To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Z Południa na Północ
Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.

Seriale - Prawnik potrzebny od zaraz! - czyli dramaland po raz 15-ty

Aragonte - Czw 11 Paź, 2018 12:05

Trzykrotka napisał/a:
Chyba za dużo Grzędowicza od rana, bo się przestraszyłam :lol:

Chyba tak :lol:

Admete, poczytałam sobie na Soompi wątek TGD i przychylam się do opinii, że happy endu - w sensie dla kiełkującego wątku miłosnego - nie będzie :-| Nawet OST jest smutny i coś tam mówi o miłości niespełnionej.

Admete - Czw 11 Paź, 2018 14:59

Bardzo to możliwe...Szkoda by jednak było.
Aragonte - Czw 11 Paź, 2018 15:04

No szkoda, ale jakoś nie bardzo wierzę w happy end :mysle:
Najwyżej się miło rozczaruję :wink:

Admete - Czw 11 Paź, 2018 15:06

No właśnie - może nas zaskoczą.
Aragonte - Czw 11 Paź, 2018 15:14

No, może...
Ładny pan z TGD :wink:

Admete - Czw 11 Paź, 2018 15:34

Bardzo ładny ;)
Trzykrotka - Czw 11 Paź, 2018 16:24

Dostałam sms, że komputer gotowy :cheerleader2:
BeeMeR - Czw 11 Paź, 2018 16:26

No i dobrze!
(Ja właśnie finalizuję Oczy - olaboga jaka masakra emocjonalna.... gdybym była zaangażowana :P )

Admete - Czw 11 Paź, 2018 16:34

To super wiadomość! To teraz będzie jak nowy.
Aragonte - Czw 11 Paź, 2018 16:35

Trzykrotka napisał/a:
Dostałam sms, że komputer gotowy :cheerleader2:

Super! :cheerleader2: :cheerleader2: :taniec:

BeeMeR napisał/a:
No i dobrze!
(Ja właśnie finalizuję Oczy - olaboga jaka masakra emocjonalna.... gdybym była zaangażowana :P )

A Hwayugi dalej oglądasz czy zrobiłaś sobie przerwę?

BeeMeR - Czw 11 Paź, 2018 21:48

Oczywiście, że oglądam (tj. dziś wieczorem obejrzałam kawałek ale już mi się oczy zamykają), zwłaszcza, ze robicie Małpie piękny pr ;) acz zrobiłam przerwę na Księciunia bo dramy ongoing lubię oglądać na bieżąco, jeśli już się na nie decyduję.
Aragonte - Czw 11 Paź, 2018 22:06

BeeMeR napisał/a:
Oczywiście, że oglądam (tj. dziś wieczorem obejrzałam kawałek ale już mi się oczy zamykają), zwłaszcza, ze robicie Małpie piękny pr

My niewinne, Małpa winna :serduszkate:

Edit: powtórzyłam sobie właśnie fragmenty 10. odcinka Hwayugi włącznie z reaktywacją GGG (to parę razy, palec mi się omsknął :ops1: ) i powtarzam z mocą - to Małpa jest winna, o! :serduszkate: :wachluje: :goraco:

BeeMeR - Pią 12 Paź, 2018 06:48

Oczy Anioła skończyłam wczoraj - po 7 odcinku w który m pani zerwała z Drugim i padła w objęcia Pierwszego przeskoczyłam do 19. i znalazłam się w dramowym Matriksie - oto młodzi a potem starsi bohaterowie przeżywali to wszystko, co wykluczyły pierwsze dwa odcinki: spotkali się po operacji panny, mama nie uległa wypadkowi, tata nie sprzeciwiał się związkowi, kochali się całe studia i życie dorosłe aż do ślubu z wallkisem a wszyscy byli tak szczęśliwi że aż mdliło.

To wszystko był oczywiście fake, wizja którą roztoczyła listownie panna przed panem "co by było gdyby" zrywając z nim z jakiegoś powodu (może się wreszcie dowiedziała kto jest dawcą) i wyjeżdżając na najbardziej odległą wyspę. Pan zapijał smutki z Drugim, pocieszał się wędkowaniem itp.

Znalazł ją i na jej oczach uległ wypadkowi - no i wreszcie wtedy go zechciała i widzowie dostali kolejne wallkissy.

Kuriozalna sprawa moim zdaniem - jeszcze zanim porzuciłam dramę było widać że nie umie się rozstać z Kang Ha Neulem i dostaje do grania kolejne sceny, coraz mniej związane z całkiem niezłym początkiem i coraz mniej potrzebne. W sumie nic dziwnego, bo pierwsza para miała znacznie lepszą chemię oraz ładniejsze kissy - no i zdecydowanie więcej sensownych scen do grania, mimo znacznie krótszego czasu antenowego.

Trzykrotka - Pią 12 Paź, 2018 12:53

Bardzo udana jest ta pierwsza para, ze zdjęć sądząc. Dziś rano wpadł mi w ręce film z YT pod hasłem "z kim Iksiński/Iksińska ma najlepszą chemię." Na tapetę wzięli pannę Nam - i moim zdaniem z każdym partnerem wypadała cudownie. A miała ich nie byle jakich: Koszmit w Will It Snow On Christmas, Kang Ha Neull w Angel Eyes, mój ulubieniec Park Hyung Sik w What Happened To My Family, cudny Seo In Guk w Shopping King Luis, mister "całujemy się aż furczy Ji Chang Wok w Suspicious Partner i.... nadąsany księciunio D.D w 100 Days - póki co najsłabszy zawodnik.

Na otwarcie sezonu komputerowego zapodałam sobie Dołeczka - wieczór miałam krótki, uznałam, że półgodzinne odcinki 2-odcinkowej dramy będą w sam raz. You Drive Me Crazy. Póki co obejrzałam połowę. Przyjemna opowiastka o dwojgu ludziach, którzy się od zawsze przyjaźnią, a kiedyś się ze sobą przespali. Sądząc po miłości pani do piwa, nalewek innych alkoholi, pewnie stało się to w lekkim zamroczeniu. I teraz ona chciałaby bardziej na zawsze, pan nie bardzo... Więc pani pod różnymi pretekstami wprowadza mu się do domu, śpi na sofie - i walczy.
Trochę mnie uśpiło spokojne tempo, ale drama przyjemna. Pani ładna w spokojny i nienachalny sposób, Dołeczka miło w końcu zobaczyć w pierwszoplanowej roli.

Powiem wam, że choć Goblin był potwornie nudną dramą, to ost ma przepiękny, co teraz doceniam. Moja ukochana próbka
https://www.youtube.com/watch?v=pcKR0LPwoYs

Aragonte napisał/a:
to Małpa jest winna, o! :serduszkate: :wachluje: :goraco:

Ależ oczywiście :serduszkate:
https://www.youtube.com/watch?v=TUdhLNZspm4

Aragonte - Pią 12 Paź, 2018 13:08

Trzykrotka napisał/a:
Powiem wam, że choć Goblin był potwornie nudną dramą, to ost ma przepiękny, co teraz doceniam. Moja ukochana próbka
https://www.youtube.com/watch?v=pcKR0LPwoYs

Fragmenty OST-a Goblina znam, lubię i czasem słucham. Ten baardzo lubię :serduszkate:

Trzykrotka napisał/a:
Ależ oczywiście :serduszkate:
https://www.youtube.com/watch?v=TUdhLNZspm4

Ci niegrzeczni chłopcy mają w sobie coś :serduszkate:
Przypominam sobie ostatnio fragmenty Hwayugi i nadal to potwierdzam :wink:

Trzykrotka - Pią 12 Paź, 2018 13:15

A właśnie, Aragonte :kwiatek: specjalnie dla ciebie YYS w trakcie próby piosenki do fanmityngu. Śpiewa i tańczy :serce:
http://captainchoisiwon.t...idolyooyeonseok

Aragonte - Pią 12 Paź, 2018 13:51

Najbardziej mi pasuje YYS w wersji samurajowej, co tu kryć, ale w cywilu też go całkiem lubię :serduszkate:
A, właśnie, Trzykrotko, do którego odcinka dojechałaś z Answer Me 1994? Chilbong się już zdeklarował?

Trzykrotka - Pią 12 Paź, 2018 13:53

Zakończyłam na upalnym lecie i zaproszeniu Na Jung przez Chilbonga na mecz z monologiem wewnętrznym na temat jego pierwszej miłości. Teraz mogę iść dalej.
BeeMeR - Pią 12 Paź, 2018 13:58

Na Małpę nie zwalajcie, on niczemu nie winien - wczoraj mi fachowo wyeliminował ducha z Love motelu :mrgreen:
YDMC bardziej mi się podobało w drugiej części, w pierwszej pani była nieco sztucznie wesoła imho. Potem było bardziej naturalnie, a kissu śliczne. OJ, Dołeczek się marnuje teraz, ech.

Aragonte - Pią 12 Paź, 2018 14:06

BeeMeR napisał/a:
Na Małpę nie zwalajcie, on niczemu nie winien - wczoraj mi fachowo wyeliminował ducha z Love motelu :mrgreen:

Aj, uwielbiam scenę przed praniem ducha na kwaśne jabłko :serce2: Małpa wygląda tam fantastycznie IMHO, a poza tym w jego zachowaniu jest taka mieszanka udawanej niewinności i prowokacji, że zwykle muszę sobie tę scenę od razu powtórzyć, żeby się upewnić, że niczego nie uroniłam :wink:

Trzykrotka - Pią 12 Paź, 2018 14:40

Aragonte napisał/a:
Małpa wygląda tam fantastycznie IMHO, a poza tym w jego zachowaniu jest taka mieszanka udawanej niewinności i prowokacji, że zwykle muszę sobie tę scenę od razu powtórzyć, żeby się upewnić, że niczego nie uroniłam :wink:

Ach, ten płaszcz niby-mundur :rumieniec: Scena jest boska, to prawda. Ja za każdym razem nie mogę się nacieszyć tym gestem, którym LSG przegania cichcem ducha, żeby Sun Mi go nie zauważyła i żebym im nie przeszkadzał :mrgreen: A najlepsze, że Jin Sun Mi daje się złapać na haczyk i już-już chce tłumaczyć Małpie dlaczego nie mógłby zamieszkać w hotelu z takim wielkim łożem i wanną :lol:

https://www.youtube.com/watch?v=aJV5wDfuUI8

Aragonte - Pią 12 Paź, 2018 14:50

Trzykrotka napisał/a:
Scena jest boska, to prawda. Ja za każdym razem nie mogę się nacieszyć tym gestem, którym LSG przegania cichcem ducha, żeby Sun Mi go nie zauważyła i żebym im nie przeszkadzał :mrgreen: A najlepsze, że Jin Sun Mi daje się złapać na haczyk i już-już chce tłumaczyć Małpie dlaczego nie mógłby zamieszkać w hotelu z takim wielkim łożem i wanną :lol:

A Małpa wcześniej znacząco podskakuje na tym wielkim łóżku, zachwyca się, jaki pokój jest wielki i wygodny, proponuje Sun Mi wspólne oglądanie filmu w tymże pokoju i spogląda na Sun Mi niewinnym wzrokiem :mrgreen: Muszę wymyślić jakąś Oskę dla tej sceny :mrgreen:

BeeMeR - Pią 12 Paź, 2018 15:01

Tak, tak - Małpa jest wyjątkowo niewinna i niezorientowana w temacie :angeldevil:
Trzykrotka - Pią 12 Paź, 2018 15:06

BeeMeR napisał/a:
Tak, tak - Małpa jest wyjątkowo niewinna i niezorientowana w temacie :angeldevil:

Jasne, a na koniec jeszcze próbuje sztuczki "mówiłaś, że tu jest więcej duchów, więc wracajmy do tego, co zaczęliśmy" :lol:

Alicja - Pią 12 Paź, 2018 20:10

Aragonte napisał/a:
Trzykrotka napisał/a:
Chyba za dużo Grzędowicza od rana, bo się przestraszyłam :lol:

:rotfl:

Książę wpadł z całym impetem w ogromną kupę naturalnego nawozu i latają dookoła niego muchy.
Widzicie, co mnie dzisiaj śmieszy? :haha no:

W domu mam szpital, dwoje młodszych gorączkuje ponad 39 i wymiotuje od wczoraj. jestem tak zmęczona,że jak ktoś jeszcze wpadnie w kupę gówna to też się ucieszę.