Seriale - Dramy, czyli urok Azji - odsłona 4
Agn - Sob 27 Gru, 2014 19:07
| Cytat: |
Kiedy Anaru też już myśli, jakby się też pofatygować
weźcie się wzajem pod pachę |
Ooooo! Czekaj! Jeśli jest wola, to da się też wykonać! Bo zmuszałam biedną Anaru na wyjście do koreańskiej knajpeczki w okolicach mych urodzin... jak by tu...
BeeMeR - Sob 27 Gru, 2014 19:09
Tak, na pewno czuła się "zmuszana"
Agn - Sob 27 Gru, 2014 19:14
Uprzejmie nie dała po sobie niczego poznać.
Moje Oski gotowe. Kiedy wklejamy? 1-ego stycznia?
BeeMeR - Sob 27 Gru, 2014 19:25
Moje tylko częściowo - dopracuję może jutro
nagrodziłam też kilka filmów za postać albo scenę scenę
| Agn napisał/a: | Kiedy wklejamy? 1-ego stycznia? | czemu nie - dobra data
Agn - Sob 27 Gru, 2014 19:28
Chcesz poznać kilka moich kategorii?
Nie krępuj się, Albercik, sami swoi.
Dobra, my tu gadu-gadu, a ja 9tkę MG miałam oglądać...
Krom... *włącza sobie*
BeeMeR - Sob 27 Gru, 2014 19:28
Chcę poznać całą listę - ale dawaj i kategorie na początek
Agn - Sob 27 Gru, 2014 19:38
No np. mam aż dwie kategorie na kisu, najlepszy MOMENT, na samą najlepszą dramę poszalałam robiąc kilka podkategorii, nawet mam focha roku, słuchaj, szaleństwo.
Pełna lista, jako się rzekło, będzie 1-ego. No chyba że zgromadzone tu panie zaprotestują i zechcą już teraz. W zasadzie teraz też już mogłoby być - rok ma się ku końcowi, zaraz będzie 2015, nic nas już raczej nie zaskoczy.
BeeMeR - Sob 27 Gru, 2014 19:47
| Agn napisał/a: | | mam aż dwie kategorie na kisu | ja też - już w zeszłym roku miałam
"momentu" nie mam, ale scenę miłosną i owszem , podkategorii najlepszych dram też mam kilka
focha znów nie mam, ale największe rozczarowanie i owszem
hm... i chciałabym już i wolę dopracować listę nie sugerując się czyjąś
z drugiej strony zdanie na temat dram mam skonkretyzowane i nieraz odmienne - hm, waham się - co na to inni?
Trzykrotka - Sob 27 Gru, 2014 19:50
Dziękuję za spotkanie dziewczyny Nawet Aragonte dojechała, tylko Agn z zooshe brakowało i mogłybyśmy sobie Oski od razu porozdzielać przy stoliku Fajnie było, azjatycko, bo rozmowom dramowo- koreańskim towarzyszyło indyjskie jedzonko - a kelner przebił wszystko (może to był nawet właściciel? )
Ja sobie chyba kategorie z zeszłego roku odgapię i włożę w nie nową treść, bo zanim ogarnę, co oglądałam, rok mi się skończy W przyszłym zacznę zapisywać, ćinća
Pinterest: Agn, dawaj, zabawa jest przednia! Ściągnęłam sobie wersję mobilną, zarejestrowałam się ponownie - yalla! Jaki mam katalog chłopaków, to mucha nie siada . A ilu już followersów! Mam trzy wersje plakatu do Valid Love, śliczne zdjęcia innych... Założyłam też katalog z pomysłami na miejskie ogrody, z kieckami, malarstwem, krajobrazami, kotami - raj dla dużych dzieci, co lubią obrazki
| BeeMeR napisał/a: |
z drugiej strony zdanie na temat dram mam skonkretyzowane i nieraz odmienne - hm, waham się - co na to inni? |
Teraz już serio: nie miałoby sensu pisanie, gdyby nie można było wyrazić swojego zdania, byle kulturalnie A na brak kultury w tym wątku nie narzekamy.
Agn - Sob 27 Gru, 2014 19:50
Zawsze można wrzucić je w spoiler i nie czytać, dopóki inni nie ogłoszą.
Rozczarowanie też mam, a jak. Ale foch być musiał.
A teraz...
MY GIRL nr 9, czyli czekam na obiecaną scenę już któryś odcinek...
Pierwszy podziwia Bohaterkę, jak ona się cieszy z tych skichanych światełek (pamiętacie może, czym skończył się 8. odcinek?). Boli mnie, że Pierwszy ma równie bohatą ekspresję jak Księciunio - czy jest zadziwiony, czy zdenerwowany czy zadowolony - minę ma tak samo nijaką. Jak by zapomniał, że powinien coś... ja wiem? wyrazić? Oczami? Mimiką? Choćby nosem?
Ale nie - woli mieć rozchylone usta. Następny z niedotlenieniem mózgu.
Okej, zostawiam ich w samochodzie wcinających słodkie ziemniaki (no dobra, Pierwszy nie je... bo nie) i przewijam.
O! Yoo Rin u dziadka i chyba mignął mi Junki! *hamuje z piskiem opon i cofa* Faktycznie, jest! Uff, straciłabym istotną scenę!
Och, Dziadek chyba usiłuje teraz swatać "kuzynkę" z Junkim! Brawo, staruszku! Wiesz, co dobre!!!
O rany, jak on się ślicznie uśmiechnął! Junki, nie Dziadek!
Aaaawwww!!! Junki, jako bardzo posłuszny wnuczek, zgodnie z przykazem Dziadka zabiera Bohaterkę na jedzenie i do kina.
No nie, przerwa w ważnej historii, bo muszą pokazać Pierwszego ze skupieniem na twarzy.
*przewija bezlitośnie*
No żesz... JUNKI! ZDURNIAŁEŚ DO RESZTY?! Ma facet randkę z dziewczyną, to wzywa Pierwszego, by im towarzyszył. Zwalam to na chwilowe zaćmienie umysłu spowodowane radością, że stoi tak blisko obiektu swych uczuć. Wyjaśnienie jest słodkie:
- Dlaczego po niego zadzwoniłeś?
- Bo nim zdecyduję, co zrobić ze swoim sercem, muszę sprawdzić, co ty zdecydowałaś w sprawie swojego.
Okej, ale... that's not the point! Walcz, chłopie!
c.d.n.
Agn - Sob 27 Gru, 2014 19:53
| Trzykrotka napisał/a: | | tylko Agn z zooshe brakowało i mogłybyśmy sobie Oski od razu porozdzielać przy stoliku |
Z moim niezdecydowaniem? Toć ja w tym parę godzin dłubałam...
I można by kiedyś ewentualnie machnąć dramowy zlocik, prawdaż...
| Trzykrotka napisał/a: | | Ściągnęłam sobie wersję mobilną, zarejestrowałam się ponownie - yalla! |
Czyli masz smartfona??? INSTALUJ LINE!!!!!!!!!!!!!!!!
| Trzykrotka napisał/a: | raj dla dużych dzieci, co lubią obrazki |
Ja to tak skromnie sobie przeglądam... no ale...
Czekaj, wersja mobilna wymaga kolejnej rejestracji? Ech... chyba zostanę przy niemobilnej...
Trzykrotka - Sob 27 Gru, 2014 19:55
| Agn napisał/a: |
Okej, ale... that's not the point! Walcz, chłopie!
|
On tak pięknie płacze I będzie płakał w tej dramie jak dziecko. Pocieszam się, że głupia baba mu niepotrzebna. A co? Może nie była głupia, żeby się na taką śniętą rybę jak Pierwszy skusić?
Zrobiłam do końca napisy do Valid Love nr 6 i idę pooglądać - Misaeng wypuścił 2 speciale
| Agn napisał/a: |
Czekaj, wersja mobilna wymaga kolejnej rejestracji? Ech... chyba zostanę przy niemobilnej... |
Wydaje mi się, że się tylko logowałam... ale mam inną osobowość, której nie znalazłam szukając w wersji niemobilnej. Zabawa na przejazdach autobusami - miodowa (*kusi)
BeeMeR - Sob 27 Gru, 2014 19:58
| Trzykrotka napisał/a: | Jaki mam katalog chłopaków, to mucha nie siada . | No i właśnie bardzo chcę go obejrzeć - może internetowo też się da?
| Trzykrotka napisał/a: | Nawet Aragonte dojechała, tylko Agn z zooshe brakowało i mogłybyśmy sobie Oski od razu porozdzielać przy stoliku | Oj, nie wiem, czy doszłybyśmy do konsensusu, ale zabawa byłaby przednia
A tak to tylko śmiały się z mojej fazy
A ja już powoli przemyśliwam kto będzie następny, bo długofalowa to ja nie jestem w tym temacie i jak mi afekt wygaśnie to nie zawsze wraca, więc niech faza trwa póki trwa
Dobrze by było zdążyć obejrzeć to, co planuję zanim zniknie
| Agn napisał/a: | | Zawsze można wrzucić je w spoiler i nie czytać, dopóki inni nie ogłoszą. | A świstak siedzi...
Jest tu jeszcze ktoś kto nie czyta spoilerów?
Ad My girl - dałabyś jakąś fotę Pierwszego, bo nie pamiętam kto go gra. Albo kto udaje, że go gra
Trzykrotka - Sob 27 Gru, 2014 20:02
| BeeMeR napisał/a: |
Ad My girl - dałabyś jakąś fotę Pierwszego, bo nie pamiętam kto go gra. Albo kto udaje, że go gra |
Ten pan gra
https://www.youtube.com/watch?v=4hReqkr9JUU
Przypatrz się temu karpiowi na twarzy - i wszystko jasne. Choć i tak tu żywo wygląda - ale Kim Sun Ah nawet umarłego podniosłaby z trumny w tym tangu
Admete - Sob 27 Gru, 2014 20:04
| Cytat: | | Dzięki Admete za cynk aby przeczekać końcowe napisy. |
Nie ma za co - piękna ta końcowa scena, wzruszająca.
| Cytat: | | Zastanawia mnie tylko ewentualny sezon 2. |
Drugi webton ma być podobno o tym, jak zaszłą przemiana w Siierotku. Jak stał się pewnym siebie człowiekiem, takim jak w końcowych scenach. A trzeci webton o zawieraniu małżeństw. To według aktora komiksu.
Musze popatrzeć na wasze Oski, bo chyba nie umiem tak wybierać.
Agn - Sob 27 Gru, 2014 20:05
| Trzykrotka napisał/a: | Pocieszam się, że głupia baba mu niepotrzebna. A co? Może nie była głupia, żeby się na taką śniętą rybę jak Pierwszy skusić? |
Ja nie od parady nazywam ją durną krową, bo trzeba umysłu Mećki, żeby latać za Pierwszym z zatwardzeniem (to ten kij, mniemam).
| Trzykrotka napisał/a: | | Wydaje mi się, że się tylko logowałam... ale mam inną osobowość, której nie znalazłam szukając w wersji niemobilnej. Zabawa na przejazdach autobusami - miodowa (*kusi) |
Trzykrotko, kusisz niemożliwie...
Ech, wariactwo jakieś...
POMYŚLĘ!
Ale ty instaluj LINE! *pout*
| Cytat: | Oj, nie wiem, czy doszłybyśmy do konsensusu, ale zabawa byłaby przednia |
A to o konsensus jakiś chodzi?
| Cytat: | Jest tu jeszcze ktoś kto nie czyta spoilerów? |
Eeee...
| BeeMeR napisał/a: | Ad My girl - dałabyś jakąś fotę Pierwszego, bo nie pamiętam kto go gra. Albo kto udaje, że go gra |
Taki jeden...
Fotę osłodziłam obecnością Junkiego. Jak sobie uroczo robił z Pierwszego jaja w tej scenie.
Trzykrotka - Sob 27 Gru, 2014 20:07
| Admete napisał/a: | [
Musze popatrzeć na wasze Oski, bo chyba nie umiem tak wybierać. |
Przebiegnij pamięcią dramy, które obejrzałaś - sama będziesz wtedy wiedziała, co na temat każdej masz do powiedzenia, Oski same się ułożą.
Agn - Sob 27 Gru, 2014 20:08
Tu przynajmniej ciałem (ruchem) nadrobił, ale jako piszesz - Kim Sun Ah rozpali największą mumię.
BeeMeR - Sob 27 Gru, 2014 20:11
Zerknęłam na link-tango - faktycznie karp. Potem na jakiś fv z MG - faktycznie zatwardzenie. JunKi wygląda jak szczypiorek - taki młodziutki
Agn - Sob 27 Gru, 2014 20:22
| BeeMeR napisał/a: | JunKi wygląda jak szczypiorek - taki młodziutki |
Bo on tu młodziusi i świeżutki jak szczypiorek na wiosnę. W końcu to chyba z tego samego roku drama co The king and the clown.
Admete - Sob 27 Gru, 2014 20:25
Spróbuję coś podziałać i wybrać jakieś swoje Oski, ale mnie jest trudno, bo ja oglądam tylko to, co mi się podoba. Jak się nie podoba, to nie oglądam
Agn - Sob 27 Gru, 2014 20:29
To przyznaj w przyjemnych kategoriach.
BeeMeR - Sob 27 Gru, 2014 20:39
| Agn napisał/a: | Spróbuję coś podziałać i wybrać jakieś swoje Oski, ale mnie jest trudno, bo ja oglądam tylko to, co mi się podoba. Jak się nie podoba, to nie oglądam | No to właśnie o to chodzi - np. przyznaj Oski tym dramom, do których obejrzenia agitowałaś innych - bo to raczej musiały Ci się podobać
A jak dramę porzuciłaś - to ewidentnie na Oskę nie zasługuje
zooshe - Sob 27 Gru, 2014 20:39
Zazdraszczam spotkania.
| Cytat: | | Oj, nie wiem, czy doszłybyśmy do konsensusu, ale zabawa byłaby przednia |
Dlatego każda przyznaje swoje. Co wcale nie jest łatwe. O ile główne kategorie mam już obsadzone i tu nie będzie niespodzianki, tak te pomniejsze trudno rozdzielić, kiedy każdej chciało by się coś dać.
Admete - Sob 27 Gru, 2014 20:39
Czy mam brać pod uwagę dramy z tego roku, czy mogę też wcześniejsze?
|
|
|