To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Z Południa na Północ
Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.

Seriale - Daebak! Szczęśliwa trzynastka...

Admete - Sob 06 Sty, 2018 10:42

Trzykrotka napisał/a:
Admete- mnie się wydaje, że teraz to dziewczyna zrobiła trzy kroki w tył od Gang Doo na wieść o jego ojcu.

Ale zaraz pożałowała i Gang Doo sobie pewnie pójdzie ( na jakiś czas ) w siną dal. Dziewczyna ma do przepracowania nie mniej niż Gang Doo. Ja się tam matce nie dziwię, że wolałaby dla córki Architekta.

BeeMeR - Sob 06 Sty, 2018 11:11

Trzykrotka napisał/a:
Dooglądałam Two Cops
Niemożliwe :P Ja ostatnie odcinki przewinęłam dość szybko :P

Trzykrotka napisał/a:
Chiefa Kima obejrzyjcie
Dobra, właśnie coco jumbo :kwiatek:
Na razie jednak powoli dojrzewam do AM 94 - myślę o piątku-sobocie wieczorem aby zacząć - ktoś chętny dołączyć? :kwiatek:

Trzykrotka - Sob 06 Sty, 2018 13:44

Chef Kim czeka na chętnych na Wschodzie :kwiatek:
A owszem, przewijałam Two Cops, bo kiedy już wyjasnili dziewczynie jak to z nimi jest, to reszta mało mnie interesowała. Wątek dziedzica jakiejś tam Grupy był na tyle wkurzający, że zajrzałam na koniec żeby sprawdzić, że na pewno zakuli go w kajdanki. Chyba odpuszczę sobie całkiem, szkoda czasu.
Mogę zrobić kolejne podejście pod AM :kwiatek: W towarzystwie zawsze milej. Jeśli inne stacje też będą mieć olimpiadowy hiatus, to będzie czas na nadrabianie różnych oczekujących dram.

Aragonte - Sob 06 Sty, 2018 13:50

Aj, a kiedy ten hiatus? Robota też obejmie? :-|
Admete - Sob 06 Sty, 2018 13:57

Robot ma być dokończony, pisałam o tym niedawno. MBC nie puści nowych dram aż do marca. Nie wiem, jak z innymi stacjami.
BeeMeR - Sob 06 Sty, 2018 14:01

Trzykrotka napisał/a:
Chef Kim czeka na chętnych na Wschodzie
Już go zgarnęłam :kwiatek:

Co do TC, to ja będę zaglądać do odcinków, ale zainteresowanie moje spadło niemal do zera, właściwie jestem ciekawa tylko końcówki - co z Duchem?
Ostatnio dodany wątek ojca dziewczyny, który oczywiście też jest wmieszamy w to dawne śledztwo, które mi się wlecze ani trochę nie interesuje również :roll:

Skończyłam powtórkę AM88 *wzdech*
To wyjątkowa drama (dla mnie) i para :serce:

chlip... :cry2:

Aragonte - Sob 06 Sty, 2018 14:04

BeeMeR napisał/a:
To wyjątkowa drama (dla mnie) i para

Dla mnie też :serce:
Szkoda aktora grającego starszego Taeka :(

Chyba zacznę coś nowego, współczesnego, żeby miec jakąś równoważnię dla King Loves, bo trochę się nim przekarmiłam ostatnio :-P Myślałam o Chiefie Kimie, ale na razie włączyłam testowo INR 3.

BeeMeR - Sob 06 Sty, 2018 14:13

Ja po trochu mam ochotę spróbować Just Between Lovers - rozważę to :kwiatek:

Ogląda ktoś jeszcze Black Knight?
Ta scena naprawdę była w dramie? :lol:
https://www.instagram.com...by=javabeans_db

Agn, brakuje cię - zdrowiej i wracaj :kwiatek:

Aragonte - Sob 06 Sty, 2018 14:21

BeeMeR napisał/a:
Ja po trochu mam ochotę spróbować Just Between Lovers - rozważę to

Ja poczekam z tym do końca emisji, wiecie, że nie lubię oglądac w trakcie.

Reply 1994 w sumie jeszcze nie mam, musiałabym zakupic :mysle: Na razie oglądam od kwadransa INR 3 - daje to niewątpliwie przyjemności estetyczną, bo bohaterka jest przepiękna, a mignął też już nasz Andante :serce2:

Też mam nadzieję, że Agn szybko do nas wróci :trzyma_kciuki: :trzyma_kciuki:

No dobra, zakupuję AM1994 - nie wiem, czy będę oglądac równolegle z Wami, ale chcę przynajmniej miec takową możliwośc.

BeeMeR - Sob 06 Sty, 2018 14:51

Aragonte napisał/a:
mignął też już nasz Andante
On tam pięknie wygląda :serce2:

Aragonte napisał/a:
zakupuję AM1994 - nie wiem, czy będę oglądac równolegle z Wami, ale chcę przynajmniej miec takową możliwośc.
Ja się nastawiam na znacznie słabszą dramę niż 1988 - czytałam sporo nieciekawych komentarzy o Trashu i dramie - no ale o "słodkim JungPalu też" więc lepiej wyrobić sobie własne zdanie i jakby co, zaskoczyć się in plus ;)
Trzykrotka - Sob 06 Sty, 2018 15:02

Ja myślę, że warto obejrzeć 1994, żeby sobie 1997 zostawić na koniec, bo 1997 jest bardzo dobrą dramą. Inną niż 1988, nastawioną na młodzież, bez całej tej ciepłej rodzinnej otoczki (ona jest, ale e mniejszym stopniu), ale naprawdę dobrą. No i ma In Guka :serce:

No właśnie, Black Knight ma taki klimat, jak w tym kawałku. Trochę arlekinowy, trochę baśniowy i nierealny. Mnie zmęczył i odpuściłam. Widziałam ognistego kissu, ale to sobie na Yt zobaczę i wystarczy.
Aragonte, ty nie oglądałaś już INR 3? :mysle:

Aragonte - Sob 06 Sty, 2018 15:07

W Reply 1997 jest In Guk :serduszkate: ale i histeryczne fanki, które miałam ochotę zazakneblowac i zamknąc w piwnicy. AM 1988 jest dla mnie lepsze, równiejsze, no i ta ciepła atmosfera jest nie do podrobienia :serce:

Trzykrotka napisał/a:
Aragonte, ty nie oglądałaś już INR 3?

Nie, tylko podglądałam, a to nie to samo :wink:
Podobnie jak My Secret Hotel - znam fragmenty, ale nie całośc.

BeeMeR - Sob 06 Sty, 2018 15:09

Trzykrotka napisał/a:
warto obejrzeć 1994, żeby sobie 1997 zostawić na koniec, bo 1997 jest bardzo dobrą dramą.
Taki mam szczwany plan :mrgreen:
Aragonte - Sob 06 Sty, 2018 15:16

BeeMeR napisał/a:
Aragonte napisał/a:
mignął też już nasz Andante
On tam pięknie wygląda :serce2:

Potwierdzam :serce2:
Bardzo dobrze też całuje :wink:

Edit: tak jakoś sam mi się obejrzał pierwszy odcinek INR 3, bardzo lekko to wchodzi :wink: Naszego sunbae jest na razie malutko, ale zwraca uwagę :serce2: Może to sobie szybko obejrzę pod wyszywanie, bo odcinki są krótkie, a treśc mocno relaksująca. I jest polski sos.

Admete - Sob 06 Sty, 2018 21:03

Jang Hyuk i Królowa z Faith są wręcz nierealnie piękni w ostatniej scenie 15 odcinka Money Flower. Na razie podejrzałam trochę. Te przeciągłe spojrzenia - najwidoczniej MF odpowiada na moje ukryte skłonności do eleganckich melodramatów ;)
Trzykrotka - Sob 06 Sty, 2018 23:16

A ja czekam na napisy do Hwayugi tak niecierpliwie, że już zaczęłam oglądać odcinek 3 saute. Gdyby ktoś chciał, to posłałam na Wschód małpiego króla z resztą demonów i ładną panią.
Just Between Lovers polecam - bardzo niepohopna drama, ale ciekawa.

Aragonte - Sob 06 Sty, 2018 23:18

A ja bym nowe Robociki już chciała...

Trzykrotko, na Wschodzie jest Małpi Król nr 3, za to zdublowany - chciałaś wrzucic też wcześniejsze numerki czy nie?

Anaru - Nie 07 Sty, 2018 00:25

Oglądam trzeci odcinek Reply 1988, zachwyconam dramą jak już dawno się nie zdarzyło :serce: .
Lubie bohaterów, najmniej może tego męża żartownisia, który mi się bardzo kojarzy z jednym kretynem z reklamy, którego nie znoszę (i chyba aktorem, ale nie pamiętam nazwiska :roll: ) i wcale się nie dziwię jego zonie, że jej nie śmieszy :roll: . Ale poza nim nie mam zastrzeżeń do nikogo. I bardzo doceniam normalne twarze, a nie nadmiernie piękne klony spod jednego skalpela.
I muzyka mi się podoba :)

Trzykrotka - Nie 07 Sty, 2018 00:31

Aragonte :kwiatek: to faktycznie psikusy Son Oh Gonga :nudelkula1_zolta: Bo nie dość, że wrzuciłam całość, to raportował, że ją już załadował. Poprawię :kwiatek: ale może już jutro. Odcinki są rzeczywiście bardzo ciężkie i operacje na nich trwają w nieskończoność. Irytuje mnie oglądanie średnio ladnego obrazu, ale na razie inaczej nie mogę. Na Wschodzie jest/będzie ten bardzo ładny.

Z desperacji wróciłam do Cryminal Minds, bo na szczęście jakaś dobra dusza ciągnie tłumaczenie, a Jun Ki to Jun Ki... :serce2: Nawet dobre i się oglądało, choć bez skoków ciśnienia, jak przy Bad Guys 2. To dla mnie za mocne, chyba nawet 2 odcików nie zmogę, wybacz Ji Soo :confused3: Voice po 3 odcinkach mnie znudziło powtarzalnością schematu. Ma być 2 sezon, hmmm :mysle: Signal ma mieć drugi sezon, Mystery Queen, Secret Forest, a Man To Man - orequel. Boję się, że od tego juz prosta droga do amerykańskich fafnastu sezonów wiekszości opowieści.

Anaru napisał/a:
Oglądam trzeci odcinek Reply 1988, zachwyconam dramą jak już dawno się nie zdarzyło :serce: .

Witaj w klubie :serce: Kocham tę dramę, jest wybitna, od obsady po muzykę. I aktorzy tak średnio piękni, ale nie dlatego, że naprawdę niepiękni, tylko że zrobili ich na lata 80, z tymi okropnymi grzybkami, dekatyzowanymi dżinsami i trwałą. Dawaj od czasu do czasu znać, jeśli nic ci nie przerwie oglądania. Im dalej, tym się robi coraz lepiej. Trzeci odcinek, czyli pierwsza milość Deok Sun się wydarza?
A propos tej urody, to w Chiefie Kimie gra mama Deok Sun. Jest tam żoną prezesa konglomeratu, czebolką w drugim pokoleniu. Jest tak piękna i elegancka, że nikt nawet przez minutę nie podejrzewałby, że mogłaby nosić dziurawe skarpetki i piec slodkie ziemniaki na kolację.

Anaru - Nie 07 Sty, 2018 00:45

Trzykrotka napisał/a:
Trzeci odcinek, czyli pierwsza milość Deok Sun się wydarza?

Tak, z tymi wszystkimi uroczymi niezdarnościami :serce:
I z przyjaciółmi, którzy dają dobre rady ;)
A świntuszące mamuśki są cudne :lol:

Pamiętam jeszcze takie ciuchy z czasów szkolnych, te dżinsy, podobnie wspaniałe bluzki itd :wink:
Ale klimat jest świetny i to życie z czasów sprzed smartfonów czy nawet telefonów komórkowych, takie o wiele bardziej współne. Mam sentyment :serce:

Siostrzane stosunki to normalnie jak ja z Basią przed laty, tylko my miałyśmy wtedy po kilka lat, a nie kilkanaście :lol:

Aragonte - Nie 07 Sty, 2018 00:59

Anaru napisał/a:
Pamiętam jeszcze takie ciuchy z czasów szkolnych, te dżinsy, podobnie wspaniałe bluzki itd

I trwałe na baranka :mrgreen:
Też pamiętam większośc tego, co pokazano i strasznie mnie to ujęło podczas oglądania :serce:
Anaru, raportuj dalsze wrażenia, koniecznie :mrgreen:

Admete - Nie 07 Sty, 2018 07:20

No to jestem jedyna z zerowym sentymentem do późnego komunizmu lat 80 ;) Wiele osób na przykład ogląda nasze stare komunistyczne seriale ( nawet 007 zgłoś się ;) ), a ja bym się nie zmusiła. Jedynie Wojnę domową bym dała radę, ale to lata 60, nie 80.
Trzykrotka - Nie 07 Sty, 2018 07:30

To nie i komunizm chodzi ani estetykę, tylko naszą młodość i własne wspomnienia z czasów, kiedy jeszcze wszystko wydawało się możliwe :-) W Answer Me na dodatek ta estetyka jest przefiltrowana przez współczesną. Seriale, teledyski i filmy kręcone w latach 70 i 80 to zupełnie inna bajka.
Admete - Nie 07 Sty, 2018 08:08

Nie czułam nigdy w taki sposób.

Widziałam 80% sos do A Korean Odyssey. Ostatnio powtórzyłam sobie rtzy odcinki Secret Forest, bo się za Shi Mokiem stęskniłam.

Agn - Nie 07 Sty, 2018 09:17

Dziń dybry! Uprzejmie donoszę, że doczytuję wątek (prawie 400 zaległych postów, ale nie narzekam, bo to miła lektura).
Tymczasem uprzejmie tylko donoszę (jeśli nie przewinęła się tu ta informacja), że do Namoo Actors dołączyła Park Min Young. Dla tych, którzy nie łapią wagi tej informacji - ta sama agencja reprezentuje Junkiego, a to bardzo zwiększa szansę na tę dwójkę w jednej dramie, czego bardzo, bardzo, bardzo bym sobie życzyła w najbliższej przyszłości. :)
Lecę czytać dalej.

PS Z oglądanych przeze mnie dram - wciąż Black Knight (jestem na etapie odcinka nr 7) i mus ruszyć z Hwayugi bo chyba już jest odcinek 3 i 4.