To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Z Południa na Północ
Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.

Fantastyka - Fantastyka na małym i dużym ekranie

Admete - Śro 09 Mar, 2011 15:18

Mam nadzieję, że dziś uda mi się jakoś obejrzeć.
milenaj - Czw 10 Mar, 2011 15:23

Jest data premiery "Gry o tron" w Polsce. Już 18 kwietnia.
Jejku, jak ja się nie mogę doczekać.

http://www.popcorner.pl/p..._premiery_.html

Agn - Czw 10 Mar, 2011 18:25

Jeszcze 5 tygodni... Jeszcze 5 tygodni... Jeszcze 5 tygodni...
Fibula - Czw 10 Mar, 2011 19:31

Agn napisał/a:
Jeszcze 5 tygodni... Jeszcze 5 tygodni... Jeszcze 5 tygodni...

I dobrze... I dobrze... I dobrze...
Jeszcze nie wystartowałam z lekturą :wink:

Agn - Czw 10 Mar, 2011 20:27

Fibulo, masz jeszcze tylko 5 tygodni, bierz się do roboty! :mrgreen:
Fibula - Czw 10 Mar, 2011 23:12

Jego gabaryt powoduje, że nie bardzo mi się uśmiecha targać go na dojazdy. Aktualnie mam trzy (edit: cztery) inne na różnych etapach zaawansowania, więc muszę dokładnie skalkulować, kiedy wskoczyć w Martina ;)
Agn - Pią 11 Mar, 2011 20:12

Pfff, no żeby tak się opierać dobrej fantastyce...
Ja tam targałam Martina po tramwajach, autobusach, pociągach, a i w marszu go czytałam. ^^

Yvain - Pią 11 Mar, 2011 21:17

Jak się na coś załapie smaka to na wodzie i pod wodą :mrgreen:
Admete - Nie 13 Mar, 2011 18:23

Ostatni odcinek SGU trzyma w napięciu. Świetna mieszanka elementów akcji i bardziej lirycznych. Dopiero teraz zauważyłam, że mają tam bardzo dobą muzykę. Polubiłam wszystkich bohaterów. Szkoda, że nie będzie więcej serii.
Admete - Nie 13 Mar, 2011 19:14

Nadrabiam zaległości - oglądam Camelot. Podobają mi się zdjęcia, muzyka jest doskonała, krajobrazy takie jak trzeba. Niezłe, lekko stylizowane kostiumy i dobra scenografia. Rozbawił mnie papierowy testament ( taki jak bibułka ;) ) i papierowa książka Artura. Morgana przewredna. Igriane bardzo mi sie podoba, Kaya polubiłam od razu. Artur to straszny dzieciak, jedno mu w głowie ;) Merlin mi odrobinę nie pasuje.
praedzio - Nie 13 Mar, 2011 19:43

A ja jakoś utknęłam w połowie odcinka... i zapomniałam dokończyć. :rumieniec: Zgadzam się, że muzyka i okoliczności przyrody przepiękne.
Admete - Nie 13 Mar, 2011 20:01

Nawet jesli fabuła mnie znudzi, to dla muzyki i krajobrazów trochę pooglądam.
milenaj - Nie 13 Mar, 2011 20:05

Mnie się tam Artur absolutnie nie podoba, ale pooglądam dla innych.
Agn - Nie 13 Mar, 2011 20:09

Admete napisał/a:
Merlin mi odrobinę nie pasuje.

Ot i mnie ten Merlin cosik nie leży.
A i z resztą się zgadzam. :lol: No, może poza Igraine. Tzn. ona zła nie jest, tylko patrzeć na nią trudno. O jeden lifting za wiele. A to taka piękna kobieta była... :roll:

Admete - Nie 13 Mar, 2011 20:39

Mnie się nadal podoba. Ja nie wiem, jak wyglądała wczesniej. Artur jest głupi na razie jak but i dość obleśny. Ogólnie mogliby sobie darować te sceny seksu co trochę. Na co to komu :roll: Musze przewijać, bo mnie irytują i nudzą.
Alicja - Wto 15 Mar, 2011 10:39

Stacja BBC zdecydowała się anulować nowy serial science fiction pt. "Outcasts". Powodem jest zbyt niska oglądalność produkcji.
Bohaterami są pionierzy tworzący sobie nowe życie na planecie Carpathia. Nagle na początku swojej przygody tracą kontakt z Ziemią. Są teraz zdani na siebie na kompletnie obcej planecie.

to sobie pooglądaliśmy...

Gra o tron

tu trochę dłuższy oficjalny trailer, nie mogę się doczekać

http://hatak.pl/zwiastuny/2122/Gra_o_Tron/

Deanariell - Wto 15 Mar, 2011 11:49

Alicja napisał/a:

:slina: Premiera w kwietniu, czyli już całkiem niedługo - same atrakcje nas w tym kwietniu czekają. ;) Nowe, "forumowe" dzieciaczki (...i będą fotki, fotki, fotki! :excited: :cheerleader2: ) - a na deser taki serial! Mam nadzieję, że będziemy mogły go z Admete razem jakoś oglądać... :mysle: Inaczej sobie nie wyobrażam. :mrgreen:

Admete - Wto 15 Mar, 2011 17:42

To będziesz na czas oglądania musiała sprzedawać komuś dzecko ;)
Deanariell - Wto 15 Mar, 2011 17:46

Admete napisał/a:
To będziesz na czas oglądania musiała sprzedawać komuś dzecko

No wiem, to może być bardziej krwawe i przepełnione seksem, niż SPN. :-P Jak znam życie, to wyeksponują wątek blond bliźniąt odpowiednio. ;)

Admete - Wto 15 Mar, 2011 18:30

I parę innych wątków ;) To musisz byc przygotowana na moje komentarze, że takie sceny nic nie wnoszą i spowalniają fabułę ;)
Agn - Wto 15 Mar, 2011 22:38

Alicja napisał/a:
Gra o tron

http://hatak.pl/zwiastuny/2122/Gra_o_Tron/

ohschniuwhduyuxgwhbYGZYUgYUZGgIOJHSIUAHHBAUYGAYUBSAYUSGYUGSAaAAA!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :excited: :excited: :excited:

Tłumaczenie: Ratunku, ja się chyba nie doczekam!!! :excited: :excited: :excited:

Deanariell - Śro 16 Mar, 2011 20:15

Agn napisał/a:
Tłumaczenie: Ratunku, ja się chyba nie doczekam!!!

Zrozumiałam i bez tłumaczenia. :rotfl: Też mnie nosi na samą myśl :slina: , smakowity w istocie kąsek nas czeka, już widzę to wspólne komentowanie na forum. :excited: :wink:

milenaj - Śro 16 Mar, 2011 20:21

Oj, urośnie nam nowy wątek. Zacznie się porównywanie do książki. :mrgreen:
I mam nadzieję same zachwyty będą.

Yvain - Śro 16 Mar, 2011 20:26

Miejmy nadzieję :mrgreen:
Alicja - Śro 16 Mar, 2011 20:57

właśnie z uwagi na kwietniowe dzieciaczki ( nie wiadomo czy będa fotki, nie wiadomo :-P ) mogłybyście pamiętać o mamusiach, które nie będą mogły na bieżąco oglądać Gry o tron :wink: :mrgreen:

Agn napisał/a:
ohschniuwhduyuxgwhbYGZYUgYUZGgIOJHSIUAHHBAUYGAYUBSAYUSGYUGSAaAAA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

:rotfl: