To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Z Południa na Północ
Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.

Seriale - SUPERNATURAL

spin_girl - Sob 03 Sty, 2009 17:10

Hej Harry- można jeszcze dorzucić coś do Twojej listy braterskich momentów? Jeśli można to ja proponuję S02E03 "Blodlust", kiedy ten czarny łowca (zapomniałam, jak on się nazywa) zwraca się do Sama per "Sammy", a Sam odpowiada, wskazując na Deana 'he's the only one that gets to call me that'. Uwielbiam tę scenę, to mimowolne podkreślenie wyjątkowej więzi, która łączy braci Winchester.
Harry_the_Cat - Sob 03 Sty, 2009 17:18

O tak, to super scena. :mrgreen: Wlaśnie, szczerze mowiąc, spędzam czas ripując kolejne DVD i konwertując pliki. z DVD to mam jeszcze dwie płyty do zripowania (jedną z sezonu 2 i jedną z 3) i dojeżdżam do końca 1 sezonu z konwersją plików ;)
spin_girl - Sob 03 Sty, 2009 18:14

Harry_the_Cat napisał/a:
spędzam czas ripując kolejne DVD i konwertując pliki. z DVD to mam jeszcze dwie płyty do zripowania (jedną z sezonu 2 i jedną z 3) i dojeżdżam do końca 1 sezonu z konwersją plików

proszę- niby po polsku, a ja nic nie rozumiem... :shock: :mrgreen:

Harry_the_Cat - Sob 03 Sty, 2009 18:27

sorry, wiem,że na tym forum to nikogo te sprawy nie kręcą prócz mnie... :roll:
spin_girl - Sob 03 Sty, 2009 18:57

Harry_the_Cat napisał/a:

otóż mylisz się! Mnie by bardzo kręciły, gdybym była bardziej "techniczna". Strasznie zazdroszczę wszystkim osobom bardziej zaawansowanym technicznie niż ja- tyle możliwości!

Harry_the_Cat - Sob 03 Sty, 2009 19:03

Wszystko do nauczenia :mrgreen: Dwa lata temu to chyba nawet słowa "konwertować" nie znałam :mrgreen:
spin_girl - Sob 03 Sty, 2009 19:22

Właśnie oglądadm S02E04 SPN i bracia znów rozkopują grób. Pierwszy raz zwróciłam uwagę, że dwiema łopatkami wykopali śliczny, równiutki, szeroki prostokącik. Właściwie za każdym razem mają równiutko rozkopane te groby. Mogliby scenografowie napawdę nieco zwiększyć realizm i nie czynić tego tak oczywistym, że prostokącik wykopała maszyna.... :grobek:
Deanariell - Sob 03 Sty, 2009 19:29

Harry_the_Cat napisał/a:

No właśnie, zgadzam się z Spin, że się mylisz ;) Też bym sobie pokonwertowała różne pliki, gdybym miała czas się tego nauczyć :P Ale kto wie? Ucz się, Harry, ucz tych wszystkich "myków" - może się kiedyś zgłoszę do Ciebie na korepetycje? :mrgreen: Nie żartuję. Btw ciekawy termin mi się nasuwa - wychodzi na to, że można sobie zripować Dean'a (np. "Harry ripuje Dean'a" :rotfl: Znaczy się DVD oczywiście :rotfl: ) :-P

trifle - Sob 03 Sty, 2009 19:31

Tydzień mnie nie było i mam 40 stron w tym wątku do przeczytania :mrgreen: Przejrzałam już resztę forum, a SPN zostało na deser, ale już nie dziś, niestety... Tylko z najwcześniejszych postów - Riella, jaki jest ten T-shirt? Bo jak klikam na link to mi się nic nie pokazuje...
Deanariell - Sob 03 Sty, 2009 19:35

trifle napisał/a:
Riella, jaki jest ten T-shirt? Bo jak klikam na link to mi się nic nie pokazuje...

Pewnie link wygasł... No to zrobimy tak ;) -----------> jak ja będę w nim chodzić w lecie, to ja nie wiem :mysle: ... skoro na sam widok ślinka mi cieknie :slina: , będzie mi nieustannie na biust kapało... :confused3: :rotfl:

Harry_the_Cat - Sob 03 Sty, 2009 19:49

spin_girl napisał/a:
Właśnie oglądadm S02E04 SPN i bracia znów rozkopują grób. Pierwszy raz zwróciłam uwagę, że dwiema łopatkami wykopali śliczny, równiutki, szeroki prostokącik. Właściwie za każdym razem mają równiutko rozkopane te groby. Mogliby scenografowie napawdę nieco zwiększyć realizm i nie czynić tego tak oczywistym, że prostokącik wykopała maszyna.... :grobek:

taaaa... też się kiedyś nad tym zastanawiałam... ale wytłumaczyłam sobie, że to kwestia wprawy :rotfl:

Deanariell napisał/a:
Też bym sobie pokonwertowała różne pliki, gdybym miała czas się tego nauczyć :P Ale kto wie? Ucz się, Harry, ucz tych wszystkich "myków" - może się kiedyś zgłoszę do Ciebie na korepetycje? :mrgreen: Nie żartuję. Btw ciekawy termin mi się nasuwa - wychodzi na to, że można sobie zripować Dean'a (np. "Harry ripuje Dean'a" :rotfl: Znaczy się DVD oczywiście :rotfl: ) :-P

bardzo proszę! dla mnie to fascynujące ile można czasu na takie pierdoły poświęcić :rotfl: Dziś już cały dzień prawie :rotfl: Chyb a jak skończę z sezonem 1, to najpierw zrobię mix samego pierwszego... bo to mi wyrasta na jakiś epicki projekt :mrgreen:

Deanariell napisał/a:
ślinka mi cieknie :slina: , będzie mi nieustannie na biust kapało... :confused3: :rotfl:

:rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl:

Admete - Sob 03 Sty, 2009 19:53

A my mamy mały kłopot z koszulkami i projektem Harry. Otóż cena zrobienia takiego nadruku na koszulce u nas jest horrendalna, bo 33 zł. Trzeba mieć bawełnianą, a w sklepie mają tylko takie paskudne, proste podkoszulki, a ja chcę taką "damską" jak ma Riella. Niestety znalazłam tylko z dodatkiem ( 5 % ) elastyny.
Deanariell - Sob 03 Sty, 2009 20:07

Admete napisał/a:
A my mamy mały kłopot z koszulkami i projektem Harry.

Cena jak cena, ten T-shirt, który mam od siostry kosztował prawie 24 $ :shock: Jak na złotówki, to i tak sporo... Gorzej z tą resztą - to znaczy z kupnem u nas odpowiedniego podkoszulka w miarę dobrej jakości :( Te, które oni dają w zakładzie, są w istocie koszmarne :obrzydzenie: Chciałabym mieć "zapasowy" T-shirt na zmianę (jak mi się ten pierwszy obślini :P ), poza tym ten projekt Harry jest mrrrrrrrrrrrrrr... :serduszkate: i jestem bardzo ciekawa, jak wyglądałby na koszulce... żeby nie można było kupić zwykłego podkoszulka, z takiej grubszej bawełny... :confused3: Jak na ironię te, które oni sprzedają w USA, są na 100 % "made in China" i super... a u nas kicha... Założę się, że w Krakowie w końcu coś by się znalazło, ale trochę czasu brak na takie poszukiwania... :-|

Deanariell - Sob 03 Sty, 2009 20:15

Tak sobie sprawdzam różne rzeczy i proszę, rychło w czas mnie oświeciło (coś za dużo tych nagłych oświeceń w moim życiu ostatnio... :P ) ---------> Wy pewnie wiedziałyście, że: "Jensen Ackles was born in Dallas, Texas, to Alan Roger Ackles, an actor, and Donna Joan Shaffer. Ackles has an older brother, Joshua, and a younger sister, Mackenzie, and is of Irish, British and German ancestry." (o ostatnie zdanie mi chodzi konkretnie...) W Wikipedii też o tym jest: "Ma korzenie irlandzkie, angielskie i szkockie." :shock: WIEDZIAŁAM, wiedziałam, że to nie przypadek... Wszystko, co najlepsze w USA pochodzi z Europy! :mrgreen: :rotfl:
Aragonte - Sob 03 Sty, 2009 20:16

Riella, piękna koszulka! :serce2: Zazdraszczam.

Edit: a korzenie Jareda tkwią w Europie Środkowej :lol:

Deanariell - Sob 03 Sty, 2009 20:18

Aragonte napisał/a:
Riella, piękna koszulka! :serce2:

Dziękuję :kwiatek:

Harry_the_Cat - Sob 03 Sty, 2009 20:26

Deanariell napisał/a:
Wszystko, co najlepsze w USA pochodzi z Europy! :mrgreen: :rotfl:

W USA to wszystko pochodzi z Europy ;)

Deanariell - Sob 03 Sty, 2009 20:30

Harry_the_Cat napisał/a:
W USA to wszystko pochodzi z Europy ;)

No widzisz, my to wiemy, ale oni udają ciągle, że jest inaczej... :-P :rotfl:

spin_girl - Sob 03 Sty, 2009 20:34

Irlandzkie?!!!! :excited: Nie na darmo kocham ten kraj! :mrgreen: Tylko te niemieckie trochę mi nie pasują :?
Caitriona - Sob 03 Sty, 2009 21:43

Harry_the_Cat napisał/a:
Przyjedź do Warszawy, bo ja tez nie mam z kim iść, skoro Cait odpada...

Ja już widziałam jakiś walentynkowy horror, tyle że z Boothem w roli głównej ;) Nie przepadam z horrorami, mam słabe serce - co jak wam zacznę piszczeć albo wykituję na zawał serca? Hę? zna któraś pierwszą pomoc? ;) Ale skoro Jensen ma być w trójwymiarze, a grupa silna się już zebrała to i ja dołączę :D :D Raz sie żyję, najwyzej padnę mając Acklesa przed oczami...

Aragonte - Sob 03 Sty, 2009 21:48

Ja też dołączę, jeśli nie będę wtedy w rozjazdach - i możecie sobie piszczeć na widok Jensena, ile chcecie, co Wam będę żałować :wink:
Za horrorami też nie przepadam, hmmm.

Harry_the_Cat - Sob 03 Sty, 2009 21:54

Robi się mały zlocik :)
Harry_the_Cat - Sob 03 Sty, 2009 23:09

Coś w szczególności dla fanek Jareda - baardzo duże zdjęcia...

http://mata090680.livejou...682.html#cutid2

trifle - Sob 03 Sty, 2009 23:24

Wow :thud:
Te zdjęcia są w istocie olbrzymie :thud:
Super!

Aragonte - Sob 03 Sty, 2009 23:58

A ja zwróciłam uwagę na fajne awki :-D
Jak się instaluje takie ruchome, żeby nie obciążały forum? One chyba ciężkie są? :roll: