To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Z Południa na Północ
Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.

Fantastyka - Fantastyka na małym i dużym ekranie

Admete - Wto 29 Mar, 2011 22:15

W sam raz - będę się upierać. U mnie pięc serii to jest tak odpowiednio ;) Filmy nie są obowiązkowe. Krucjata tez nie.
Fibula - Wto 29 Mar, 2011 22:38

A ja nie będę o to kruszyć kopii. Jeśli nie zapomnę i obejrzę początkowe odcinki, odezwę się w stosownym wątku ;) .
asiek - Wto 29 Mar, 2011 22:43

Admete napisał/a:
Obejrzałam dwa zaległe odcinku SGU - ubawiłam się przy odcinki z podwojonym doktorem Rushem. Mam jeszcze jeden do obejrzenia.

Ostatni odcinek nie rzucana kolana... Taki średniak, mocno przegadany.

Admete - Śro 30 Mar, 2011 14:45

No właśnie - tak rzuciłam okiem na to SGU i widzę, że to taki wypełniacz. Obejrzę pewnie później.
Agn - Sob 02 Kwi, 2011 21:57

HAŁO? Czy tylko ja obejrzałam drugi odcinek Camelotu? Prawcie, co chcecie, ja rzeknę tak - Morgan przylepiła mnie do ekranu.
Widzę, że postanowili poprztykać Arthura z Leontesem, który było nie było, właśnie uratował mu żywot. No ale jako facet zaręczony z Guinevere będzie do odstrzału. Tudzież do zdrady. Tak przynajmniej wróżę dalszym stosunkom Arthura z Leontesem.
Lota się pozbyli. I dobrze, facet miał mózg jak cep.
Żadnego Lancelota nadal nie widać! :mrgreen: Choć obawiam się, czy Leontes nie przejmie jego roli. No chyba że Arthur w ramach walki o panienkę po prostu go zabije.
Choć to byłoby świństwo pierwszego sortu, mam nadzieję, że do tego nie dojdzie.
Nadal nie mogę się przekonać do Merlina. Ale za to podoba mi się to, co on robi. Ten myk już spotkałam w Diunie, gdzie Bene Geserit tworzyły legendę, która się sama spełniała. I widzę, że Merlin jest wyznawcą tej samej filozofii. :mrgreen:
I jeszcze napiszę, że lubię Kaya, o! :mrgreen:
Niecierpliwie czekam na trzeci odcinek. Kurde, to dopiero za tydzień... Wg mnie serial jest świetny. :)

Caitriona - Sob 02 Kwi, 2011 22:48

Agn napisał/a:
jeszcze napiszę, że lubię Kaya, o!

Też to mogę napisać :D

Agn napisał/a:
Nadal nie mogę się przekonać do Merlina. Ale za to podoba mi się to, co on robi.

Mnie się podoba to, co on robi, ale i on mi się podoba. Chyba pierwszy raz spotykam Merlina, który nie jest siwobrodym staruszkiem ;)

Agn napisał/a:
Żadnego Lancelota nadal nie widać!

Chyba nie będzie... Za to ma być Gwaine ;) :D

Agn - Sob 02 Kwi, 2011 22:56

Caitriona napisał/a:
Mnie się podoba to, co on robi, ale i on mi się podoba. Chyba pierwszy raz spotykam Merlina, który nie jest siwobrodym staruszkiem ;)

A Merlin z BBC to co? Pies? :mrgreen:
Caitriona napisał/a:
Chyba nie będzie... Za to ma być Gwaine ;) :D

W ogóle jestem bardzo ciekawa, co zrobią z tymi wszystkimi rycerzami - będzie jakieś dworskie życie, czy po prostu będą się wszyscy ciągle tłukli?
Nie mogę się doczekać! *zaciera łapki*

Aragonte - Nie 03 Kwi, 2011 01:50

Agn napisał/a:
HAŁO? Czy tylko ja obejrzałam drugi odcinek Camelotu?

Wstyd się przyznać, ale ja jeszcze nawet pierwszego odcinka nie obejrzałam :ops1: Ciągle czeka w kolejce.
Ale kusicie, nie powiem :wink:

Fibula - Nie 03 Kwi, 2011 09:09

U mnie też czeka, jak większość seriali. Jakoś nie mogę się zebrać.
Ale za to wędruję po Fionavarze, Aragonte ;) .

Admete - Nie 03 Kwi, 2011 09:41

Może dziś uda mi się obejrzeć, to napiszę czy mi się podoba.
Aragonte - Nie 03 Kwi, 2011 18:41

Fibula napisał/a:
U mnie też czeka, jak większość seriali. Jakoś nie mogę się zebrać.
Ale za to wędruję po Fionavarze, Aragonte ;) .

Wędruj, wędruj :wink: I nie daj się Spruwaczowi :wink:

milenaj - Pon 04 Kwi, 2011 21:34

Dzisiaj na HBO o 22.15 pierwsze piętnaście minut "Gry o tron".
Zaostrzę sobie apetyt i obejrzę.

Agn - Pon 04 Kwi, 2011 21:52

Nie obejrzę. Czekam na 18 kwietnia, robię z kumpelą inaugurację. Bo tych 15 minut mogłabym nie przeżyć - jeszcze przerwą, jak Ned (oraz ja, oczywiście) będzie brał głębszy oddech, by coś ważkiego powiedzieć i w tym momencie "no dobra, resztę zobaczycie w odpowiednim czasie". Chyba by mnie szlag trafił. :lol:
Alicja - Wto 05 Kwi, 2011 19:51

ja zamierzam pocierpieć dłużej i obejrzeć parę odc. hurtem :mrgreen: z podobnego powodu co Agn
Agn napisał/a:
Bo tych 15 minut mogłabym nie przeżyć
:wink:
Agn - Wto 05 Kwi, 2011 21:15

Aj nie, na taki hardcore to ja się nie piszę. Mam już wszystko obcykane - wielka inauguracja ze sprowadzonymi na ciemną stro... khem, na wyznanie Martinowe przyjaciółmi - pierwszy odcinek będziem oglądali wspólnie! Już się nie mogę doczekać. :D
Admete - Wto 05 Kwi, 2011 22:02

Obejrzałam w końcu nowy Camelot i drugi odcinek podoba mi się bardziej niż pierwszy :) Oby tak dalej.
Alicja - Czw 07 Kwi, 2011 17:08

Agn napisał/a:
Aj nie, na taki hardcore to ja się nie piszę.

ale potem będę miała podwójną albo nawet potrójną radość :wink: :mrgreen:

Agn - Czw 07 Kwi, 2011 17:22

Ja wiem, że droga do radości wiedzie przez ciernie, ale tym razem chyba przesadziłaś. :lol:
asiek - Czw 07 Kwi, 2011 22:12

Obejrzałam 14 odcinek SGU... Znowu scenarzyści szaleju się najedli. :lol: ... Ale podobało mi się...Wątek "trzy w jednej" całkiem ciekawy. :lol:
Agn - Czw 07 Kwi, 2011 22:32

Ten SGU... to Stargate jest? Może liznę w swoim czasie. Na razie usiłuję przeprosić się ze Spartacusem. W sumie pojedynek w 01x05 to fantastyka. :-P
asiek - Czw 07 Kwi, 2011 22:55

Agn napisał/a:
Ten SGU... to Stargate jest?

Tak, to "odprysk" od głównego wątku...
http://www.filmweb.pl/ser...iat-2009-433116

Agn napisał/a:
Na razie usiłuję przeprosić się ze Spartacusem

Masz na myśli serial HBO Spartacus: Blood and Sand , czy inną produkcję ?

Agn - Czw 07 Kwi, 2011 23:01

Mam na myśli serial Spartacus: Blood and sand. Ale to chyba Starz robi? Ciężko to idzie, bo serial mi niczego nie ułatwia. Co cięższe sceny z odcinka 01x04 po prostu przewijałam, bo mam dosyć oglądania flaków na ekranie. No i wiecznie ktoś kogoś zadowala, że się tak wyrażę. :roll: Ale historia interesująca, dlatego usiłuję jednak przejechać przez ten serial.
Tylko właśnie Crixosa poharatał ten wielkolud z 01x05 (obleśny typ, nawiasem pisząc). A już wolę jego niż samego Spartacusa. Jakoś tak... prosty chłop, a nie Trek z domniemaną głębią, bo zakochany w żonie. No ale jedziemy dalej...

asiek - Czw 07 Kwi, 2011 23:33

Agn napisał/a:
Mam na myśli serial Spartacus: Blood and sand. Ale to chyba Starz robi?

Być może, u nas leciał na HBO i wydawało mi się, że to ich produkcja...
Agn napisał/a:
Ale historia interesująca, dlatego usiłuję jednak przejechać przez ten serial.

I mnie główny wątek wciągnął, dlatego obejrzałam całość. Całkiem ciekawa intryga, a i sam Spartacus niczego sobie. :wink: Najbardziej w serialu drażniły mnie wulgaryzmy, mimo że w robocie przywykłam do ostrego języka, to przyznam, że tu oczy otwierałam ze zdumienia. :confused3: TB przy Spartacusie , to bajeczka dla grzecznych dzieci. :lol: :zalamka:
Mam nadzieję, że Andy Whitfield dojdzie do siebie i nakręcą drugi sezon.
Agn napisał/a:
Tylko właśnie Crixosa poharatał ten wielkolud z 01x05 (obleśny typ, nawiasem pisząc)

Pamiętam gościa, wyjątkowa paskuda, fuj...

Fibula - Pią 08 Kwi, 2011 01:03

asiek napisał/a:
Mam nadzieję, że Andy Whitfield dojdzie do siebie i nakręcą drugi sezon.

Drugi sezon ma być, ale bez Whitfielda i chyba bez aktorki grającej Naevię.
Bogów areny oglądasz?

asiek - Pią 08 Kwi, 2011 09:44

Fibula napisał/a:
Drugi sezon ma być, ale bez Whitfielda i chyba bez aktorki grającej Naevię.

Szkoda... polubiłam Spartacusa w wydaniu Andy'ego. :(

Fibula napisał/a:
Bogów areny oglądasz?

Jeszcze nie obejrzałam...

A wracając do SGU... Podczas oglądania 14-tego odcinka dotarło do mnie, że umknął mi ósmy odcinek . :lol: ... Miałam zatem pretekst, aby wrócić do wcześniejszych epizodów. :wink:
Został mi jeszcze 15 odcinek do nadrobienia...