Seriale - Nie DRAMAtyzujmy w końcu to dopiero 20 raz
Aragonte - Pon 19 Wrz, 2022 12:10
| Trzykrotka napisał/a: | Czy ja dobrze kojarzę, że w sztangistce występował jakiś trójkącik miłosny? |
Ależ oczywiście Chociaż myślę, że to taki trójkącik, w którym bohaterka po prostu przeniesie zainteresowanie z jednego pana na drugiego
| Trzykrotka napisał/a: | | Aragonte napisał/a: |
Trzykrotko, wrzuciłabyś kilka odcinków tego Imperial Coroner na Wschód? Obadałabym, bo brzmi fajnie. |
Postaram się, ale jutro, bo póki co jeszcze mieszkam u przyjaciółki i ogladam online na jej komputerze. Ale chętnie wrzuce, bo mi się ta drama ogromnie podoba. Odcinków ma dużo, ale na szczęście są krótkie. |
A, to nie, podrzuć tylko link do oglądania on line, jeśli możesz
BeeMeR - Pon 19 Wrz, 2022 12:34
Skracaj jak wygodnie, byleśmy wiedziały o czym piszesz
Loana - Pon 19 Wrz, 2022 14:32
| Aragonte napisał/a: | Pewnie będę jedyną poza Caitri, która to obejrzy |
Ja chyba też to obejrzę, bo dawno temu spodobała mi się historia i stwierdziłam , że sobie na odmóżdżenie kiedyś włączę. Zwłaszcza, że postacie wydają się być sympatyczne i to jest komediowe - dużo fragmentów z tej dramy widuję w filmikach. I jest fajny dziewczyński team
Ale na razie nie wiem czemu włączyłam sobie wczoraj (bo wczoraj wieczorem byłam po imprezie w Siewierzu i po Walnym, więc nareszcie mogłam się skupić na czymś innym, czyli na oglądaniu znowu ) dramę w ogóle nie romantyczną i nie lekką -_- i już dwa odcinki za mną i będę oglądała, bo mnie wciągnęło. Admete kiedyś tę dramę polecała, że nie jest taka zła - ale jest o duchach, morderstwach itp."Sell your haunted house" - 16 odcinków na Netflixie, niestety bez polskich napisów. Dziwne, że mnie nachodzi na takie dramy, zamiast kończyć słodkie "Business Proposal" to oglądam duchy i egzorcyzmy
Aragonte - Pon 19 Wrz, 2022 17:01
Loano, IMHO to nie jest typowa drama na odmóżdżenie - do tego celu wybierałam zawsze durniejsze produkcje
Główni chyba zaczynają się nieco zaprzyjaźniać i to jest bardzo fajne
A! Trzynasty książę występuje tu co i rusz rozdziany, jako że część akcji dzieje się na basenie, tj. treningi i zawody. No i zbudowany jest bardzo ładnie, widoki godne uwagi tylko że trochę można zobojętnieć na te widoki, jak są pokazywane ciągle A rozwiązanie krawatu przez Ryśka wzbudzało w swoim czasie tyyyyle emocji
Edit: skończyłam szósty odcinek. Główni mieli trochę ładnych scen - jeszcze nic romansowego, ale i tak było miło Za to zaraz na głowę Kim Boo Joo spadnie bomba, bo jej trenerzy dowiedzieli się o jej regularnych wizytach w klinice dietetycznej
Admete - Pon 19 Wrz, 2022 21:02
Wiola wrzuciła odcinek specjalny Ona mi się śniła ostatnio - Miała troje dzieci, dwie dodatkowe dziewczynki w tym jedna adoptowaną Raczej nie powinnam jej o tym pisać w komentarzu, śni się kobieta obcym babom.
Aragonte - Pon 19 Wrz, 2022 21:04
| Admete napisał/a: | | Raczej nie powinnam jej o tym pisać w komentarzu, śni się kobieta obcym babom. |
Sądzę, że podeszłaby do tego z właściwym sobie poczuciem humoru
Jeszcze nie widziałam tego odcinka. Obejrzę, jak będę musiała poprawić sobie jutro nastrój
Admete - Pon 19 Wrz, 2022 21:08
Taniec Wioli zdecydowanie poprawia humor.
Aragonte - Pon 19 Wrz, 2022 21:33
Oczy mi się spociły podczas siódmego odcinka Sztangistki Kim
Chyba to przez to, że łatwo mi się wczuwać w kogoś takiego jak Kim Bok Soo z jej pierwszym, oczywiście pechowym i obfitującym w przykre okoliczności zauroczeniem.
Wyjątkowo przykra była dla mnie scena karania bohaterki Jak oglądam seguki z torturami, to mnie nijak to nie rusza, a tutaj były kary, w które jestem w stanie spokojnie się wczuć sama, typu 100 przysiadów z ciężką sztangą A już obijanie komuś tyłka kijem to dla mnie koszmar Może w angielskich internatach uznano by to za normalne, ale dla mnie to masakra
Fajnie pokazana jest przyjaźń dziewczyn Nasz Pływak z Traumą na razie jest trochę na uboczu.
Trzykrotka - Wto 20 Wrz, 2022 08:49
Aż mam ochotę zerknąć sobie na tę dramę, Aragonte Nie lubiłam bardzo głównej aktorki kiedy drama miała premierę, grała okropną postać w Cheese in the Trap. Ale się do niej przekonałam, a tutaj to wszystko dobrze brzmi.
Link do Imperial Coroner, żebym nie zapomniała
https://www3.myasiantv.cc/show/the-imperial-coroner
Jak mówię - odcinki są krótkie, więc nie ma się co zrażać ich ilością.
BeeMeR - Wto 20 Wrz, 2022 08:50
Wczoraj i mnie dopadła jesienna karma -padłam z zimna i senności.
Oglądam drugi raz Romea, nic nowego nie napiszę, tylko tyle, że cieszę się, że ktoś nakręcono ten smutno-piękny lakorn tak bardzo dla mnie
Nie zdziwię się jednak, jeśli tylko dla mnie, bo dramatoz jest tu od metra, ale klimat i całokształt jest mój - pomijając pewne nadmierne sprawy, ale to jest milczeniem
Podtrzymuję zdanie, że Yaya we pierwszych trzech odcinkach wygląda źle, ma chore oczy - to niby koresponduje z tym, jak bardzo żałosna jest jej postać z początku, dobrze, że że potem jest już tylko lepiej, pod każdym względem.
A wczoraj w Shang Chi miałam piękne gumiho
Trzykrotka - Wto 20 Wrz, 2022 09:42
| BeeMeR napisał/a: | A wczoraj w Shang Chi miałam piękne gumiho |
Co to jest Shang Chi?
BeeMeR - Wto 20 Wrz, 2022 10:07
Jeden z marvelowskich filmów, ale skojarzenia mam dramowe
Loana - Wto 20 Wrz, 2022 10:36
| Trzykrotka napisał/a: | | Aż mam ochotę zerknąć sobie na tę dramę, Aragonte |
Też się zaczynam zastanawiać, czy nie spojrzeć na nią
Trzykrotka - Wto 20 Wrz, 2022 10:45
| BeeMeR napisał/a: | Jeden z marvelowskich filmów, ale skojarzenia mam dramowe
|
Nic dziwnego, piękne gumiho!
Aragonte - Wto 20 Wrz, 2022 11:56
| Trzykrotka napisał/a: | | BeeMeR napisał/a: | Jeden z marvelowskich filmów, ale skojarzenia mam dramowe
|
Nic dziwnego, piękne gumiho! |
No ba! Gumiho jak nic
Aragonte - Wto 20 Wrz, 2022 12:06
| Loana napisał/a: | | Trzykrotka napisał/a: | | Aż mam ochotę zerknąć sobie na tę dramę, Aragonte |
Też się zaczynam zastanawiać, czy nie spojrzeć na nią |
Polecam szczerze - na razie jestem w połowie, tj. po ósmym odcinku, i ogląda mi się dramę bardzo dobrze. Chce mi się kibicować Kim Bok Joo i ją rozumiem, a to najważniejsze. Choćby jej poczucie, że nie jest atrakcyjna, kobieca itd. - nic dziwnego, że szarmancki Doktorek tak ją zauroczył. Ale szarmancki czy nie, popełnił trochę gaf
Aktorki w ogóle nie pamiętam z Serka. Gra IMHO bardzo dobrze. Ogółem nie mam zastrzeżeń do obsady (w której znajomych twarzy mrowie a mrowie ).
Spodziewałam się miłej, ciepłej i niezobowiązującej dramy, ale trafiła mnie ku memu zaskoczeniu w czuły punkt i wzruszam się bardziej, niż przewidywałam. To nie jest głupotka w rodzaju Strong Bong Soo i nie ma takich durnych wątków. Są za to wątki w rodzaju zasygnalizowanych romansów w tle, z których coś wyjdzie albo nie, jak np. w przypadku pary trenerów. Tata Taeka wyczuciem nie błyszczy, o nie
A, dodam jeszcze, że relacja głównych jest teraz fajna i chyba trochę jak w Fighting My Way. Tj. może nie obściskują się aż tak ale nie mają problemu z objęciem, bohaterka sama się domaga, żeby Pływak z Traumą udostępnił jej ramię jako poduszkę itd. BTW nie wiem, czy AM88 miało szansę mieć na to wpływ, ale jest też scena na plaży Jest w tym luz, swoboda, nie ma sztywności. Oczywiście niebawem to się pewnie skończy wraz z zakiełkowaniem romansu ale może nie na długo.
Trzykrotka - Wto 20 Wrz, 2022 13:39
Naprawdę dobrze to wszystko brzmi. Może naprawdę poszukam sobie dramy na NF.
| Aragonte napisał/a: |
Aktorki w ogóle nie pamiętam z Serka. Gra IMHO bardzo dobrze. Ogółem nie mam zastrzeżeń do obsady (w której znajomych twarzy mrowie a mrowie ).
|
Oboje główni są z Serka, on grał przyjaciela Seol, tamtejszej głównej, a ona tę wściekłą, straszną, ewidentnie niezrównoważoną psychicznie i emocjonalnie siostrę bliźniaczkę Drugiego. In Ho i In Ha, o ile pamiętam tak się nazywali. Dobrze grała, nie powinnam się czepiać aktorki, ale antypatia do postaci przeszła mi na nią. Potem jeszcze w Doctors grała niezbyt szlachetną postać - i jakoś tak poszło.
Loana - Wto 20 Wrz, 2022 13:53
https://www.kdramastars.c..._ho8lT3R7U0assI
Ktoś wypisał, w jakich podobnych dramach grały ParkEunBin i LeeSeYoung, bo podobno je porównują do siebie Ja to wiadomo, crusha mam na jedną z nich tylko, ale przyznam, że fajnie byłoby je kiedyś zobaczyć w jednej dramie, najlepiej grające jakieś lubiące się postacie
Aragonte - Wto 20 Wrz, 2022 14:10
| Trzykrotka napisał/a: | | Naprawdę dobrze to wszystko brzmi. Może naprawdę poszukam sobie dramy na NF. |
A ja chyba znajdę sobie tę dramę w innych kanałach, żeby sprawdzić, jaka jest muzyka, bo mam podejrzenia, że Netflix to też ocenzurował No i chętnie zachowam sobie w archiwum, będę może powtarzać sobie pod wyszywanie.
| Trzykrotka napisał/a: | | Oboje główni są z Serka, on grał przyjaciela Seol, tamtejszej głównej, a ona tę wściekłą, straszną, ewidentnie niezrównoważoną psychicznie i emocjonalnie siostrę bliźniaczkę Drugiego. In Ho i In Ha, o ile pamiętam tak się nazywali. Dobrze grała, nie powinnam się czepiać aktorki, ale antypatia do postaci przeszła mi na nią. Potem jeszcze w Doctors grała niezbyt szlachetną postać - i jakoś tak poszło. |
Drugiego bardzo lubilam. Tę jego siostrę wyparłam No, ale ogółem miałam problem z Serkiem jako dramą, więc pewnie to dlatego.
Fanvidy na zachętę
https://www.youtube.com/watch?v=EFZutlz5BSA
Tytuł piosenki to "Falling slowly" - pasuje to, bo już połowa dramy, a romansu głównego jeszcze nie ma
I jeszcze jeden - spoilerowy Jeśli można mówić o spoilerach w przypadku rom-comu
https://www.youtube.com/watch?v=oCeQkwNmAag
A, napiszę, bo zaraz zapomnę - w Kim Bok Joo jest oczywiście motyw upicia się i dostarczania panny do domu, jednak tutaj widać, że bohater ledwie jest w stanie ją wlec, więc ostatecznie zaiwania duży wózek z supermarketu i odwozi ją w tymże wózeczku
Edit: chyba będzie konfrontacja dwóch książąt z ML, bo wypatrzyłam cameo Ji Soo A od razu w pierwszym odcinku było cameo Lee Jong-Suka, zresztą dość zabawne:
https://www.youtube.com/watch?v=x4mPczKCgJU
Edit: tak sobie pomyślałam, że w dramie jest wykorzystany baśniowy motyw księżniczki zaklętej w żabę A sama żabka pojawia się w paru wersjach, w tym papierowej, origami
Trzykrotka - Wto 20 Wrz, 2022 15:55
| Aragonte napisał/a: |
Edit: chyba będzie konfrontacja dwóch książąt z ML, bo wypatrzyłam cameo Ji Soo A od razu w pierwszym odcinku było cameo Lee Jong-Suka, zresztą dość zabawne:
https://www.youtube.com/watch?v=x4mPczKCgJU |
Fajne Brzydactwo
No właśnie, kojarzyło mi się, że Ji Soo tam się gdzieś przewijał i że w ogóle panowie często razem występowali w różnych sesjach jako BFF.
Aragonte - Wto 20 Wrz, 2022 18:08
| Trzykrotka napisał/a: | Fajne Brzydactwo |
Mnie tam rozbawiło porównanie go do postaci z komiksu - to chyba aluzja do "W"
Sprawdziłam - obie dramy leciały w 2016 roku.
Nie wiem, do czego odnosił się żarcik a propos Sous Chefa, który w Sztangistce gra wujka bohaterki - wynikało z dialogu, że grał "drugie zwłoki po prawej" (czyli "postać, która leżała w sąsiednim łóżku obok bohatera"), ale i tak został okrzyknięty celebrytą
Edit: chyba jednak łyknęłam w nocy więcej odcinków, niż mi się zdawało, bo właśnie zaczęłam 11. I nasz Pływak z Traumą właśnie dokonał odkrycia, że zamiast zwykłej żabki ma w zasięgu ręki księżniczkę No, trochę mu zajęło rozsupłanie własnych uczuć i ustalenie, że nieźle wtopił
BeeMeR - Wto 20 Wrz, 2022 19:03
| Aragonte napisał/a: | | I jeszcze jeden - spoilerowy | Sympatycznie to wygląda. Może się kiedyś skuszę. Brzydactwo uroczo się wdzięczy
Aragonte - Wto 20 Wrz, 2022 19:38
Dojechałam do cameo Ji Soo. O matko
Jakaż to była śmiertelna zniewaga dla głównego bohatera, że Kim Bok Soo zwróciła się do Ji Soo per "oppa" I jeszcze wmówiła tamtemu, że nasz Pływak z Traumą słabuje trochę na umyśle, jeśli dobrze zrozumiałam A Ji Soo go serdecznie uściskał - jak brata
Oni tu chyba wygrywają powiązania z Moon Lovers
Ta scena dla Trzykrotki (jak zakładam) - napisów nie ma, ale najzabawniejsza jest "wymiana zdań" tak od 11 do 16 sekundy
https://www.youtube.com/watch?v=tRExTCsQiOI
A potem w kompletnej nieświadomości zignorowała półoświadczyny
- I'll play "Wedding March" at your wedding.
- No, thank you. You'll only ruin my wedding. Instead... why don't you stand next to me?
- Why would I stand next to you instead of your wife?
Edit: z kompletnym niedowierzaniem przyjęła też konkretne wyznanie - no, ale w sumie bohater zakładał, że tak to będzie wyglądało Powinien się w sumie cieszyć, że nie dostał z główki, jak w jednym z pierwszych odcinków - w końcu ukradł jej pierwszy pocałunek Nie jest to może metoda najbardziej zalecana i pewnie Amerykanki były oburzone, że nie spytał, ale mam wrażenie, że na Kim Bok Joo nie było innego sposobu. Teraz przynajmniej ma o kim/o czym myśleć
Admete - Wto 20 Wrz, 2022 21:17
A mnie się coraz lepiej ogląda Law Cafe. Yu Ri jest pozytywnie szalona Podoba mi się też, jak wypada razem główna para.
Aragonte - Wto 20 Wrz, 2022 21:23
Wezmę się za Law Cafe, kiedy skończę Sztangistkę
|
|
|