To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Z Południa na Północ
Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.

Seriale - Kropki, paski i uczuciowe trójkąty - dramaland po raz 9

Trzykrotka - Pią 05 Sie, 2016 06:43

Nie będzie :wink: Będą tylko biegać w takich bucikach - kopytka na wysokich koturnach. O-o, oglądasz Bu Bu? :paddotylu:
Agn - Pią 05 Sie, 2016 08:33

Zaczęłam z czystej ciekawości. Pół odcinka za mną, na więcej niestety na razie nie pozwala mi czas, bo się zbieram odebrać z dworca BeeMeRka i lecimy do Anaru zupkować.
Ale wieczorem pewnie dokończę.
Gra aktorska to tam póki co nie istnieje, są też dziwne wariacje kamery, która lata od jednej twarzy do drugiej, a wypadek, któremu uległa bohaterka w swoich czasach zwyczajnie mnie rozbawił, miast przerazić.
Ale za to stroje są przepiękne. :serce: Panie są śliczne (siostra bohaterki cudna z oblicza jak nie wiem, jeszcze otoczka podkreśla tą jej urodę).

Agn - Pią 05 Sie, 2016 08:38

PS Nie, nie wytrzymam. Jeden obrazek muszę, bo skisnę!
Nowe zdjęcie Junkiego z ML!

:serduszkate: *mruczy*

Trzykrotka - Pią 05 Sie, 2016 08:44

Ubiegłaś mnie :lol: - żebym i ja nie skisła, dorzucę resztę trójkąta :serduszkate:

Agn - Pią 05 Sie, 2016 09:07

Pozostaje w zachwycie na widok tego mordu w oczach, ktory ma Junki. :serce: Kang Ha Neul prezentuje sie nalezycie. :serce2: IU jest sliczna, ladnie jej w jasnych kolorach.
Trzykrotka - Pią 05 Sie, 2016 09:17

Agn napisał/a:
Pozostaje w zachwycie na widok tego mordu w oczach, ktory ma Junki. :serce: Kang Ha Neul prezentuje sie nalezycie. :serce2: IU jest sliczna, ladnie jej w jasnych kolorach.

Ładnie tutaj skontrastowali panów. Bracia są równie skoncetrowani na celu, jakim jest tron, ale nie mogą bardziej się różnić pod innymi względami. Kang Ha Neul ma na sobie wręcz jakiś sweterek; w BBJX pokazywany jest najczęściej w bibliotece, z książką w ręku.
IU ma na sobie już jakieś dworskie wykwintności.
Zważ, Agn, ona na początku po przeniesieniu się jest właściwie nastolatką, stąd czasami zachowuje się jak dziecko :kwiatek: A stroje od początku do końca są przepiękne - i damskie i męskie. Moda się nie zmienia, ale kolory, zdobienia, kwiaty w tych bumerangach, które mają na głowie, łańcuszki, wisiorki, szpilki.... Orgia pastelowych kolorów, dodatków i porcelany. Anaru miałaby co fotografować.

Agn - Pią 05 Sie, 2016 13:57

Owszem, kolory sliczne. Panie ladne, to tym ladnie wygladaja w tym wszystkim. :serce:

Razem z BeeMeRkiem i Anaru zupkujemy z miodoweczka (Aragonte zawarla z nia blizsza znajomosc). Pierwszy toast byl za "tego na Hawajach". :mrgreen:

Admete - Pią 05 Sie, 2016 14:07

To macie fajnie. Oglądam 5 odcinek W i zachwyca mnie Brzydactwo - w sensie jak go dobrze obsadzono i wystylizowano. Idealnie wprost. Jest naprawdę jak bohater komiksu. Ten odcinek dobry, bo skupiony na jego bohaterze, a nie na bohaterce.
BeeMeR - Pią 05 Sie, 2016 15:15

Pozdrowienia z zupkowania :)
Toast był, oglądanie zwiastuna Moon Lovers też :mrgreen:

Admete - Pią 05 Sie, 2016 15:48

To bawcie się dobrze :) Co do W - mam nadzieję, że scenarzystka wie, kto jest zabójca z początku, bo inaczej marny jej los :wink:
Trzykrotka - Pią 05 Sie, 2016 15:48

BeeMeR napisał/a:
Pozdrowienia z zupkowania :)
Toast był, oglądanie zwiastuna Moon Lovers też :mrgreen:

Szkoda,że mnie tam nie ma! :kwiatek: Basiu, świetnie, że sobie ten wyjazd zafundowałaś :kwiatek: Pozdrówcie Asię :przytul:

Agn, jestem wściekle ciekawa twojego odbioru BBJX. To się pod jednym względem dobrze ogląda - odcinków jest dużo, ale bardzo krótkich. Szybko wchodzą.

Admete napisał/a:
Oglądam 5 odcinek W i zachwyca mnie Brzydactwo - w sensie jak go dobrze obsadzono i wystylizowano. Idealnie wprost. Jest naprawdę jak bohater komiksu.

Admete - nie uwierzysz, ale wczoraj oglądając odcinek 5 nie mogłam oderwać od niego oczu. O tak :rozoweokulary:
Był po prostu zachwycający. Fakt, jest idealnym bohaterem webtonu, takim obliczonym na efekt i zaślinienie się fanek. O, takim z marzeń 10-12 letniej dziewczynki
Spoiler:
która go narysowała.

Po lekturze książki o koreańskiej pielęgnacji cery już widzę, jaką ma piękną cerę i włosy. Jest długonogi i zgrabny. I jak całuje.... 5 odcinek był najlepszy jak dotąd, dokładnie, bo bohaterka nie miała zbyt wielu okazji do głupiego zachowania. Rozmowa z profesorem po operacji była iście koreańska :rotfl:
Drama zaczęła mnie wciągać. Ale może rzucę jakimiś refleksjami, jak się ochłodzi...

Admete napisał/a:
Co do W - mam nadzieję, że scenarzystka wie, kto jest zabójca z początku, bo inaczej marny jej los :wink:

Autor webtonu nie wie :paddotylu:

Admete - Pią 05 Sie, 2016 15:52

Trzykrotka napisał/a:
O tak :rozoweokulary:

Uwierzę - ja go oglądam w HD ;) zasługuje na to ;)

Trzykrotka napisał/a:
widzę, jaką ma piękną cerę i włosy

Nooo...mówię ci nawet odcinki HD nic mu z piękna nie ujmują, wręcz przeciwnie ;) Jak ożywiony rysunek, tym bardziej, ze oni tam ciągle robią te rysunkowe nakładki. Świetnie im to wychodzi. Zasadniczo to połowa sukcesu.

Trzykrotka napisał/a:
Autor webtonu nie wie :paddotylu:

No kurde nie wie ;) Jak 80% scenarzystów w dramalandzie ;) A propos koreańskiej pielęgnacji - pożyczyłby ktoś książkę? Nie mam teraz kasy w ogóle, bo na lekarzy poszła fortuna ( i jeszcze pójdzie...), a przeczytałabym.
Pomysl jakby się wartość serialu podniosła, gdyby dali rolę panny aktorce - na przykład - z Antoher Miss Oh chociażby.

Trzykrotka - Pią 05 Sie, 2016 15:58

Admete napisał/a:
Trzykrotka napisał/a:
O tak :rozoweokulary:

Uwierzę - ja go oglądam w HD ;) zasługuje na to ;)

Właśnie zaczęłam kupować wyższą rozdzielczość i podmieniać. Drama w całości na to zasługuje.
Brzydactwo jest idealne. A, jeszcze do tego świetnie go ubrali. Ten wczorajszy granatowy garnitur z czymś jak rozchylona kamizelka, a bez koszuli (a może to była mocno rozpięta koszula w tym samym kolorze?) był bardzo stylowy.

Trzykrotka napisał/a:
Nie mam teraz kasy w ogóle, bo na lekarzy poszła fortuna ( i jeszcze pójdzie...), a przeczytałabym.

Pożyczę ci :kwiatek: Tylko muszę sama dokończyć i spisać sobie wsystko, czego potrzebuję. Na razie mam ze dwie rzeczy i te maseczki - płachty.

Zgadzam się co do bohaterki - inna aktorka, zwyczajno - ciepłej urody, plizz... Nawet o Yoo In Na pomyślałam, bo ona jedyna potrafi sprzedać życiową nieporadnosć w atrakcyjny sposób - jak to zrobiła w Queen In Hyun Man.

Admete - Pią 05 Sie, 2016 16:02

Trzykrotka napisał/a:
inna aktorka, zwyczajno - ciepłej urody, plizz... Nawet o In Ha pomyślałam

Też by mogła być. Ta jest naprawdę tak słaba, że psuje mi odbiór całkiem dobrej dramy. Czy ty też masz wrażenie, że mówi z prędkością karabinu maszynowego i ma za dużo zębów? W dodatku jej głos wchodzi w takie dziwne rejestry. Nie mogę jej słuchać. Poza tym ona akurat ma złą stylizację. Za długie włosy, za długa grzywka. Na zdjęciu w asianwiki ma krótszą fryzurę i wygląda dobrze.

Cytat:
Pożyczę ci :kwiatek:

Dzięki :)

BeeMeR - Pią 05 Sie, 2016 16:07

Admete napisał/a:
ma za dużo zębów?
Takie wrażenie to ja miałam o tej głównej z Joseon Gunman/Wilczka ;)
W zamierzam nadrobić :mrgreen:

Aragonte - Pią 05 Sie, 2016 16:23

Admete napisał/a:
A propos koreańskiej pielęgnacji - pożyczyłby ktoś książkę? Nie mam teraz kasy w ogóle, bo na lekarzy poszła fortuna ( i jeszcze pójdzie...), a przeczytałabym.

Ja mam, tylko nie pożyczę na bardzo długo :wink: bo co jakiś czas sobie do tego wracam, bo to moja "biblia pielęgnacji koreańskiej" :mrgreen: Kosmetyków (po części inspirowanych poradami Charlotte Cho, ale nie tylko, bo czytuję też chętnie blog Ziemoliny) mam już sporo :mrgreen:
Przywieźć tę książkę do Krakowa? Czy wysłać wcześniej?

Admete - Pią 05 Sie, 2016 18:36

Wystarczy do Krakowa. Może po prostu znajdziemy tam gdzieś ksero za rozsądną cenę, zostawimy na ksero i po sprawie.
BeeMeR - Pią 05 Sie, 2016 18:41

Ksero powinno być przy Politechnice (okolice dworca) - nie wiem czy w wakacje, ale chyba też :mysle:
Aragonte - Pią 05 Sie, 2016 18:45

Admete napisał/a:
Wystarczy do Krakowa. Może po prostu znajdziemy tam gdzieś ksero za rozsądną cenę, zostawimy na ksero i po sprawie.

Ale po co ksero? Pożyczę ci ją przecież :)

BeeMeR - Pią 05 Sie, 2016 18:46

A może faktycznie lepiej najpierw przejrzeć co ew. skserować :kwiatek:
Admete - Pią 05 Sie, 2016 19:09

Dobrze :)
Nie wiem, czy scenarzystce starczy pary na dalsze odcinki W, ale na razie jej pomysły mi się podobają. Świetnie uchwyciła ludzką zdolność do traktowania fikcyjnych bohaterów niemal jak prawdziwych. Oglądam teraz szósty odcinek. Strona techniczna serialu jest tez bardzo dobra.

Aragonte - Pią 05 Sie, 2016 22:02

Trzykrotka napisał/a:
Pożyczę ci :kwiatek: Tylko muszę sama dokończyć i spisać sobie wsystko, czego potrzebuję. Na razie mam ze dwie rzeczy i te maseczki - płachty.

Co cię zainteresowało? :D Z moich obserwacji wynika, że koreańskie maseczki w płachcie są rewelacyjne i na nie najbardziej się rzuciłam, bo polskie kremy bywają bardzo dobre, a esencje to coś, co jest do znalezienia chociażby na Biochemii Urody albo w paru innych miejscach, chociaż niekoniecznie tak się nazywa :wink: Temat wraca jak bumerang w wątku kosmetycznym, plotkujemy tam najintensywniej we dwójkę z Tamarą, chociaż nawet Admete zagląda :mrgreen:

Admete - Sob 06 Sie, 2016 07:20

Admete będzie robić zamówienia z BU i się właśnie zastanawia, które serum, więc pewnie pójdzie do kosmetycznego :)
Agn - Sob 06 Sie, 2016 08:42

Trzykrotka napisał/a:
jak to zrobiła w Queen In Hyun Man.

Weeeźmiesz to ze sobą do Krakowa na spotkanie?

(Jestem padnięta - spałam może ze 4 godziny. Oczy na zapałkach, a kawę chyba sobie wtłoczę dożylnie...)

BeeMeR - Sob 06 Sie, 2016 09:39

Agn napisał/a:
Jestem padnięta - spałam może ze 4 godziny. Oczy na zapałkach, a kawę chyba sobie wtłoczę dożylnie...
:przytul: Przytulam. Odwaliłaś wczoraj kawał dobrej roboty :szacuneczek:
Jak zawsze, co zupki :szacuneczek:
Ja spałam jak dziecko - do 7,20. :mrgreen: nawet podłogę myłam dopiero dziś, bo wczoraj nie miałam siły obczajać czym i jak to potem sprzątnąć, by nie ufajdać dodatkowo umywalki.