To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Z Południa na Północ
Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.

Fantastyka - Fantastyka na małym i dużym ekranie

Agn - Śro 16 Mar, 2011 23:08

Na mnie nie liczcie, bym w pierwszym odruchu wyłapała, co mi się nie podoba. Pewnie będę piszczała z radości jak Legosiowa Panienka [TM].
No chyba że będzie tak badziewnie zrobiony, że serialu nie uznam za oglądliwy, aczkolwiek... szczerze wątpię. No i istnieje więcej niż gigantyczna możliwość, że Szon przysłoni mi ewentualne niedostatki. :lol:

Deanariell - Czw 17 Mar, 2011 00:12

Agn napisał/a:
istnieje więcej niż gigantyczna możliwość, że Szon przysłoni mi ewentualne niedostatki.

Póki go nie ukatrupią. :roll: ZNOWU! :roll: :lol:

Admete - Czw 17 Mar, 2011 07:41

Mąż przyjaciółki, jak się dowiedział, że Sean Bean tam gra, od razu zapytał:

"To kiedy zginie?" ;)

Agn - Czw 17 Mar, 2011 08:50

Od dawna twierdzę, że Szon powinien zmienić agenta... :confused3:
Alicja - Czw 17 Mar, 2011 10:20

nie dobijajcie mnie, chcę oglądać ZWŁASZCZA dla Seana :mrgreen: trochę starszego, ale cóż, lubimy dojrzałych mężczyzn :wink:
milenaj - Czw 17 Mar, 2011 17:30

Cztery plakaty z "Gry o tron" :mrgreen:

http://www.popcorner.pl/p...272794.html?i=1

Jeszcze miesiąc :wink: .

Alicja - Czw 17 Mar, 2011 17:39

długie włosy mu nie służą, aż tak staro nie wygląda poza tym serialem :wink:
milenaj - Czw 17 Mar, 2011 18:18

Tutaj jest trochę zdjęć z jakiejś konferencji prasowej.

http://www.popcorner.pl/p...924285.html?i=4

Faktycznie nie wygląda staro. :mrgreen:

Alicja - Czw 17 Mar, 2011 18:21

będe się uparcie trzymać wersji, że nie AŻ TAK :wink: w końcu 4 rozwody o czymś świadczą :lol: mnie bliżej do przedziału 40-50 :mrgreen: niż do 20 latków więc nie jest tak źle :-P

ktoś kiedyś napisał: Boromir zawsze będzie Boromirem... :wink:

Agn - Czw 17 Mar, 2011 21:16

Och, Szon wygląda fantastycznie! On jest jak wino - jako młodzian był b. przystojny, ale jak tak zbliżył się do czterdziestki i potem szedł dalej w wiek - o miodzio...
Calipso - Pią 18 Mar, 2011 06:13

Agn napisał/a:
Pewnie będę piszczała z radości jak Legosiowa Panienka [TM].

.... jakiś materiał poglądowy ? :-P

Agn - Pią 18 Mar, 2011 10:38

Ahm... nie chcesz wiedzieć. Zresztą to forum już dawno nie istnieje (chwała niech będzie Iluvatarowi!). Ale jak coś...
No dobra, opowiem.
Legosiowa Panienka [TM] - vel. Piszczałka jest to panna wypisująca wąsko pojęte fanfykszyn o Legolasie Wspaniałym Kochanku, z okazjonalnym uwzględnieniem Haldira Wspaniałego Kochanka (tudzież Haldira Napalonego) z EWENTUALNIE zawartym Rudym Faramirem Wspaniałym Kochankiem, które to na widok Pięknego Legolasa piszczą w kinie na całą salę i ogólnie mdleją z rozkoszy. Upust swej fantazji na jego temat dają w rzeczonych fanfykszyn, w których może treści nie ma, ale za to nadrabiają scenami zerotycznymi i całą gamą niegramotnych zdań, przy użyciu szeroko pojętego braku pojęcia o podstawach ortografii, że o interpunkcji nie wspomnę.
Zetknięcie się z ową radosną tfu!rczością grozi trwałym urazem na psychice.

asiek - Nie 20 Mar, 2011 22:04

Nadrobiłam dwa odcinki SGU... Ale się działo. :lol:
Admete - Pon 21 Mar, 2011 05:05

Ja nie oglądałam tego ostatniego. Zamierzam niedługo nadrobic.
asiek - Pon 21 Mar, 2011 07:18

W ostatnim odcinku scenarzyści poszli na całość...Chyba za dużo dopalaczy. :lol: :confused3:
Admete - Pon 21 Mar, 2011 12:16

Podwojony Rush? ;)
asiek - Pon 21 Mar, 2011 14:43

Taaa... :lol:
Fibula - Wto 29 Mar, 2011 19:10

W przyszłym tygodniu na AXN Sci-Fi Babylon 5: The Gathering, a po nim pierwszy odcinek pierwszej serii. Przetestuję.
Admete - Wto 29 Mar, 2011 20:14

Oj nie wiem, czy się wciągniesz ;) To raczej dość trudne ;) Poczytaj wcześniej nasz babylonowy wątek ;)
Obejrzałam dwa zaległe odcinku SGU - ubawiłam się przy odcinki z podwojonym doktorem Rushem. Mam jeszcze jeden do obejrzenia.

Fibula - Wto 29 Mar, 2011 20:38

Admete napisał/a:
Oj nie wiem, czy się wciągniesz ;) To raczej dość trudne ;) Poczytaj wcześniej nasz babylonowy wątek ;)

Chyba bym nawet nie chciała, to długi serial ;) . Przetestuję z ciekawości, żeby wiedzieć, czym się zachwycacie ;) .
Cytat:
Obejrzałam dwa zaległe odcinku SGU - ubawiłąm się rpzy odcinki z podwojonym doktorem Rushem. Mam jeszcze jeden do obejrzenia.

Z dzisiejszym mam dwa do nadgonienia. Czekam na odcinek z McKayem i Woolseyem :) .

Admete - Wto 29 Mar, 2011 21:40

Serial nie jest długi - jest w sam raz. Ma pięc serii - wstęp, rozwinięcie i zakończenie ;) Pierwsze odcinki niewiele ci powiedzą o całości.
Aragonte - Wto 29 Mar, 2011 21:40

Fibula napisał/a:
W przyszłym tygodniu na AXN Sci-Fi Babylon 5: The Gathering, a po nim pierwszy odcinek pierwszej serii. Przetestuję.

A kiedy dokładnie ma lecieć?
Może będę zerkać od czasu do czasu :wink: W sumie i tak mam wszystko na DVD, więc ciśnienia nie ma, ale zawsze to inne wrażenie, widzieć to w TV :wink:

Admete - Wto 29 Mar, 2011 21:42

Z lektorem, co? ;) Moje piękne dvd na mnie od czasu do czasu zerka ;)
Fibula - Wto 29 Mar, 2011 22:03

Aragonte napisał/a:
Fibula napisał/a:

A kiedy dokładnie ma lecieć?
Może będę zerkać od czasu do czasu :wink: W sumie i tak mam wszystko na DVD, więc ciśnienia nie ma, ale zawsze to inne wrażenie, widzieć to w TV :wink:

5 IV o 22.00 The Gathering, od 7 IV o 22.00 serial. Znając styl emisji AXN, pewnie w nocy i/lub rano w kolejnych dniach będą powtórki, niektóre bez reklam ;) .

Fibula - Wto 29 Mar, 2011 22:10

Admete napisał/a:
Serial nie jest długi - jest w sam raz. Ma pięc serii - wstęp, rozwinięcie i zakończenie ;) Pierwsze odcinki niewiele ci powiedzą o całości.

Obiektywnie 5x22 i dodatki (bo są też filmy, dobrze kojarzę?) to długi serial, subiektywnie krótki, jeśli człowiek się wciągnie i wie, że więcej nie będzie ;)