Jak głowa przestanie mi się dawac we znaki, to coś więcej napiszę
Admete - Pon 06 Mar, 2017 15:18
Riella pożyczyła mi biografię Lovecrafta, która ma 1100 stron Ciekawe, czy przeczytam Nigdy nie byłam wielką fanką jego prozy. Na pewno jednak przeczytam fragmenty. Jak to ma tyle stron, to chyba będą tam omówione dokładnie utwory Jutro idę też odebrać z biblioteki dwie pozycje - Ganbare, sztuka umierania i Dusza z ciała wyleciała - rozmowy z ojcem Knabitem.
milenaj - Pon 06 Mar, 2017 16:01
A ja w związku z poleceniem praedzio, zakupiłam "Carrie Philby"
Agn - Pon 06 Mar, 2017 16:02
Ja się na chwilę oderwałam od chińszczyzny, bo czas przeczytać lekturę obowiązkową. Zatem na tapecie Raymond E. Feist Niebajka.
praedzio - Wto 07 Mar, 2017 05:38
| milenaj napisał/a: | A ja w związku z poleceniem praedzio, zakupiłam "Carrie Philby" |
Ciekawe, czy będziesz się tak dobrze bawić, jak ja w trakcie lektury. Uprzedzam, że na początku było mi ciężko, ale później się wkręciłam.
Teraz czytam drugą powieść tej autorki - "Druga runda".
Aragonte - Wto 07 Mar, 2017 16:48
Muszę chyba się rozejrzeć za "Ganbare".
Caitriona - Wto 07 Mar, 2017 17:46
| Aragonte napisał/a: | | Muszę chyba się rozejrzeć za "Ganbare". |
Ja polecam.
Admete - Wto 07 Mar, 2017 18:49
Jutro mam odebrać. Dodałam sobie jeszcze dwie książki z historią związane.
Agn - Wto 07 Mar, 2017 18:54
Jakie?
Admete - Wto 07 Mar, 2017 18:57
Izabela Jagiellonka królowa Węgier i Zloty korab. To drugie to powieść, więc nie wiem, czy przeczytam. Ale spróbuję. Obie napisała Małgorzata Duczmal.
ita - Sob 11 Mar, 2017 17:12
| Admete napisał/a: | Pożyczyłam właśnie "Rozdartą zasłonę" - profesorowa Szczupaczyńska znów w akcji Dzięki temu, że ostatnio oglądałam namiętnie stare zdjęcia Krakowa, wiem teraz, jak wyglądała i gdzie się znajdowała Willa Rożnowskich |
Ja dorwałam Szczupaczyńską u mamy. Nie wiem,czy Willa Rożnowskich będzie miała jakieś znaczenie dla intrygi, bo jestem dopiero na początku. Ale pooglądałam sobie w googlach jej zdjęcia.
Admete - Sob 11 Mar, 2017 20:20
Zasadniczo tylko jako miejsce, w którym odnaleziono ofiarę. Lubię wiedzieć, jak wyglądają prawdziwe miejsca opisane w książkach. Przeczytałam kisiążkę-rozmowę z ojcem Knabitem. To mądry człowiek i silnej wierze. Kiedyś, dawno temu byłam jego rekolekcjach. Nie wiedziałam, że pisze bloga:
http://ps-po.pl/category/blog-ojca-leona/
Agn - Sob 11 Mar, 2017 22:34
*nieśmiało* 100 stron... 100 stron...
Admete - Nie 12 Mar, 2017 07:05
Rzeczywiście, nowy wątek trzeba założyć. To zamykam oficjalnie i zaraz założę nowy
|
|
|