To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Z Południa na Północ
Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.

Komunikaty - Spotkanie w W-wie????

Aragonte - Wto 07 Lut, 2017 22:05

Ja pewnie będę nieco parę minut po 17.00 :)
Szafran - Śro 08 Lut, 2017 09:16

A ktoś poza mną i Aragonte zamierza się pojawić?
Nie wiadomo, czy siadać przy małym, czy większym stoliku.

praedzio - Śro 08 Lut, 2017 09:47

No, ja będę. ;)
Szafran - Śro 08 Lut, 2017 10:02

Hurra:D
Aragonte - Śro 08 Lut, 2017 11:07

Caroline mam nadzieję też dotrze, ale chyba później :) Tamary niestety nie będzie, Caitri też pisała, że nie ma możliwości się pojawić.
Szafran - Śro 08 Lut, 2017 11:55

Przy tych temperaturach, jakie nam teraz mrożą tyłki, z wielką radością spałaszuję jakieś gruzińskie tłuste przysmaki. :D
Caroline - Śro 08 Lut, 2017 12:22

Dla pewności zrobiłam rezerwację w Rusiko na 5 osób (doliczyłam się 4, ale może ktoś się objawi jeszcze). Na godzinę 17.00 na nazwisko "Andrzejczak".
Szafran - Śro 08 Lut, 2017 13:25

Caroline napisał/a:
Dla pewności zrobiłam rezerwację w Rusiko na 5 osób (doliczyłam się 4, ale może ktoś się objawi jeszcze). Na godzinę 17.00 na nazwisko "Andrzejczak".

Haha, a wiesz, że właśnie sama miałam zadzwonić w tym celu i też planowałam zaklepać stolik dla piątki:D?
Wielkie umysły itd;).

Caroline - Śro 08 Lut, 2017 14:57

Cytat:
Wielkie umysły itd;).
W rzeczy samej ;) Piąteczka :cheers:
Caitriona - Śro 08 Lut, 2017 15:01

Mnie nie będzie, moja mamuś ma dziś urodziny :wink: więc świętujemy rodzinnie.

Bawcie się dobrze!

Anaru - Śro 08 Lut, 2017 19:02

Caitriona napisał/a:
Mnie nie będzie, moja mamuś ma dziś urodziny

Kolejna dzisiejsza Solenizantka :kwiatki_wyciaga: , dużo zdrowia dla mamy :kwiatki_wyciaga:

Fibula - Śro 08 Lut, 2017 19:08

Spotkanie w toku, ale i tak bawcie się dobrze. :mrgreen:
Szafran - Śro 08 Lut, 2017 20:26

Najadłyśmy się i nachichrałyśmy, jak zwykle. Choć tym razem dyskusja dość porządna, bez badania szczegółów anatomicznych panów sportowców na ekranie. No poza chwilami, gdy omawiałyśmy walory różnych toalet:P

Na następny raz jest wstępny plan na gnochchi i wińsko w Heritage and Wine :) .

Aragonte - Śro 08 Lut, 2017 22:41

Jedzonko było pyszne, towarzystwo przednie, jak zwykle :wink:
Dziękuję za spotkanie, Dziewczyny :kwiatki_wyciaga:

Deanariell - Czw 09 Lut, 2017 02:08

Czemu ta Warszawa tak daleko... :cry2: Do Krakowa mam jednak bliżej. :-P Ale może jak się poseł Sasin rozpędzi, to przyłączą do miasta stołecznego również Małopolskę (dwie historyczne stolice w "pigułce" :lol: ) i odległości się skurczą dzięki jednej prostej ustawie? :mysle: :rotfl: Byłby to drugi "cud nad Wisłą". :-P

Fajnie, że Wam się spotkanie udało. :serce: A co tam dobrego jadłyście? :slina:

Tamara - Czw 09 Lut, 2017 13:44

Deanariell napisał/a:
Ale może jak się poseł Sasin rozpędzi, to przyłączą do miasta stołecznego również Małopolskę (dwie historyczne stolice w "pigułce" :lol: ) i odległości się skurczą dzięki jednej prostej ustawie? :mysle: :rotfl: Byłby to drugi "cud nad Wisłą". :-P

Riella :serce: :serce: :serce: dlaczego Ciebie nie ma TAM na wysokich stanowiskach :serce: :serce: :serce: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: w ogóle stworzyć jedną wielką metropolię warszawsko-polską , wszystko , cały kraj przyłączyć do Warszawy i będzie miasto-państwo z Jedynym Słusznym Suwerenem na czele :serce:

praedzio - Czw 09 Lut, 2017 14:04

Dostęp do gór i morza za jednym zamachem. :lol:
Aragonte - Czw 09 Lut, 2017 14:08

Deanariell napisał/a:
A co tam dobrego jadłyście? :slina:

Chaczapuri (ja), zupę czakapuli (Praedzio), gołąbki w liściach winogron - tolma (Caroline) i duszoną jagnięcinę z warzywami - czanachi (Szafran) plus trochę przystawek do spróbowania. Szafran i ja spróbowałyśmy też gruzińskiego winka.

Szafran - Czw 09 Lut, 2017 14:21

W sumie wszystko wszystkie jadłyśmy, bośmy się dzieliły i częstowały:).
praedzio - Czw 09 Lut, 2017 14:56

No, nie wszystko, niestety. :cry2: Ale to, co próbowałam, było pyszne. Muszę chyba sobie nabyć estragon, bo to zioło jakoś nie jest przeze mnie specjalnie wykorzystywane. :mysle:
Aragonte - Czw 09 Lut, 2017 15:01

Estragon dobrze się sprawdza z kurczakiem, w każdym razie ja go często stosowałam.
Deanariell - Czw 09 Lut, 2017 19:01

Tamara napisał/a:
Riella... dlaczego Ciebie nie ma TAM na wysokich stanowiskach

Jasssssne :-P , żeby mnie władza zdeprawowała? :confused3: Chociaż, nie powiem, trochę by to było kuszące (jak Pierścień Jedyny dla Gandalfa ;) ) - mogłabym zapewne zweryfikować wiele teorii spiskowych, mając dostęp do różnych tajnych dokumentów. :mysle: :twisted: Nie kuś! :roll: :rotfl: :rotfl: :rotfl:

Aragonte napisał/a:
Szafran i ja spróbowałyśmy też gruzińskiego winka.

To ja bym zamówiła to, co Szafran (mięsko z małego, słodkiego jagniątka :twisted: :slina: :lol: ) i winka bym się z Wami chętnie napiła :party: (zresztą sama wiesz... :wink: :lol: - nigdy mi tak nie smakowało, jak kiedy piłyśmy u mnie i dyskusja przy tym była przednia :serce: ). :przytul:

Deanariell - Czw 09 Lut, 2017 19:02

Aragonte napisał/a:
Estragon dobrze się sprawdza z kurczakiem

I w jajecznicy. ;) Polecam.

Caitriona - Pią 10 Lut, 2017 16:40

Anaru napisał/a:
Caitriona napisał/a:
Mnie nie będzie, moja mamuś ma dziś urodziny

Kolejna dzisiejsza Solenizantka :kwiatki_wyciaga: , dużo zdrowia dla mamy :kwiatki_wyciaga:

Dziękuję!! :-D

Aragonte - Nie 26 Lut, 2017 20:16

Do części warszawianek pisałam już esemeski, napisze i tutaj, bo może ktoś jeszcze się skusi: ktoś ma czas i ochotę spotkac się w tę środę? :kwiatek: