To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Z Południa na Północ
Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.

Fantastyka - Fantastyka na małym i dużym ekranie II

Admete - Sob 13 Lip, 2019 09:39

Coś wymyślą ;)
Agn - Sob 13 Lip, 2019 11:52

Na pewno. Ale
Spoiler:
bez Hoppera to juz nie bedzie to samo. Lubilam te postac.

Swoja szosa w tyn sezonie Nancy sie poprawila - odpadl jej motyw "sama nie wie czego chce".
Za to mialam cicha nadzieje, ze Erica gdzies sobie polamie nogi. Wczesniej mi az tak nie wadzila, bo byla tylko irytujacymi epizidami. Ale teraz miala pelnoprawny udzial w fabule i marzylam, by wreszcie zamknela morde. :roll:
Ale! Z przyczyn... Yyyy... Technicznych lodow za friko do konca zycia zrec nie bedzie. Mala rzecz, a cieszy. :mrgreen:

Bylo tu oczywiscie kilka zagran nieprzemyslanych - randomowe dziecko prosza o przejscie po szybach wentylacyjnych (w ktorych jest czysto :lol: ), jakby nie bylo innego w calym miescie. Albo ten wielki Rusek caly czas pojawiajacy sie nie wiadomo skad. No ale mniejsza, taki urok.

Admete - Sob 13 Lip, 2019 14:33

Erica rządzi :) Mnie się bardzo podobała :lol:

Spoiler:
Ale Hopper pewnie żyje u Rosjan. Na końcu przecież padają słowa - "Nie tego Amerykanina". Moze będą go ratować :)

Szafran - Sob 13 Lip, 2019 21:51

Admete napisał/a:
Erica rządzi :) Mnie się bardzo podobała :lol:

Spoiler:
Ale Hopper pewnie żyje u Rosjan. Na końcu przecież padają słowa - "Nie tego Amerykanina". Moze będą go ratować :)

Spoiler:
Do tego nie pokazali jego ciała, a aktor ma zakontraktowany kolejny sezon - to ostatnie może też znaczyć retrospekcje, ale w połączeniu ze scenką u ruskich i brakiem zwłok pozwala sądzić, że H. żyje.

Niemniej - kolejne sezony sobie daruję.

Agn - Sob 13 Lip, 2019 22:02

A co jesli to jest ten jego kolega, co wszedzie widzial spiski? Wszystko mozliwe.
Kolejny sezon obejrze na pewno.
Nie, Erica nie rzadzi. Erica jest wkurzajaca smarkula. Ale wiecie, ze ja nie znosze dzieci tak ogolnie, wiec taka smarkula dziala na mnie jak plachta na byka. :-P

Admete - Sob 13 Lip, 2019 23:14

To nie może być ten od spisków, bo przecież uciekł razem z bohaterką.
Agn - Nie 14 Lip, 2019 18:02

Mogli go gdzies pozniej zlapac, to zaden problem.
Admete - Nie 14 Lip, 2019 18:09

Ale to dość dziwne by było. Nie sądzisz? Dla mnie to ewidentne, ale może mam złudzenia ;)
Agn - Nie 14 Lip, 2019 22:16

Wiesz, ja myślę jak człowiek, który obejrzał kilka filmów ze złymi Ruskimi za wiele. Oni w filmach zawsze są do wszystkiego zdolni, więc należy ostrożnie.
Pewnie macie rację, no ale... no ale... zresztą ta scena wygląda tak... że... no same wiecie, a ja nie chcę spoilerować...

praedzio - Nie 21 Lip, 2019 19:53

Jeszcze pół roku czekania na mój ulubiony serial... :czekam2:

The Expanse Season 4 - Teaser

Caitriona - Czw 15 Sie, 2019 19:13

praedzio napisał/a:
Jeszcze pół roku czekania na mój ulubiony serial...

Najważniejsze że będzie :-D

Aragonte - Śro 28 Sie, 2019 13:22

Czy ktoś to może widział? A może ma?
https://przegladpopkultury.wordpress.com/2016/03/04/rosyjska-ksiezniczka-porwana-przez-smoka-o-zakletym-w-smoka/

Admete - Śro 28 Sie, 2019 15:14

W piątek premiera na Netflixie - Ciemny kryształ:

https://www.youtube.com/watch?v=4HYmx7ztcWo

Aragonte - Czw 05 Wrz, 2019 18:40

Ma być serialowa ekranizacja "Ziemiomorza":
https://kultura.onet.pl/film/wiadomosci/ziemiomorze-bedzie-serial-na-podstawie-kultowego-cyklu-ursuli-k-le-guin/n27zec2

Hmmmmm, no nie wiem :mysle:

Admete - Czw 05 Wrz, 2019 19:24

Zobaczymy, co z tego wyjdzie...
Akaterine - Pią 06 Wrz, 2019 07:59

Jak dla mnie Ziemiomorze jest trochę za spokojne i statyczne dla współczesnego widza produkcji fantasy. A jak podkręcą fabułę, to może wyjść źle.
Aragonte - Pią 06 Wrz, 2019 09:01

Dla mnie ogółem jest mało filmowe. Widziałam już produkcję Hallmarku i nie, dziękuję, wolę czytać :wink:
Admete - Pią 06 Wrz, 2019 10:16

Też mi się wydaje zbyt filozoficzna na serial.
Agn - Sob 07 Wrz, 2019 22:14

A ja chętnie obejrzę. Skoro obejrzałam "Odyseję kosmiczną 2001", to nie ma chyba takiej stastyczności, której bym nie strzymała. :lol:
Ale to też doskonała okazja, by przypomnieć sobie książki.

Aragonte - Czw 12 Wrz, 2019 12:16

Ja też pewnie obejrzę, ale sceptycznie podchodzę do tej ekranizacji i nie robię sobie dużych nadziei.
praedzio - Śro 16 Paź, 2019 04:54

Zaczęłam oglądać The War of the Worlds od BBC. Skutkiem tego dziś przez całą noc śniły mi się katastroficzne sny. :zalamka: Wymęczonam. :kawa:

Trailer: https://www.youtube.com/watch?v=r-yas0yPbLU

Admete - Śro 16 Paź, 2019 08:09

Obejrzałabym, ale nie mam gdzie.
BeeMeR - Czw 17 Paź, 2019 09:18

Obejrzałam Więźnia Labiryntu - wszystkie trzy filmy :mrgreen:
Bawiłam się dobrze - ale ja lubię filmy "zabili go i uciekł", mogą być i w postspokaliptycznej, horrorzastej otoczce :lol: myślenie trzeba wyłśczyć, bo tu dużo spraw a nawet dialogów nie ma większego sensu (sam labirynt jako poligon doświadczalny do wynalezienia lekarstwa przede wszystkim :lol: , mecha-pająki również :zalamka: ) natomiast liczne pościgi są niewątpliwe widowiskowe, młoda obsada międzynarodowa i bardzo fajna, efekty specjalne zacne. Drugi film trochę mi się dłużył, zwłaszcza że "poparzeńcy" aka zombiaki to nie do końca moja bajka, ale całokształt jest jak najbardziej oglądalny.
Trochę mi się to kojarzy z Igrzyskami śmierci, bo podobnie młodzi stają przeciw dorosłym, wykorzystującymi ich, obserwującymi tak czy inaczej dorosłymi, skazującym ich na zajadłą walkę o życie lub brutalną śmierć w chorym świecie przyszłości tylko tu jest wszystko nieco inczej :wink:
Mv poglądowe
https://youtu.be/f_FkeafqVwQ

Admete - Czw 17 Paź, 2019 09:45

Oglądałam.swego czasu, bo bratanicy się podobało. Książki też czytała. Mówiła, że lepsze.
BeeMeR - Czw 17 Paź, 2019 09:54

Bardzo możliwe, acz nie wiem czy mi się chce czytać, kiedy Verne na tapecie a Grzędowicz w kolejce czeka, a tu widowiskowość trzyma filmy w kupie (że tak to ujmę), bo logicznie to się wszystko rozpada- może książki ujmują rzecz sensowniej :wink: