To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Z Południa na Północ
Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.

Filmy - Plotki i newsy filmowe

Anaru - Nie 25 Gru, 2016 14:49

Najgorsze filmy 2016 roku według użytkowników Onetu
Jak co roku użytkownicy serwisu Onet Film zagłosowali na najgorsze filmy, które rozczarowały ich w ostatnich miesiącach. Tym razem decyzja głosujących była niemalże jednogłośna, a "zwycięzca" rankingu otrzymał niemal 70 proc. wszystkich głosów. O jaki film chodzi? Prezentujemy wyniki głosowania.

Tegoroczny "zwycięzca" dosłownie zmiażdżył całą konkurencję.
Jak myślicie co to za cudo? :mrgreen:
No oczywiście, że
Spoiler:
SMOLEŃSK :oklaski:
Film Antoniego Krauze, fabularyzowana wersja tragicznej katastrofy z 10 kwietnia 2010 roku, zdobył 67,8 proc. głosów użytkowników Onetu.

http://film.onet.pl/najgo...ow-onetu/03br5g

Admete - Nie 25 Gru, 2016 16:36

A jakże :wink:
Deanariell - Pią 30 Gru, 2016 19:54

I bardzo im tak dobrze. :-P Ciekawe ilu biednych uczniów gimnazjum i liceum musiało to obowiązkowo obejrzeć. :roll:

Tu macie ciekawostę z filmem związaną - sławni rodzice/aktorzy i ich dzieci, niektórzy faktycznie uderzająco podobni do siebie. ;)
https://brightside.me/wonder-people/ten-children-who-are-the-spitting-images-of-their-famous-parents-153455/

I jeszcze coś takiego:
https://brightside.me/wonder-films/10-unsuccessful-movie-takes-that-unexpectedly-turned-out-to-be-ingenious-273310/

Anaru - Pią 30 Gru, 2016 20:15

Deanariell napisał/a:
Tu macie ciekawostę z filmem związaną - sławni rodzice/aktorzy i ich dzieci, niektórzy faktycznie uderzająco podobni do siebie.

Faktycznie :mrgreen:

Trzykrotka - Sob 07 Sty, 2017 23:28

Młody Eastwood jak skóra zdarta z ojca. I dobrze, bo to (wizualnie) świetne geny :lol:
Barbarella - Wto 24 Sty, 2017 18:53

Pojawiły się nominacje do Oscara. Kolejną nominację otrzymała genialna Meryl Streep. :mrgreen:
http://film.onet.pl/wiado...row-2017/n2dzw9

Trzykrotka - Wto 24 Sty, 2017 20:41

Jak zwykle nie mam pojęcia o nominowanych filmach, ale za Meryl trzymam kciuki.
Agn - Wto 24 Sty, 2017 22:02

Ja też. Bladego. Ale Meryl jak zwykle zasłużyła. Tylko jeśli dostanie, to naprawdę będzie: "Znowu ona?!" :lol:
Szafran - Wto 24 Sty, 2017 22:41

To ja przewrotnie powiem, że dla mnie Meryl w tym roku nie zasłużyła. Było dużo świetnych i lepszych moim zdaniem ról kobiecych (i też wiele bardziej podobała mi się interpretacja tej samej postaci w innym tegorocznym filmie, francuskim, "Niesamowita Margueritte"), a w miejsce Meryl nominację powinna dostać Amy Adams. Za "Nowy początek" albo "Zwierzęta nocy" (ten film mocno pominięty, niestety). A z tego, co jest do wyboru;), trzymam kciuki za Isabelle Huppert. Nieczęsto się zdarza nominacja aktorska z filmu nieanglojęzycznego (rola Huppert jest z filmu francuskiego). Choć za Emmę Stone trochę też:).

Z ciekawostek - po raz pierwszy animacja dostała nagrodę w kategorii efekty specjalne - "Kubo i dwie struny".

Jakoś wyjątkowo w tym roku na czasie jestem, bo znam większość nominowanych filmów, w niektórych kategoriach nawet wszystko widziałam:D Więc pewnie będę oglądać rozdanie, bo mam mocne typy w wielu kategoriach, a w kilku potężny dylemat, komu kibicować:). A oglądanie transmisji to jak taki meczyk;).

Admete - Śro 25 Sty, 2017 07:15

Oglądałam Nowy początek, ale Amy nie robiła i nie robi na mnie większego wrażenia.
Anaru - Czw 26 Sty, 2017 22:51

Szafran napisał/a:
A oglądanie transmisji to jak taki meczyk;)

Hmm, ja pewnie w tym roku będę miała problem: jak i gdzie oglądać :mysle:

Szafran - Pią 27 Sty, 2017 15:41

Anaru, jakby co, podzielę się linkiem. Nie mam Canal+, a krykiet nauczył mnie szukania szemranych streamingów;).
milenaj - Pią 27 Sty, 2017 17:19

To ja też poprosze. :mrgreen:
ita - Pią 27 Sty, 2017 18:17

Mogę ja też??
Anaru - Pią 27 Sty, 2017 18:34

Szafran napisał/a:
Anaru, jakby co, podzielę się linkiem. Nie mam Canal+, a krykiet nauczył mnie szukania szemranych streamingów;).

Super :cheerleader2:
W zeszłym roku działała Telewizjada, ale w tym roku niestety nie bardzo ;)

Szafran - Pią 27 Sty, 2017 23:57

To będziemy w kontakcie w dniu transmisji:). Czyli w noc ostatniej niedzieli lutego;).
Anaru - Sob 28 Sty, 2017 01:34

Z przyjemnością :cheerleader2:
Admete - Pon 27 Lut, 2017 09:58

Teraz nikomu to w głowie, ale może potem ktoś zajrzy:

http://film.onet.pl/wiado...row-2017/blzs45

Trzykrotka - Pon 27 Lut, 2017 11:04

Otworzyłam dziś tumblr, a tam prawie wyłącznie Oscary. Przy czym nie dowiedziałam się, kto dostał pierwszoplanowe statuetki aktorskie, bo wszędzie pełno było drugoplanowych; ewidentnie z racji na kolor skóry. Dziwny jest ten świat.
Anaru - Pon 27 Lut, 2017 11:22

No bo to chyba w zeszłym roku był wrzask, że nikt z ciemnoskórych nie dostał? To teraz dostali :-P

Nie oglądałam, bo nie dotrwałam, a rano i tak trzeba wstawać. Ale pomyłka z Lalaland i Moonlight niemiła, trochę paskudna sytuacja :roll:

Szafran - Pon 27 Lut, 2017 11:55

Trochę żenujące dopuścić do takiej sytuacji. Na taaakiej imprezie. Ale choć raz obudziłam się na koniec, zamiast zwyczajowo przysypiać, bo ceremonia niezmiennie nudna;).

Z samych rezultatów jestem zadowolona, bo w większości przypadków wygrali moi faworyci, a jeśli nie faworyci, to tacy blisko bycia faworytami;). Nie jestem fanką "Moonlight", który po zamieszaniu został najlepszym filmem. Ale to dobre i ważne kino, więc niech mu będzie;).

milenaj - Pon 27 Lut, 2017 12:06

Anaru napisał/a:

No bo to chyba w zeszłym roku był wrzask, że nikt z ciemnoskórych nie dostał? To teraz dostali

Też jednak nie oglądałam. padłam po prostu. Ale jak rano spojrzałam na wyniki to pierwsze co, to pomyślałam, o tym samym, co ty Anaru.

W zeszłym roku narzekano na białe Oscary, to w tym roku zróżnicowali. Raczek komentował, że Moonlight to świetne kino. Nie wiem jeszcze nie widziałam. Tyle, że ja z Oscarami mam zawsze problem. Z jednej strony faktycznie są to w miarę miarodajne nagrody, o ile jakieś można takimi nazwać. Z drugiej strony idą za nimi takie decyzję, które po roku, dwóch, okazują się kuriozalne. Zakochanego Szekspira mam tu konkretnie na myśli. A jeszcze jedna strona to dla mnie to trochę jest tek, że oni chcą zawsze naprawić jakieś pomyłki sprzed roku, czy dwóch. I tak w sumie zawsze sporo kontrowersji....

Trzykrotka - Pon 27 Lut, 2017 12:36

Toteż ja zawsze twierdzę, że w każdych nagrodach jest tyle obiektywizmu, co kot napłakał, bez względu na kraj i rangę. A Oscary to tylko i wyłącznie okazja towarzyska i modowa.
Agn - Pon 27 Lut, 2017 12:39

Anaru napisał/a:
Ale pomyłka z Lalaland i Moonlight niemiła, trochę paskudna sytuacja :roll:

Nie łapię...?
(W pracy siedzę.)

milenaj - Pon 27 Lut, 2017 12:49

Trzykrotka napisał/a:
A Oscary to tylko i wyłącznie okazja towarzyska i modowa.

Pod tym względem wolę i tak Złote Globy :)

Modowo odważniejsze, komantatorsko też. A już naprawdę fajnie jest jak pokazują te momenty przerw i widać kto się z kim wita, zna, lubi :mrgreen: