Fantastyka - Socjologiczno-literacko-fanowskie rozmowy o HP
Szafran - Wto 25 Lip, 2017 22:28
Często lubię jakieś szwarccharaktery (nie że w tej serii, ogólnie, w literaturze i kinie). Czasem nawet bardziej niż głównych bohaterów. Ale Dolores nie jest tym przypadkiem. Pisałam już, jak odbieram tę postać. Ona mnie skłania do płaczu ze złości i bezsilności. Szczególnie jeszcze w świetle różnych wydarzeń z "prawdziwego" świata. Nie potrafię się cieszyć tym, jak jest znakomicie skonstruowana.
Admete - Śro 26 Lip, 2017 08:47
Mnie też Umbridge stresowała, znam tarakie jednostki z realnego świata.
Szafran - Śro 26 Lip, 2017 11:09
O, "Książę Półkrwi" bardzo mi się podobał - obejrzałam wczoraj w nocy. I oczywiście się poryczałam (na "Zakonie Feniksa" za to nie). No i znów świetna decyzja obsadowa z aktorem grającym Slughorne'a:).
Brytyjscy aktorzy to po prostu klasa:).
No to teraz dwa ostatnie. I znów zostanę bez serialu;).
Agn - Śro 26 Lip, 2017 11:43
Mnie właśnie filmowy Książę półkrwi trochę rozczarował. Wszystko fajnie, ale gdzie jest bitwa?
milenaj - Śro 26 Lip, 2017 11:53
| Agn napisał/a: | Jedna z najlepiej skonstruowanych. Ale żeby ulubionych...? Chyba że w ramach "top 10 najulubieńszych szwarccharakterów". To tak - Umbitch jest jedną z moich ulubionych. |
O to mi chodziło.
Szafran - Śro 26 Lip, 2017 12:20
| Agn napisał/a: | Mnie właśnie filmowy Książę półkrwi trochę rozczarował. Wszystko fajnie, ale gdzie jest bitwa? |
Mnie jej brak nie przeszkadzał, bo konstrukcyjnie wszystko było w porządku. Scena z różdżkami bardzo piękna była.
Agn - Śro 26 Lip, 2017 12:53
Scena z różdżkami tak, ale cały film rozpędzał się do tej bitwy... i... nope.
Szafran - Śro 26 Lip, 2017 14:05
Ale jaskinia z medalionem była taka sobie. W mojej głowie o wiele bardziej mnie przeraziła, widziałam takie boshowskie kłebowiska zwłok pod wodą:>.
Agn - Śro 26 Lip, 2017 14:34
Ja też, ale podejrzewam, że musieli wypośrodkować to, co faktycznie sobie wyobrazili, z tym, co dozwolone w PG-13. HP i tak zawsze było poniekąd na cenzurowanym przez porąbane dewotki, nie należy wrogom wkładać w ręce amunicji w postaci scen z najstraszliwszego horroru. Nawet w 4. części scena na cmentarzu nie była aż tak przerażająca, jak być powinna.
Szafran - Śro 26 Lip, 2017 14:40
Ale wzdycham sobie ciuchutko na myśl, jak by to nakręcił Cuaron .
Agn - Śro 26 Lip, 2017 14:41
Och... no toś mi...
Szafran - Śro 26 Lip, 2017 20:11
Włączyłam pierwszą część siódmej części. I aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa Bil Nighty <3 <3 <3
Agn - Śro 26 Lip, 2017 20:16
O, nie wiedziałaś o nim?
Szafran - Śro 26 Lip, 2017 20:18
Nie:D Ja często nie doczytuję info obsadowych, żeby mieć niespodzianki. Albo zapominam, że ktoś gdzieś miał grać. No i potem się tak dziko zacieszam.
Szafran - Czw 27 Lip, 2017 19:45
Dwie dziurki w nosie i skończyło się:(. Ale mam jeszcze "Więźnia Azkabanu" i miliord dodatków. Podobały mi się te części reżyserowane przez Yaetesa - w tym dwie ostatnie (7 a i b).
Szafran - Sob 29 Lip, 2017 17:48
Przeczytałam "Przeklęte dziecko" - było w Empiku za 19,90, to miałam nie wziąć?:>.
Zastrzeżeń mam sporo, ale ostatecznie to była przyjemna lektura, tak na relaks dziś o poranku. Taki fanfic, rozpisany na sztukę:). Najprzyjemniej było sobie wyobrażać wystawienie.
Tamara - Wto 01 Sie, 2017 20:22
Dziś się zaczęłam zastanawiać, czy aby nie widziałam fragmentów Zakonu feniksa, bo tak mi się zdaje , że oglądałam bitwę w Departamencie Tajemnic i rozbijające się przepowiednie , aż do finału przy fontannie braterstwa , ale z drugiej strony nie wiem, czy to nie moja wybujała wyobraźnia , bo nie pamiętam nic innego , a zwłaszcza sprzątania domu Blacków , które bardzo mnie interesowało , głównie ze względu na bahanki mogła mi się zmiksować książka z aktorami
Agn - Wto 01 Sie, 2017 23:45
Wymiksowała ci się - w filmie nie było sprzątania.
Tamara - Śro 02 Sie, 2017 08:23
Znaczy film do bani
Agn - Śro 02 Sie, 2017 17:05
Film był super, nie wiem, czy kogokolwiek by fascynowało oglądanie wiosennych porządków. W książce się dużo dzieje, więc sporo rzeczy wyleciało.
Tamara - Śro 02 Sie, 2017 20:47
No co , wykurzanie bahanek i usuwanie różnych upiornych przedmiocików mnie by bardzo interesowało a był w filmie wrzeszczący portret pani Black ?
Agn - Śro 02 Sie, 2017 21:18
Nie, choć tego mi akurat trochę brakowało. Jest tylko jedno ujęcie, jak Kreacher głaszcze zasłonkę, spod której dolatują b. wytłumione dźwięki i skrzat mówi coś w guście "Kreacher will take care of it". I tyle. Dla kogoś, kto nie czytał książki scena bez znaczenia i nie wie, o co chodzi, ale MY wiemy, że to była pani Black.
Tamara - Śro 02 Sie, 2017 21:33
Iiiii , to powtórnie do bani
Rozumiem, że trzeba się skupić na fabule, ale trochę kolorytu lokalnego by się przydało .
Caroline - Pon 18 Gru, 2017 01:43
"Spojrzeli na drzwi, krzycząc o tym, jak bardzo były zamknięte i prosząc o zastąpienie ich małą kulą. Hasło brzmiało "kobieta wołowina" - płakała Hermiona. "
Sztuczna inteligencja napisała nowy rozdział przygód Harry’ego Pottera.
http://innpoland.pl/13956...-sie-ze-smiechu
Agn - Pon 18 Gru, 2017 10:24
Chcę to przeczytać i umrzeć ze śmiechu.
Aczkolwiek tłumaczenie, mam wrażenie, odbyło się przez translatora. Założę się, że np. w cytowanym przez ciebie zdaniu było "cried Hermione", co niekoniecznie musi znaczyć "płakała".
|
|
|