Seriale - Kropki, paski i uczuciowe trójkąty - dramaland po raz 9
Agn - Nie 07 Sie, 2016 21:51
| BeeMeR napisał/a: | | tym od Ani? |
Owszem. Wszędzie miałam łupki.
| Aragonte napisał/a: | | Pffffffffff. Mam nadzieję, że Czwarty Książę w wersji Junkiego się zrehabilituje |
No już na wstępie wie, co czerń czyni z mężczyzną, więc zdecydowanie będzie lepszy.
No nic, nasza panna trafiła do pałacu i parzy cesarzowi herbatę, a cała armia ludzi z różnych powodów zadbała, by jej cesarz aby na konkubinę sobie nie wziął. Mało się nie pozabijali o siebie, tak wszyscy galopowali do swoich pałacowych wtyk.
PS Tymczasem współczesnym Chinom coś odwaliło i...
http://koalasplayground.c...aad-deployment/
Aragonte - Nie 07 Sie, 2016 22:13
Odcinek 9. Mr Baek - tutaj z kolei nie pije się herbatki, tylko coś mocniejszego
Obaj panowie są już nieco spici, ale synek/młodszy brat faktycznie okazał się słabszy w tych zawodach. Zaczęły się przechwałki:
Młody (syn/młodszy brat) : There's something about me that you should know. I'd drink from my late father's hard liquor cabinet without him knowing when I was in middle school. I'd fill the empty bottles with barley tea afterward. I bet my father never knew about that until he passed away.
Shin (ojciec/hyung): Our late father knew about that. You drank three bottles of hard liquor he treasured. Those were 30-year-old liquors. He also knew that you even consumed a bottle of wild ginseng wine.
Agn - Nie 07 Sie, 2016 22:22
I co synek na to?
Aragonte - Nie 07 Sie, 2016 22:23
| Trzykrotka napisał/a: | | Aragonte napisał/a: |
Bohaterka przypomina mi ciut Jan Di z BBF, ale jest od tamtej ładniejsza - taki typ drobniutkiego Kopciuszka, krucha, drobna, ale na razie nie wydaje mi się głupia. |
Jang NaRa, świeżo po dramie z Jang Hyukiem Fated To Love You. Teraz widzę, że to była "Jang couple," jak "Song couple" w Kropkach.... Nawet siostrę dramową dali jej tę samą, co tam. Syna grał przystojniak Lee Jun (ale nie Ki ) i ja wyłącznie dla niego zaczęłam oglądać. Chyba ze 4 odcinki obejrzałam wtedy. Może teraz jeszcze wrócę Bo streszczenia są wielce zachęcające |
Wiesz co, to nie jest taka zła drama, jak na początku się obawiałam. Pewne wątki można przewinąć a Shina i jego interakcje z panną, menedżerem (tatuś z Iljimae) oraz niepokornym synem/młodszym bratem ogląda się fajnie. Jest sporo humoru, pod koniec obawiam się niestety angstu *wzdech* Nie jest to nic ambitnego, ale jako sfazowana na Shina chętnie obejrzę sobie też taką bajkę.
BTW wyławiam baśniowe motywy w dialogach Spróbuję znaleźć jeden dialog, w którym się przewijało kilka odwołań do postaci z baśni Do Kopciuszka, Królewny Śnieżki i siedmiu krasnoludków
Trzykrotka - Nie 07 Sie, 2016 22:23
O współczesnej sytuacji geo-politycznej to nawet nie zaczynajmy tutaj rozmawiać In Na ma już chyba niemal dokończoną dramę o dziewczynie z lat 30 wędrującej do naszych czasów. Mogą ją (dramę) teraz zapuszkować, stać ich Oby nam Jun Ki nie zapuszkowali Że o sytuacji dobrosąsiedzkiej nie wspomnę.
| Agn napisał/a: |
A ze spraw czysto faflunijnych - 4 książę ma lepszą prezencję i fajniejsze spojrzenie potrafi rzucić, ale ma okropny głos. Właśnie oglądam 6. odcinek BBJX i zwróciłam na to uwagę. Książę nr 4 z rzadka się w dramie pokazywał, a jeszcze mniej się odzywał, więc nie miałam za bardzo okazji go posłuchać. Teraz zaś mówi... może miał zły dzień... może go przeziębienie jakieś dopadło... może nie wiem, co, ale głos ma jak żaba z zatwardzeniem.
|
Z zatwardzeniem
IMO w ogóle koncepcja na Czwartego była znakomita. Oszczędny w zachowaniu i uśmiechach (uśmiechał się lekko i kpiąco tylko kiedy sprawa dotyczyła Ruoxi), skupiony, chłodny. Procentowało to w tej części dramy, w której państwo byli już oficjalnie zakochani - w miłym sam na sam Czwarty stawał się człowiekiem. Ale coś obsadowo było nie tak IMO. Ja wiem, że aktor jest pewnie bardzo popularny, ale tutaj pasował jak pięść do nosa. Był niski, istny knypek przy rosłym ojcu i braciach. On był rodzonym bratem Czternastego - drągala. Wyglądał przy braciach komicznie. Mało jest urodziwy w zestawieniu choćby z Trzynastym. No i ten głos i brzydka mimika Podoba mi się za to sposób mówienia: wypowiada się krótko i stanowczo, szybko ocenia sytuację. Tam jest taki nieustający festiwal ukłonów - za każdym razem, kiedy Ruoxi spotyka księcia, musi lekko dygnąć i zostać w tej pozycji, póki on jej nie każe wstać. Czternasty z reguły wskazuje to "wstań" szerokim gestem dłoni. Czwarty rzuca komendę. Czwarty ładnie okazuje zainteresowanie Ruoxi - jak Agn pisała: uważnym spojrzeniem z daleka, jakimiś uśmieszkami na stronie, kiedy domyśla się więcej, niż ona chciałaby powiedzieć. Potem zaczną się prezenty
Piękna była selekcja Ruoxi na stanowisko w pałacu, nie? Książęta tak się starali, żeby była z brzegu, u mamusi na posadzie pokojówki, że w końcu umieścili ją na najbardziej niedostępnym dla nich miejscu - u boku cesarza Trza będzie teraz latami czekać na jej "zdolność małżeńską," nie ma lekko.
Teraz to już Ruoxi głównie będzie biegać z tacą
Aragonte - Nie 07 Sie, 2016 22:29
| Agn napisał/a: | I co synek na to? |
Synek (ze szlochem, rzucając się zakłopotanemu Shinowi na szyję): Father... Are you my father? Father. I think you're my father... Father, I've missed you.
Edit: a nie, to ma jeszcze dalszy ciąg, ale może już reszty nie zdradzę, a nuż Trzykrotka wróci do oglądania tego
Edit: Albo zresztą wrzucę
Shin (zrezygnowany): I'm... I'm your father, okay?
Synek: Don't be ridiculous. My late father, you see... he was very cool. He was very intelligent, too. And his nose was pointier than yours. He didn't have deep wrinkles around his mouth like you do. Well, he had a nasty temper... I'm the one who's crazy for thinking that you were him.
Agn - Nie 07 Sie, 2016 22:54
| Trzykrotka napisał/a: | | Oby nam Jun Ki nie zapuszkowali |
No cóż, ich pieniądze, ich strata. W Korei i Japonii drama normalnie będzie nadawana.
Tylko chińskich fanów mi szkoda, bo pewnie napaleni są na dramę. No i sporo odpadnie fm, bo nie będzie wjazdu. Chore to w ogóle wszystko, ale serio - nie bardzo wiem, dlaczego nagle Chiny stawiają przed Koreańczykami mury. Pewnie coś cuchnie w polityce.
| Trzykrotka napisał/a: | | IMO w ogóle koncepcja na Czwartego była znakomita. Oszczędny w zachowaniu i uśmiechach (uśmiechał się lekko i kpiąco tylko kiedy sprawa dotyczyła Ruoxi), skupiony, chłodny. Procentowało to w tej części dramy, w której państwo byli już oficjalnie zakochani - w miłym sam na sam Czwarty stawał się człowiekiem. |
Tego jeszcze nie widziałam, ale fakt, że nie jest zbyt rozbuchany z ekspresją. I żeby nie było - to bardzo pasuje. Nawet Ruoxi myśli o nim jak o bryle lodu. Ale w zasadzie pasuje mi to bardzo.
| Trzykrotka napisał/a: | | Był niski, istny knypek przy rosłym ojcu i braciach. On był rodzonym bratem Czternastego - drągala. Wyglądał przy braciach komicznie. Mało jest urodziwy w zestawieniu choćby z Trzynastym. No i ten głos i brzydka mimika |
I kiedy już wymieniłaś wszystkie jego minusy, to ja powiem, że on mi nie wadzi w żaden sposób. Okej, jego bracia są śliczniejsi, ale jako rzekłam - Czwarty jest męski. Nie jest wysoki, ale nawet nie zwracam na to uwagi. Mimiki prawie nie ma (acz powtórzę - pasuje do postaci!), urodziwy jest taki se, ale ma w sobie jednak to coś. Ino głos ma nienajszczęśliwszy.
| Trzykrotka napisał/a: | | Podoba mi się za to sposób mówienia: wypowiada się krótko i stanowczo, szybko ocenia sytuację. Tam jest taki nieustający festiwal ukłonów - za każdym razem, kiedy Ruoxi spotyka księcia, musi lekko dygnąć i zostać w tej pozycji, póki on jej nie każe wstać. Czternasty z reguły wskazuje to "wstań" szerokim gestem dłoni. Czwarty rzuca komendę. Czwarty ładnie okazuje zainteresowanie Ruoxi - jak Agn pisała: uważnym spojrzeniem z daleka, jakimiś uśmieszkami na stronie, kiedy domyśla się więcej, niż ona chciałaby powiedzieć. Potem zaczną się prezenty |
To też mi się podoba. I właśnie - to jest dobra koncepcja postaci. Oszczędna mimika, dyskretne uśmieszki, "bryła lodu" - ale to jest, zdaje się, facet, który ma dokonać przewrotu i zgarnąć tron dla siebie, więc nie pasowałby mi tu fircyk z trzynastozgłoskowcem na ustach. Fajne jest, że on jak już się odzywa, to nie o bzdetach, tylko konkretnie. I pomógł Ruoxi - czterema słowami "jak najlepiej wykorzystać sytuację".
| Trzykrotka napisał/a: | | Piękna była selekcja Ruoxi na stanowisko w pałacu, nie? Książęta tak się starali, żeby była z brzegu, u mamusi na posadzie pokojówki, że w końcu umieścili ją na najbardziej niedostępnym dla nich miejscu - u boku cesarza |
Kwiknęłam przy tym. Wiedziałam od ciebie, że ona mu będzie tą herbatę latami parzyć*, ale i tak jako puenta ich starań to było cudne.
*Swoją szosą ile lat ma ciało bohaterki? Bo bohaterka miała lat 25, ale wylądowała nie w swoim ciele (jak sugeruje drama), więc się zastanawiam... Było powiedziane, że jak ktoś ląduje w pałacu jako sługa, to do 24 roku życia nie wychodzi z pałacu, a potem może wyjść za mąż za wskazanego przez cesarza mężczyznę, jeśli tego chce. No tak, tylko nasza Ruoxi już przekroczyła granicę wiekową.
| Trzykrotka napisał/a: | | Teraz to już Ruoxi głównie będzie biegać z tacą |
I będzie wciąż oblewać Przygłupa, żeby znowu czegoś nie palnął przy przyszłym cesarzu?
Dobra, to ja robię fotki i zaraz wam wszystkim pokażę who is who.
| Aragonte napisał/a: | Shin (zrezygnowany): I'm... I'm your father, okay?
Synek: Don't be ridiculous. My late father, you see... he was very cool. He was very intelligent, too. And his nose was pointier than yours. He didn't have deep wrinkles around his mouth like you do. Well, he had a nasty temper... I'm the one who's crazy
for thinking that you were him. |
Hmm... to nie łapię - czemu wobec tego wypalił do niego, czy jest jego ojcem?
Aragonte - Nie 07 Sie, 2016 23:03
Bo był upity? I sam chyba nie wie, co sądzić o podobieństwie do tatusia, które dostrzega w rzekomym hyungu A może Shina podpuszczał, bo chciał zobaczyć jego reakcję?
Aha, pijackie zawody przegrał, żeby było jasne
Trzykrotka - Nie 07 Sie, 2016 23:12
MOŻLIWE SPOILERY
*Swoją szosą ile lat ma ciało bohaterki? Bo bohaterka miała lat 25, ale wylądowała nie w swoim ciele (jak sugeruje drama), więc się zastanawiam... Było powiedziane, że jak ktoś ląduje w pałacu jako sługa, to do 24 roku życia nie wychodzi z pałacu, a potem może wyjść za mąż za wskazanego przez cesarza mężczyznę, jeśli tego chce. No tak, tylko nasza Ruoxi już przekroczyła granicę wiekową.
|
Mówię ci, ona wylądowała w ciele nastolatki. To bieganie za królikami po ogrodzie, ta zabawa w zośkę, ta nauka manier. Kiedy osiągnęła wiek, w którym cesarz musiał zwolnić ją, żeby się wydała za mąż, miała już za sobą długie lata służby.
Koncepcja roli Czwartego jest bardzo dobra, mnie tylko aktor nie przekonuje. Ale w sumie - przywykłam do niego, zwłaszcza w późniejszych odcinkach. Natomiast podoba mi się bardzo taka forma zalotów bez zalotów, jaką zastosował Czwarty. Ruoxi niby go unikała, bała się, nie lubiła, ale ani się obejrzała, a była zakochana.
Przygłupa już nie, ale jeszcze będzie oblewać wrzątkiem, zobaczysz I w ogóle - teraz się zacznie bardzo fajny etap gier i zabaw dworskiego ludu chińskiego.
Doctors 13
Że ta drama to kolorowa mgła dla oczu, to mało powiedziane. To po prostu jedna wielka tablica reklamowa PSH. Reszta służy za jej tło. Że taka śliczna, urocza, zalotna, ładna, zgrabna i w ogóle. Nie miałabym nawet nic przeciwko, byle było w tym trochę więcej treści. Romans jest słodki i mdły, lekarze tylko się snują z rękami w kieszeniach i gadają o uczuciach, nawet ZUy to taki cienki Bolek.
Ale wątek sunbae to co innego. Sunbae cały w ślicznych uśmiechach, z dziećmi, rozpromieniony, piękny w tej czyściutkiej koszuli.... Serce się kroi na myśl, że szykują mu najwyraźniej jakieś złamanie serca. Aż się boję sięgać po 14.
Podobnie w 38 Squad team. Boję się sięgać po ostatni odcinek.
Podobno zakończenie jest "zaskakujące" - oby nie w sensie, o którym nie chcę słyszeć. Te wredne, zachłanne mordy muszą trafić do więzienia, a wcześniej zapłacic podatki co do grosza! Zbieram się w sobie, żeby to obejrzeć
Agn - Nie 07 Sie, 2016 23:30
| Trzykrotka napisał/a: | | Mówię ci, ona wylądowała w ciele nastolatki. To bieganie za królikami po ogrodzie, ta zabawa w zośkę, ta nauka manier. |
To zgoda, tylko mentalnie to ta pani nie jest nastolatką i to mi nie zagrało.
| Trzykrotka napisał/a: | | Koncepcja roli Czwartego jest bardzo dobra, mnie tylko aktor nie przekonuje. Ale w sumie - przywykłam do niego, zwłaszcza w późniejszych odcinkach. Natomiast podoba mi się bardzo taka forma zalotów bez zalotów, jaką zastosował Czwarty. Ruoxi niby go unikała, bała się, nie lubiła, ale ani się obejrzała, a była zakochana. |
Od początku nazywa go (w myślach) lodowcem, więc... kto się czubi, ten się lubi.
Mnie też się to podobało - zero podrywu, aaaa............le efekty są.
| Trzykrotka napisał/a: | | I w ogóle - teraz się zacznie bardzo fajny etap gier i zabaw dworskiego ludu chińskiego. |
O, to zacieram łapki. W sumie z jednej strony źle, że oglądam chińską wersję, bo będę miała z grubsza historię obcykaną, ale z drugiej będę mogła sobie zobaczyć, co z tym samym materiałem zrobią Koreańczycy.
Jeeeeej, dajcie mnie już ten 29.08!!!
Agn - Nie 07 Sie, 2016 23:49
| Trzykrotka napisał/a: | | wątek sunbae to co innego. Sunbae cały w ślicznych uśmiechach, z dziećmi, rozpromieniony, piękny w tej czyściutkiej koszuli.... Serce się kroi na myśl, że szykują mu najwyraźniej jakieś złamanie serca. Aż się boję sięgać po 14. |
Wątek Sunbae zaczyna się słodko do bólu zębów, ale jest tak łamiący serce, że tonęłam w morzu łez. A to jeszcze nie koniec, bo jutro nowe odcinki.
Doctorsów zaczęłam m.in. dlatego przewijać - początek był fajniutki. To nie była ambitna drama, ale jakąś tam fabułę miała, teraz ta fabuła zniknęła. No ale nie odmówię sobie Kim Rae Wona w takich dawkach. No i jest Sunbae do utulenia (pięknie gra). I wciąż mam nadzieję, że jeszcze gdzieś tu kiedyś wróci Ji Soo...
No dobrze! Uwaga, popstrykałam fotki! A co, zobaczycie sobie, jak to robią Chińczycy.
BBJX w obrazkach.
Oto Ruoxi, czyli główna bohaterka.
Ładna panna, nie powiem. Ale przed wam jej starsza siostra. I nie mogę przestać się zachwycać urodą tej kobiety, jeszcze w tej otoczce to już zupełnie odlot. Fotka oczywiście tego nie oddaje, ale widać, jaka jest piękna.
Przy okazji przedstawię wam wierną służkę, bo ona też tu dość istotna jest - pomaga, napomina, pilnuje i podaje herbatki, zupę imbirową i takie tam.
No dobrze, czas na facetów.
Trzynastka (zrobiłam fotkę, bo przystojny jak cholera)
To jest Dziesiątka, czyli Przygłup. Nawet buzię ma jak wielkie dziecko.
Ósemka, czyli pierwszy wątek miłosny. W sumie fajnie to wypadło. Ruoxi najwyraźniej nie odwzajemniła uczucia, które trafiło Ósemkę. Inna sprawa, że bardzo liczyłam, że jednak rozkocha w sobie swoją małżonkę nr 2 (czyli siostrę Ruoxi, tę piękność na górze).
I Czwórka. Nie spodoba wam się. Ale mnie się bardzo podoba właśnie taki. I nie umiem wyjaśnić, na czym polega ten fenomen.
Przy okazji - Trzykrotka nieco przesadza, że on taki kurdupel przy swoich rosłych braciach. Proszę, możecie sobie obejrzeć, czy faktycznie taki knypek (ten w fioletowym po prawej).
No dobrze, z innych istotnych dla fabuły bohaterów (a raczej bohaterek) - pierwsza żona Ósemki.
Od razu widać, że zołza, nie? Przy okazji zwróćcie uwagę na koafiury - jak one z tym czymś na łbach chodziły, to ja nie wiem.
I młodsza siostra pierwszej żony, czyli to nieznośne wrzaskliwie stworzenie, które nie umie ust otworzyć bez inwektyw.
Jeśli miałabym wybrać, kto z obsady gra najgorzej, to bezapelacyjnie ta aktorka. I czy mnie się wydaje, czy ona ma w oczach kontakty powiększające???
Rzut oka na stroje (piękne, bajecznie kolorowe) - damskie i męskie. Oraz na fryzury (także damskie i męskie).

O, a tu przerażające buciki, na których pomykają panie.
Trochę wnętrz...
Pałac
I ogólnie architektura itp.itd.
Koreańczycy nieco inaczej takie rzeczy filmują. Mają pałac - frrrrruuuuuu piękne ujęcie pokazujące jak najwięcej. Chińczycy jakoś tak mało wykorzystują to, co mają, ciężko mi było znaleźć jakieś dobre ujęcie, by pokazać wam np. pałac cesarza. Ale i tak jest co podziwiać.
BeeMeR - Pon 08 Sie, 2016 07:16
Ładne fotki - ale jakoś mnie nie ciągnie do Bubu.
Co do tłumaczenie - u mnie na tapecie "audycja" i "audycja" do musicalu - jakby słowo "przesłuchanie" bolało
Admete - Pon 08 Sie, 2016 07:22
| Trzykrotka napisał/a: | | In Na ma już chyba niemal dokończoną dramę o dziewczynie z lat 30 wędrującej do naszych czasów. |
Mam nadzieję, że nie. Chciałabym ją zobaczyć w chińskiej produkcji ( może jakąś bym w końcu obejrzała ).
| Trzykrotka napisał/a: | | Sunbae cały w ślicznych uśmiechach, z dziećmi, rozpromieniony, piękny w tej czyściutkiej koszuli.... |
Wiesz, ze wczoraj prawie postarałam się o te dwa odcinki ze względu na niego?
Aragonte piękne robisz opisy
W tym tygodniu będzie tylko jeden odcinek W, a Wanted wcale nie puszczą. Ile trwa ta głupia olimpiada?
Trzykrotka - Pon 08 Sie, 2016 08:25
| Admete napisał/a: |
W tym tygodniu będzie tylko jeden odcinek W, a Wanted wcale nie puszczą. Ile trwa ta głupia olimpiada? |
Miesiąc. Dla nie-lubiących to męki, wiem Ale Koreańczycy mają masę dobrych sportowców, więc się ekscytują, trudno się dziwić.
"Audycja," tjaaa... o tym właśnie mówię - o nieduoczonych tłumaczach. "Książę koronny," bo "crown prince, "audycja," bo "audition," "sympatia" bo "sympathy" i tak dalej.
| Admete napisał/a: |
Wiesz, ze wczoraj prawie postarałam się o te dwa odcinki ze względu na niego?
|
Postaraj się do końca, bo jego wątek jest bardzo poruszajacy, a sam występ sunbae piękny.
BeeMeR - Pon 08 Sie, 2016 08:59
| Trzykrotka napisał/a: | | "Audycja," tjaaa... o tym właśnie mówię - o nieduoczonych tłumaczach. "Książę koronny," bo "crown prince, "audycja," bo "audition," "sympatia" bo "sympathy" i tak dalej. | Tja, ta "sympatia" to mnie wyjątkowo irytuje A teraz "audycja"
Jestem w połowie, bo po 8. OML.
Dla Admete to byłaby nuda - nic tylko gadają obecnie, tudzież rzewnie dumają nad swym życiem miłosnym i zawodowym
Siwon już mięknie względem córeczki, acz jeszcze nie pozwala się oficjalnie nazwać tatusiem (przez ajummę, mała nie mówi). Kupił małej miśki i pogłaskał po głowie w przelocie
Porysowany portret tatusia:
Siwon w maseczce - robił brzuszki:
No i potem prezentował się pięknie - z przodu i z tyłu
Nawiasem, zaczęłam wczoraj Signal, ale chyba byłam zbyt zmęczona, bo wymiękłam w połowie odcinka - oczy same mi się zaczęły zamykać. Ciekawi mnie motyw rozmowy przez stare walkie-talkie - z kim, jak, WTF?
Fajne nawiązanie do Misaeng
Trzykrotka - Pon 08 Sie, 2016 09:14
| BeeMeR napisał/a: |
Nawiasem, zaczęłam wczoraj Signal |
To może dobra chwila, żebym i ja zaczęła, skoro Squad 38 mi się kończy. To albo Wanted, ale widzę, że Agn na razie porzuciła Wanted dla BBJX
Pamiętam modę na te t-shirty z serii którą ma na sobie Siwon. Shahrukh miał kilka takich: nadruk wyglądał, jakby właściciel był obwieszony łańcuszkami, wisiorkami itd.
Ech.... a Siwonowi nawet w maseczce ładnie
Trzykrotka - Pon 08 Sie, 2016 10:11
Pomyślałam sobie - a propos olimpiady - że skoro Korea organizuje zimową, to będzie temat na kolejne Answer Me - co powiecie?
I a propos Signal - ostatnio pojawiła się wieść o wspólnej dramie tego pana z Signal podobnego do Koszmita, z naszą Wenus - Arang SMA
Aragonte - Pon 08 Sie, 2016 10:13
| Trzykrotka napisał/a: | I a propos Signal - ostatnio pojawiła się wieść o wspólnej dramie tego pana z Signal podobnego do Koszmita, z naszą Wenus - Arang SMA |
O! Takiej dramie chyba nie powiem "nie"
Admete - Pon 08 Sie, 2016 10:23
Sunbae jest w odcinku 13 i 14? Komentatorki na dramabeans pisały, stąd wiem. A co to ma być za drama?
Trzykrotka - Pon 08 Sie, 2016 10:53
O proszę, tutaj informacje:
http://www.dramabeans.com...orrow-with-you/
Na Ji Soo w Doctors to ja już nie liczę. Chłopak kręci teraz dramę Fanatastic. I tak, sunbae jest w 13-14 odcinku.
Aragonte - Pon 08 Sie, 2016 11:36
| Trzykrotka napisał/a: | | BeeMeR napisał/a: |
Nawiasem, zaczęłam wczoraj Signal |
To może dobra chwila, żebym i ja zaczęła, skoro Squad 38 mi się kończy. |
Zacznij Signal, zacznij, warto obejrzeć
A ja jestem już około 11. odcinka Mr Back (plus podejrzałam końcówkę - nie mogłam się oprzeć ) i wysmażyłam długiego esemesa Admete w związku ze swoimi literacko-basniowymi skojarzeniami, których pewnie nie będzie miał nikt inny W dużym skrócie: Opowieść wigilijna, baśnie Grimm różne (w formie aluzji w dialogach, zwłaszcza do Kopciuszka), Piękna i Bestia, Dziadek do orzechów
Nie wiem, czy twórcy faktycznie to zawarli, czy to tylko mój mózg szuka powiązań, ale zawsze się dobrze bawię, kiedy mogę coś takiego (choćby tylko w swoim przekonaniu) odnaleźć
BeeMeR - Pon 08 Sie, 2016 11:57
| Trzykrotka napisał/a: | | To może dobra chwila, żebym i ja zaczęła, skoro Squad 38 mi się kończy. To albo Wanted, ale widzę, że Agn na razie porzuciła Wanted dla BBJX | Signal, zacznij Signal Ja teraz będę oglądała nocami to (a w dzień OML ) - wespół zespół byłoby ciekawiej
Aragonte - Pon 08 Sie, 2016 11:59
To ja pewnie czasem z wami też obejrzę jakieś fragmenty Signal w ramach przypominajki
I ja też nie od razu zaczęłam to oglądać - najpierw leżakowało, potem obejrzałam kawałek pierwszego odcinka, pośmiałam się z aluzji do Miseang i wyłączyłam. Chyba dopiero przy trzecim podejściu wsiąkłam.
Agn - Pon 08 Sie, 2016 12:29
| BeeMeR napisał/a: | | Co do tłumaczenie - u mnie na tapecie "audycja" i "audycja" do musicalu - jakby słowo "przesłuchanie" bolało |
Do puli dorzucam "odświerzyć" i "pujść". Zastanawiam się na czym polega selekcja tłumaczy na Bace - łaskawie pozwalają przekładać wyłącznie dysortografom???
| Trzykrotka napisał/a: | | "Audycja," tjaaa... o tym właśnie mówię - o nieduoczonych tłumaczach. "Książę koronny," bo "crown prince, "audycja," bo "audition," "sympatia" bo "sympathy" i tak dalej. |
No właśnie... nóż mi się w kieszeni otwiera. I jeszcze radośnie wlepiają to w film, bo przecież napisy są tak doskonałe. Grrr...
| Trzykrotka napisał/a: | | Postaraj się do końca, bo jego wątek jest bardzo poruszajacy, a sam występ sunbae piękny. |
To prawda. A jeszcze czeka nas końcówka tego wątku. O, dzisiaj nowy odcinek!
| BeeMeR napisał/a: | | Siwon w maseczce - robił brzuszki: |
Uroczo wygląda.
| Trzykrotka napisał/a: | | To albo Wanted, ale widzę, że Agn na razie porzuciła Wanted dla BBJX |
Owszem, przerwałam. Ale będę dalej oglądać. Możesz zacząć i jak mnie dogonisz, to zrobię sobie przeplatankę.
| Trzykrotka napisał/a: | | Na Ji Soo w Doctors to ja już nie liczę. Chłopak kręci teraz dramę Fanatastic. |
Na malusie cameo wieńczące historię znalazłby czas.
Trzykrotka - Pon 08 Sie, 2016 13:15
Na malusie cameo wieńczące historię znalazłby czas. |
Popieram, popieram Mógłby choćby na wózku wjechać (nie! nie!)
Mam taką małą radość - przy wielkiej radości z czekania na Jun Ki - że i Ji Soo będzie w Moon Lovers.
|
|
|