Filmy - Fajny film wczoraj widziałam V
BeeMeR - Wto 28 Kwi, 2020 18:34
| Cytat: | | Oglądam Barbarellę - tego się nie da odzobaczyć | Nie da
Ja byłam też:
Agn - Wto 28 Kwi, 2020 18:37
Myślałam, że iście freudowskie leczenie dokonane przez bohaterkę na niewidomym aniele to już wszystko, ale nie - właśnie poznałam, ekhm, Dildana we wdzianku sado-maso.
Ktoś zna jakiegoś sprawdzonego psychologa? Obawiam się, że po ukończeniu seansu będzie mi potrzebna terapia...
BeeMeR - Wto 28 Kwi, 2020 18:41
Psychologa to nie, ale terapeutkę i owszem
Nasza młodsza siostra prowadzi sesje wideo
Grupy gejów i seksoholików też już prowadziła
Szafran - Wto 28 Kwi, 2020 18:55
| Agn napisał/a: | Myślałam, że iście freudowskie leczenie dokonane przez bohaterkę na niewidomym aniele to już wszystko, ale nie - właśnie poznałam, ekhm, Dildana we wdzianku sado-maso.
Ktoś zna jakiegoś sprawdzonego psychologa? Obawiam się, że po ukończeniu seansu będzie mi potrzebna terapia... |
Ja mam dyplom magistra psychologii.;)
Agn - Wto 28 Kwi, 2020 19:06
Kwa! Barbarella jest taka gorąca, że przepaliła maszynę rozkoszy. Okrutny kat drze się na nią, że jest nieprzyzwoita.
Szafran, ile bierzesz za godzinę?
Szafran - Wto 28 Kwi, 2020 19:17
| Agn napisał/a: | Kwa! Barbarella jest taka gorąca, że przepaliła maszynę rozkoszy. Okrutny kat drze się na nią, że jest nieprzyzwoita.
Szafran, ile bierzesz za godzinę? |
Flaszkę wina.
Agn - Wto 28 Kwi, 2020 19:31
Szykuj piwniczkę...
Agn - Nie 03 Maj, 2020 21:52
Miss Stevens (2016)
Taki tam filmiczek o tym, jak nauczycielka zabiera trójkę uczniów do innego miasta na jakiś konkurs aktorski. Generalnie w czasie tej wycieczki nasza bohaterka nie zachowuje się szczególnie nauczycielsko. Nie mówię, że balanguje jak gwiazda rocka, ale jednak mając pod opieką trójkę nieletnich uważam, że nie powinna wieźć ich gdziekolwiek niesprawnym samochodem, pić przy nich alkoholu (ani doalkoholizowywać się małpkami w hotelowym pokoju), iść z przypadkowo poznanym kolesiem do łóżka, podejmować z uczniami rozmów na tematy osobiste i inne takie mniejsze lub większe wykroczenia. Niby rozumiem, że kobieta jest w żałobie i ma problemy (w drugiej części filmu mówi, że rok wcześniej zmarła jej matka), ale... erm... może w Stanach są inne relacje między uczniem a nauczycielem. Zresztą trochę się bałam, że w którymś momencie nasza pani Stevens po prostu prześpi się z jednym z uczniów, zwłaszcza że mieli takie... hmm... momenty porozumienia, a nawet pod koniec filmu padają między nimi słowa jasno mówiące, że chłopak się w tej nauczycielce kocha.
Podejrzewam, że to miał być taki krzepiący film drogi o porozumieniu grupki zagubionych ludzi, ale nie za bardzo wyszło. Problemy bohaterów są ledwie zarysowane albo pokazane w jednej nieszczególnie mocnej w wyrazie scenie, albo wręcz nie istnieją. Może objaśnię - Billy bierze leki i ponoć ma problemy z osobowością, po czym przez cały film nie ma większych problemów niż przeciętny nastolatek - ot, słabo się uczy. Margot zapomina tekstu w czasie występu i w łazience dochodzi do wniosku, że zawsze wiedziała, że jest kiepską aktorką i w sumie oj tam, oj tam, zajmie się czymś innym, bo ma inne zdolności. Sam nie ma problemów żadnych.
Czemu film obejrzałam? No wiecie...
Zainteresował mnie temat...
I w ogóle wiedziałam, że to film dla mnie.
A poważnie - obejrzałam sobie, bo Badylek zagrał tu kuleczkę pluszowego fluffu i choćby dlatego, że podskakiwał na łóżku i wskakiwał na ściany cieszę się, że ten film zobaczyłam.
Szafran - Nie 03 Maj, 2020 22:23
Aj, ale po Twojej prezentacji tematu wiem, że chyba nie będę wgłębiać się w temat tak bardzo wstecz;).
Agn - Nie 03 Maj, 2020 22:42
Ja już też chyba będę patrzeć tylko w przyszłość, bo reszta mnie nie interesuje.
No moooooże zerknę na "Homeland". I jakiś krótki film na YT, ale to tyle.
Barbarella - Pon 04 Maj, 2020 11:06
Obejrzałam "Barbarellę"...
No cóż... Wszystkie reakcje na ten film zostały tutaj przedstawione....
Agn - Pon 04 Maj, 2020 11:07
Mwhahahahaha!!!
A niech Aine ma duzo radosci w owych zaswiatach.
BeeMeR - Pon 04 Maj, 2020 11:48
Oj, Aine musiała mieć radochę nadając ci tą ksywkę
Barbarella - Wto 05 Maj, 2020 11:19
| Agn napisał/a: | A niech Aine ma duzo radosci w owych zaswiatach. |
Też tak pomyślałam...
Agn - Śro 13 Maj, 2020 01:13
"Kryptonim U.N.C.L.E." (2015)
Guy Ritchie za sterami. Hmm.
Trochę komedia szpiegowska podlana nieco Bondem osadzona w latach 60-tych, w połowie filmu się zgubiłam w sumie o co komu chodzi, ale nieważne. Grunt, że się ścigają, kto zdobędzie supertajne plany supertajnej bomby atomowej. I wszyscy ze sobą współpracują, a wszyscy to agent KGB, agent brytyjski i panna, którą na filmowe "dzień dobry" wywieźli z NRD.
Nie jest to komedia, że boki zrywać, ale były tam momenty, w których zdrowo parsknęłam śmiechem. No i to wszystko takie lekkie i rozrywkowe do oglądania, nawet jak torturowali jednego z głównych panów, to się nijak nie można tym przejąć - przecież wiadomo, że kumpel zaraz mu pomoże.
Ale obejrzeć można.
Jak wiecie nie przepadam za Guyem Ritchiem - tu też się nie powstrzymał przed swoimi typowymi zagrywkami. Ale mniejsza. Film do sycenia ślepi, bo w rolach głównych elegancki w garniturach Henio Cavill (agent brytyjskiego wywiadu), a jego kolegę-rywala z KGB gra obnoszący kaszkiety Armie Hammer. I powiem wam, że kiedy Armie w czerni, z giwerą i na motorze zasuwał mi po ekranie, to kolanka mnie miękli.
Między nimi niczym wkładka do kanapki Alicia Vikander.
Ku rozrywce polecam, bo w sumie fajnie się oglądało.
Caitriona - Śro 13 Maj, 2020 12:23
Ja bardzo lubię ten film, obejrzałam go pierwszy dla Armiego, ale później wróciła sobie do niego już dlatego że całość mi się spodobała. Lekki i przyjemny. I bardzo polubiłam piosenkę Che vuole questa musica stasera: https://www.youtube.com/watch?v=ow5xkW8XG10
praedzio - Śro 13 Maj, 2020 12:31
A mnie coś w nim nie zagrało. Niby aktorzy fajni, ale jakoś mnie nie wciągnęło. Obejrzałam, ale nie będę wracać.
milenaj - Śro 13 Maj, 2020 21:07
Ja oglądałam bez żadnych oczekiwań, a bawiłam się na nim bardzo fajnie, ale kompletnie nie mam ochoty wracać.
Admete - Wto 26 Maj, 2020 19:47
Wklejam tutaj, może ktoś skorzysta - platforma kinowa -
https://mojeekino.pl/page/o-nas
Festiwal filmów online - Wiosna filmów:
https://mojeekino.pl/show/festiwal-wiosna-filmow
Agn - Pią 29 Maj, 2020 15:05
Praedzik, patrze na awatarek i zapytuje - czyzbys obejrzala "Beautiful boy"?
Prosze, powiedz, z jakim daniem tym razem chcialas za Badylkiem pobiegac? Bo wiem, ze po CMBYN z kopytkami z sosem, a tu biedny chlopak wygladal po prostu przerazajaco. Brrr jak wlasna smierc...
praedzio - Pią 29 Maj, 2020 15:19
Nie, nie obejrzałam do końca. Nie czuję się na siłach.
Subskrybuję parę tablic na Pintereście, a ten mi podsuwa usłużnie ładne grafiki. Więc korzystam.
Przedwczoraj po raz pierwszy od dłuższego czasu odpaliłam Netflixa, i poszukując czegoś lekkiego, obejrzałam sobie The Saint z Adamem Raynerem. Do jednorazowego obejrzenia, ale humor mi poprawił.
Agn - Pią 29 Maj, 2020 15:20
Obejrzyj do konca. Warto dla tych dwoch glownych aktorow.
praedzio - Pią 29 Maj, 2020 15:30
Obejrze na pewno.
Agn - Pią 29 Maj, 2020 15:32
...ino naszykuj sobie chusteczki.
praedzio - Pią 29 Maj, 2020 15:35
Właśnie dlatego teraz unikam ciężkiej tematyki w filmach/serialach.
|
|
|