To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Z Południa na Północ
Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.

Fantastyka - Fantastyka na małym i dużym ekranie II

Agn - Nie 09 Lut, 2020 13:16

Ja widzialam w zyciu tylko jednego Star Treka, tego najpierwszego z pierwszych. Podobal mi sie, ale nie ruszylam jakos z tym dalej. Chyba powinnam.

Natomiast wlasnie sie skapnelam, ze "Diablero" ma drugi sezon. O panie!!! :excited:

Agn - Nie 22 Mar, 2020 18:51

Amazon Prime Video daje tylko tydzień darmoszkowego sprawdzania, czy ich propozycja nie jest aby mdła, więc się spieszę.
Więc oglądam jednocześnie "Carnival Row" i "Człowieka z wysokiego zamku".
Oba są mniam!

praedzio - Nie 22 Mar, 2020 19:00

Ja nieustannie polecam The Expanse. :cheerleader2: Ale wiem, ze możesz nie zdążyć z oglądaniem.
Szafran - Nie 22 Mar, 2020 19:30

Jak się wkręciłaś w superbohaterów, to fajne jest "Boys".

PS A CR też przez Was oglądam:D

Agn - Nie 22 Mar, 2020 19:57

Boys? Taaaaak? O czym? :)
Szafran - Nie 22 Mar, 2020 20:17

W świecie chodzi z grubsza o to:

"The Boys is set in a universe where superpowered individuals are recognized as heroes by the general public and owned by powerful corporation Vought International, which markets and monetizes them. Outside of their heroic personas, most are arrogant and corrupt. The series primarily focuses on two groups: the Seven, Vought International's premier superhero team, and the titular Boys, vigilantes looking to keep the corrupted heroes under control."

Agn - Nie 22 Mar, 2020 21:00

Ok, a tam są superherosi typu młody Superman czy niezwiązani z komiksami?
Szafran - Nie 22 Mar, 2020 21:03

Nie, żadnych batmanów czy supermenów. To ekranizacja komiksu Gartha Ennisa.
Agn - Nie 22 Mar, 2020 21:05

Hmm to nazwisko mi nic nie mówi. Ale mniejsza, zahaczę sobie do oglądania. Dzięki. :kwiatek:

"Expanse" też sobie zahaczyłam... Coś czuję, że i tak choć kilka miesięcy potrzynam sobie tę subskrypcję, żeby obejrzeć choć część z tego, co mnie interesuje.

Agn - Wto 24 Mar, 2020 22:52

Jesli ktos lubi fantasy dla troche mlodszych duchem lub ma w domu mlodszego nastolatka (13-14 lat), to serdecznie polecam do obejrzenia "List do krola" (Netflix) na podstawie ksiazki Antonii Dragt.
Swietna przygodowka z motywem od zera do bohatera, piekne lokacje i bardzo ladne efekty specjalne.
W rolach pobocznych David Wenham i Ben Chaplin.

Admete - Śro 25 Mar, 2020 02:50

Mam zaznaczone na Netflixie.
Agn - Nie 29 Mar, 2020 22:39

Oberzałam "Niezgodną", pierwszy film z trzech w klimacie "Igrzysk śmierci". Trochę za długi ten film i niektóre rzeczy ciągnęły się jak smród za wojskiem (a niektóre były cudownie klasycznie bzdurne typu panna walczy z tru lofem i wyznaje mu miłości, tymczasem przeciwnicy wokół grzecznie czekają i ani śmią im przeszkodzić :lol: ). Takie guilty pleasure pełną gębą. Myślę, że pozostałe części też obejrzę, ale już będę mądrzejsza i jak zaczną się nudne sceny, to po prostu zacznę przewijać. ;)
PS Miło mi zawsze zobaczyć Kate Winslet, cokolwiek by nie robiła. :mrgreen:

BeeMeR - Nie 29 Mar, 2020 22:50

Niestety kolejne części nie są najlepsze, tam bzdura goni bzdurę :P No i jakoś nie polubiłam panny
Niemniej obejrzeć można :mrgreen:

Szafran - Pon 30 Mar, 2020 00:38

Ostatni odcinek "Picarda" godnie zamknął sezon. Nie bez wad, bo i całość ma ich trochę, ale bardzo mi się podobał Star Treck w takim poważniejszym wydaniu. Plus cały przygotowany fan service.
Będę czekać na drugi, kiedykolwiek powstanie.

Skończyłam też Carnival Row. Zacne. Tylko gdyby grał tam ktoś charyzmatyczniejszy od mdlaka Orlando. Choćby Aragorn miast Legolasa by mi bardziej pasował;).

praedzio - Śro 15 Kwi, 2020 22:09

Jestem po dwóch odcinkach Devs. Klimat taki, jaki lubię. :banan:
Szafran - Czw 16 Kwi, 2020 15:10

O kurczę, to jest serial w reżyserii i wedle scenariusza Alexa Garlanda. O.O.
Muszęęęęęę! Tylko już nie mam HBO i zużyłam darmowy okres :cry2:

Admete - Pon 20 Kwi, 2020 16:48

Jestem po 3 odcinku Devs. Niby nic się nie dzieje, ale trochę creepy :wink:
praedzio - Pon 20 Kwi, 2020 17:20

A jak muzyka dobrana... Ciary przechodzą. I świetna obsada aktorska. :oklaski:
Agn - Pon 20 Kwi, 2020 18:26

Gdzie mozna zdobyc Devs?
Admete - Pon 20 Kwi, 2020 18:38

Tylko trochę jest przekombinowany ;)
Agn - Czw 23 Kwi, 2020 14:14

[reklama]
Kątem oka przyuważyłam, że Play wymyślił, jak ludziom umilić życie, jeśli Netflix to dla nich za mało. Otóż zrobili promocję dla abonentów i pozwalają włączyć sobie Amazon Prime Video za friko na 6 miesięcy.
[koniec reklamy]
Mlask! Agn się skusiła. Ewidentnie teraz zdążę obejrzeć "Expanse", całe "Carnival Row" i co tam jeszcze pysznego dają. :mrgreen:

Tamara - Czw 23 Kwi, 2020 16:31

Mają Dobry Omen :-P
Agn - Czw 23 Kwi, 2020 17:07

Wiem, ale to już widziałam. :mrgreen:
Choć nie wykluczam powtórki. :D

Tamara - Czw 23 Kwi, 2020 17:26

Powtórka niezbędna w celu utrwalenia wiedzy :angel: :mrgreen:
praedzio - Pon 27 Kwi, 2020 20:09

Natchniona ostatnimi rozmowami na forumowym Skypie, obejrzałam "Forbidden Planet" z młodziutkim Leslie Nielsenem. Urocza ramotka, ale przesłanie niesie uniwersalne. Jak na owe czasy (film powstał w 1956 roku), podejście do kina fantastycznonaukowego musiało być nowatorskie. Nie mówię o efektach specjalnych, które zarobiły Oscara, i mój atak śmiechu. ;) Gra aktorska raczej też nie była na wysokim poziomie, ale sam pomysł naprawdę godzien uwagi. No, i jako fanka robotów wszelakich, czynię miejsce w serduchu dla Robby'ego. :serce2: