To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Z Południa na Północ
Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.

Seriale - Daebak! Szczęśliwa trzynastka...

Trzykrotka - Nie 07 Sty, 2018 14:45

W Money Flower rzeczywiście pięknie oboje wyglądają, bo i Jang Hyukowi nic nie brakuje, kiedy jest uczesany i nie wykrzywia się.
Odnośnie atmosferty obyczajowej w INR 3 dotyczącej głównych bohaterów li i jedynie, o wyczynach koleżanek z pracy na razie nie mówię :mrgreen: to pamiętam jeszcze pierwszą po latach rozmowę telefoniczną, w ktorej pani starała się zniechęcić pana do mieszkania w jej domu. Nie bardzo mogła odmówić wprost, bo jej rodzina sporo zawdzięczała jego rodzinie, ten dom chyba tez, więc powiedziała mu, żeby poszukał sobie innego okum, bo ona właśnie odbywa gorący romans, więc wprowadzajac się on naraża się na słuchanie odgłosów.... i tu odegrała głosem pełny zestaw westchnień i jęzków tylko dla dorosłych, o ile pamiętam, idąc korytarzem w pracy.
Obejrzałabym już panią KSY w czymś nowym. Ostatnio grała w jakimś weekendowym tasiemcu rodzinnym.

Aragonte napisał/a:

Edit: kwiatek z napisów do INR 3 "moje serce dostało gęsiej skórki" :mrgreen:

:rotfl: To dobry tytuł na nowy wątek - patrzcie, którą stronę zapełniamy :banan:

Agn, będziesz przyznawać Oski? :kwiatek:

Aragonte - Nie 07 Sty, 2018 14:50

Admete napisał/a:
To serce jakieś dziwne musi być :wink:

Niom, bardzo :lol:
Trzykrotka napisał/a:
Odnośnie atmosferty obyczajowej w INR 3 dotyczącej głównych bohaterów li i jedynie, o wyczynach koleżanek z pracy na razie nie mówię :mrgreen: to pamiętam jeszcze pierwszą po latach rozmowę telefoniczną, w ktorej pani starała się zniechęcić pana do mieszkania w jej domu. Nie bardzo mogła odmówić wprost, bo jej rodzina sporo zawdzięczała jego rodzinie, ten dom chyba tez, więc powiedziała mu, żeby poszukał sobie innego okum, bo ona właśnie odbywa gorący romans, więc wprowadzajac się on naraża się na słuchanie odgłosów.... i tu odegrała głosem pełny zestaw westchnień i jęzków tylko dla dorosłych, o ile pamiętam, idąc korytarzem w pracy.

A tak, o tym zapomniałam wspomniec :lol:
A u mnie pani właśnie rzuciła Pierwszemu (Sweet Potato) to i owo prosto w twarz, prostując niektóre jego wyidealizowane wspomnienia. I bardzo dobrze, należało mu się.

BeeMeR - Nie 07 Sty, 2018 14:50

Cytat:
Oglądam trzeci odcinek Reply 1988, zachwyconam dramą jak już dawno się nie zdarzyło :serce: .
Super, że dalej oglądasz, naprawdę warto :oklaski:

Cytat:
Dziń dybry! Uprzejmie donoszę, że doczytuję wątek
Całe szczęście, bo się za Tobą w tym wątku stęskniłam :przytul:
Agn - Nie 07 Sty, 2018 15:16

Admete napisał/a:

To serce jakieś dziwne musi być :wink:

Bardzo wrażliwe, rzekłabym - na ziąb. ;)
Trzykrotka napisał/a:
Agn, będziesz przyznawać Oski?

Już sobie w tym roku daruję, nie obraźcie się. Doczytam wasze, ale nie mam pomysłu na swoje.
BeeMeR napisał/a:
Całe szczęście, bo się za Tobą w tym wątku stęskniłam

:hug_grupowy:

Admete - Nie 07 Sty, 2018 15:24

Chyba znów spróbuję jakiejś japońszczyzny, bo jak wiecie nachodzi mnie czasem, choć trudno trafić na coś w zachodnim guście. Ale spróbuję:

http://www.imdb.com/title/tt7573686/

Agn - Nie 07 Sty, 2018 15:31

Admete napisał/a:
trudno trafić na coś w zachodnim guście

To logiczne, w końcu dla nas Azja to wschód. ;)

Admete - Nie 07 Sty, 2018 15:33

Zachodni czyli mój ;) Japończycy są dziwniejsi w serialach niż Koreańczycy. Na temat chińskich produkcji się natomiast nie wypowiem, bo widziałam tylko parę odcinków.
Agn - Nie 07 Sty, 2018 15:37

Z tego co pamiętam byłaś dość zadowolona ze swoich wyborów japońskich produkcji. Pewnie więc znowu trafisz. :) Napiszesz nam potem jak tym razem trafiłaś? :)
Admete - Nie 07 Sty, 2018 15:41

Napiszę. Opis wstępny masz w linku. To będzie coś na podstawie mangi, jakaś fantastyka plus chyba kryminał. Muszę się sporo naszukać, żeby trafić coś, co nie będzie bardzo dziwne ;) Ostatni mój japoński serial to była sensacja, w lecie oglądałam.
BeeMeR - Nie 07 Sty, 2018 16:03

Szkoda Agn Twoich Osek, ale ok.

Skoro Ania jest w 3 odc. AM88 to ja tam najbardziej pamiętam ciasną alejkę na wyjeździe klasowym ;) ciekawe, jakie zdanie będzie miała Ania na temat Jung Hwana :wink:

Trzykrotka - Nie 07 Sty, 2018 19:26

BeeMeR napisał/a:
Szkoda Agn Twoich Osek, ale ok.

A ja mam focha, o takiego :foch2: Admete przymuszałyśmy kiedyś i przyznała Oski za 5 dram - ty był naprawdę sportowy duch. Fighting! Możesz dać przecież za samą chińszczyznę i też będzie pięknie.

BeeMeR napisał/a:
Skoro Ania jest w 3 odc. AM88 to ja tam najbardziej pamiętam ciasną alejkę na wyjeździe klasowym ;) ciekawe, jakie zdanie będzie miała Ania na temat Jung Hwana :wink:

Na pewno się zakocha, głowę sobie dam uciąć :lol: Wycieczka klasowa i Samochód strażacki :banan_Bablu: A propos wyjazdu klasowego, to ciagle zapominam napisać, że wersja chłopaków podobała mi się o niebo bardziej niż oryginalna i że dziękuję BeeMer za jej odkopanie :kwiatek:

Hwayungi odcinek 3 i 85% napisów :roll:
Zdecydowanie tej dramie przydałaby się cięższa ręka montażysty i pewna dyscyplina reżyserska, nie przeczę. 1,5 godziny na odcinek powoduje zmęczenie materiału i zadyszkę pod koniec. Ale też po drodze jest tak smakowicie, różnorodnie i wielowarstwowo, że az mnie nosi, żeby pogonić tych od napisow :excited:

BeeMeR - Nie 07 Sty, 2018 19:39

Trzykrotka napisał/a:
Fighting! Możesz dać przecież za samą chińszczyznę
I piękne oczy.
Może przyznaj chociaż Daesang za dramę roku :kwiatek:

Trzykrotka napisał/a:
Na pewno się zakocha, głowę sobie dam uciąć
Obgadamy jutro :lol:
Jeśli nawet się zakocha to
Spoiler:
odkocha się przy tych kolejnych "jesteś głupia/brzydka" itd. grubo przed feralną koszulą :P

Nic jej nie sugerowałam ani nie spoilerowałam, czekam na jej zdanie - nawet się chwilę bałam, że nie wyjdzie poza pierwszy odcinek, ale widać niesłusznie :banan:

Trzykrotka napisał/a:
Samochód strażacki
Jaki samochód strażacki? :co_stracilam:

Trzykrotka napisał/a:
Hwayungi odcinek 3 i 85% napisów
viki czy coś innego?
Anaru - Nie 07 Sty, 2018 19:42

Ależ ten wątek galopuje :thud: , nie wiem czemu nadal mnie to zadziwia :mrgreen:

Aragonte napisał/a:
Admete napisał/a:
Nigdy nie byłam i nie będę sentymentalna.

No i to prawdopodobnie jest powód, dla którego nie podobało ci się AM 88. Ja sentymentalna jestem na pewno.

Ja zdecydowanie jestem sentymentalna, a poza tym patrze na tych bohaterów z przyjemnością, tacy mi się wydają nie zblazowani, nie zajęci najmodniejszymi ciuchami (wiem, był wtedy pewnie ciut ograniczony wybór) i najmodniejszymi smartfonami czy innymi gadżetami (których po prostu nie było ;) ). Normalnie rozmawiają i mają ten rys niewinności, którego nieraz współczesnym nastolatkom brakuje, a jednocześnie (przynajmniej na razie) nie ma takiego sztucznego i przesadnego reagowania na dotyk, spojrzenie itd.

Poza tym ten tata wiecznie kupujący coś czego mama nie potrzebuje kojarzy mi się z naszym tatą, który naszą mamę też tak regularnie uszczęśliwia :lol: , mam do niego przez to jeszcze większą sympatię ;) .

Aragonte - Nie 07 Sty, 2018 20:39

Anaru napisał/a:
Poza tym ten tata wiecznie kupujący coś czego mama nie potrzebuje kojarzy mi się z naszym tatą, który naszą mamę też tak regularnie uszczęśliwia , mam do niego przez to jeszcze większą sympatię .

Mnie się kojarzyli z moimi rodzicami i rodzice Deok Sun, i obu chłopców :wink: Nie jakoś bardzo jednoznacznie, ale miałam przebłyski. I to mnie w pierwszym rzędzie skusiło do oglądania dalej.
Anaru, była już "muzyka prenatalna"? :lol:

A na froncie miłosnym w INR 3 doszło do pewnej konfronacji o poranku - Sweet Potato spotkał się oko w oko z sunbae, który został przygarnięty w stanie mocnej nietrzeźwości i przenocowany przez panią nr 1 :mrgreen: Żaden z panów nie wydawał się zadowolony z tego spotkania, zwłaszcza sunbae, któremu bohaterka wypaliła żelazkiem dziurę w koszuli, na szczęście na plecach :lol:
Śniadanie tej trójki to cudny widok, chichram się nieziemsko :rotfl:

Trzykrotka - Nie 07 Sty, 2018 22:10

BeeMeR napisał/a:

Trzykrotka napisał/a:
Samochód strażacki
Jaki samochód strażacki? :co_stracilam:

Piosenka którą wykonywali chłopcy na konkursie talentów nie była o wozie strażackim? :mysle:

Trzykrotka napisał/a:
Hwayungi odcinek 3 i 85% napisów
viki czy coś innego?[/quote]
Viki, nie ma póki co nic innego - i wisi na tych 85%, a takie oglądanie mnie z lekka irytuje. Z jednej strony dobrze, bo bardzo świadczy o powodzeniu dramy, a z drugiej źle, bo na te pełne trzeba się potem naczekać. A odcinek był i makabryczny, bo prócz standardowo nieciekawych zjaw pojawił się zombiak - okropnie powykręcana, zakrwawiona dziewczyna poruszająca się ze strasznym chrzęstem, brrrr. A gra ją ładna aktorka, wiec efekt jest tym paskudniejszy.
No i Żabul się zakochał, ale niejako mechanicznie, to znaczy miłość jest wywolana pewnym zaklęciem. Żabul, a raczej Wielki Mędrzec Son Oh Gong, bardzo nie chciałby być zakochany, bo wolałby pożreć obiekt uczuć.
Obejrzałam przygnębiający odcinek Cryminal Minds, ten o porwanych dzieciach i chyba sobie na odtrutkę wezmę ten 3 odcinek INR, bo mi smutno.

Aragonte - Nie 07 Sty, 2018 22:14

Jeśli chodzi ci o śniadanie tej trójki, to włącz sobie początek szóstego odcinka INR 3 :wink:
Z kolei kissu jest na przełomie 3. i 4. odcinka :wink:

BeeMeR - Nie 07 Sty, 2018 22:14

Anaru napisał/a:
ten tata wiecznie kupujący coś czego mama nie potrzebuje kojarzy mi się z naszym tatą, który naszą mamę też tak regularnie uszczęśliwia
Też mi się kojarzy nieco ;)

Trzykrotka napisał/a:
Piosenka którą wykonywali chłopcy na konkursie talentów nie była o wozie strażackim?
Nie, "o ubiegłej nocy" :wink:
Agn - Nie 07 Sty, 2018 22:44

Trzykrotka napisał/a:
A ja mam focha, o takiego

No już, nie foszkuj się. Siedzę z maską na obliczu, to cośtam wydłubałam. Bez polotu trochę, wybaczcie... :zawstydzona2:

OSKI 2017

KOREA
NAJPIĘKNIEJSZA DRAMA: Reply 1988 (pytania???)
NAJLEPSZA DRAMA: Chicago typewriter (miód i malina)
NAJLEPSZY AKTOR: Seo In Guk (King of High School - nie zapomnę, co on wyczyniał w tej dramie)
NAJLEPSZA AKTORKA: Lim Seo Jung (Chicago typewriter - bardzo pozytywnie ją odebrałam)
NAJLEPSZY DRUGI: Ko Gyung Pyo (ChT - był uroczy, lekko dramatyczny, nieszczęśliwie zakochany i na kompletnie straconej pozycji, ale ducha romantyzmu nie tracił)
NAJLEPSZY ZUY: Kwak Si Yang (ChT - choć mam nadzieję, że jeszcze jakichś Cordonów zagra)
NAJLEPSZE PIOSENKI: Criminal minds (obie bardzo lubię i po dziś dzień słucham z przyjemnością)
NAJLEPSZY SOUNDTRACK: Chicago typewriter
NAJLEPSZY KRYMINAŁ: The village - Achiara's secret
NAJLEPSZA KOMEDIA: King of high school
NAJLEPSZA DRAMA, KTÓREJ NIE OGLĄDAŁAM: Jumong
NAJLEPSZY OPOWIADACZ DRAM: BeeMeRek :mrgreen:
DRAMA, KTÓRA DOBRZE ŻARŁA I ZDECHŁA: Suspicious partner
NAJFAJNIEJSZA PACZKA PRZYJACIÓŁ: Reply 1988
NAJWIĘKSZA ZBIOROWA FAZA: Reply 1988
NAJŁADNIEJSZA OBSADA: Criminal minds
NAJELEGANTSZE GARNITURY: Lee Soo Hyuk (KoHS)
NAJŁADNIEJSZE KOSZULE: Lee Joon Gi (Criminal minds - no co? co którą włożył, to wyglądał przeobłędnie :serduszkate: )
NAJLEPSZY WYKOP: Lee Joon Gi (CM - ach to skopanie kolesia z maski samochodu! mrrrrau...)
NAJDŁUŻSZE CZAJENIE SIĘ WOKÓŁ DRAMY NIM WRESZCIE SIĘ ZDECYDOWAŁAM NA SEANS: Reply 1988 (nigdy się nie nauczę...)
NAJSŁABSZA AKTORKA: Moonówna (CM - wiem, na początku mi nie wadziła, ale w którymś momencie jej totalnie martwa twarz nawet mnie zaczęła irytować)
NAJWIĘKSZE ROZCZAROWANIE: Saimdang (a tyle się czekało... a tu nuda)
MIMO WSZYSTKO ROZCZAROWANIE: Criminal minds - miałam nadzieję na coś więcej, a tak wyszedł ot kryminałek
DRAMA NIBY ROZRYWKOWA, ALE BEZ TEGO "CZEGOŚ": Hwarang
NAJFAJNIEJSZE ODKRYCIE: Seo In Guk
NAJFAJNIEJSZE ODKRYCIE PO RAZ DRUGI: Lee Soo Hyuk (niby wiedziałam o jego istnieniu, ale KoHS uświadomiło mi jego istnienie z całą mocą)

CHINY
NAJLEPSZA DRAMA FANTASY / "HISTORYCZNA": General & I
NAJPIĘKNIEJSZE WNĘTRZA, CIUSZKI, SCENOGRAFIA I OGÓLNY ROZMACH: The king's woman
NAJGORSZA MORDOWNIA: Princess agents (nie skończyłam i nie zamierzam - wybacz, Lin Geng Xin)
NAJWIĘKSZE SZALEŃSTWO: Wallace Chung
NAJSEKSOWNIEJSZA DRAMA WSPÓŁCZESNA: Best time
NAJGORSZA HEROINA: My sunshine (większość bab tam w sumie jest do odstrzału, oprócz jednej...)
NAJFAJNIEJSZA POSTAĆ KOBIECA: "Grubcia" (My sunshine)
FAJNA DRAMA, ALE JEDNAK... NIE DO KOŃCA: Nirvana in fire (nie skończyłam, mimo najlepszych chęci)
DRAMA, KTÓRA DOBRZE ŻARŁA I ZDECHŁA: Too late to say I love you

Trzykrotka - Nie 07 Sty, 2018 23:06

:banan: :oklaski:
Jako, że oglądam właśnie Cryminal Minds, bo na Jun Ki napatrzeć się nie da po prostu :rozoweokulary: to tylko mogę przyklasnąć Oskom dla niej. I koszule i wykopy i piosenki są świetne. Diś w 9 odcinku Jun Ki jednym susem przeskoczył przez wysoki mur - szacun.

Anaru - Nie 07 Sty, 2018 23:13

Trzykrotka napisał/a:
A odcinek był i makabryczny, bo prócz standardowo nieciekawych zjaw pojawił się zombiak - okropnie powykręcana, zakrwawiona dziewczyna poruszająca się ze strasznym chrzęstem, brrrr.

Zainteresowałam się :lol:

Aragonte napisał/a:
Anaru, była już "muzyka prenatalna"?

Jeszcze nie, ale własnie siadłam do oglądania i o ile nie zasnę (zasnęłam trochę ponad godzinę temu na Gwiezdnych Wojnach w TV :zawstydzona2: ) to pewnie do niej dotrę :mrgreen:

BeeMeR napisał/a:
Anaru napisał/a:
ten tata wiecznie kupujący coś czego mama nie potrzebuje kojarzy mi się z naszym tatą, który naszą mamę też tak regularnie uszczęśliwia
Też mi się kojarzy nieco ;)

Tylko nasza mama nie podniesie tak nogi :lol: i tata nie kupuje "trawy" :lol:

Agn - mała niedramowa prywata :kwiatek: - jeżeli masz Dark, które ode mnie dostałaś to nie kasuj bo mi z tego zepsutego dysku zeżarło i chętnie zgarnę z powrotem :kwiatek:

BeeMeR - Nie 07 Sty, 2018 23:14

Jakie ładne Oski - cieszę się, że się dało je stworzyć
Agn napisał/a:
NAJPIĘKNIEJSZA DRAMA: Reply 1988 (pytania???)
:serce2:

Agn napisał/a:
NAJLEPSZA DRAMA, KTÓREJ NIE OGLĄDAŁAM: Jumong
NAJLEPSZY OPOWIADACZ DRAM: BeeMeRek
:mrgreen:

Teraz w królestwie główni się chowają - nie ważne wszak przed kim ale na kim ;)

I jeszcze pijemy i trujemy na potęgę ;)

I takie tam inne stałe numery

BeeMeR - Nie 07 Sty, 2018 23:16

Anaru napisał/a:
Tylko nasza mama nie podniesie tak nogi i tata nie kupuje "trawy"
I nie wraca(ł) do domu wiecznie wstawiony ;)
Trzykrotka - Pon 08 Sty, 2018 00:04

I pewnie nie miał tylu długów :-D
Moje marzenie to taki wytworny kielonek na nóżkach, jaki nam tu koleżanka BeeMeR zapodała. W Generale i Mnie z takich na dworach popijano. Cudo.
Kończę powoli King's Woman. Umierająca królowa matka pokazała się w takiej szacie, że ja na jej miejscu jeszcze nie wybieralabym się na tamten świat, tylko paradowała w tej fioletowej szacie z pawim trenem po całym Handan. Ależ tam mają budżet na stroje!

BeeMeR - Pon 08 Sty, 2018 00:12

Trzykrotka napisał/a:
Umierająca królowa matka pokazała się w takiej szacie, że ja na jej miejscu jeszcze nie wybieralabym się na tamten świat, tylko paradowała w tej fioletowej szacie z pawim trenem po całym Handan
Jakaś demonstracja stroju? :kwiatek:
Trzykrotka - Pon 08 Sty, 2018 06:15

Wieczorem, jak zasiądę przed ekranem. Stroje w całej dramie są przepiękne, w końcu jej lwią cześć dzieje się w Królewskim haremie.