Seriale - Dramaland przedstawia, czyli knajpa nr 10
Agn - Wto 22 Lis, 2016 09:01
| Trzykrotka napisał/a: | | Ale w centrum uwagi stoi Ciapowa. To wokół niej kręcą się mężczyźni i kobiety z nimi związane, a także wszyscy związani z jej matką. A ona jest taka beznadziejna. Beznadziejna. Zero talentu aktorskiego, zero pomysłu na rolę, czy nawet poszczególne wątki, zero wdzięku, zero chemii z którymkolwiek z bohaterów. Patrzę, jak rozgrywa romans z Plagą i płakać mi się chce |
Właśnie dlatego unikam Ciapowej jak ognia, bo ona potrafi absolutnie wszystko koncertowo spieprzyć.
| Admete napisał/a: | | Agn moim zdaniem ta inna gra w Klejnocie pasuje do epoki. |
Znaczy się dla mnie ta gra jest po prostu słaba, ale nie psuje to tak bardzo efektu póki co.
| BeeMeR napisał/a: | | Jeszcze odnośnie "Towarzyszki Kim w przestworzach" - po samym tytule na początku myślałam, że to będzie chodziło o stewardesę albo kosmonautkę |
Nie, chodziło o akrobacje na wyżynach. Nie powiem, to co potrafiła zrobić bohaterka było imponujące.
| Aragonte napisał/a: | | Na pewno w prawdziwych segukach wymagana jest nieco inna wymowa niż w dramach współczesnych i większość aktorek (aktorów chyba też) nie spełnia tego wymagania. Shin Se Kyung należy do tych niezbyt licznych aktorek, które do seguków się nadają. |
Do tego bardzo ładnie wygląda w strojach z epoki. Tylko jakoś wielkiego szczęścia do ról nie ma.
Admete - Wto 22 Lis, 2016 10:47
| Agn napisał/a: | | Znaczy się dla mnie ta gra jest po prostu słaba |
Zupełnie tego tak nie odbieram. W jaki sposób jest słaba? I u kogo? Mała jest świetna, jej ojciec potrafi grać ( widziałam go w dużej roli w Admirale ), ale jest specyficzny. Oni ogólnie dość spokojnie grają. Przybrani rodzice też są dobrze dobrani, troszkę przerysowani, ale bez przesady. Tego aktora to ja i dziś gdzieś widuję, pani nie znam, ale mi się podoba. Nie podoba mi się z wyglądu dorosła wersja tej rywalki Jang Geum, na dzisiejsze czasy ma grube rysy, ale przemawia do mnie fakt, że nie wszyscy są w tej dramie tak cudnie cudni jak to jest dzisiaj. Lady Han, Lady Choi - dobre są. Panienki służące różne, ogólnie tylko trzy są ważniejsze plus jedna starsza. Dużo jest lekkich uśmiechów, spuszczania oczu, nikt za szybko nie mówi ( poza przybraną mamusią, która strzela jak karabin ), ale ja to odbieram pozytywnie. Dorosła Jang Geum jest bardzo dobra, stonowana, ale pełna pasji ( i ma odstające uszki, co też mi psuje - dzisiaj rzecz byłaby nie do przyjęcia ). W starych dramach znajduję pewną godność
Agn - Wto 22 Lis, 2016 10:58
Są jak dla mnie teatralni, robią nienaturalne pozy, ale mogę to tylko ja tak odbierać.
Nie mam też takiego rozdziału, że w starych dramach było lepiej, a teraz nie - teraz też się kręci dobre dramy, tylko inaczej. Inaczej się maluje aktorów, panie mają też inaczej regulowane brwi (te obecne bardziej mi się podobają, ale w 2003 roku taka była moda, więc tak się wyrównywało brwi). Jak mówię - pierwszy odcinek mnie zaciekawił, dziś wieczorem pewnie połknę drugi.
A, właśnie - w jakie dni jest drama z LMH? Wtorek i środa? Czy coś mi się pokręciło?
Trzykrotka - Wto 22 Lis, 2016 12:04
LMH środa-czwartek. Możesz mieć albo poniedziałek - wtorek, albo środa-czwartek, albo dramy weekendowe.
Agn - Wto 22 Lis, 2016 12:13
Spoko, da się dopasować.
Admete - Wto 22 Lis, 2016 13:24
| Agn napisał/a: | | Są jak dla mnie teatralni, robią nienaturalne pozy, ale mogę to tylko ja tak odbierać. |
Wychowałam się na teatrze telewizji. Wolę taką grę niż jej brak i mruganie oczami w zastępstwie
BeeMeR - Wto 22 Lis, 2016 13:49
| Cytat: | | w prawdziwych segukach wymagana jest nieco inna wymowa niż w dramach współczesnych i większość aktorek (aktorów chyba też) nie spełnia tego wymagania | co nie zmienia faktu, że są obsadzane i takie, i takie podobnie z umiejętnością grania - w przypadku obu płci
| Admete napisał/a: | i ma odstające uszki, co też mi psuje - dzisiaj rzecz byłaby nie do przyjęcia | Zauważyć się da zwłaszcza w jednej z pierwszych scen, kiedy jej słońce przeświecało przez te uszka od tyłu Spoko jest - nie jakiś ideał piękna, ale ładna i niezła.
| Admete napisał/a: | Wolę taką grę niż jej brak i mruganie oczami w zastępstwie | Oj też wolę, zwłaszcza, że nie mam problemu z teatralnością gry ani scenografii, a nawet zdecydowanie wolę niż gadające głowy/postaci dwa metry od siebie, np. nad kubkami czegoś reklamowanego.
Drugi odc. klejnotu podobał mi się bardziej niż pierwszy, czekam na wrażenia
BeeMeR - Wto 22 Lis, 2016 14:15
zwiastun: "będziesz tam" Musso z Jasiem:
https://www.youtube.com/watch?v=XVaSYttGJRc
ładnie wygląda
Admete - Wto 22 Lis, 2016 14:18
Bardzo ładnie - jak ja lubię Jaśka. Niech gra jak najwięcej. Żeby prędko był potem ten film w źródełku i z napisami najlepiej od razu
Aragonte - Wto 22 Lis, 2016 14:28
Nie mogę tu podejrzeć - czy to inny zwiastun niż to, co wrzucałam jakiś czas temu przez Facebooka BYH?
I poproszę o dramę z Jaśkiem, filmy to za mało
BeeMeR - Wto 22 Lis, 2016 14:32
| Aragonte napisał/a: | | czy to inny zwiastun niż to, co wrzucałam jakiś czas temu przez Facebooka BYH | Nie wiem, kojarzę tylko kilka fotek (pewnie mi się nie otworzył), możesz przejrzeć fotki z tego zwiastuna na bd - może to ten sam
Trzykrotka - Wto 22 Lis, 2016 23:59
| Aragonte napisał/a: | I poproszę o dramę z Jaśkiem, filmy to za mało |
Oj tak Niech wraca w dobrym scenariuszu, z rolą na miarę tej w Misaeng, tylko większą. Trailer filmu bardzo mi się podoba.
Agn - Śro 23 Lis, 2016 00:12
Śliczny zwiastun! Doczekać się nie mogę, by zobaczyć Jasia w tej historii.
| Admete napisał/a: | | Niech gra jak najwięcej. Żeby prędko był potem ten film w źródełku i z napisami najlepiej od razu |
Zdecydowanie popieram wniosek koleżanki!
| Aragonte napisał/a: | | czy to inny zwiastun niż to, co wrzucałam jakiś czas temu przez Facebooka BYH? |
Inny.
I ładny.
Jaś taki ładny. Ech...
| Trzykrotka napisał/a: | | Niech wraca w dobrym scenariuszu, z rolą na miarę tej w Misaeng, tylko większą. |
I główną. Główną porządną.
Trzykrotka - Śro 23 Lis, 2016 00:20
Racja, główną porządną. Zasługuje na to. Ech, niech w ogole oni nie robią sobie za długich przerw
Zaraz Czy mam zwidy, czy któraś z was pisała, że Tal Tal wrócił?
Aragonte - Śro 23 Lis, 2016 00:25
| Trzykrotka napisał/a: | Racja, główną porządną. Zasługuje na to. Ech, niech w ogole oni nie robią sobie za długich przerw |
Trzymam za to
Trzykrotko, bardzo ładne było to, co napisałaś mi o JI 7 w privie - może wrzucisz to do wątku choć w spoilerze?
Strasznie się cieszę, że ci się dobrze tłumaczy Nie, żeby mnie to dziwiło
Agn - Śro 23 Lis, 2016 00:41
| Trzykrotka napisał/a: | | Czy mam zwidy, czy któraś z was pisała, że Tal Tal wrócił? |
No przeca ja. Leci jakaś kucharniana drama z nim.
BeeMeR - Śro 23 Lis, 2016 08:51
Hwarang - zwiastun. Na razie nic mi nie urwało
https://www.youtube.com/watch?v=CZz6Y2ABPAk
Nie mam możliwości ani czasu ostatnio by cokolwiek obejrzeć
Agn - Śro 23 Lis, 2016 10:52
No sami piękni chłopcy, co chcesz.
Plus generał Park - może tym razem bez charakterystycznych zębów?
BeeMeR - Śro 23 Lis, 2016 12:05
| Agn napisał/a: | | generał Park - może tym razem bez charakterystycznych zębów? | Na jego widok pomyślałam sobie, że w obecnej chwili to on jest "tym aktorem, który gra we wszystkich dramach "
Trzykrotka - Śro 23 Lis, 2016 14:44
... i który ma żółte zęby
Napiszę o JI, jak tylko wrócę do domu - zamordujemy was tą dramą razem z Aragonte
BeeMeR - Śro 23 Lis, 2016 16:56
| Trzykrotka napisał/a: | zamordujemy was tą dramą razem z Aragonte | Nie mam nic przeciwko temu
Kiedyś ją obejrzę (jak już będzie po trzykrotkowemu) - na pewno pozapominam szczegóły
Agn - Śro 23 Lis, 2016 17:12
| Trzykrotka napisał/a: | zamordujemy was tą dramą razem z Aragonte |
Z przyjemnością was czytam, więc mordujcie.
Admete - Śro 23 Lis, 2016 17:16
Cóż mam zebraną, więc się nie zarzekam. Ale nie teraz, bo mam mało czasu i fazę na seguki.
Trzykrotka - Śro 23 Lis, 2016 18:33
Właśnie, a propos fazy, to może Hwarang będzie przyjemnie jajcarne? Coś takiego chętnie obejrzę. Pojawiły się już piękne sesje panów z różnych gazet.
Admete - Śro 23 Lis, 2016 18:41
Ja się obawiam, że oni mi się pomylą Zapowiedź kolejnego serialu OCN:
http://www.dramabeans.com...hriller-tunnel/
Ja to czekam na - Hong Il Dong, The Voice, Defendant, Tomorrow with you i ewentualnie ten Tunnel. Może choć jedna z tych produkcji będzie sensowna. Ta jesień jest wyjątkowo nijaka serialowo ( z mojego punktu widzenia oczywiście ).
Oglądam nadal Romantic doctor i stwierdziłam, ze jednak mi się podoba. Mają bardzo dobrą muzykę i aktorzy tez mi pasują.
|
|
|