Seriale - Fajny serial wczoraj widziałem ...
Admete - Śro 23 Sty, 2013 21:43
Praedzio ciekawe rzeczy wyszukujesz.
Anonymous - Śro 23 Sty, 2013 22:36
A do czego Wam w tym serialu Toruń potrzebny, na Rydzyka!! Widziałyście Ginekologa??
Dorosłe Kobity, a jak dzieciom pokazywać trzeba
Małaszyński jest dla zmyłki.
Ciacho to ginekolog. I trafności nabiera powiedzenie Aine - Majtki przez głowę lecą
Anaru - Czw 24 Sty, 2013 00:06
| Mag113 napisał/a: | Swoją drogą, miasto zapłaciło filmowcom za swą promocję 300 tys., mając w zamian określoną liczbę scen z widoczkami. |
Heh, to tym bardziej wypadałoby zobaczyć ZANIM się zobaczy w rzeczywistości. Bo nie wiem kiedy się uda...
| lady_kasiek napisał/a: | A do czego Wam w tym serialu Toruń potrzebny, na Rydzyka!! Widziałyście Ginekologa?? |
Niet, jeszcze nie widziały ani jednego odcinka
Anonymous - Czw 24 Sty, 2013 11:10
| Anaru napisał/a: | | Niet, jeszcze nie widziały ani jednego odcinka |
Żałujcie, na Ginekologa patrzy się najmilej
BeeMeR - Czw 24 Sty, 2013 12:22
| Mag113 napisał/a: | Swoją drogą, miasto zapłaciło filmowcom za swą promocję 300 tys., mając w zamian określoną liczbę scen z widoczkami.
| To jak Sandomierz i Ojciec Mateusz, tj. nie wiem jaka tam kwota wchodzi w grę, ale ponoć też niemała - ale jedno i drugie miasto pokazywane jest pięknie - a ja nie mam nic przeciwko temu, bo czemuż bym i miała mieć . A skoro do Sandomierza pojechaliśmy bo nam się widoczki podobały to może i na Toruń przyjdzie czas? Miasto jest piękne, bez dwóch zdań, a i w okolicy (szeroko pojętej) niewątpliwie nie w sposób się nudzić
Ginekologa widziałam, ale nie zrobił na mnie większego wrażenia, Małaszyński też nie (właściwie on tak - denerwuje mnie lekko jego postać ), mnie najbardziej zainteresował Żiwan, acz nie w tej sferze co w/w
Anonymous - Czw 24 Sty, 2013 12:36
Sandomierz lepiej musial zapłacić bo IHMO ładniej jest pokazywany. Znam wiele osób które po OM pojechały do Sandomingo, sama wielokrotnie miałam serialowy impuls, aby tam się wybrać i połazić.
A może to nie kwestia pieniędzy, tylko Sandomingo jest po prostu ładniejsze? Nie mnie oceniać. Obiektywna nie jestem.
BeeMeR - Czw 24 Sty, 2013 13:39
| lady_kasiek napisał/a: | | Znam wiele osób które po OM pojechały do Sandomingo | A wliczasz mnie?
Sandomierz ma piękną panoramę, bo sam jest fantastycznie położony na wzniesieniu więc wspaniale wyeksponowany sam w sobie, do tego ładnie kręcony w OM również
Toruń ma piękną panoramę miasta - i to w Lekarzach pokazują, zwłaszcza w licznych ujęciach nocnych, podświetloną jak trza No i nie żałują ujęć Kopernika i paru innych obiektów które zaczęłam rozróżniać, wartych zobaczenia w naturze - może kiedyś się uda
Anonymous - Czw 24 Sty, 2013 13:41
| BeeMeR napisał/a: | | bo sam jest fantastycznie położony na wzniesieniu |
Wzniesieniach!! Myślisz, że dlaczego nazywany jest małym Rzymem
praedzio - Czw 24 Sty, 2013 13:42
Toruń piękny jest.
Agn - Czw 24 Sty, 2013 16:04
Dla porównania co mi się bardziej spodoba odpaliłam też pierwszy odcinek Bridal mask. Hmm... Wyobraźcie sobie koreańską wersję Zorro - akcja w latach 30-tych, pod okupacją japońską, teatralne walki (Przyczajony tygrys, ukryty smok, tylko bardziej) i do tego dorzućmy fakt, że mnie wystarczyło jedno spojrzenie, by już wiedzieć, kto się kryje pod maską, a główny bohater jakiś taki zamroczony łazi. Ogółem ubaw miałam przy co bardziej natchnionych scenach, kociokwiku dostawałam przy znaku (nie, o dziwo mieczem nie robił Z, tylko podwójnie przekreśloną pionową krechę - trochę wygląda jak choinka). Ale w sumie nie takie złe. Choć jednak KoD lepsze jakościowo.
PS Odnośnie Sandomierza - pamiętam, jaki polew zrobił Miłoszewski w Ziarnie prawdy z OM. Wspomniał tam też, że serial w kwestii Sandomierza kręci tylko starówkę i jakąś ładniejszą uliczkę, kompletnie pomijając resztę, tak jakby miasto sprowadzało się do jednej ładnej ulicy, do tego wiecznie pustej, bo chodzą tam tylko turyści. Choć w Sandomierzu nigdy nie byłam, tak jestem skłonna uwierzyć Miłoszewskiemu na słowo (nawet jeśli to było w powieści) - w końcu ekipa nie będzie się panoszyć po całym mieście. To tak jakby Wrocław skamerować jedynie po Rynku i bocznych uliczkach i niech ludzie sobie myślą, że całe miasto się tak prezentuje.
Anonymous - Czw 24 Sty, 2013 16:12
| Agn napisał/a: | | To tak jakby Wrocław skamerować jedynie po Rynku i bocznych uliczkach i niech ludzie sobie myślą, że całe miasto się tak prezentuje. |
No wiesz, Pierwsza Miłość mniej więcej tak to stosuje.
| Agn napisał/a: | | Choć w Sandomierzu nigdy nie byłam, tak jestem skłonna uwierzyć Miłoszewskiemu na słowo (nawet jeśli to było w powieści) - w końcu ekipa nie będzie się panoszyć po całym mieście. |
No nie do końca tak jest. Ale Miłośzewski nie jestem. Mogę się nie znać.
Na str. Ojca Mateusza są pokazane punkty serialu które najczęściej się pojawiają.
BeeMeR - Czw 24 Sty, 2013 16:45
| Agn napisał/a: | śnie Sandomierza - pamiętam, jaki polew zrobił Miłoszewski w Ziarnie prawdy z OM. Wspomniał tam też, że serial w kwestii Sandomierza kręci tylko starówkę i jakąś ładniejszą uliczkę, kompletnie pomijając resztę, tak jakby miasto sprowadzało się do jednej ładnej ulicy, do tego wiecznie pustej, bo chodzą tam tylko turyści. Choć w Sandomierzu nigdy nie byłam, tak jestem skłonna uwierzyć Miłoszewskiemu na słowo (nawet jeśli to było w powieści) - w końcu ekipa nie będzie się panoszyć po całym mieście. To tak jakby Wrocław skamerować jedynie po Rynku i bocznych uliczkach i niech ludzie sobie myślą, że całe miasto się tak prezentuje. | Coś w tym jest, ale szczerze mówiąc ja jako widz oczekuję właśnie zdjęć starówki - stromego rynku po którym regularnie co odcinek jeździ na rowerze główny bohater, Bramy Opatowskiej, niewiele więcej - i cieszy mnie to jak nie wiem Fakt faktem reszta Sandomierza nie jest już tak ładna, acz swój urok też ma miejscami.
BeeMeR - Czw 24 Sty, 2013 18:52
| Mag113 napisał/a: | W "Lekarzach" dopatrywano się na miejscu kontekstów lokalnych, gdyż Szpitalem Miejskim kieruje też kobieta, do tego żona prezydenta miasta | I tez ma syna z problemami?
(nawiasem: aaale mnie ten wątek znudził )
Anonymous - Czw 24 Sty, 2013 18:58
Syn z problemami tez mnie nudzi. Ogólnie marnują nieco potencjał Stenki, chociaż obłędnie ona tam wygląda... Ale jeśli miałabym pójść w analogię do Hałsa, to Cdrugą Cuddy to ona nie jest.
Nastoletnie fanki się jarają, że to polscy GA, ale no proszę... do GA to nie dorasta :/
BeeMeR - Czw 24 Sty, 2013 20:23
| lady_kasiek napisał/a: | | Ogólnie marnują nieco potencjał Stenki, chociaż obłędnie ona tam wygląda... | A owszem
Alicja - Czw 24 Sty, 2013 21:32
Lekarzy zdzierżyłam jeden odcinek, aż tyle by nie można było mówić, że krytykuję a nie widziałam Na tym koniec
Kończę 2 sezon Silk, a w międzyczasie oglądam ostatnie odcinki Moskiewskiej Sagi - fascynująca historia moskiewskiej rodziny żyjącej w latach po rewolucji bolszewickiej do śmierci Stalina. Kiedyś nie mogłam zdzierżyć rosyjskich filmów a teraz proszę, szukam czegoś ciekawego w tym języku, byle historycznego. Obejrzałam też Dzieci Arbatu, ale ten serial nie umywa się do Moskiewskiej sagi.
Potem zabiorę się za Ripper street, a na bieżaco oglądam inny serial - czymś musiałam zastąpić House'a
Musiałam szukać filmu kilku odcinkowego z:
a) doktorem,
b) kobietą,
c) mężczyzną, najlepiej więcej niż jednym
d) miasteczkiem amerykańskim, najlepiej jak najdalej na południu
f) kotłowaniną pomiędzy tymi składnikami
czyli Hart of Dixie uwielbiam go
( niby mało seriali z tym co powyżej )
Agn - Czw 24 Sty, 2013 21:42
| Alicja napisał/a: | | Moskiewskiej Sagi - fascynująca historia moskiewskiej rodziny żyjącej w latach po rewolucji bolszewickiej do śmierci Stalina. Kiedyś nie mogłam zdzierżyć rosyjskich filmów a teraz proszę, szukam czegoś ciekawego w tym języku, byle historycznego. |
O, brzmi apetycznie! Zafrapowałaś mnie. Serial rosyjski, jak widzę? Rosyjskiego jeszcze nie widziałam... chybaaa?
Alicja - Czw 24 Sty, 2013 21:47
szczerze polecam rosyjski, ale ciekawy, bardzo przejmujący ( pisze to osoba nie lubiąca brzmienia tego jezyka )
Anonymous - Czw 24 Sty, 2013 21:51
Alicjo jak możesz Pokrewną duszą mi Ty!!
Ja uwielbiam brzmienie mowy Tolstoja
Alicja - Czw 24 Sty, 2013 21:58
obejrzyjcie sobie te fragmenty
http://www.youtube.com/watch?v=nr89CQQQg3U
http://www.youtube.com/watch?v=cBiYw5k1YkE
ale serial polecam z lektorem
Agn - Czw 24 Sty, 2013 22:14
O, a ja jak raz lubię język rosyjski, jest taki... śpiewny.
Niezłe te fragmenty. Serial wygląda cudnie "surowo" (nie umiem tego określić, jest taki... niewygładzony).
praedzio - Pią 25 Sty, 2013 13:09
No, i skończyłam wczoraj "Kings". Trochę czuję niedosyt, bo spodziewałam się innego zakończenia. Chyba faktycznie fabuła była największą słabością tego serialu, który zapowiadał się tak znakomicie. Jednakowoż nie żałuję, ze obejrzałam - dzięki temu mogłam nacieszyć oko grą Sebastiana Stana, który grał tutaj sfrustrowanego syna królewskiego, nie mogącego znaleźć swojego miejsca w tworzącej się historii.
Z innej strony - patrząc na postać Davida zastanawiam się, czy tacy ludzie w ogóle istnieją w dzisiejszym świecie. Czy szczerość i uczciwość nie jest postrzegana jako naiwność i głupota.
Mam zarzut do scenarzystów o to, że pokusili się o stworzenie własnej przypowieści, ale nie udźwignęli ciężaru jej potencjalnego przesłania.
praedzio - Pią 25 Sty, 2013 23:47
The Secret of Crickley Hall - brytyjski miniserial na podstawie powieści Jamesa Herberta. Klasyczna opowieść z duchami w tle, jak to u Herberta zresztą. Historia rodziny zmagającej się ze stratą dziecka i usiłującej rozwikłać tajemnicę starego domu, w którym przed laty wydarzyła się tragedia.
Serial bardzo dobrze nakręcony, wciągająca historia, no, i wspaniałe dziecięce aktorstwo.
trailer: http://www.youtube.com/watch?v=kKfR9At3LFA
Admete - Sob 26 Sty, 2013 10:37
Ja się czasem zastanawiam, dlaczego nasz TV nic od BBC nie kupuje. Za drogo?
primavera - Sob 26 Sty, 2013 10:51
| Admete napisał/a: | | Ja się czasem zastanawiam, dlaczego nasz TV nic od BBC nie kupuje. Za drogo? |
ponieważ wnaszej TVP nikt nie ma pomysłu co to ma być za twór,lepiej więc kupować najtańszą szmirę i zapychać okienko rodzimymi celebrytami i gadającymi głowami, no i jeszcze trzeba promować ściąganie abonamentu nie wiadomo za co ....
sorry ale moim zdaniem standardy TVP są bardzo niskie ... a do BBC im kilometry
|
|
|