To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Z Południa na Północ
Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.

Seriale - Nie DRAMAtyzujmy w końcu to dopiero 20 raz

Aragonte - Pon 19 Wrz, 2022 12:10

Trzykrotka napisał/a:
Czy ja dobrze kojarzę, że w sztangistce występował jakiś trójkącik miłosny? :wink:

Ależ oczywiście :mrgreen: Chociaż myślę, że to taki trójkącik, w którym bohaterka po prostu przeniesie zainteresowanie z jednego pana na drugiego :wink:

Trzykrotka napisał/a:
Aragonte napisał/a:

Trzykrotko, wrzuciłabyś kilka odcinków tego Imperial Coroner na Wschód? :kwiatek: Obadałabym, bo brzmi fajnie.

Postaram się, ale jutro, bo póki co jeszcze mieszkam u przyjaciółki i ogladam online na jej komputerze. Ale chętnie wrzuce, bo mi się ta drama ogromnie podoba. Odcinków ma dużo, ale na szczęście są krótkie.

A, to nie, podrzuć tylko link do oglądania on line, jeśli możesz :kwiatek:

BeeMeR - Pon 19 Wrz, 2022 12:34

Skracaj jak wygodnie, byleśmy wiedziały o czym piszesz :kwiatek:
Loana - Pon 19 Wrz, 2022 14:32

Aragonte napisał/a:
Pewnie będę jedyną poza Caitri, która to obejrzy :mrgreen:

Ja chyba też to obejrzę, bo dawno temu spodobała mi się historia i stwierdziłam , że sobie na odmóżdżenie kiedyś włączę. Zwłaszcza, że postacie wydają się być sympatyczne i to jest komediowe - dużo fragmentów z tej dramy widuję w filmikach. I jest fajny dziewczyński team :)
Ale na razie nie wiem czemu włączyłam sobie wczoraj (bo wczoraj wieczorem byłam po imprezie w Siewierzu i po Walnym, więc nareszcie mogłam się skupić na czymś innym, czyli na oglądaniu znowu :P ) dramę w ogóle nie romantyczną i nie lekką -_- i już dwa odcinki za mną i będę oglądała, bo mnie wciągnęło. Admete kiedyś tę dramę polecała, że nie jest taka zła - ale jest o duchach, morderstwach itp."Sell your haunted house" - 16 odcinków na Netflixie, niestety bez polskich napisów. Dziwne, że mnie nachodzi na takie dramy, zamiast kończyć słodkie "Business Proposal" to oglądam duchy i egzorcyzmy :P

Aragonte - Pon 19 Wrz, 2022 17:01

Loano, IMHO to nie jest typowa drama na odmóżdżenie - do tego celu wybierałam zawsze durniejsze produkcje :-P

Główni chyba zaczynają się nieco zaprzyjaźniać i to jest bardzo fajne :-D
A! Trzynasty książę występuje tu co i rusz rozdziany, jako że część akcji dzieje się na basenie, tj. treningi i zawody. No i zbudowany jest bardzo ładnie, widoki godne uwagi :wink: tylko że trochę można zobojętnieć na te widoki, jak są pokazywane ciągle :wink: A rozwiązanie krawatu przez Ryśka wzbudzało w swoim czasie tyyyyle emocji :serce:

Edit: skończyłam szósty odcinek. Główni mieli trochę ładnych scen - jeszcze nic romansowego, ale i tak było miło :wink: Za to zaraz na głowę Kim Boo Joo spadnie bomba, bo jej trenerzy dowiedzieli się o jej regularnych wizytach w klinice dietetycznej :-P

Admete - Pon 19 Wrz, 2022 21:02

Wiola wrzuciła odcinek specjalny :) Ona mi się śniła ostatnio - :lol: Miała troje dzieci, dwie dodatkowe dziewczynki w tym jedna adoptowaną :shock: :lol: Raczej nie powinnam jej o tym pisać w komentarzu, śni się kobieta obcym babom.
Aragonte - Pon 19 Wrz, 2022 21:04

Admete napisał/a:
Raczej nie powinnam jej o tym pisać w komentarzu, śni się kobieta obcym babom.

Sądzę, że podeszłaby do tego z właściwym sobie poczuciem humoru :-D
Jeszcze nie widziałam tego odcinka. Obejrzę, jak będę musiała poprawić sobie jutro nastrój :-P

Admete - Pon 19 Wrz, 2022 21:08

Taniec Wioli zdecydowanie poprawia humor.
Aragonte - Pon 19 Wrz, 2022 21:33

Oczy mi się spociły podczas siódmego odcinka Sztangistki Kim :cry2:
Chyba to przez to, że łatwo mi się wczuwać w kogoś takiego jak Kim Bok Soo z jej pierwszym, oczywiście pechowym i obfitującym w przykre okoliczności zauroczeniem.
Wyjątkowo przykra była dla mnie scena karania bohaterki :-| Jak oglądam seguki z torturami, to mnie nijak to nie rusza, a tutaj były kary, w które jestem w stanie spokojnie się wczuć sama, typu 100 przysiadów z ciężką sztangą :? A już obijanie komuś tyłka kijem to dla mnie koszmar :bejsbol: Może w angielskich internatach uznano by to za normalne, ale dla mnie to masakra :uzi:

Fajnie pokazana jest przyjaźń dziewczyn :serce: Nasz Pływak z Traumą na razie jest trochę na uboczu.

Trzykrotka - Wto 20 Wrz, 2022 08:49

Aż mam ochotę zerknąć sobie na tę dramę, Aragonte :kwiatek: Nie lubiłam bardzo głównej aktorki kiedy drama miała premierę, grała okropną postać w Cheese in the Trap. Ale się do niej przekonałam, a tutaj to wszystko dobrze brzmi.

Link do Imperial Coroner, żebym nie zapomniała
https://www3.myasiantv.cc/show/the-imperial-coroner
Jak mówię - odcinki są krótkie, więc nie ma się co zrażać ich ilością.

BeeMeR - Wto 20 Wrz, 2022 08:50

Wczoraj i mnie dopadła jesienna karma -padłam z zimna i senności.
Oglądam drugi raz Romea, nic nowego nie napiszę, tylko tyle, że cieszę się, że ktoś nakręcono ten smutno-piękny lakorn tak bardzo dla mnie :mrgreen:
Nie zdziwię się jednak, jeśli tylko dla mnie, bo dramatoz jest tu od metra, ale klimat i całokształt jest mój :serce2: - pomijając pewne nadmierne sprawy, ale to jest milczeniem :P

Podtrzymuję zdanie, że Yaya we pierwszych trzech odcinkach wygląda źle, ma chore oczy - to niby koresponduje z tym, jak bardzo żałosna jest jej postać z początku, dobrze, że że potem jest już tylko lepiej, pod każdym względem.

A wczoraj w Shang Chi miałam piękne gumiho :mrgreen:

Trzykrotka - Wto 20 Wrz, 2022 09:42

BeeMeR napisał/a:
A wczoraj w Shang Chi miałam piękne gumiho :mrgreen:

Co to jest Shang Chi? :co_stracilam:

BeeMeR - Wto 20 Wrz, 2022 10:07

Jeden z marvelowskich filmów, ale skojarzenia mam dramowe :wink:

Loana - Wto 20 Wrz, 2022 10:36

Trzykrotka napisał/a:
Aż mam ochotę zerknąć sobie na tę dramę, Aragonte

Też się zaczynam zastanawiać, czy nie spojrzeć na nią :)

Trzykrotka - Wto 20 Wrz, 2022 10:45

BeeMeR napisał/a:

Nic dziwnego, piękne gumiho! :serce:

Aragonte - Wto 20 Wrz, 2022 11:56

Trzykrotka napisał/a:
BeeMeR napisał/a:

Nic dziwnego, piękne gumiho! :serce:

No ba! Gumiho jak nic :-D

Aragonte - Wto 20 Wrz, 2022 12:06

Loana napisał/a:
Trzykrotka napisał/a:
Aż mam ochotę zerknąć sobie na tę dramę, Aragonte

Też się zaczynam zastanawiać, czy nie spojrzeć na nią :)

Polecam szczerze - na razie jestem w połowie, tj. po ósmym odcinku, i ogląda mi się dramę bardzo dobrze. Chce mi się kibicować Kim Bok Joo i ją rozumiem, a to najważniejsze. Choćby jej poczucie, że nie jest atrakcyjna, kobieca itd. - nic dziwnego, że szarmancki Doktorek tak ją zauroczył. Ale szarmancki czy nie, popełnił trochę gaf :zalamka:
Aktorki w ogóle nie pamiętam z Serka. Gra IMHO bardzo dobrze. Ogółem nie mam zastrzeżeń do obsady (w której znajomych twarzy mrowie a mrowie :wink: ).

Spodziewałam się miłej, ciepłej i niezobowiązującej dramy, ale trafiła mnie ku memu zaskoczeniu w czuły punkt i wzruszam się bardziej, niż przewidywałam. To nie jest głupotka w rodzaju Strong Bong Soo i nie ma takich durnych wątków. Są za to wątki w rodzaju zasygnalizowanych romansów w tle, z których coś wyjdzie albo nie, jak np. w przypadku pary trenerów. Tata Taeka wyczuciem nie błyszczy, o nie :twisted:

A, dodam jeszcze, że relacja głównych jest teraz fajna i chyba trochę jak w Fighting My Way. Tj. może nie obściskują się aż tak :twisted: ale nie mają problemu z objęciem, bohaterka sama się domaga, żeby Pływak z Traumą udostępnił jej ramię jako poduszkę itd. BTW nie wiem, czy AM88 miało szansę mieć na to wpływ, ale jest też scena na plaży :lol: Jest w tym luz, swoboda, nie ma sztywności. Oczywiście niebawem to się pewnie skończy wraz z zakiełkowaniem romansu :wink: ale może nie na długo.

Trzykrotka - Wto 20 Wrz, 2022 13:39

Naprawdę dobrze to wszystko brzmi. Może naprawdę poszukam sobie dramy na NF.

Aragonte napisał/a:

Aktorki w ogóle nie pamiętam z Serka. Gra IMHO bardzo dobrze. Ogółem nie mam zastrzeżeń do obsady (w której znajomych twarzy mrowie a mrowie :wink: ).

Oboje główni są z Serka, on grał przyjaciela Seol, tamtejszej głównej, a ona tę wściekłą, straszną, ewidentnie niezrównoważoną psychicznie i emocjonalnie siostrę bliźniaczkę Drugiego. In Ho i In Ha, o ile pamiętam tak się nazywali. Dobrze grała, nie powinnam się czepiać aktorki, ale antypatia do postaci przeszła mi na nią. Potem jeszcze w Doctors grała niezbyt szlachetną postać - i jakoś tak poszło.

Loana - Wto 20 Wrz, 2022 13:53

https://www.kdramastars.c..._ho8lT3R7U0assI
Ktoś wypisał, w jakich podobnych dramach grały ParkEunBin i LeeSeYoung, bo podobno je porównują do siebie :P Ja to wiadomo, crusha mam na jedną z nich tylko, ale przyznam, że fajnie byłoby je kiedyś zobaczyć w jednej dramie, najlepiej grające jakieś lubiące się postacie :)

Aragonte - Wto 20 Wrz, 2022 14:10

Trzykrotka napisał/a:
Naprawdę dobrze to wszystko brzmi. Może naprawdę poszukam sobie dramy na NF.

A ja chyba znajdę sobie tę dramę w innych kanałach, żeby sprawdzić, jaka jest muzyka, bo mam podejrzenia, że Netflix to też ocenzurował :mysle: No i chętnie zachowam sobie w archiwum, będę może powtarzać sobie pod wyszywanie.

Trzykrotka napisał/a:
Oboje główni są z Serka, on grał przyjaciela Seol, tamtejszej głównej, a ona tę wściekłą, straszną, ewidentnie niezrównoważoną psychicznie i emocjonalnie siostrę bliźniaczkę Drugiego. In Ho i In Ha, o ile pamiętam tak się nazywali. Dobrze grała, nie powinnam się czepiać aktorki, ale antypatia do postaci przeszła mi na nią. Potem jeszcze w Doctors grała niezbyt szlachetną postać - i jakoś tak poszło.

Drugiego bardzo lubilam. Tę jego siostrę wyparłam :wink: No, ale ogółem miałam problem z Serkiem jako dramą, więc pewnie to dlatego.

Fanvidy na zachętę :wink:
https://www.youtube.com/watch?v=EFZutlz5BSA
Tytuł piosenki to "Falling slowly" - pasuje to, bo już połowa dramy, a romansu głównego jeszcze nie ma :wink:
I jeszcze jeden - spoilerowy :twisted: Jeśli można mówić o spoilerach w przypadku rom-comu :-P
https://www.youtube.com/watch?v=oCeQkwNmAag

A, napiszę, bo zaraz zapomnę - w Kim Bok Joo jest oczywiście motyw upicia się i dostarczania panny do domu, jednak tutaj widać, że bohater ledwie jest w stanie ją wlec, więc ostatecznie zaiwania duży wózek z supermarketu i odwozi ją w tymże wózeczku :lol:

Edit: chyba będzie konfrontacja dwóch książąt z ML, bo wypatrzyłam cameo Ji Soo :lol: A od razu w pierwszym odcinku było cameo Lee Jong-Suka, zresztą dość zabawne:
https://www.youtube.com/watch?v=x4mPczKCgJU

Edit: tak sobie pomyślałam, że w dramie jest wykorzystany baśniowy motyw księżniczki zaklętej w żabę :wink: A sama żabka pojawia się w paru wersjach, w tym papierowej, origami :wink:

Trzykrotka - Wto 20 Wrz, 2022 15:55

Aragonte napisał/a:

Edit: chyba będzie konfrontacja dwóch książąt z ML, bo wypatrzyłam cameo Ji Soo :lol: A od razu w pierwszym odcinku było cameo Lee Jong-Suka, zresztą dość zabawne:
https://www.youtube.com/watch?v=x4mPczKCgJU

Fajne Brzydactwo :lol: :oklaski:
No właśnie, kojarzyło mi się, że Ji Soo tam się gdzieś przewijał i że w ogóle panowie często razem występowali w różnych sesjach jako BFF.

Aragonte - Wto 20 Wrz, 2022 18:08

Trzykrotka napisał/a:
Fajne Brzydactwo :lol: :oklaski:

Mnie tam rozbawiło porównanie go do postaci z komiksu - to chyba aluzja do "W" :lol:
Sprawdziłam - obie dramy leciały w 2016 roku.
Nie wiem, do czego odnosił się żarcik a propos Sous Chefa, który w Sztangistce gra wujka bohaterki - wynikało z dialogu, że grał "drugie zwłoki po prawej" (czyli "postać, która leżała w sąsiednim łóżku obok bohatera"), ale i tak został okrzyknięty celebrytą :rotfl:

Edit: chyba jednak łyknęłam w nocy więcej odcinków, niż mi się zdawało, bo właśnie zaczęłam 11. I nasz Pływak z Traumą właśnie dokonał odkrycia, że zamiast zwykłej żabki ma w zasięgu ręki księżniczkę :mrgreen: No, trochę mu zajęło rozsupłanie własnych uczuć i ustalenie, że nieźle wtopił :lol:

BeeMeR - Wto 20 Wrz, 2022 19:03

Aragonte napisał/a:
I jeszcze jeden - spoilerowy
Sympatycznie to wygląda. Może się kiedyś skuszę. Brzydactwo uroczo się wdzięczy :mrgreen:
Aragonte - Wto 20 Wrz, 2022 19:38

Dojechałam do cameo Ji Soo. O matko :rotfl:
Jakaż to była śmiertelna zniewaga dla głównego bohatera, że Kim Bok Soo zwróciła się do Ji Soo per "oppa" :-P I jeszcze wmówiła tamtemu, że nasz Pływak z Traumą słabuje trochę na umyśle, jeśli dobrze zrozumiałam :-P A Ji Soo go serdecznie uściskał - jak brata :lol:
Oni tu chyba wygrywają powiązania z Moon Lovers :mrgreen:

Ta scena dla Trzykrotki (jak zakładam) - napisów nie ma, ale najzabawniejsza jest "wymiana zdań" tak od 11 do 16 sekundy :lol:
https://www.youtube.com/watch?v=tRExTCsQiOI

A potem w kompletnej nieświadomości zignorowała półoświadczyny :wink:
- I'll play "Wedding March" at your wedding.
- No, thank you. You'll only ruin my wedding. Instead... why don't you stand next to me?
- Why would I stand next to you instead of your wife?
:zalamka: :lol:

Edit: z kompletnym niedowierzaniem przyjęła też konkretne wyznanie - no, ale w sumie bohater zakładał, że tak to będzie wyglądało :-P Powinien się w sumie cieszyć, że nie dostał z główki, jak w jednym z pierwszych odcinków - w końcu ukradł jej pierwszy pocałunek :wink: Nie jest to może metoda najbardziej zalecana i pewnie Amerykanki były oburzone, że nie spytał, ale mam wrażenie, że na Kim Bok Joo nie było innego sposobu. Teraz przynajmniej ma o kim/o czym myśleć :wink:

Admete - Wto 20 Wrz, 2022 21:17

A mnie się coraz lepiej ogląda Law Cafe. Yu Ri jest pozytywnie szalona :) Podoba mi się też, jak wypada razem główna para.
Aragonte - Wto 20 Wrz, 2022 21:23

Wezmę się za Law Cafe, kiedy skończę Sztangistkę :-)