To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Z Południa na Północ
Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.

Literatura - Proza i poezja - Ostatnio przeczytane

RaczejRozwazna - Śro 28 Lip, 2010 19:14

No to ślijcie - można pisać komentarze pod wpisami na blogu Hołowni :mrgreen: Z rzadka nawet odpisuje :lol:
Anonymous - Śro 28 Lip, 2010 19:17

A tam, tak blogowo :P
chociaż nie powiem to też opcja :wink:
Z Trifle zaczniemy brykać za nim po spotkaniach autorskich. A jak wybierze Trfile będę ją przeklinać do poduszki :wink:

trifle - Śro 28 Lip, 2010 20:28

Patrz, jakie masz szczęście, że ja taka mało atrakcyjna jestem :rotfl:
Ja sobie jutro tego jego wykładu w moich grządkach będę słuchać chyba ;)

Anonymous - Śro 28 Lip, 2010 20:43

no kto tu ma szczęście ten ma.... hipo.... stop! bo zaraz dojdziemy do mojego jojczenia o mojej nie-atrakcyjności oraz faktu, ze w życiu faceta nie znajdę
RaczejRozwazna - Śro 28 Lip, 2010 20:54

Eee, co Ty Kasiek, to nie wyczytałaś jeszcze u Hołowni, że "komu co Pan Bóg przeznaczy to mu się na drodze rozkraczy"? :mrgreen:
Anonymous - Śro 28 Lip, 2010 20:57

doczytałam, ale teoria teorią, a praktyka u chłopa zwłaszcza to coś zupełni innego :wink:
Alicja - Śro 28 Lip, 2010 21:32

lady_kasiek napisał/a:
Ale On jest po seminariu, na analogię poleciałam.

ekhm, ekhm już to widzę uwaga, uwaga

Dzień dobry Panu.
Przywraca mi Pan wiarę w męską część populacji, jako, że już się pogodziłam z niemożnością złapania Ikera Casillasa, żresztą On mimo cudownej powierzchownosci nie ma Pana umysłu i gadki, więc nie jest z Panem tak źle. Jednym słowem stoi Pan wysoko na mojej liście ideałów.
Co Pan z tym zrobisz zależy od Pana.
Kiepskiej powierzchowności za to ze słowotokiem dużym samozaparciem i uporemosoba płci żeńskiej(najprawdopodobniej)
Poleca się w razie czego

Może być?

Może być, ślij! :mrgreen:

mężczyźni sa wzrokowcami więc rozkraczysz mu się na drodze z dużym transparentem "to ja jestem tobie przeznaczona" i już :-P

Anonymous - Śro 28 Lip, 2010 21:34

Alicja napisał/a:
"to ja jestem tobie przeznaczona" i już

wizja mnie zabiła :rotfl: :rotfl:

Alicja - Śro 28 Lip, 2010 21:45

czego się nie robi żeby być szczęśliwym do końca życia :wink:
Anonymous - Śro 28 Lip, 2010 21:46

Zjada się własną dumę?
trifle - Śro 28 Lip, 2010 22:03

lady_kasiek napisał/a:
Alicja napisał/a:
"to ja jestem tobie przeznaczona" i już

wizja mnie zabiła :rotfl: :rotfl:

Mnie też :rotfl:

RaczejRozwazna napisał/a:
"komu co Pan Bóg przeznaczy to mu się na drodze rozkraczy"

Ja bym ten cytat na poster rzuciła, niech wie, że słowo ma wartość, zwłaszcza własne :rotfl:

Anonymous - Śro 28 Lip, 2010 22:07

na powierzchnię reklamową sobie walnę :P

Wiecie co! Też książkę napiszę Wezmę sobie notatniczek i napiszę wspomnienia z pielgrzymki. Ewentualnie jak nie dojdę to wydajcie tę częśc którą zdążyłam napisać :mrgreen:

Admete - Śro 28 Lip, 2010 23:37

Kasiek - rób zapiski, rób - jeśli dasz radę ;)
Admete - Czw 29 Lip, 2010 11:45

Wpadła mi w ręce książka Doroty Katende - "Dom na Zanzibarze" - historia kobiety, która postanowiła zamieszkać w Afryce. Dla mnie autorka jest trochę postukana, ale na pewno odważna. Czytam tę książkę wybiórczo, bo nie ma potrzeby czytać jej chronologicznie. Najciekawsze są dla mnie obserwacje obyczajowe.

http://www.empik.com/dom-...CFQ6RZgod1EZvmA

asiek - Czw 29 Lip, 2010 15:36

Admete napisał/a:
Dla mnie autorka jest trochę postukana

Bo taka jest :wink: ... Moja sąsiadka się z nią przyjaźni. :wink: ... A ta jej miłość... O mój ty smutku :roll: ... nie dałabym za faceta 5 zlotych. :roll:

Admete - Czw 29 Lip, 2010 16:31

Za tego ostatniego? Bo ten wczesniejszy to też z Afryki. Pierwszego męża chyba zostawiła, jak wyjechała. Biedne te jej dzieci.
asiek - Czw 29 Lip, 2010 17:58

Admete napisał/a:
Za tego ostatniego? Bo ten wczesniejszy to też z Afryki.

Tak, miałam na myśli ostatniego. :wink:

Admete - Czw 29 Lip, 2010 20:50

To taki prostak z afrykańskiej wioski, na tyle sprytny, żeby sobie Europejkę skołowac ;)
asiek - Czw 29 Lip, 2010 20:54

Admete napisał/a:
To taki prostak z afrykańskiej wioski

A do tego brzydki jak noc. :wink: ... Ale ona twierdzi, że lepszego kochanka w życiu nie miała. :wink:
Niektóre kobiety nie mają zbyt wiele wymagań. :wink:

Trzykrotka - Czw 29 Lip, 2010 21:13

asiek napisał/a:
Niektóre kobiety nie mają zbyt wiele wymagań. :wink:

Kiedy to podobno wcale nieczęsta zaleta w dzisiejszych czasach :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: Sławetna Biała Masajka (głupszej kobiety oczy moje nie widziały :confused3: ) nawet tego nie miała :zalamka:

Anonymous - Czw 29 Lip, 2010 21:35

Matko jak czytałam Białą Masajkę rok temu to klęłam w głos babę, że taka głupia! Jak tak można, toż to mózg amputowany trzeba mieć
Admete - Czw 29 Lip, 2010 22:04

Niektóre baby ( niestety trzeba to napisać ) są głupsze niż ustawa przewiduje ;)
miłosz - Czw 29 Lip, 2010 23:26

akne napisał/a:

Trfifle pakuj torby jedziemy szukać gościa.
Obecnie bowiem na świecie jest dwóch mężczyzn z których ewentualnie :wink: mogłabym się wydać (Nenufar odpadł defintywnie)
To ja sie przyłączę :-D Własnie czytam "Tabletki z krzyżykiem"

to jeszcze postudiujcie program Religii Tv on tam ma wywiady z "ludzmi na walizkach"......... umie rozmawiać z człowiekami i zadawać pytania...........

trifle - Pią 30 Lip, 2010 12:35

Ale ja nie mam tego programu...
Anonymous - Pią 30 Lip, 2010 12:47

ja też nie :cry2: a na necie tego nie ma :frustracja:

ale Agn zdaje się cynka dawała i dla Hołowni kupuję Newsweeka.

z tego tygodnia
http://www.newsweek.pl/op...dzielil,62370,1