Seriale - Prawnik potrzebny od zaraz! - czyli dramaland po raz 15-ty
Trzykrotka - Sob 06 Paź, 2018 18:02
Żółw uważany był za symbol jurnosci - żółwie mięso to przecież afrodyzjak
Mnie się wychodzenie z niszczonego świata rownoleglego górą, poprzez niebo, wydaje się jakoś dziwnie logiczne. Sun Mi poleciała w górę - Oh Gong spadł z góry. Niebo w sensie niebosklonu wydaje mi się tak czysto kulturowo granicą między światami z baśni.
Kurka, nie wiem po co ja to wszystko tak tłumaczę Albo się coś komuś podoba, albo nie i żadne tłumaczenie nie pomoże. BeeMer - laleczek i gumowych rączek nie będzie, ale różne inne średnie efekty - i owszem. To z góry trzeba o tej dramie wiedzieć. Nie oglądalabym chyba dalej na twoim miejscu, skoro ci tak wykreowany świat raczej przeszkadza ci w przyjemnym oglądaniu
Uch, że ja nie mam teraz nawet tabletu! Chciałam w weekend wypróbować którąś nową dramę, nie mówiąc juz o tym, że ruszyłam od nowa z Generałem i wessało mnie jak dawniej.
Admete - Sob 06 Paź, 2018 18:11
A nie możesz pożyczyć? Od Gosi na przykład? Masz już nowy TV? Możesz poszukać filmików na YT i włączyć. Tylko internet w nim włącz, jeśli masz router to bardzo proste.
Alicja - Sob 06 Paź, 2018 18:53
Wróciłam do Life, odc. 11, oględziny ciała informatorki. Muszę trochę odpocząć od niespełnionej miłości w Mr Sunshine i intryg koreańsko- japońskich. I popatrzeć na Prezesa
Admete, co teraz oglądasz? Albo inaczej, co z nowych po kilku obejrzanych odc. polecasz?
BeeMer, zbieram 100dni ...z Księciuniem. Księciunio wygląda trochę młodo, cóż, ale chyba polubiłam te ich kapelutki, czapeczki i hanboki. Będę miała kolejny serial ze strojami ludowymi
Porównując w Mr Sunshine: Koreańczycy mieli wygodne stroje i obuwie. Japończycy zaś mieli ładniejsze stroje - kimona, ale gorsze obuwie Biedny Samuraj musi chodzić w drewnianych japonko-klapkach. Walka w takich klapkach chyba jest utrudniona... Ja z półobrotu mogłabym rzutem klapka z nogi kogoś trafić w czoło niechcący A biegać w tym...straszne.
Oświećcie mnie - kto i w czym chciał wysyłąć amulet sms-em?
BeeMer - -nazwa serialu z niewidomą panną strażakiem i gwizdkiem, bo gdzieś się zgubiłam?
BeeMeR - Sob 06 Paź, 2018 19:41
| Cytat: | | Żółw uważany był za symbol jurnosci - żółwie mięso to przecież afrodyzjak | Dzięki, strasznie mnie męczyło to, że chyba nie łapię jakiegoś dowcipu
Trzykrotko, przepraszam że cię zirytowałam zrzędzeniem , ale obawiam się że mój typ tak czasami ma. Zrzędzę, a oglądam.
Tak samo teraz mam z Oczami Anioła - Alicjo - tak się nazywa to melo które oglądam i jestem już w 4 odcinku, nawiasem panna już widzi i jeździ przy strażakach ambulansem, więc chyba jest ratownikiem jakiegoś sortu który często odwozi pacjentów poszkodowanych przy pożarach/wypadkach do szpitala by tam oczywiście spotykać Pierwszego i Drugiego który jest albo bardzo dobrym przyjacielem albo nawet obecnym chłopakiem. Melo jak melo - rzewna muzyka, fefnaście najazdów na to jak Drugi przytula panią po tym jak Pierwszy uratował jej życie bo psychol przystawiał jej nóż do szyi i fefnaście na smutną minę Pierwszego, który to zobaczył. Olaboga No ale najczęściej tenże Pierwszy jest cudnie uśmiechnięty i samo to wystarczy bo go obejrzeć i przewijać resztę Zobaczymy jak długo - już sobie jednak zaspoilerowałam ślub i że "żyli długi i szczęśliwie" coby "nie tracić czasu"
Nieco podobnie mam z Hwayugi - nie styka mi stylizacja, duchy i żarciki, ale Małpa warta jest seansu. Nie musi od razu aktor na mnie działać jako facet, żeby mi się aktor podobał w danej roli. Mało dram bym oglądała gdybym robiła taką selekcję Kwestię przejścia przez niebo akurat załapałam i mi się bardzo podoba pomysł, ale niestety mnie wykonanie - tego się czepiałam, ale postaram się nie zrzędzić zbytnio więcej. Dla CSW też mam cierpliwość - jego Dokko też był początkowo szarżowany a potem w sam raz. Zgrabny jest nieziemsko (scena mierzenia garnituru )
BeeMeR - Sob 06 Paź, 2018 19:45
| Alicja napisał/a: | | BeeMer, zbieram 100dni ...z Księciuniem | dorzucę resztę odcinków i napisy Mnie się drama podoba mimo drętwego głównego - dz8iś sobie nawet pod mycie okien kombinowałam możliwy dalszy ciąg - i odnośnie Hwayugi też, acz to akurat mam zaspoilerowane w ogromnym stopniu
| Alicja napisał/a: | | Oświećcie mnie - kto i w czym chciał wysyłąć amulet sms-em? | W Hwayugi - mmsem
BeeMeR - Sob 06 Paź, 2018 19:54
Oczy Anioła - nie tylko główny, ale i niektóre pomysły mi się podobają
Drugi i pielęgniarka szpitalna:
Pierwsi dawniej i dziś
I jeszcze raz - po tym jak ją uratował, a ona cośtam niby zaczęła myśleć intensywnie ale jeszcze się nie kapnęła z kim ma do czynienia
A tu pan odkrył, że ona dalej nosi jego gwizdek
A tu ja podziwiał przy pracy i myślał, że może ma już rodzinę:
I strażacy przy pracy tj. chrzest bojowy nowego - pani udawała zakrztuszenie celem zbadania umiejętności reanimacyjnych młodego - zobaczcie gdzie jej masaż serca robi
Admete - Sob 06 Paź, 2018 20:33
| Alicja napisał/a: | Admete, co teraz oglądasz? Albo inaczej, co z nowych po kilku obejrzanych odc. polecasz?
|
The Guest, ale to horror jest. The Ghost Detective - kryminał z duchami w tle. Niestraszny zupełnie, przynajmniej dla mnie Where the stars land - ten mógłby ci się spodobać. Reszty nie mam czasu sprawdzić niestety. A jest tego mnóstwo...The Third charm, jakieś melo straszne z In Gukiem, Terius oczywiście ( no kiedy ta Warszawa w końcu będzie ) i coś tam jeszcze. A w poniedziałek Bad Divorce z Bae Doo Ną. A przepraszam jeszcze Heart Surgeons napoczęłam i może być.
BeeMeR - Sob 06 Paź, 2018 20:38
| Admete napisał/a: | | Where the stars land | dużo obejrzałaś? Obejrzałabym dla odmiany coś zwykłego (jak skończę Hwayugi i Oczy )
Admete - Sob 06 Paź, 2018 21:35
To nie do końca jest zwykłe, bo jest jeden element, który nie wiadomo, jak traktować. Supernaturalny czy naturalny Dwa odcinki, bo tyle jest. Ostrzegam, że bohaterka na razie irytuje, ale myślę, że się zmieni, bo tak samo było w Romantic Doctor.
BeeMeR - Sob 06 Paź, 2018 21:55
Acha , widziałam fotkę jak pan auto jakby ręką trzymał żeby nie spadło pani na głowę - czy o to chodzi? Irytujących pań nie lubię, wolę wszelkiej maści reformowalnych gburków, Zgredków itp.
Alicja - Sob 06 Paź, 2018 22:45
| Admete napisał/a: | | The Ghost Detective - kryminał z duchami w tle. |
I jak?
Terius też powoli zbieram
Trzykrotka - Sob 06 Paź, 2018 23:18
Admete postanowiłam potraktować brak komputera jak odwyk i dla odmiany poczytać czy zrobić coś pożytecznego, ale jak to w pierwszym dniu odwyku - ciężko idzie. Bylam za to na pięknym jesiennym spacerze i zrobiłam sporo w domu.
BeeMer ja też jestem w nie najlepszym nastroju, więc niech nastanie pokój Na zachętę powiem, że od założenia Małpie Geum Gang Go opowieść trochę zmienia charakter i - co uwielbiam - przenosi się częściowo w domowe pielesze. A jaki dom, takie pielesze Duchy w formie czarnych dymów znikną w kazdym razie chyba na zawsze
Trzykrotka - Sob 06 Paź, 2018 23:21
| BeeMeR napisał/a: | Acha , widziałam fotkę jak pan auto jakby ręką trzymał żeby nie spadło pani na głowę |
O tych motywach ktoś napisał że drama ma lekko Kiszmitowy klimat i że niezbyt to dobrze, ale że główni wszystko wynagradzają.
Aragonte - Nie 07 Paź, 2018 00:26
BeemeR - przecierp kiepskie efekty i kiksy scenariuszowe w Hwayugi, dla Malpy warto
*Aragonte z beznecia*
Admete - Nie 07 Paź, 2018 04:54
BeeMer jeśli znosisz irytujących panów, to panią też możesz. Poza tym ona jest najwyraźniej reformowana. Może trochę przesadzam z tą irytacja Bohaterowie mają potencjał. Ja się nie zrażam na razie. Alicjo The Ghost detective mi się bardzo dobrze ogląda.
BeeMeR - Nie 07 Paź, 2018 07:42
| Trzykrotka napisał/a: | | od założenia Małpie Geum Gang Go opowieść trochę zmienia charakter i - co uwielbiam - przenosi się częściowo w domowe pielesze. A jaki dom, takie pielesze | Tak, to mi bardziej odpowiada - tj. pani już raz wezwała Małpę do łóżka, Małpa zaś zarzeka się, że zakochany po uszy czym niewątpliwie kopie pod sobą dołek bo zakocha się faktycznie - i dobrze. Duchy te czarne z czerwonymi oczami to mi praktycznie nie przeszkadzają, najgorsze były te laleczki na początku, bo laleczek Chucky, klaunów itp. po prostu nie znoszę. CSW też jakby stonował nieco, a w dodatku pokazano w retrospekcji królową z Hwarangów.
| Admete napisał/a: | | BeeMer jeśli znosisz irytujących panów, to panią też możesz. | Mogę - ale nie muszę Serio - gorzej mi wchodzi irytująca babka niż facet, zwłaszcza, że one są najczęściej mocniej/inaczej przerysowane, a ja już raz widziałam jak CSB kopie ludzi w Dostawcach i choć się zreformowała to jej nie polubiłam do końca dramy - nie chcę się do aktorki uprzedzić, więc może jednak wstrzymam się jeszcze
Zwłaszcza, że ten skrót jej dokonań pierwszoodcinkowych mnie jednak dość odrzuca:
| Cytat: | | Here’s what she did in episode one: showed up late to her new job; took on tasks that she lied about being able to do; ignored offers of help from people who knew what they were doing; angrily confronted her boss because she’s too proud to be mentored by someone who’s technically her hoobae, even though he has more experience than her in this particular job; decided she hates said hoobae for being smarter and better at the job for making her look bad. Or what stunned me the most: turning off her walkie-talkie and not answering her phone in a potentially dangerous situation. I appreciate that a couple of the characters call her out for her behavior, but she’s so lacking in self-awareness that she continues to only whine about how things make her look or feel or her own offended pride. |
Może powinnam zacząć od odcinka 2. albo 3. albo innej dramy
Trzykrotka - Nie 07 Paź, 2018 08:55
O nie, źle to na razie wygląda To ja może tez póki co napocznę Namshinka i zobaczę czym się jego nową dramę je. Albo In Guka. Jak już będę miała na czym
LSG kręci Vagabond i od czasu do czasu wyciekają jakieś zdjęcia z planu. Dziś pojawił się samochód z jedzeniem, prezent od najmlodszego z Master House
BeeMeR - Nie 07 Paź, 2018 09:48
Skończyłam 4 odc. Kwestia czatu grupowego bez Małpy była urocza
Mniej cudowania efektami więcej interakcji między postaciami i od razu jest lepiej
Admete - Nie 07 Paź, 2018 09:50
| Trzykrotka napisał/a: | | O nie, źle to na razie wygląda |
Autorka tego wpisu jest nadwrażliwa, ja nie odbieram tego w ten sposób. Poprawi się, już jej coś w głowie zaświtało. Ale nie namawiam, ja tam sobie oglądam, co mi pasuje, jako i wy Zazwyczaj sama i coś innego
Trzykrotka - Nie 07 Paź, 2018 12:36
| BeeMeR napisał/a: | Skończyłam 4 odc. Kwestia czatu grupowego bez Małpy była urocza |
To była jedna z sekwencji, przy której śmiałam się jak szalona, bo nie dość, ze to bylo dobre samo w sobie, to jeszcze zagrane kapitalnie Zombie girl już mieszka i przeprasza wszem i wobec, że smierdzi?
Admete ja na pewno spróbuję tę lotniskową dramę oglądać i po prostu chciałabym, żeby tych aktorów nie marnowano na byle co.
Admete - Nie 07 Paź, 2018 14:19
Ghost detective już obejrzane, ciekawe co dalej. Kolejny odcinek The Guest zapowiada się interesująco, a teraz 3 odcinek The Player. Dwa pierwsze mnie nie wciągnęły do końca, ale teraz intryga staje się poważniejsza, więc chyba będę oglądać.
zooshe - Nie 07 Paź, 2018 15:43
Hej pozdrowienia z Seulu. Pozwólcie że się pochwalę iż widziałam dzisiaj pałac przed którym Bo Gum tańczył bombastic.;-)
BeeMeR - Nie 07 Paź, 2018 16:07
Pozdrowienia Zooshe!
| Admete napisał/a: | | Autorka tego wpisu jest nadwrażliwa | Jak każdy na tym czy owym punkcie Ale jak wiem że coś mi nie leży to powinnam odpuścić czy oglądać i zrzędzić że mi nie pasuje?
*pytanie retoryczne *
Odnośnie Hwayugi: podoba mi się piosenka Let Me Out
https://www.youtube.com/watch?v=EVAROXUv25M
I właściwie to ja nie miałam problemu z duchami typu czarne Nazgule tylko z tymi pomalowanymi twarzami
No i nie wiedziałam czy Jurnego Żółwia nie powinnam aby do nich zaliczyć
Ale to już przeszłość chyba
Aragonte - wgrałam ost do filmików wszelkiej maści - choć to mp3
Trzykrotka - Nie 07 Paź, 2018 16:28
Pozdrowienia, Zooshe! Przetrzyj szlaki
Admete - Nie 07 Paź, 2018 16:52
O Zooshe - ale cię wywiało
Warszawa pojawia się na 10 minut w 7-8 odcinku Teriusa i myślę, że jeszcze się pojawi później.
| BeeMeR napisał/a: | | Ale jak wiem że coś mi nie leży to powinnam odpuścić czy oglądać i zrzędzić że mi nie pasuje? |
Ale nie widziałaś jeszcze? Ja tam zawsze muszę sprawdzić. Nie namawiam jednak, oglądamy jednak zupełnie co innego
Bad papa mi jeszcze został do obadania...
|
|
|