To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Z Południa na Północ
Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.

Seriale - SUPERNATURAL

Harry_the_Cat - Nie 04 Sty, 2009 00:25

z tego co wiem, to zawsze obciążają, nie? bo jeśli można to ja też mam spory zapasik ruchomych ;)
Harry_the_Cat - Nie 04 Sty, 2009 13:47

Ohoho...

znowu mamy stronę 100 :mrgreen:

Z tym, że tym razem udało nam się zapełnić te 100 stron w niecałe 3 miesiące :rotfl:
To miesiąc szybciej niż odsłonę nr 2 ;) A temat pierwszy ("Supernatural" napisane skromniutko małymi literami, beż żadnego podtytułu) liczył sobie blisko półtora roku.... :o

No to za moment będziemy mieć temat nr 4 - może by zacząć je numerować? :mysle:

nie z tej okazji, ale zrobiłam kilka avków z sezonu 1 - z Pilota : we gotta work to do

Aragonte - Nie 04 Sty, 2009 13:53

Miło było sobie poprzypominać scenki z pilota :)
Ale i tak najbardziej się rozkokosiłam przy avku z kotkiem :serduszkate:

Admete - Nie 04 Sty, 2009 14:07

Też zauważyłam kolejna setke ;-) Harry możesz ponumerować watki, żeby nam się nie myliły?
Piękne avki. Chyba któryś ukradnę ;-)

Caitriona - Nie 04 Sty, 2009 14:16

Aragonte napisał/a:
Ale i tak najbardziej się rozkokosiłam przy avku z kotkiem

Jakim kotkiem? :co_stracilam:

A avki Harry świetne, trzymam kciuki za avki z każdego odcinka ;)

Harry_the_Cat - Nie 04 Sty, 2009 14:16

@ Admete

Ja nie mogę - Kasiek może.

i bardzo proszę ;) kradnij do woli :mrgreen:

@ Aragonte - sama nie umiem robić z kotkami :( to kradziony.

@ Cait - no ja też... zajmie mi to ponad rok :lol:

Aragonte - Nie 04 Sty, 2009 15:07

Caitriona napisał/a:
Aragonte napisał/a:
Ale i tak najbardziej się rozkokosiłam przy avku z kotkiem

Jakim kotkiem? :co_stracilam:

Ooo, tym :serduszkate:

Deanariell - Nie 04 Sty, 2009 15:15

Harry_the_Cat napisał/a:
znowu mamy stronę 100 :mrgreen:

Rozgadane z nas bestie :-P Zobaczymy jak będzie po zapowiadanym ostatnim V sezonie - skończą się nam tematy? :shock: :mysle:

Śliczne avki Harry, zapisałam sobie w zbiorach ;) :oklaski:

Harry_the_Cat napisał/a:
temat pierwszy ("Supernatural" napisane skromniutko małymi literami, beż żadnego podtytułu) liczył sobie blisko półtora roku...

Taaaaa... Już o tym wspominałyśmy, ale nie zaszkodzi powtórzyć, że Admete poważnie zastanawiała się wtedy, zakładając ten najpierwszy wątek, czy ktoś tutaj w ogóle do nas dwu dołączy... Prawdę mówiąc, czułyśmy się troszeczkę jak z kosmosu pośród innych tematów... :rotfl: Szczęśliwe jednak, że wreszcie mamy wspólne miejsce w sieci, gdzie możemy dać wyraz naszym emocjom i przemyśleniom w związku z oglądaniem kolejnych odcinków serialu... Ja byłam chyba większą optymistką - jakoś tak od początku wierzyłam w siłę przebicia Winchesterów :wink: Po przeszło (już ?! :omg: zleciało piorunem...) trzech latach doczekałyśmy się tutaj sporej grupy fanek :mrgreen: (very gadatliwej grupy :rotfl: ) Tak oto wyrosło "Next Generation"... :hug_grupowy:

Admete napisał/a:
Harry możesz ponumerować watki, żeby nam się nie myliły?

Mylić się, to chyba raczej póki co się nie mylą, ale jak będzie ich przybywać w tym tempie... :paddotylu: :rotfl: Może wprowadzić numerację dopiero od tego nowego teraz? Zaczniemy akurat od numeru IV - jak obecny sezon SPN ;) Trzeba być oryginalnym, a co? :D

Caitriona - Nie 04 Sty, 2009 15:57

Aragonte napisał/a:
Ooo, tym

Aaa!, śliczny :D

Harry_the_Cat - Nie 04 Sty, 2009 16:07

Deanariell napisał/a:
Zobaczymy jak będzie po zapowiadanym ostatnim V sezonie - skończą się nam tematy? :shock: :mysle:

będziemy robić powtórki ;) :mrgreen:

Deanariell napisał/a:
Zaczniemy akurat od numeru IV - jak obecny sezon SPN ;) Trzeba być oryginalnym, a co? :D

dla mnie ok ;)

trifle - Nie 04 Sty, 2009 16:34

Ale mnie zabawa ominęła :( Poczytałam sobie quiz i o matko, harbuz byłby mój :mrgreen:
Pulpit mi pęka w szwach od zdjęć, już miejsca pustego nie mam :mrgreen:
Jak dawno już nie było nowego odcinka :(

Harry_the_Cat - Nie 04 Sty, 2009 17:05

tak żeby nas zachęcić do MBV:

I słucham właśnie wywiadu ze scenarzystą MBV (sprawia bardzo dobre wrażenie ;) ) i bardzo wysoko się ocenia Jensena - ale co ma koleś zrobić? Wywiad z fanami z jakiejś strony :rotfl:

Anyways - historie o Jensenie -

1) jak zaangażowali Jensena to reżyser się zaczął martwić (po oglądaniu SPN) jak oni będą kręcić z tak niskim aktorem, kiedy inni są tacy wysocy... rozważali użycie pudełka :rotfl:
ale potem, jak się pojawił się na planie to stwierdzili, że "the guy is a freakin' monster!" :lol:

2) najlepsza kwestia w filmie zdaniem scenarzysty jest autorstwa Jensena. i to nawet nie jest kwestia postaci granej przez Jensena.

(i na razie starczy - bo wysłuchałam już jakieś pół godziny a wygląda na to, że jeszcze ponad połowa przede mną... :shock: )

praedzio - Nie 04 Sty, 2009 21:46

Harry_the_Cat napisał/a:
1) jak zaangażowali Jensena to reżyser się zaczął martwić (po oglądaniu SPN) jak oni będą kręcić z tak niskim aktorem, kiedy inni są tacy wysocy... rozważali użycie pudełka :rotfl:

No, proszę - Jared nieświadomie spłatał kumplowi psikusa. :rotfl:

A propos "brother's moments", nie bardzo wiem, czy to się kwalifikuje, ale ostatnio mam fazę na odcinek 4x08 pt. Wishful Thinking (tzw. "misiowy") i po kilka- kilkanaście razy odpalam sobie fragment, kiedy "teddy bear doctors" odwiedzają swego "pacjenta". Ich miny notorycznie doprowadzają mnie do głupawki śmiechowej. :rotfl:

Harry_the_Cat - Nie 04 Sty, 2009 21:50

chyba zrobię rozróżnienie na "angst" i "comedy"....

praedzio napisał/a:
No, proszę - Jared nieświadomie spłatał kumplowi psikusa. :rotfl:

a jesli o to chodzi, to nawet w gag reelu do sezonu 3, Jensen mówi "<<You're taller in person>> I get that a lot." ;)

praedzio - Nie 04 Sty, 2009 21:55

Pomyśleć, że jeszcze trochę, a usłyszy to od ciebie. :mrgreen:

Co do odcinka misiowego, zastanawiam się, kto podkładał głos misiowi. ;) I czy dobrze się przy tym bawił. :lol:

Harry_the_Cat - Nie 04 Sty, 2009 21:57

praedzio napisał/a:
Pomyśleć, że jeszcze trochę, a usłyszy to od ciebie. :mrgreen:

taaaa... bo na razie nie wymyśliłam nic inteligentniejszego, co mogłabym powiedzieć :rotfl:

Deanariell - Nie 04 Sty, 2009 22:04

Harry_the_Cat napisał/a:
taaaa... bo na razie nie wymyśliłam nic inteligentniejszego, co mogłabym powiedzieć

"I love you Jensen! I see you in my dreams..." ? :-P :rotfl:

Harry_the_Cat napisał/a:
jak się pojawił się na planie to stwierdzili, że "the guy is a freakin' monster!"

Padłam :rotfl: Fajnie te ciekawostki Harry :kwiatek:

Harry_the_Cat napisał/a:
najlepsza kwestia w filmie zdaniem scenarzysty jest autorstwa Jensena. i to nawet nie jest kwestia postaci granej przez Jensena.

Ale nie dosłuchałaś się może, co to za kwestia? :mysle: Jestem ciekawa, co takiego wymyślił... ;)

praedzio - Nie 04 Sty, 2009 22:04

No, masz jeszcze kupę czasu do pomyślenia nad stosownymi pytaniami. :D Jakby co, to pomożemy w tych najbardziej inteligentnych. :mrgreen:

P.S. Mam pomysła! A może byś mu zawiozła coś od nas? Jakiś drobiazg od fanek z Polski? Hę?

Harry_the_Cat - Nie 04 Sty, 2009 22:09

Deanariell napisał/a:
Harry_the_Cat napisał/a:
taaaa... bo na razie nie wymyśliłam nic inteligentniejszego, co mogłabym powiedzieć

"I love you Jensen! I see you in my dreams..." ? :-P :rotfl:

Myślisz, że uzna mnie wtedy za inteligentną? :rotfl:

Deanariell napisał/a:
Harry_the_Cat napisał/a:
jak się pojawił się na planie to stwierdzili, że "the guy is a freakin' monster!"

Padłam :rotfl: Fajnie te ciekawostki Harry :kwiatek:

Harry_the_Cat napisał/a:
najlepsza kwestia w filmie zdaniem scenarzysty jest autorstwa Jensena. i to nawet nie jest kwestia postaci granej przez Jensena.

Ale nie dosłuchałaś się, co to za kwestia? :mysle: Jestem ciekawa, co takiego wymyślił... ;)

Taaaa.... najwyraźniej nie mam co z czasem robić... nie dalam rady dosłuchać tego wywiadu do końca bo całe nagranie trwało 2 godziny (nie wiem, czy wszystko to wywiad, bo to podcast był) i prowadzące były dosyć męczące - gdyby to tylko ten koleś gadał to spoks. I nie powiedzieli, co to za kwestia - specjalnie , nie chcieli spoilerować.

praedzio napisał/a:
No, masz jeszcze kupę czasu do pomyślenia nad stosownymi pytaniami. :D Jakby co, to pomożemy w tych najbardziej inteligentnych. :mrgreen:

No ja liczę na tę pomoc ;)

praedzio napisał/a:
P.S. Mam pomysła! A może byś mu zawiozła coś od nas? Jakiś drobiazg od fanek z Polski? Hę?

Możemy pomyśleć, ale może się spróbuję jakoś zorientować, czy w ogóle pozwalają na coś takiego...

Deanariell - Nie 04 Sty, 2009 22:12

praedzio napisał/a:

Matko :shock: Następna, która czyta w moich myślach :P Sama o tym rozmyślam intensywnie już z miesiąc chyba :rotfl: Nawet miałam pisać do Harry... Ale jakoś głupio mi było z niewiadomych powodów, pomyślałam, że to może zbyt nachalne... :rumieniec: Skoro jednak i Praedziczkowi to wpadło do głowy? :mysle: :excited: Niestety wciąż nie mam pojęcia, co by to mogło być... o jakimś krótkim liście myślałam, mówiącym o tym, jak podoba nam się jego sztuka aktorska :slina: :rotfl: - krótko, żeby mu się na to w ogóle zerknąć chciało... i jakimś drobiazgu, coby się kojarzył konkretnie z Polską :) To tylko głośne myśli, bo nie wiem czy list to najlepszy pomysł... Laurka? ;)

Deanariell - Nie 04 Sty, 2009 22:17

Harry_the_Cat napisał/a:
Taaaa.... najwyraźniej nie mam co z czasem robić...

Nie przejmuj się, nie Ty jedna... ;) Ja też często zajmuję się czymś (czyt. SPN :P ), czym w danej chwili nie powinnam :D Domyślałam się zresztą, że specjalnie nie powiedzieli - ciekawe czy po premierze wspomną, co to było? Albo tak, albo wszyscy zapomną o takim "drobiazgu" :roll:

Harry_the_Cat napisał/a:
Myślisz, że uzna mnie wtedy za inteligentną? :rotfl:

Raczej przestraszy się/zawstydzi i jeszcze zawoła ochronę :rotfl:

Harry_the_Cat napisał/a:
Możemy pomyśleć, ale może się spróbuję jakoś zorientować, czy w ogóle pozwalają na coś takiego...

"Laurkę" może udałoby się przemycić ;)

praedzio - Nie 04 Sty, 2009 22:23

Ja też myślałam o jakimś tekście: laurce, liście, whatever. Coś, co pozwoliłoby nam się wypowiedzieć poprzez Harry. Ale to oczywiście wszystko do obmyślenia. ;)
Deanariell - Nie 04 Sty, 2009 22:29

praedzio napisał/a:
Ja też myślałam o jakimś tekście: laurce, liście, whatever. Coś, co pozwoliłoby nam się wypowiedzieć poprzez Harry. Ale to oczywiście wszystko do obmyślenia.

No i widzisz Praedziu, telepatia istnieje :mrgreen: Oczywiście Ty pewnie chciałabyś poprzez Harry i Jensena przekazać jeszcze może coś Jaredowi? ;) :rotfl:

Harry_the_Cat - Nie 04 Sty, 2009 22:29

Wysłałam zapytanie. Nie chcę, żebyśmy się napaliły a potem przy próbie przekazania, ochrona miała by mnie przygwoździć do ziemi i miałabym stracić albo zdjęcie albo autograf. :rotfl: :rotfl:

BTW - kupiłam sobie też opcję zdjęcia ze wszystkimi uczestnikami konwencji na raz.... Niech ktoś mi zablokuje Paypala.... :rumieniec:

praedzio - Nie 04 Sty, 2009 22:32

Deanariell napisał/a:
Oczywiście Ty pewnie chciałabyś poprzez Harry i Jensena przekazać jeszcze może coś Jaredowi? ;) :rotfl:

Nie śmiałabym wychodzić z taką prywatą. :ops1: Poza tym jakoś nie wyobrażam sobie Harry'ego mówiącego do Jensena: "Ja wiem, że mamy tylko 3 minuty (! ;) ), ale chciałabym, żebyś przekazał coś Jaredowi...." :rotfl: